|
| |
|
| Sizce felsefe nedir |
Merak ettim bizim toplumda ki bakis acilarina göre felsefe nedir diye
belki aydinlanmama yardimci olursunuz
SIZCE FELSEFE NEDIR
ve bu baslik altinda neleri inceleye biliriz
cevaplarinizi bekliyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Sizce felsefe nedir |
ozan onu bende biliyorum ama tercumede yanlislik var sanirim
Sophie eski latince sevda ask demek philo ise bilim ilim demek
bu konuda haklisin ben lugat anlamini merak etmiyorum sadece insanlarin yani özellikle bizim toplumun genclerinin bu isim ve baslik altinda ne anladiklarini merak ediyorum yani
saygilar |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Sizce felsefe nedir |
dayatmayacam cünkü asil konu disinda olacak
ama emin olmadan birsey yazmam onu belirteyim
eger öyle diyorsan ben dayatmam dahafazla
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Sizce felsefe nedir |
peki arkadaslar sizce burdaki felsefe bölümündeki yazilarin hepsi felsefeylei ilgili
bence toplumsal olarak daha dogrusu genclik kesiminde felsefe sorunu yasiyoruz felsefeyi bazi baska seylerle karsitiriyoruz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Sizce felsefe nedir |
böyle bir felsefe insanlara lanse edilirse insanlar kontrol etmek nasil olacak
felsefik bakis acisi geliskin bir toplumun kontrol edilmesi zordur cünki felsefeyle ilgilenen bir toplum
sorgular yargilar dogruyu arar ve böyle bir toplum devlet icin sakincali ola bilir hele hele hersey devlete birakilmis bir ülkede bunun olmasi devletin temellerinin sarsislmasina yol acar
ama ilgnctir lisede felsefe dersi verilen nadir ülkelerden biridir bizim ülkemiz ama ne yazikki ne kerametse toplumda yargilama sorgulama ve dogruyu arama yetenegi geliskin degildir
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Sizce felsefe nedir |
b ilimin dini dili olmazz
bilim yunanlilara ait bir kurum degilki felsefede onlara ait degil gecmisten beri bizim topraklarda yapilan birseydir felsefe |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Sizce felsefe nedir |
kelimenin kökeni yunanca ola bilir bu olgulari kavramlara sikistarmaiz gerektigi anlamina gelmez topraklarimizda felsefe tarihin baslangiciyla baslamistir ki bunu en kaba bicimde sümer yazitlarinda gilgames destanindan baslata biliriz bu destani önemli kilan noktalardan biride felsefik iceriktir hayatin anlamini arayan bir kisi
ondan sonra zerdüstilikte daha belirgin bir sekilde cikmistir bu ortaya
öyle diyorsun peki sence Hz Ali felsefe yapmiyormuydu Alevilik nekadar bir din akimiysa bir o kdadarda felsefik boyutu geliskin bir akimdir
bunlari gözden kacirmamak gerekir bence
belki buna isim verilmedi o zamanlar ama var olan bir olgu ve arayisti ki bu hayatin anlamini aramakla basladi
yaniliyormuyum acaba |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Sizce felsefe nedir |
ya ben günümüzden bahsetmemistim aslinda günümüze yorumlarsan cok haklisin kökleri bizde ama sahip cikan ve gelir
stiren olmadigi icin
haklisin derin mevzular aslinda
ya bu arada gb ne baktim merakimi bagisla |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Sizce felsefe nedir |
bir yandanda beyin cimnastigi aslinda
insani düsünmeye ve cevap aramaya zorluyor |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Sizce felsefe nedir |
ya bu tas banamiydi diye merak ettim dogrusu
ya bu baslik altinda o kadar ilgin yazi gördümki baslikla ilgisiz dayanamadim böyle bir baslik actim |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Sizce felsefe nedir |
yok ya sen ne yaptinki
sadece gercekleri söyledin herhalde platon ve sokratesin kemikleri sizlardi bu günki felsefik akimi görseydi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Sizce felsefe nedir |
iste filospfla cocugu birlestiren nokta kesfetmek icin sormak demekki cocuklugunuda kaybetmmiyecekmissin
en zoruda o firtina iste hele o dogrunun pesindeyken kopan firitina birde yürege atlarsa o zaman mazlum cimenin dedigi gibi o firtinalar merihi usandirir |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Sizce felsefe nedir |
öncelikle ben bildigimi idda etmiyorum ögrenmeye calisiyorum
eger yaptigin seyin hata oldugunu sayna göre bir hata oldugunu biliyorsan ve yapiyorsan sorumlulik sahibisindir,
kisinin özgürlügü baskasinin özgürlügünün basladigi yerde biter yani özgürüm diye baskalarinin hakkina tecavüz etme hakkina sahip degilsindir,
haklilik kisiden kisiye degismemeli bence
davranislarimizi belirleyen biizleriz ve toplumsal etkileridr
büyümek sormluluklarin artmasindan ziyade sorumluluklarin farkina varmak demektirbence
sizce cevaplarim yeterlimi kurtulacakmi bu hasta doktor hanim |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Sizce felsefe nedir |
ya gec saatte beyin daha iyi yogunlasir bence birsey olmaz biraz zorlansin paslanmaz nede olsa |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Sizce felsefe nedir |
ya kusura bakma yanlis terim kullandim
doktor bey diyeektimm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Sizce felsefe nedir |
allah senden razi olsun doktor bey
yav ben kim filozofluk kim daha yolun basindayiz sormaya cevap aramaya calisiyoruz o kadar |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Sizce felsefe nedir |
ya kafam iyice karisti nasil yani hanim desem daha iyi olur gb de erkek yaziyor nick daha cok bayana benziyor bu soruyu bende kendime sordum ama
tamam doktor hanim öyle olsun |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Sizce felsefe nedir |
ya resmi fark ettimde simdi burda sevdiginin yada sevdigini sandigi bayanin yada erkegin resmini birakan cok kisi var da öyle birsey olabilir diye düsündüm olamazmi yani
doktor hanim |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Sizce felsefe nedir |
güzel sohbetin icin tesekkürler doktor hanim görüsmek umuduyla
ben artik gecenin karasinda beynimin firtinasina kendimi birakayim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Sizce felsefe nedir |
selam
söyle anlayan ve anlasilir biriyle sohbet etmeyi insna özlüyor ya
yada beni öyle sanyiorum da öyle oldugunu düsünüyorum
düsünüyorum peki ne kadar varim birsey yapmadan düsünmek varlikmidir acaba |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!