|
| |
|
| Kapali Bayanlarin Disco´ya gitmesi sizce yanlismi?? |
kapalı,açık ne fark eder yeterki kendini bilsin |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
öncelikle sormak lazim neden kapalisin diye?ya da neden kapanilir? Erkekleri tahrik etmemek icin dimi? Sonra sorarlar yüzünde neden bi ton makyaj var diye? Sonra yine derler basin kapali ama ayaginda daracik taytla geziyosun hayirdir diye?? Diskoya gitmende sakinca yok bencede, oynarken ickili erkeklerin seni izledigini, kalcalarina bakip neler düsündügünü düsünecek olursak, neden sakinca olsun dimi??
Ya oldugun gibi görün, yada göründügün gibi ol ... Mevlana Celaleddin Rumi...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
bi konuda hakli olabilirsin neden ve nasil kapali diye kapali olanlar ama kendi yazimdada belirtigim gibi gunah cik olanada ayni gunah kapali olanada erkek leri tahrik edici giyim hareketler tabiki daha cok ilgi ceker ama kapanmasi gerektigi gibi kapali olup erkeklerin bulundugu bi ortamdan gecen bi bayan veya o ortamda bulunan bi bayan icinde erkeklerin kafalarinda hangi dusunce gecio hic bir zaman bilinmez tahrik etmesede bazi erkeklerin aklindan baska seylerde gecio olabilir bi tarafida var bu olayin ve acik kapali disco giden gitmeyen kimse kimsenin ne ibated yaptigini bilemez allah katinda gerektigi gibi kapali olanin ve evinden cikmayanin, belki kapali olup discodan cikmayndan dahada coktur gunahi 
saygilarrrr................ ----- Sorma_Neden :))))) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
Valla acik yada kapali ayrimi yapmiyorum. Ama acik olan kimse zaten discoya giderken bu benim hayat tarzimin bir parcasi. din bana kapan diyo ben kapanmiyorum ve bu sekilde yasiyorum diye mesaji veriyo zaten.
Kapali bir kisi, ben dinim bana emrettigi icin kapanirim diyor. Kapanma sebebi erkeklerin saclarini görüp etkilenmemesi , dogrumuyum? E simdi sacini kapatiyosun , altinda daracik taytla diskoya gidip dans ediyosun oynuyosun. Pist ortada etrafta erkeklerde biyiklarini bura bura izliyomu?? izliyo.. Bununda farkindasin. Allah icin kapaniyorsa bir insan , kendim icin dans edip egleniyorum deme lüksüne pek sahip degildir. Bu herkes icin gecerli ama kapali kisi yasam tarzi olarak dine bagliligi secmisse burda bir tezat var. Herkesin günahida sevabida kendine yinede...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
tamam haklisin dogrudur acik ve kapali dar acik bisey giyip ciksa kapali olan daha cok ilgi ceker eyvallah dogrudur buna sözüm ya ama benim anlatmak istedigim baska benim anlatmak istedigim sudur erkeklerle bi ortamda bulunmak göz göze gelmek bile dogru degilken kisitma yapilmamali iste o zaman evdende cikmiycaksin yani anlatmak istedigim herkezin ibadeti kendine allah haricinde kimse bilemez kimin ne gunahi ne sevabi var belki yari ciplak gezen bi insanin ibadeti sevabi daha coktur bastan asagi olmasi gerektigi gibi kapali olan bi insandansan haklimiyim ?? bende hakliyim  herkezin gunahi sevabi kendine yazmisin burdada cok haklisin ne demisler bes parmagin besi bir degil ----- Sorma_Neden :))))) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
iyide disariya cikmaklar diskoya gitmek ayni degil birisi mecburi, disari cikman gerek alisveris yapman gerek vesaire.. ama diskoya insanlar eglenmeye gidiyor orada dans ederken gögsün kalcan yanindaki adama degiyor sen ne kadar dikkat etsende... ben yakistiramiyorum dinim bunu emrediyor deyip kapanip sonra discoda eglenmeyi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
peki o zaman mecburiyse disarda pazarda carsida otobusde kalabalikta gecisirkende degebilo bazen erkeklere o zaman oda ayni kapiya cikio ben bunu anlamiyorum iste cok kisi tanirim evini kapsini tikla acmazlar kadinlar veya merdivende karsilas bi erkeksen eger yüzünü cevirirler ama tuhaf kacan misal otobuse bindin ve tiklim tiklim dolu mecbur degiyosun yanindakilerine ama neyse herkezin fikri dusuncesi kendine  ----- Sorma_Neden :))))) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
otobüs dolmus binmekte mecburi bi bakima, olmadi taksiye binsin zenginse... discoyla otobüsü bir tutmak hangi mantiga sigar. Hem birinde serdar ortac birinde müslüm baba caliyo...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
e kadinlar matineside var.. erkeklerin olmadigi...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
sen benim demek istedigimi anlamiyosun neyse kardessss herkezin gunahi da sevabi da kendine ben ne kinarim nede lafini ederim kapali bunu bunu yapio ayy gördunmu cok ayip bilmem ne bilmem ne vs vs ........ benden bu kadar saygilar ----- Sorma_Neden :))))) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
bi yerde tikaniyoruz evet  valla ben kinamam ama fikrimi söylerim konu acilinca, üst taraf mekke alt taraf paris olmuyo.. Bide ben kapaliyim dindarim ayagina yatmalari daha sinir bozucu. Bu sekilde gercekten dini icin kapanan kisilerde magdur duruma düsebiliyo malesef... herkesin günahi sevabi kendine bencede... ama olmuyo bas kapali, bir kilo makyaj, altta tayt...  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
Bu konuda bana göre bir kadinin acik yada kapali olmasinin hic bir önemi
olmamasi gerekir, cünkü asil mesele bir kadin müslümanmi yoksa degilmi
ve ne kadar islami kurallara göre yasiyor olmasi. Burda acik olupta
kapali bayanlara Diskoya gitmenin uygun olmadigini söyleyen Hanimlar
bunu söylerken ayni zamanlar acik bayanlara böyle bir sinirlama
koymuyorlar nedense. Bende sormak istiyorum müslüman olan acik bayanlar
icin Kurandaki sinirlar dahami genis tutulacak yada onlar baska bir
kitaptanmi hesap verecekler acaba !!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
Ben bir cok insan taniyorum islama uygun yasam tarzini sürdürmeye calisan, az cok eksiklikleri olsada ellerinden geleni yapmaya calisiyorlar. Benim itirazim bazi insanlarin kapali olan bayanlara sanki daha cok günah yazilicakmis gibi sorumluluk yüklemeleri, acik olanlar ise sanki bu yükten mahrum birakiliyorlar. Günah ise bütün müslüman bayanlar icin günah olmali, hic kimse burda pazarlik yapmaya calismasin. Acik bayanlar "müslüman olma" konusu dile gelince bir kapali bayandan farkli degerlendirilmek istemiyorsa eger, sorumluluk alma konusundada ayni hassasiyeti göstermek zorundadir, öyle yok ben acik oldugum icin bana uygunsuz olmaz havalarina girmesin lütfen!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
Bana göre saygiyi gören icindeki insandir, basindaki örtü degil. Örtülü olan herkes saygin yada müslüman olmayabiliyor malesef.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
Zaten bilincli kapanan bir bayan Diskoya gitmeyi aklindan bile gecirmez ve hatta Dügünlerdede yada erkeklerin bulundugu mekanlardada oynamaz. Ayni zamanda bütün bilincli müslüman olan bayanlar ister acik ister kapali ve baylarda ayni sekilde böyle yapmali, baska düsünenler bahanelere siginiyor sadece.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
Nasil bir müslüman ister erkek ister kadin olsun dini kurallari tam olarak hayatina gecirmeyi basaramiyorsa, ayni sekilde bir tesettürlü bayanda dini kurallari hayatina tam olarak uygulamada eksik yada hatali olabilir, burda illada tesettürlü tesettürsüz müslüman diye ayrim yapmak dogru degil bence. Müslüman oldugumuzu iddia ediyorsak bu kurallar hepimiz icin ayni sekilde gecerli olmali. Elestireceksek eger, adil elestirelim lütfen.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
arkadasim bir sürü yorum yapildi hepsi bir birine aykiri ama ben yinede fikrimi yazayim ben acigim ama hic bir zaman diskoya hevet etmedim vede gitmedim. bu is aciklikla kapalilikla olmuyor. diskoya ne amacla gidiliyor? eglenmek icin farkli ortamlarda var. kapali arkadaslarimiza yakistiramiyorum aflarina siginarak. ----- Ayagini üyelik seviyene göre uzat |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
ama yasarken bilincli yasayalim, egerki ben karar veriyorum allah
yolunda gitmeye, ve tesettürümü takiyorsam, dinin kurallarina göre
yasamam lazim
Yani simdi sadece tesettürü takan bayanlarmi allah yolunda gitmek zorunda demek istiyorsun, siz peki hangi yolda gidiyorsunuz ? Dini kurallara göre yasamak sizinde göreviniz degilmi bir müslüman olarak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
mesele acik olanin da kapali olaninda dinini bir sekilde yasamasi degil.. acik olanda kendine göre, kapali olanda kendine göre yasar. zira herkes kendi bacagindan asilacaktir tabiri caizse... ama konu baska. soruluyor ki; kapali bir bayanin diskoya gitmesi normalmidir?? bence de normal degil. yani bir arkadas dedi. illa da eglenmek istiyorsa o kisi, takindigi tutum icerisinde eglenme yollarini aramali. cünkü toplumumuz hala disko olayini yagirgiyor. bunu acik ile kapali düsünmeden yapiyor. yani acik olan bir bayan bile gitse normal karsilanmazken, kapalinin gitmesi abes. yoksa kimse ne kapaliyi sorguluyor ne de acigi. bu benim fikrim.. ----- "SAKIN 1 söz söyleme. 100 üme bakma SAKIN" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
Sizin yorumunuzdan ben sunu anliyorum, "toplumun baskisina göre hayatimizi yönlendirmemiz gerekiyor, suan toplum bu olayi yadirgiyor, ama ilerde 5-10 sene sonra kapali bayanlarinda diskoya gitmesi normal oldugunda sorun kalmayacak " Yanlis anladiysam düzeltin beni lütfen !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!