|
| |
|
| Deist ve onları deizme yönlendiren etkenler!... |
Bakıyorumda sizin gördüklerinizi göremiyorum, sizin bakış açınız farklı inanın çok farklı yerlerde duruyoruz. Ancak ben dinlerin içerisine girmekten çok deizm ile ilgilenmeye çalışıyorum semavi dinlerin aslı geliş yeri ve yaşam şekilleri belirlwmçnmiştir Allah tarafından, deizmi kim şekillendirdi ve neye kime göre kimin yazıtlarına göre yaşıyorsunuz, yada insan eliyle açılan bir kara delikmi bu deizm, yaklaşanı içerisine çeken ahıretini yakan bir inanış. İnşallah ahiretinizi kurtarırsınız. İnşallah doğru olanı bulursunuz.
Saygılarımla dostum. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
Yanlış anlamış olabilirim demiştim ama bir çok verdiğiniz bilgide çelişki bulduğum için hem öyle yazdım hem fikrimi söyledim. Yahudilerin dini en eskiye dayanan din olarak bakarsak cennet sadece onlara aitdir diye bir sözü Yok, aksine yahudi olmayan insanlar ölümden sonraki hayatı yaşadıkları süreç içerisinde etik olarak davrandıkları müddetçe hakettiklerini savunurlar. Sizin dediğiniz Ortodoksluğa zıt acaba ortodoks olmayan, liberal, reform, theist, yada sayamadığım diğer inanışlara mi bağlı ? Zaman aşımında bir çok din değişik düşüncelere ayrılmıştır deizm de holocaust dan sonra ortaya çıktı mesela, bu insan katliamından sonra insanlar bu olguya inandı. Kısacası Allah’a olan inanışlarını değilde Allah’ın kötülüğe müdahale etmediğine inandılar. Ayrıca eklemek istiyorum palu ailesinden hiç söz etmedim, galiba sizde benim yazımı tam okumadınız ama Ziya’nı yok hatlar karışmış ----- Favete linguis! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
bir insan durup duruken deist oldum demesi icin ya aklini üsütmesi gerek yada yolda yürürken kendisine gemi carpmasi gerek..ben deistimm diyorum demi,,bunun anlami müslümanliga göre öbür dünyada cahennemin kapilarini acmakdir yanmakdir,,simdi ben niye durup duruken yanmaya karar verim,,bildigim anladigim müslümanligi terk etmeye karar verim delirmedim tabikide...bu karara varmak icin mantik cercevesinde dinleri arajtirdim eger benim deist olmamama engel teskil edecek 1..tek bir delil bulsaydim bu düsüncemden vazgecerdim ama bulamadim...eger varsa beni bu düsüncemden vaz gecirecek 1 delil ben deizmi terk etmeye hazirim.....kafamda beni bu yola götürecek yüzlerce delil var bunlari simdi buraya yausak günler haftalar alir...1 delil sun bana vazgecim bu düsüncemden |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
benim ne olduguna takilam sen.. eyer dinin öyle birseyse bogazina takilirim. doktor bile cikaramaz bunu...anliyacak yastasin bu konulari herhalde,.....?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
Okudum, ancak sininle birlikte sevdiğim birine de cvp verdim. Ben sizin konuşmalarınızda çelişki aramıyorum, nedeni ise çeliştirmeden doğruya bükülemezsiniz, çelişki dediklerinizin de yolu aynı yere çıkıyor aslında. Kusur arayan göz kusur görür, ben insanlarda kusur aramam, görünüşüde değildir bwnim için önemli olan, insanların kalbi güzel olsun yeter. Yahudilerin cennet inancı ile ilgili eksik bilginiz var, ortadoks lar ile yahudiler arasında da nasıl bir bağlam kurdunuz onu pek çözemedim,yine de konuşmalarımın temeli tek nokta da birleşiyor, onuda siz zaten anlıyorsunuz. Hayırlı akşamlar. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
Benim sana sunacak bir delilim yok kardeşim, peygamberler inanmayanlara onlarca Allahın onlara lütfu mucizeler vermiştir, ama iman etmeyen yine etmemiştir, sana delil gösterecek bir erdemim yok benim kusura bakma, bir delil arıyorsan sana bin delilde etirilse sen sürekli başka şeyler isteyecek yada onlarıda başka şekilde yorumlayacaksın, kendin zaten görmek istediğini görüyorsun. Lakin sen den isteğim şudur bu gün dünyada 1.8 milyar müslüman yaşıyor yorumlarınızı 3 veya 5 kişinin yapyçtıkalrına göre yapmayın artık bu kişilikleri bozuk insanların yaptıklarını 1.8 milyar insana maal etmeyin. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
Dostum sen akli dengesi bozuk bir bireymisin. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
mucizeler derken buyur söyle misal hz muhammede ne gibi mucizeler verilmis bir tane örnek verebilirsen sevinirim..kisisel olaylari ayrica ben toplumun geneline mall etmiyorum , |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
@d35 isterseniz uğraşa bilirsiniz, karakteriniz ne ise o şekilde gelirsiniz, ya bir beyfendi gibi gelirsiniz, yada holigan gibi saldırgan. Ama efendilik bir servettir güzel bir lisanla katanileceğiniz çok şey var iken neden holigarşi içerisinde gelesiniz ki. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
sen saka yapma simdi dick yaslaniyormusun yoksa..bir zamanlar buranin tozunu dumanina atan kisi olarakmi yaziyon bunlari |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
öyleyim aklim yok . hic düsünmüyrum.ve bu dünyadan kopük biriyim..  eki sen kimsin ne anlatmak istiyorsun.. bir kendini acikla dostum... senin fikir ahvalin dünya görüsün ve dinin. neye isabet ediyorsun....??? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
İnşallah hakka. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
anlasilmiszsin kardes...meselede buydu ya....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
Her peygambere bahşedilmiş mucizeleri göre bilirsin, birazcık çaba sarf et lütfen. Sende özde iyilik yatan, güzellikler le dolu birisin yazılarından belli, efendi bir insan sın yazılan on ca şeyde kusur aramadın, ve doğru olduğunu düşündüklerini konuştun, küçük düşürmek için değilde özütsel şeylerle geldin. Allah kalp gözünü açar inşallah. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
Sabit düşünce olduğunda tabiki çelişki bulamazsınız fark burada neyse çıktım kokunuzdan iyi aksamlar ----- Favete linguis! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
Eyvallah, hayırlı akşamlar. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
sorry, senden fazla yazdim.. ama tesekuru siz aldiniz .. iyi aksamlar..  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
Yanlız bir şey kafama takıldı sizde her insan gibi değilmisiniz, benden fazla kanatlarınız mı var acaba nasıl bir farkımız var. Düşünce lerimiz farklı olabilir, bunu fark olarak gözetmek bir hata olsa gerek. Hayırlı akşamlar. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
Sizede teşekkür ederim, ancak hoşgörülü olmak size ne kaybettirir. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
cokmu kötü görünüyorum oralardan acaba::????
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!