81 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 01.02.09, 22:31 @aksiyon Nr.: 21 Antworten

seriatmi laiklikmi?
Sen hic kurani kerimin mealini okudunmu acaba? Neticeye bakiyorsunda, bu millet sectigimiz basbakan deyip savundumu? ilk laf atanlar secenlerdi, döt korkusundan. Eskiden Türk milletinde cesaret yürek vardi, Tayyip gibi yüreksizlerin sayesinde korkaklikla makam sahibi olmasini ögrene ögrene pisirik olduk maalesef.
0

Beitrag gepostet am 01.02.09, 22:43 @batuu Nr.: 22 Antworten

seriatmi laiklikmi?
bende almanca birincisiydim kuran yarismasinda, ama ben babamin baskisina okumadim, abdussamedlere minsevilere hayran oldugum icin okudum, ondan ben davamdan dönmem.

Ayrica her teskilatta öyledir ki, azinlik dogru olur cogunluk menfaat icin ve kuru kalabalik olurlar. Meydani bos birakmak iyi degil. Namazida kilmaya calis, dünyanin en huzur verici istir. Yani yanlis anlama, bende 18 yasindaydim gezdim tozdum ama namaz vaktinde Allah sahittirki Frankfurt havaalaninda gevurlara meydan okumak icin namazimi orda kildim. Namaz zevki engellemez, sadece bir kardes tavsiyesi

Birsey anlatayim, konuya geri dönelim: Benim bir arkadas vardi, birgün kayboldu, herkes esrardan yolunu kaybetti vs... tahmin ederdi cünkü hiphopcuydu. Mekani cennet olsun o arkadasimin, sehadet haberi geldi cecenistandan, apar topar gitmis tekbirle sehit olmus. Dogru olduguna dair kesin bilgimiz oldugu icin diyorum, birgün namaza baslarsinda gec kaldigina pisman olursun. Seriatciyim elhamdulillah diyecek kadar acik sözlüyüm.
0

Beitrag gepostet am 02.02.09, 18:42 @batuu Nr.: 23 Antworten

seriatmi laiklikmi?
kardes tavsiyesi
0

Beitrag gepostet am 02.02.09, 18:52 @ser73dar Nr.: 24 Antworten

seriatmi laiklikmi?
Seriat 3 ayrilir

1. İbadetler: İbadet İslam'da, genel olarak Allah'ın hoşnut ve razı olduğu her çeşit eylemi kapsamına alır. Özel anlamda ise, âyet ve hadislerde özel şekil ve şartları belirlenen ibadetlerin uygulanması kastedilir. Namaz, oruç, hac, zekât ve kurban İslam'daki ibadete örnek olarak verilebilir.

1. Muameleler: İnsanlar arasında medenî, ticarî, ekonomik ve sosyal bütün ilişkileri, insanların devletle ve devletlerin de birbirleriyle münasebetleri bu bölümde yer alır. İslam dini doğumdan ölüme kadar evlenme, boşanma, nafaka, velâyet, vekâlet, vesâyet, miras, alış-veriş gibi toplum hayatının gereği olan tüm medenî muâmelelere ve hatta devletler hukukuna ait hükümler getirmiştir.

1. Ceza hukuku: İslam şeriatının kullanımda olduğu bir İslam ülkesinde, İslam dininin emir ve yasaklarına uymayan ve/veya toplumsal düzeni bozmaya çalışan kimselere karşı verilecek bedeni, mali veya caydırıcı bazı cezai hükümleri kapsar.

Bunlar ise 4 delile ayrilirlar
* Kur'an, içerdiği hükümler)
* Sünnet, (İslam'ın son peygamberi Muhammed'in söz ve fiilleri)
* İcmâ' (İslam bilginlerinin görüş birliği içinde bulundukları konular)
* Kıyas, (birbirine benzeyen meselelerin hükümlerinde de benzerlik bulunması)

Seriat dini hükümlerin uygulandigi bir sistemin yönetimde kullandigı ilahi yasalar bütünür.
-----
Acilarin Cocugu
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

seriatmi laiklikmi?