112 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 23.11.08, 15:14 Nr.: 1 Antworten

Tarikat ve Sofiler
arkadaslar bildiigniz gibi bi cok tarikatcilar var bunlardan biride Sofiler yani benim kaldiigm yerde arkadas cevremde onlarinn izinden giden bi cok insan var.
ve bi cogu menzile gittiler ve orayi anlatilarr sanki yeniden dogmus gibi geldiler
birden hayta bakislari degisti yani sasirdimm ordaki hocaya Hz. Abdülbaki resulun torunu diye hitap ediyorlar yani bu nasil bir düüsncedir bilmiyorumm.
merak ettgim icinde bi siteye baktim ve Abdülbaki resimlerini gördümm
yanii anlatiyorlar yüzü söyle nurlu böyle nurluu nurlu bi insanin yüzü resimlerde nasil
cikmis cok sasirdimm neysee.

bence dinimizin hic bir sekilde bölünmemesi lazimm hepimiz ayni yoldan yörümeliyiz kurani kerimde neler yaziyorsa. sahsen ben tarikatlere karisimm ama yinede saygim var. Hz.Muhammet (s.a.v) efendimiz bunlarii zaten bize önceden duyrmustu böyle 40 fikre ayrilcamizi. osmali neden zatenn yok oldu.. gercektenn insanlari anlamak cok zorr..

merak ettgim sey aranizdaa sofiler varmii veya baska bir tarikatdan olan?? eger varsa nasil inana biliyorsunuzz
resulun torunu olduguna bi insaninn ?? elline her asasi olani öylemi saniyorsunuz anlamiyorum..
-----
_TeK_MiLLeT_TeK_DeVLeT_TeK_BaYRaK_TeK_DiL_
0

Beitrag gepostet am 23.11.08, 15:47 @_karagul_ Nr.: 2 Antworten

Tarikat ve Sofiler
Biz Sofilerden degiliz ama 99 yilinda bi Tarikata girmistik simdi cok sükür 1 yil önce ayrildik...Ilk basta hersey cok güzel görünüyor resmen sanki hipnoz olmusun gibi onlarin dediklerinin hepsi güzel geliyor sonra taki 2 sene önce baslayan bi olaydan sonra iyce sogmaya basladik evimizden kurulu düzenimizden olduk ama hala o tarikatta olanlar var ve coguda tanidik yani diym artik...Güya bi seyhimiz vardi Allah onunda belasini versin diyorum herkesin ekmegiyle yuvasiyla oynadilar...
Simdi sayfalar dolu yazabilirm ama TB nin speichersi yetmez
Bu olaylardan sonra Tarikatlara bende karsiyim dogru bir Tarikat oldugunuda sanmiyorum...herkes Kitabina göre gitsin diyorum Yani Kurani kerimi acsin okusunlar öyle tarikatlara girmekle hayatin cok degisiyor biz iyikine son anda ciktik ordan
-----
BeN dElI kAdIr UlEnNn
0

Beitrag gepostet am 24.11.08, 09:43 @tokatligenc Nr.: 3 Antworten

Tarikat ve Sofiler
iste bende bundan cok korkuyorum o yüzden böyle tekkelere hic güvenmiyorumm belki biraz ön yargiliyim ama gercekten bazi gencelerin beyinlerini yikadiklarini düsünüyorumm.

allahin yolu bir dir bin degil bence...
-----
0

Beitrag gepostet am 24.11.08, 09:45 @batuu Nr.: 4 Antworten

Tarikat ve Sofiler
batuu o zaman en kisa zamanda gitt ve bize az bilgi ver tarafsiz biri olarak olmazmi ??
-----
0

Beitrag gepostet am 24.11.08, 09:47 @mikky174 Nr.: 5 Antworten

Tarikat ve Sofiler
hic merak ettme cok iyi biliyorum ne demek oldugunuu...
sen icini rahat tutsanaa sevdigin yollunda gittigin birseyii savunmana kimse
birsey demezz

ISLAMI parcalayan insanlari ayiran O TARIKATLARDIR
aynen katiliyorumm

ama sen bunu göremesinn.
-----
0

Beitrag gepostet am 24.11.08, 09:48 @-alaturka- Nr.: 6 Antworten

Tarikat ve Sofiler
hakklisin hic bir zaman sözümüz herkese degil kesinlike aralarinda bilgili hocalarin olduguna inaniyorum yoksa dünyanin sonu coktan gelirdii
ama iste zor olanda o ya artik kime güvenceni bilmiyorsun
o yüzden bi cok yanlis yolla sapa biliyorsunn..

allah sonumuzu hayir ettsin ne diyelim dogru yolldan sasirmasinn...
-----
0

Beitrag gepostet am 24.11.08, 12:25 @_karagul_ Nr.: 7 Antworten

Tarikat ve Sofiler
73 firka varmis zaten bu 73 firkanin icinden sadece biri dogruymus yani bu tarikatlardan sadece birini ama hangisi iste bide o var...Herkes kendi bulundugu tarikati savunuyor bizimki dogru diyor...ayni bizim oldugumuz tarikatta öyleydi sonra noldu...insanlara Hacca gitmeyin dendi yok savas cikacak 9 ay sonra, esleriniz cocuklarinizin Tr ye gelmek istemiyorsa onlari birakin ananizi babanizi dinlemeyin dendi. Almanyada yasiyoruz bizleri kafir diyorlardi yani bu nasil bi cahillik ya...Kimseyle görüsmeyin diyordu...Süylemancilarla,nurcularla yani herkesle itibarinizi kesin diyorlardi onlara görüsürseniz Kafir olursunuz felan yani düsün daha neler var neler.
Hic girme bence resmen beyin yikiyorlar
-----
BeN dElI kAdIr UlEnNn
0

Beitrag gepostet am 24.11.08, 12:29 @mikky174 Nr.: 8 Antworten

Tarikat ve Sofiler
senin bi tarikat yüzünden canin yansin o zaman ne demek oldugunu cok iyi bilirsin....hepsi kötü degil ama zaten cogu tarikatlarin sacmaliklari sonradan cikiyor ama is isten gecmis oluyor
-----
BeN dElI kAdIr UlEnNn
0

Beitrag gepostet am 24.11.08, 12:57 @tokatligenc Nr.: 9 Antworten

Tarikat ve Sofiler
inanmiyorum ya neler varr. yine sansliyimisinki kurtulmusun öylee allahsiz insalardan. evet biri dogru ama hangisi iste onu bulmak imkansiz gibi birsey
imkansizi basaranlarda vardir herlade. bosver kizma basklarina onlarda önce sen nasil düsünüyorsan simdi öyle düsünüyorlar.

wenn ich fragen darf bu hangi tarikatdi ??
-----
0

Beitrag gepostet am 24.11.08, 13:52 @_karagul_ Nr.: 10 Antworten

Tarikat ve Sofiler
Hakikat...Adapazarinda kaliyor...

-----
BeN dElI kAdIr UlEnNn
0

Beitrag gepostet am 24.11.08, 13:54 @_karagul_ Nr.: 11 Antworten

Tarikat ve Sofiler
yani bi düsün o angeblich seyh olan sahis 80 yasin üzerinde burdan almanyadan 13 yasindaki bi kizla evlendi imam nikahiyla kizida taniyoruz yani ilk duydugumuzda zaten sok olmustuk
-----
BeN dElI kAdIr UlEnNn
0

Beitrag gepostet am 24.11.08, 14:49 @tokatligenc Nr.: 12 Antworten

Tarikat ve Sofiler
O GOTT duymustumm Hakikat. hata bi aile nasil yok olur görmüstümm...
allah kimseyi dogru yolldan sasirmasin valla
echt schwer
-----
0

Beitrag gepostet am 24.11.08, 14:49 @mikky174 Nr.: 13 Antworten

Tarikat ve Sofiler
mikky sen sofilerdensin oder ??
-----
0

Beitrag gepostet am 24.11.08, 15:04 @_karagul_ Nr.: 14 Antworten

Tarikat ve Sofiler
amin...bide Islamda helallik cok önemli ama bunlar o kadar cok insani kirdilar cok merak ediyorum acaba helallik alabileceklermi...Annemin bir zamanlarin en iyi arkadasi anneme yüz cevirde sadece ordan ayrildik diye artik bize kafir gözüyle bakiyor nede olsa
-----
BeN dElI kAdIr UlEnNn
0

Beitrag gepostet am 24.11.08, 15:06 @mikky174 Nr.: 15 Antworten

Tarikat ve Sofiler
o zaman sen onlardansin ???
-----
BeN dElI kAdIr UlEnNn
0

Beitrag gepostet am 25.11.08, 08:20 @xmustikhanx Nr.: 16 Antworten

Tarikat ve Sofiler
kardesim geht dir noch gutt? yazacaksan adam gibi yaz yada hic yazmaa !!!
-----
0

Beitrag gepostet am 25.11.08, 12:12 @tokatligenc Nr.: 17 Antworten

Tarikat ve Sofiler
Evet benimde burda tanidigim biri vardi gidiyormus kadin delirdi resmen, kocasini falan kaybetti kocasi kacti artik, nasil inaniyor bu millet böyle seylere anlamiyorumki..
0

Beitrag gepostet am 25.11.08, 12:16 @_karagul_ Nr.: 18 Antworten

Tarikat ve Sofiler
Allah Adina Besmele Cekene Helal Olsun...
Kul Olusunu Bilip Ihya Edene Ne Mutlu
Bu Arada Bu Konu Aktarimindan Dolayi Tskler
Baya Aktiv Olmus!
0

Beitrag gepostet am 25.11.08, 12:53 @askisi_04 Nr.: 19 Antworten

Tarikat ve Sofiler
yani düsün bunlar kim oluyorki birsreyin ne zaman olacagini ?? Bakin geldik 2009 yilina hala ortada birsey yok insanlarin ekmekleriyle oynadilar yuvalariyla kocalar eslerini cocuklari biraktilar kadinlarda ayni öyle Allah onlari bildigi gibi yapsin
-----
BeN dElI kAdIr UlEnNn
0

Beitrag gepostet am 25.11.08, 19:51 @xmustikhanx Nr.: 20 Antworten

Tarikat ve Sofiler
sen gercekten sacmaliyorsunn allah sana yardimci olsun... akil fikir versinn..

sen benim türbanli olup olmadiigmi bilemesin tamam mi..

burda bilip bilmeden tek konusan kisi sensin öncee adam ol sonra gel yazz begenmiyorsandaa okumaa acitigim konularii zorlayan yok!!! hata yorum yazmasan bi cok kisi burda mutlu olurr...

ben tarikatcilari burdaa suclamadim disalamadim yanlis yolldasiniz demedim senin sorunun ne bilmiyorumm amaa düüsnmedenn bidaha yazmaa

hata bana bir daha HICC YAZMA !!! muhatapim degilsinnn
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Tarikat ve Sofiler