26 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 02.09.08, 12:52 @tokatligenc Nr.: 21 Antworten

5 yasindaki bir cocugun oruc tutmasi
Zitat:
anliyorum ama olay bana baya bi matniksiz geldi cünkü cocuk 5 yasinda okula nasil gidebiliyor
Allah Allah kör seytan kör gözüneeee, ya arkadaslar benim uydurdugumu mu zannediyorsunuz. Benim yegende 5 yasinda ve ilk okula gidiyor. In die ERSTE Klasse!!!
-----
Asla kaybettiklerim olmadi, vazgectiklerim oldu!
0

Beitrag gepostet am 02.09.08, 13:09 @illusion75 Nr.: 22 Antworten

soweit ich weiss darf man erst am 6 in die schule und nicht mit 5....du lebst aber auch in deutschland oder nicht ??
belkide kadin uydurmustur yani paralari yoktur onu söyliyememis olabilir ourcu bahane etmistir...was aber natürlich nicht richtig ist...
-----
BeN dElI kAdIr UlEnNn
0

Beitrag gepostet am 02.09.08, 13:15 @tokatligenc Nr.: 23 Antworten

Zitat:
....du lebst aber auch in deutschland oder nicht ??
Neee lebe hinterm Mond und hier gehen die Kinder schon mit 5 in die Schule
-----
0

Beitrag gepostet am 02.09.08, 13:17 @_born2die_ Nr.: 24 Antworten

Ja ja borny ich weiss... ben bunlari af edersin bir yerlerdimden uydurdum da 5 yasinda bir cocuk okula gidip gidemedigini bilmiyormusun gibi yaziylarlar.

-----
0

Beitrag gepostet am 02.09.08, 13:32 @nayanaya Nr.: 25 Antworten

Zitat:
auch wenn ich wegen meiner denkweise wieder gesteinigt werde:
Hab schon ein Sack Steine hier liegen.

Peki göndermek istemiyorlarsa (atiyorum) bu ne bicim anne baba? Bu cocugun ilk gezisi. Sinifdaki cocuklar birbirini tanisinlar diye sonuta yapiyorlar.
Ben hayatta böyle birseye karsi gelmem.

Bencede saglik acisindan hic iyi degil öyle ufacik bir cocuga oruc tutturulmasi.
Büyüsün, tutar...
-----
0

Beitrag gepostet am 02.09.08, 13:34 @nayanaya Nr.: 26 Antworten

Kiz cocugu...

Simdi diyeceksin, kiz diye göndermiyorlardir!

-----
0

Beitrag gepostet am 02.09.08, 13:40 @nayanaya Nr.: 27 Antworten

Madem öyle, tuaf düsüncelere sahip o zaman o anne baba. Bizim zamanda babalar genelde göndermezdi gezilere, hani kiz cocugusun ya! Ama ben gidiyordum
-----
0

Beitrag gepostet am 02.09.08, 13:40 @illusion75 Nr.: 28 Antworten

almanyada yasiyormusun diye sordugum soru dalga gecmek icin degildi yani olabilir ya belki fransada yasiyon yada avusturyada yada hollandada
-----
BeN dElI kAdIr UlEnNn
0

Beitrag gepostet am 02.09.08, 13:43 @tokatligenc Nr.: 29 Antworten

No Germany
-----
0

Beitrag gepostet am 02.09.08, 19:40 @illusion75 Nr.: 30 Antworten

bence cocugun istegine bagli.cocuk gezmeye gitmek istiyorsa onu engellemekde dogru olmaz.ibadeti cocuklara sevdirmek lazim.zorla olursa cocuk isteksiz yapar zamanlada hic yapmaz.karari cocuga birakmak lazim.
0

Beitrag gepostet am 02.09.08, 22:58 @acemiyim Nr.: 31 Antworten

Cocuklar aralarinda tanissinlar diye geziye gidiyorlar.
Ya bunun nesine inanmiyorsunuz anlamiyorum?
Herkese ben sürekli ayni seyi mi anlatmak zorundayim???

-----
0

Beitrag gepostet am 02.09.08, 23:02 @acemiyim Nr.: 32 Antworten

Ben simdi cocuk 5 yasinda ve 5ci sinifa mi gidiyor diye yazdim???

Alooo, benim yegende 5 yasinda ve 1ci sinifta!!!
-----
0

Beitrag gepostet am 02.09.08, 23:05 @acemiyim Nr.: 33 Antworten

Söz konusu geziye gitmemek degil. 5 yasindaki bir cocugun oruc tutugu icin geziye gönderilmemesi.

Evet konu konulugundan cikti...

-----
0

Beitrag gepostet am 02.09.08, 23:21 @acemiyim Nr.: 34 Antworten

Allah Allah!!!
Senin yaptigin ne kadar saygisizlik. Beni burda yalanci posisyona düsürüyorsun.

Benim icinde konu bitti.
-----
0

Beitrag gepostet am 05.09.08, 11:17 @illusion75 Nr.: 35 Antworten

bence übertrieben.einerseits schön das die eltern das kind religiös aufziehen ama bide sorsalardi o ailelere beten yapdiriorlarmi diye hersey orucla olmaz nede olsa,yada yollamak istememislerdir viellciht hatten die angs um ihre tochter nede olsa cocuk tecavüzleride cogaldi allah korusun kann ja sein das die auf solche gdanken kamen und mana edip göndermediler belkide...bes yasindaki bir cocuk zaten mecbur degil islam zu praktizieren die ist doch voll jung....und soweiso tutsa bile bence bilincsiz bir oruc tutma olur ailenin yapdigi yanlis.o cocukda arkadaslariyla gitmek istemicekmi yazik ya.nein nein echt schADE.manche menschen denken das der islam so schwer ist die machen das doch so slber schwer allah hat von jedem etwas erleichterung gebeben zum beispiel das mit 5 jährigem kind ein kind ist erst ab 7 verphlichtet zu praktizieren oh mein gott und mit 7 ist man auch wiederum zu jung da ist man auch wieder so neu anfänger.......boahh ya echt schade schade
0

Beitrag gepostet am 05.09.08, 11:18 @ykm77 Nr.: 36 Antworten

Zitat:
cocuk gezmeye gitmek istiyorsa

hallo?hangi cocuk gezmeye gitmek istemezki hem ögretmenleriyle konusulmus ozaman aile cocugum istemior diyebilirdi burda söz konusu oruc tutma konusu degilmi...eeeeehhh daha ne yaw.tabiki cocugun isteyine bagli ama resemen oruc tutuor yollamioruz digiorlar isde baksana yaw
0

Beitrag gepostet am 05.09.08, 11:21 @acemiyim Nr.: 37 Antworten

Zitat:
cocuk bir kac günlük okul gezisine götürülmez. Bir kac günlük geziler okullar tarafindan 1.inci sinifta düzenlendigini zanetmiyorum.

sen öyle san birader ana okulunda calisdigimda gecen yil 3-6 yas arasi cocuklari alip nordeneye gittik biz hatta bir hafda kaldik hemde ne guzeldi bagzi cocuklar anneleride gelsin dediler sonra anneleriyle oturup anlattik neler yapicaz diye bakdikki kendileri istediler yani anliyacagin ana okulundada artik uzak yerlere geziler cikdi....
0

Beitrag gepostet am 05.09.08, 11:26 @illusion75 Nr.: 38 Antworten

bosver bacim aldirma ich weis was du denks das stimmt das die jüngeren kinder auch jetz ausflüge machenund etc. hem müslüman cocuklarda vardi,das war gar kein problem.
diese ausflüge sind ja auch dazu da mit anderene menschen klar zu kommen,im leben zu erlenen auch mal fern von eltern zu sein und zu vermissen und neue andere aktivitäten im leben auszu probiren und mit anderene menschen andre orte zu sehen.ich finde das doch schön nur dazu braucht man nicht einen kleinen kind zu zwingen zu fastten wo alle ausflug machen wollen ich meine die ist ja auch noch erst 5.....ben sana inaniorum hem durduk yere niye yalan söyleyesinki ah lass alle labern die wollen doch nur diskutiren hier anscheinend macht das denen spassölach darüber einfach...BANA TAKIL HAYATINI YASA
0

Beitrag gepostet am 05.09.08, 11:43 @okuz_gibi_kiz Nr.: 39 Antworten

Tesekkür ederim...
-----
0

Beitrag gepostet am 06.09.08, 08:06 @illusion75 Nr.: 40 Antworten

kusra bakmayinda size ne konu bitti müslümanligi dört dörtlük paylastinizda bir birinize faydali oldunuzda bu konularmi kaldi cezasi mükafati onlara ait nice müslümanlar 4 yasindaki cocuklara domuzdan bazi katkili seker yediriyorlar mesela haribo e buna benzer sekerler alkollu cikolata yediriyorlar onlar nasil cezasini cekeceklerse bunlarda ceza veya mükafatini cekecekler birakin bunlari tartismayi yanlismi buluyorsun sen daha iyisini yap
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!