95 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 31.03.08, 13:25 Nr.: 1 Antworten

FITNE!!!
Hollandada islam karsiti ile söylemleri popüler olan Geert Wilders malum fitne isimli kisa filmi ile ortaligi yeniden alevlendirdi.Önemle vurgulamak istiyorumki ben bu filmi seyretmedim, seyretmemde.Bunun 2 ana sebebi var.

1.si benim günahim bana yeter,bu filmi seyrederken kendime hakim olamayip küfürbaz olmaktan korkuyorum.Degmez bu adamin yaptigi bir film icin günahkar olmaya.
2.si bu film internette yayinlanmaktadir.Malum kac kisinin seyrettigi falan kaydediliyor olabilir,popülaritesini artirmak istemiyorum.

Filmi seyredenlerden edindigim bilgiler söyle: Filmde dünyanin cesitli yerlerinde meydana gelen siddet olaylari gösterilirken, Kuran-i Kerim de "siddeti tavsiye ettigi öne sürülen ayetler görüntüye geliyor ve "Islamda siddet vardir" iddiasi isleniyor.Her müslüman bilirki bizim dinimiz her firsatta baristan ayrilmamayi ön görürken adam kalkmis Kutsal Kitabimizin siddeti artirdigini iddia ediyor.Bizde siddedet karsi olan dinimziin buna gösterge olabilicek birkac ayeti kerime yazalim.

"..Kim, bir cana kiymayan veya yeryüzünde bozgunculuk cikarmayan birisini öldürürse,bütün insanlari öldürmüs gibi olur.Kimde onun(bir insanin)hayatini kurtarirsa bütün insanlarin hayatini kurtarmis gibi olur."maide suresi32)

Hz.Muhammed döneminde müslümanlar ibadet icin mescid-i harama gitmek istemislerdi fakat bunu engelleyen gruplar olmustu. Bu düsmanca tavir karsisinda bile müslümanlarin affedici olmasi Kuranda ögütlenmistir:

"..Sizi Mescid-i haramdan cevirdiklerinden dolayi bir topluma karsi olan kininiz, sizi saldiriya sevk etmesin.Iiyilik ve takva üzerinde yardimlasin, günah ve düsmanlik üzerinde yardimlasmayin..."maide suresi 2)

"..iclerinden pek azi haric, daima onlardan hainlik görürsün. Yinede onlari affet, aldirma.Cünki ALLAH güzel davrananlari sever."maide suresi13)

daha yüzlerce ayet bulunabilir ama gerek yok degilmi?isin garip yani filimin son kisminda bir arap kiz cocuguna yahudi kim diye sorduklarinda (basi örtülüymüs herhalde)"domuz gibi bir varlik" veya benzeri bir ifade ile cevap veriyormus.isin en komik tarafida burda gizli zaten. sankii yahudileri biz katlettik. 6milyon yahudi katledildi ve bunlari katleden müslümanlar degil hristiyanlardi.hatta 1.dünya savasi esnasinda Osmanli yahudileri alman zulmünden gemilerle kurtarmamismidir.?

sonra irakta basi kesilenlerin görüntüleride varmis.ya irakta hayatini kaybeden yüzbinlerce müslüman ne olacak?(elbette bu cümle sanki bas keserek cinayet isleyenleri onayladigim anlaminagelmez
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

FITNE!!!