123 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 26.03.08, 22:44 Nr.: 1 Antworten

dogmadan önce nerdeydik?
selamin aleyküm cümleten tüm türkbase halki

ya benim cok merak ettigim birsey var ya hemde nasil,bizler dogmadan önce nerdeydik,veya dogmadan önce biyerlerde varmiydik,yada nebilim isde öyle bir soru takildi kafama gecen gece düsündüm ama cevabini alamadim tuaf bir soru bilen varmi yada öyle birsey varmiki überhaup?stlle ich mir blöde fragen? oder gibs dafür nach islam eine antwort
0

Beitrag gepostet am 26.03.08, 22:54 @ana_hilwe Nr.: 2 Antworten

dogmadan önce nerdeydik?
dogmadan önce alemi ervah daydik, yani ruhlar alemindeydik.
hz allah önce dünyaya gelecek bütün ruhlari yaratti.hatta bizlere oradayken "elestü birabbiküm" yani ben sizim rabbiniz miyim diye sordu bizlerde hic istinasiz "bela" evet rabbimizsin dedik. ama bazilarimiz dünya ya gelince bu sözünü unuttu.

hatta bir rivayete göre ruhlarimiz alemi ervahdayken dünyaya gelince yasayacagi hayati önce orada yasiyormus.

dejavu dedigimiz seyde burdan geliyormus, yasadiklarimizi melekler bize arasira hatirlatarak saka yapiyorlarmis.
0

Beitrag gepostet am 26.03.08, 22:56 @cirkinoerdek Nr.: 3 Antworten

dogmadan önce nerdeydik?
nasil yani dejavu nedemekki,simdi biz ruhlar alemindedemi ibadet ettik ve ordadami yasadik acili mutlu gunler filan ?ordadami ölüm varmis simdi ölünce ilk kabre girecegiz ya kabirdedemi soracagiz aceba bu yola gelmeden önce nerdeydik diyip hatirlicakmiyiz bu gunlerimizi boahh yüce rabbim nasil uzun yola sevk etmis bizi
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

dogmadan önce nerdeydik?