123 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 15.03.08, 12:31 Nr.: 1 Antworten

dinimizi türkcemi yasamaliyiz?
bu benim aklıma çok takılmıştır ve her defasında aynı cevabı verdim kendime. anladığımız gibi olmalı yani konuştuğumuz ve yazdığımız bi dilde.arapça peygamberimize indi fakat o zaten araptı okuması yazmasıda yoktu. arapçadan anlamıyoruz ve okuyoruz ettiğimiz dualar arapça ne deniliyo ancak mealine baktığımızda anlıyoruz. bence dinimizi dualarmı türkçe yapmalıyız bilerek ve anlayarak...
0

Beitrag gepostet am 15.03.08, 12:32 @d_er_ya_ Nr.: 2 Antworten

Ama Arapca okuyup Arapca konusabilsek de guzel olurdu hani ;)) Neyse o ayri bir kounu...
Ama yine de soyle birsey var bence, Allah'in kelami onlar, O ne yazmissa cok dogru ve de guzel yazmistir... Bu durumda bence anlasakda, anlamasakda ne yazdigini okumaliyiz Arapca olarak...
Hem derler ki hep Kur'an-ı kerim'i anlamak istiyorsan once Arapca oku, sonra da Turkce mealini oku, yani hatim et...
0

Beitrag gepostet am 15.03.08, 19:53 @d_er_ya_ Nr.: 3 Antworten

islam dininin dili arapcadir,

Cenabı Allaha dua ederken hangi dili kullandığının önemi yok o bütün duaları kabul edendir.

yazdıkların da da çelişki gördüm...
-----
Beyazın Kaderi Kirlenmek, Siyahın Kaderi Suçlanmaktır,,!
0

Beitrag gepostet am 15.03.08, 20:09 @alaturka76 Nr.: 4 Antworten

öncelikle sunu belirteyim,farkli ibadetler vardir.bunlarin bazilarini kendi dilinde yapabilirsin dua, mevlidi serif okuma gibi.ama namaz gibi ibadetlerde Allah in kelami ile konusmak zorakidir.cünkü bu harflerin baska dillerde tam karsiligi yoktur.kalin ha, peltek s,z gibi.bunlar bu sekilde okunmadigi takdirde farkli manalar ortaya cikar.

birde alaturka arkadasim. araplari seviniz cünkü peygamberiniz de arapti hadisini ilk senden duydum.acaba saglam bir kaynak mi iletirsen sevinirim.cünkü islamda irk,soy üstünlügü yoktur.veda hutbesinde arabin aceme,acemin araba karsi bir üstünlügü yoktur buyurmustur.ama sahih hadis ise amenna hemen iman ve itaat ederim kardes.
selam ve dua ile...
0

Beitrag gepostet am 15.03.08, 21:09 @alaturka76 Nr.: 5 Antworten

ememgin icin sagol kardesim, linki okudum.hadisin melaini ve yorumunu okudum.akla , mantiga ve kaynaklara ters gelen birsey yok.ama aciklamasi ile birlikte anlatilmali, yani sadece hadisi oldugu gibi rivayet etmek bence okumaktan ve arastirmaktan aciz hale gelmis bizler icin farkli anlayislara neden olabilir.mümin olan ve dinini yasayan herkes kardesimizdir ve severiz ama brda da nakledildigi gibi hem efendimizin dilini konustuklarindan hemde efendimizin yasadigi yerde yasayip efendimizin anilarini yasayip, yasatan ve kollayan salih müslümanlarada bir derece daha fazla sevgi besleyebilirz.
selam ve dua ile...
0

Beitrag gepostet am 16.03.08, 01:57 @d_er_ya_ Nr.: 6 Antworten

Namazda dualari türkce olarak okusak olmaz bence, cünkü türkceye tercüme edildiginde manasi da yani anlami az da olsun degisiyor.
-----
BeN dElI kAdIr UlEnNn
0

Beitrag gepostet am 16.03.08, 19:29 @aymavisi Nr.: 7 Antworten

notka atisi derim
-----
Sevdalarim....
0

Beitrag gepostet am 18.03.08, 08:34 @d_er_ya_ Nr.: 8 Antworten

Zitat:
dinimizi dualarmı türkçe yapmalıyız bilerek ve anlayarak...

Isin dahada kolayi var Arapca ogreniver gerci sana zahmet olacak ya neysse
yada ogrenebilcek kadar neyssee yaaa...
Sacmalamakta bir numarasin...

-----
Benim de bir adım var,Ezan ile kondu Sela ile bitecek
0

Beitrag gepostet am 23.03.08, 08:35 @d_er_ya_ Nr.: 9 Antworten

lennn uyuzzzzz

kişi anladıgı sekilde ibadet eder.onemli olan niyet?

sana bu konu hakkında bir kıısa anlatayım.yapıaln seyde niyetin önemi hakkında.
bir gün isa aleyselam yürürken cobanın birisini görür ve ne yaptıgını anlamaya calışır.coban yuksek bi yere cıkıp kendini assagıya yuvarlıyor.isa aleyselam cobana gelerek ! sen napıyorsun ogrenebilirmiyim dediginde,coban..
allaha ibadet ediyorum dedi.
isa aleyselam allaha ibadet öyle yapılmaz gelde sana nasıl ibadet yapacagını ögreteyim diyor ve o sırada allahu teala o cobanın makamını isa aleyselama gösterdiginde isa aleyselam sen bildigin gibi ibadet etmeye devam et der...

burda isa aleyselamın bildigin gibi ibadet et demesindeki sebep samimiyeti ve niyetinden dolayı kazandıgı mevki..

sunu demek istiyorum niyet ve samimiyet önemli.
sen allaha nasıl niyaz etmek istersen o sekil yap,ama allahın huzuruna cıktıgında alalhın gönderdigi kuran-ı kerimi indigi dilde yapmalıyız. cünkü insanlıgın toplanacagı gun herkes arapca konusacak...
0

Beitrag gepostet am 23.03.08, 11:53 @googled Nr.: 10 Antworten

tesekkürler
0

Beitrag gepostet am 23.03.08, 11:56 @devrialem Nr.: 11 Antworten

sacmalamiyorum sadece sacma sapan forum olcagina bilgilendirsek diye düsünmüstüm ama sen bana takilmadan da gecemiyorsun sadece ögrenmek sucum galiba ben kesifciyim arastirmaciyim canimcim tabiki sorarak ögrencem sende yeni biseyler ögreniyorsun bu hayatta bunda nevarki anlayamadim herneyse ben herzaman saygiliyim saygilar ve sevgiler devrialem
0

Beitrag gepostet am 23.03.08, 11:57 @fevzi_34 Nr.: 12 Antworten

tesekkürler
0

Beitrag gepostet am 23.03.08, 12:09 @d_er_ya_ Nr.: 13 Antworten

sacmaladın diye bi şey demedik ki uyuzzzzz

sadece önemli olanın niyet oldugunu söyledik. alalhın huzurunda ise allahın gönderdigi kuran-ı kerim ile allahın huzurunda bulunmamız lazı dedim.
diger hallerde türkce duanı yap yada turkce kuranı kerimin mealini okuuuu.

0

Beitrag gepostet am 25.03.08, 17:34 @d_er_ya_ Nr.: 14 Antworten

Birak simdi sacmalamayi,
Senin bu dunyada kendine yapabilecegin en buyuk iyilik:
Fazla arastirip,cok dusunmemektir,..

-----
Benim de bir adım var,Ezan ile kondu Sela ile bitecek
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!