43 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 16.02.08, 15:44 Nr.: 1 Antworten

İbretlik Mektup HERKEZ AMA HERKEZ OKUSUN !!!!!
Paris , 21.11.1961
Sevgili Anneciğim ve Babacığım;

Bu mektubu okuduğunuz zaman üzüleceğinizi biliyorum:Aylardan beri sustuğum içinde üzülüyordunuz.Ama ne yapalım, başka türlü elimden gelmiyordu.beni affedeceğinizi, mazur göreceğinizi umarım…

Anneciğim ve Babacığım;

Ben artık İslam dinini terk ediyorum HRİSTİYAN oldum.Eğer böle Yaptığım için bir günah işlemişsem bilin ki, bu günah tamamen size aittir.Çünkü siz bana sinimi öğretmemişsiniz.Ben asımın Müslüman olduğunu biliyordum, o kadar.Fakat Müslümanlık nedir?Nasıl olur?Peygamberi kimdir, nasıl kimsedir?Kur’an nasıl kitaptır, nelerden bahseder?Müslümanlıkta nasıl veya niçin ibadet edilir?İşte bütün bunlar, bence bilinmeyen şeylerdir.

Buraya geldiğim zaman, bütün Fransızların dindar olduklarını gördüm.Hemen her evde birkaç İsa ve Meryem’e ait resimler vardı.Yemeğe her oturduklarında dua okuyorlardı.Yatağa yattıkları zaman dua okuyorlardı.Ben ise onlara alık alık bakıp duruyordum.

Din, iman, Allah, Peygamber ,Kur’An ve ibadet hakkında bana birçok sualler sorarlardı.

Ama ben , hiç birine cevap veremiyordum.Siz bana bunları öğretmemiştiniz.Mesela lisede derse giren bazı hocalar dindarlığın yobazlık , gericilik olduğunu analtırlar, ondan sonra derse başlarlardı.İçimizden biri dinden bahsedecek olsa , öğretmen olsun , öğrenci olsun, hemen alay ederlerdi:> derlerdi.Oruç tutmak bir suç, namaz kılmak bir ayıptı benim memleketimde.

Burada ise durum , tam tersinedir.Ne kadar aldanmışız?Ne kadar aldatılmışız?Avrupa’nın dinsiz olduğunu zannederdik.Dinsizliği ilerilik, dindarlığı gerilik olduğunu zannederdik. Halbuki ne kadar yanlımış bu.Bu arada ise asla sevilmiyor.Genç-İhtiyar, herkesin cebinde bir İncil vardır.Bütün bunların karşısında içimde derin bir boşluk hissettim.Herkes ibadet ediyordu.Ben ise, ne kendi dinimden , ne de onların dininden bir şey biliyordum.Yavaş Yavaş HRİSTİYANLIĞI öğrenmek için bir merak sardı beni:Öğrendim ve nihayet işte Hıristiyan oldum.Artık tahsil masrafımı kilise üzerine aldı.Bundan sonra, bana ister mektup gönderin ister göndermeyin, siz bilirsiniz.Ama tekrar ediyorum, eğer dinimi terk edip günahkar olmuşsam, bu günah tamamen size aittir.Allah sizi affetsin……>>

NOT: alıntıdır hidayet adlı kitapdan

NOT: ALINTIDIR
-----
En Büyügü olmak istemiyorum, en IYISI olmak istiyorum !!!!!
0

Beitrag gepostet am 17.02.08, 11:15 @googled Nr.: 2 Antworten

İbretlik Mektup HERKEZ AMA HERKEZ OKUSUN !!!!!
haklisin.....
-----
En Büyügü olmak istemiyorum, en IYISI olmak istiyorum !!!!!
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

İbretlik Mektup HERKEZ AMA HERKEZ OKUSU...