|
| |
|
| kürtce ilahi |
ALLAH razi olsun, cok güzel  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| kürtce ilahi |
% 100 haklisin dostum, olmadik yerden ayrimcilik yapiyorlar
ama pasa iyi cevabini vermis, sagolsun  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| kürtce ilahi |
Zitat:| oturdugun yer ALMANYA ALMANCA KONUS |
cok güzel bi yorum, hosuma gitti
bakalim karsi taraf bunun altindan nasil kalkacak
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| kürtce ilahi |
Zitat:| oturdugun yer ALMANYA ALMANCA KONUS |
cok güzel bi yorum, hosuma gitti
bakalim karsi taraf bunun altindan nasil kalkacak
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| kürtce ilahi |
herkes evinde istedigini konusur, fakat sitelerde, tv de , radyo da konus bakalim almanyada türkce. Türkiye bunlari yasaklamiyor degilmi?
Almanya neden yasakliyor? ben bi ara magazada calisdim, ve türk müsterilerimizle türkce konusmam yasaklandi.
Bunu türkiyede yapamassin degilmi?
Benim demek istedigim die Türken sind viel zu locker, die Deutschen haben schon ihre Gründe, nicht alles zu erlauben. Außerdem sehe ich mich hier als Gast, auch wenn ich hier geboren bin. Das ist halt so. Deutschland ist Deutschland, Türkei ist Türkei, und Kurdistan gibt es nicht, oder? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| kürtce ilahi |
Allah Allah, keske Türkiye gelseydim dünyaya, orada gitseydim okula, orada yasasaydim.
Benim burda ne Türk tv kanalim var, nede türkce radyom var, nede baska birseyim var.
Kürtler Türkiyede buldugu serbestligi almanyada bulamazlar. Yani türkler almanyada kürtlerin Türkiyede serbest olduklari kadar, serbest degiller.Bu ne demek , almanlar daha milliyetci. Benim kürtce dinlemek istemeyisim gayet normal, ve bunu kabullenmen gerek. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| kürtce ilahi |
Zitat:herkes evinde istedigini konusur, fakat sitelerde, tv de , radyo da konus bakalim almanyada türkce. Türkiye bunlari yasaklamiyor degilmi?
Almanya neden yasakliyor? ben bi ara magazada calisdim, ve türk müsterilerimizle türkce konusmam yasaklandi.
Bunu türkiyede yapamassin degilmi?
Benim demek istedigim die Türken sind viel zu locker, die Deutschen haben schon ihre Gründe, nicht alles zu erlauben. Außerdem sehe ich mich hier als Gast, auch wenn ich hier geboren bin. Das ist halt so. Deutschland ist Deutschland, Türkei ist Türkei, und Kurdistan gibt es nicht, oder? |
aynen katiliyorum sana helal olsun. Türkiyedeki kürtler daha fazla hakka sahip olmadigi icin agliyorlar. Yoksa onlarin haklari cok. DTP ye bakin daha bunu bile kapatmaya gücü yok türkiyenin. Almanyada böyle bi parti olsa hemen kapatilirdi. Türkiye bu avrupa sevdasinin yüzünden kültürünü felan unutmus durumda kendilerini adeta oynattiriyorlar tavrini koyamaz hale geldiler. -----
BeN dElI kAdIr UlEnNn  |
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
| |
|
| |
|
| kürtce ilahi |
das ist was anderes. Adam okumus doktor olmus, kendi bürosunda istedigini konusur.
Aber in der Öffentlichkeit kannst du doch in deutschland nicht türkisch sprechen. Das wird nicht gerne gesehen. Sogar wenn du mit freunden auf der straße auf türkisch redest, wirst du schief angeglotzt oder sogar angesprochen -wie: wir sind hier in deutschland!
Bana bir tek türk veya baska kara insan göstersene almanyada, artist olmus, veya sarkici olmus, tv lerde cikiyormus felan. Bir tane göremessin. Wenn, dann spielen die in den schlechten Rollen. Almanyada buna izin vermezler. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| kürtce ilahi |
bize ceken kürtler mi? iste nakadar yanlis düsündügünü bir kez daha görmüs olduk.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| |
|
| kürtce ilahi |
peki bize silah cekenler kim o zaman
soruyom sana ?
kimin icin silah cekiyorlar ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| kürtce ilahi |
Zitat:
kusura bakmada senin dedigin su kaya yanar türkcenin T sini bile bilmiyo
onuda gördük beyaz showda |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| kürtce ilahi |
Zitat:| iste nakadar yanlis düsündügünü bir kez daha görmüs olduk.... |
ben her zaman dogrularin yaninda olma tarafiyim
türban istemeyen bir sürü TÜRK insanlari var
ben onlarinda karsisina cikip ne kadar yanlis yaptiklarinida söylüyorum
irk ayirimi yapmiyorum anlatabildim mi?
sen ister benim hakkimda yanlis düsün ister dogru irgalamaz beni
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| kürtce ilahi |
pkk silah cekiyor kürt silah cekmiyor bu ayrimi ögrenemediniz 30 yildir |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| kürtce ilahi |
senin dogrularin dogru mu peki? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| kürtce ilahi |
senin dogrularin dogru mu peki? |
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| |
|
| kürtce ilahi |
Zitat:| Benim burda ne Türk tv kanalim var, nede türkce radyom var, nede baska birseyim var. |
sacmalamada birinciligi hedef ediyorsun galiba
türk radyosu burda 30 sene önce vardi
türk tvside artik bolca var
eskiden bile alman tvsinde burda yasayan türkler icin türkce program sunuluyordu 3 programda(yani wdr de)
artistlere gelince zaten tam sacmalamissin
hatta benim okul zamanlarinda bile türkce ders veriliyordu okullarda
kendin kürtce dinlemek istemedigini söylüyorsun
söyle bisey geldi aklima, eger bi kürt deseydi bunu
benim türkce dinlememek istemedigim gayet normal diye
ya vatan haini, ya terörist veyahu pkkci ilan edilirdi
acaba bu durumda sizin gibi düsünenlere ne denir??
vatanin dörtte birini dislamak vatanperverlikmi??? |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!