37 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
Beitrag gepostet am 26.01.08, 21:45
Nr.: 1
Antworten
s_i_m_a_y
HERKES ILAHIYAT FAKÜLTESINI BITIRMIS MAASALLAH
Fazla uzun yazilarla mesgul etmek istemiyorum. Burda cikiyor birisi yok mezhebin nedir .
Sadece 4 mezhep vardir ( elbette bunlar sadece sünni mezhepler)! Baskasini kabul etmiyoruz biz. Biz kim oldugunu hala anlamis degilim. Ya benim gözümde birseymi kacti ,ALLAH ALLAH.Daha düne kadar herkes din kardesti ,alevisiyle sünnisiyle siisiyle vs vs. Simdi ne oldu bu millete .
Bakin ben din konusunda uzman falan degilim. Ama onca ilahiyat fakültesini bitirmis insan bunlari mezhep olarak kabullenirken ,bunu kafadan falan atmiyorum senlerce gündemde olan konulardi.
Simdi biz derken acaba birlesik sünni mezhepler komisyonumu var. Benim bircok arkadasim var, ister sünni ister alevi ister sii olsun. Ama kalkipta kizim asye sen falan mezheptensin bu gecerli cennete yolun acik , oglum Ali sen maalesef bir hicsin mezhebin yok , eh iste birtek allaha inaniyursun ,kurani kitap olarak kabul ediyorsun ama malesef seni cennete alamayiz.
Böyle bir sacma mantik olrmu yaaa??? Ben birsey demiyorum böyle inasnlari siniflandirip , kendini hasa hasa Allah yerine koyanlarida Hepsini Allaha haval ediyorum .
Saygilarimla
-----
s2i2m2a2y2
0
Beitrag gepostet am 26.01.08, 22:00
@qzax
Nr.: 2
Antworten
s_i_m_a_y
bakin bunlar sizin dediginiz gibi disatan insanlar karistirmiyor. bizzat kendi insanimiz bunu yaziyor bende bu yaziyi onlara karsi actim. Ben demiyorumki falan filan 4 dörtlük, elbette her dinde her mezhepte sapintilar olmustur. Ama bir insan olarak nasil hüküm verebilirim ve 4 mezhebin disinda baskalrini kabul etmem. Ne zamandan beri Allah veya Kuran bu yetkiyi birilerine vermis.
Burda bazi yazilari arkadaslarim okuyupta üzüldüler. Aslinda üzülmelerine gerek yok. Ben sahsen hic kimseyi takmam . Yanlislarimla günahlarimla Allaha siginirim.
Malesef birileri ALLAHIN RAHMAN VR RAHIM OLDUGUNU BAZEN UNUTUYORLAR
-----
s2i2m2a2y2
0
Beitrag gepostet am 26.01.08, 22:15
@qzax
Nr.: 3
Antworten
s_i_m_a_y
evet bu sureyi bilirim okumustum. Bu kit aklimla ben anladimda baskalri anlamismi orasini bilemem. Bu sureyi onlarda baska yorumlar herhalde ve " bakin iste bunlar icin gecerli " diye ona buna isaret ederler. Ne yazikki hic kimse suc altindan tac olsa bile basina takmiyor.
Ben baska birsey demiyorum burda. Egerki YÜCE ALLAH birilerini zannettigi gibi insalari sadece belirli bir mezhebten olduklari icin cehenneme gönderiyorsa ne yapalim
cenneti 4 mezhebin mensuplarina seve seve birakiyorum. Bu kafalarla cenette bile onlarla olmak istemem.
-----
s2i2m2a2y2
0
Beitrag gepostet am 26.01.08, 22:18
@s_i_m_a_y
Nr.: 4
Antworten
mecnuni
güzel kardesim sen elma ile armutu birbirine karistiriyorsun.ehli sünnet itikatinda 4 hak mezhepten baska mezhep var denilemez.ehli sünnet te 4 hak mezhep var baskada yok.ancak islamda peygamber efendimizin hadiste de beyan ettigi gibi 73 firka cikacak.sialik,haricilik,mürcie.sebbiye vs. gibi.biz bunlari kabul etmiyoruz demiyoruz.ancak fikhi konularda ihtilaflar vardir, ve ben sünni olarak 4 mezhepten baska bir mezheple amel etmiyorum ve bunu söylemeye calisiyorum.ancak surasi kesin ki cogu firka kuranin ayetlerine ve hadislere ters düsmekte ve büyük alimlerce de yaptiklari tasvip edilmemektedir, yoksa kimse burda bana göre, sana göre diye konusmaz.islam da sana göre , bana göre yok.herkes haddini bilmeli, islam akil dinidir, bende aklima göre böyledir diye büyük idiiada bulunmaktan kacinmalidir.islam da 4 kaynak vardir.bunlar: kuran,sünnet, icma ve kiyas tir.
selam ve dua ile...
0
Beitrag gepostet am 26.01.08, 22:23
@mecnuni
Nr.: 5
Antworten
s_i_m_a_y
bana ne yazi yaz nede benimle tertis. muaviye yi hz ilan eden benim muhattabim olamaz. yazma bana tamammi yazma birdaha ...
-----
s2i2m2a2y2
0
Beitrag gepostet am 26.01.08, 22:29
@s_i_m_a_y
Nr.: 6
Antworten
mecnuni
güzel kardesim, daha az önce beni sen kisileri disliyorsun sen sundansin sen bundansin diye, simdi hz.muaviye hakkindaki bilgiyi sununca sen beni disladin ve beni muhatap almayacagini söylüyorsun , bu ne celiski.neyse güzel kardesim ama hz.muaviye de bir sahabedir,ve peygamberimiz her sahabesini övmüs ve bizlerinde onlari sevmesini buyurmustur, ben onu paylasmak istedim,ama sen beni disliyorsan ne diyeyim, vardir bir bildigin.güzel kardesim hakkini helal et ve dikkat et her yorumuma kardesim diyerek basladim ve yine kardesim olarak veda etmek istiyorum.olunmasi gereken en güzeline ALLAH a emanet ol.
selam ve dua ile...
0
Beitrag gepostet am 26.01.08, 22:58
@qzax
Nr.: 7
Antworten
s_i_m_a_y
ya bir bakarmisin Hz Alinin sülalesine Hz. Peygamber torunlarina onca zülmedeni birde Hz. ilan etmis
ya ben cahilim tamammi , o zaman biri beni aydinlatsin, Allahim ne günlere kaldik
hicbir müslüman ailesinde muaviye veya yezit ismi duyulmusmu, sahabelerin her ismi var haksizmiyim, bak abi sen tartisirsan tartis bu kisiyle ben muhattap olamam zamanima yazik
-----
s2i2m2a2y2
0
Beitrag gepostet am 26.01.08, 23:13
@aymavisi
Nr.: 8
Antworten
s_i_m_a_y
rüzgarin nerden estigini gayet iyi biliyorum banada muaviyei sev deme,onu ben karar veririm.sen git önce bir ilahiyatcilara sor öyle orda burda yazdiklarini delil getirme.
sahabelerin hangisi Hz Peygamberin ailesine zarar vermistirki. Hepsine saygim var ama muaviye ve ondan sonra oglu yezid neler yaptigini tüm islam alemi biliyor bir sizin göuünüzde kacmis galiba. yada acaba baska bir muaviyedenmi bahsediyoruz
-----
s2i2m2a2y2
0
Beitrag gepostet am 26.01.08, 23:30
@aymavisi
Nr.: 9
Antworten
mecnuni
kardes görüyoruz ki artik delil olarak bazi kardeslerimiz, hasan-i basri, imam-i azam ebu hanife, enes bin malik,imam-i safii ve imam hanbeli ve diger büyük alimlerin kaynaklarini delil olarak kabul etmiyor ve günümüzde yetismiz ve kimler tarafindan yetistirildigi belli olmayan ama armasinda ilahiyatci yazan ahmet, mehmet vs, kisileri delil olarak görüyor, mevlam bizlere yardim etsin ve hepimizi razi saydigi kullarindan eylesin ve cahillikten bizleri koruyup ilim ihsan eylesin insallah.
selam ve dua ile...
0
Beitrag gepostet am 26.01.08, 23:32
@aymavisi
Nr.: 10
Antworten
s_i_m_a_y
bak biz galiba farkli kaynaklardan yola cikiyoruz , bu konuda sizinle tartismam hicbir yere vardirmaz. ama bu gibi konular acilmasida iyi oldu en azindan kimin nesi kimin fesi belli oluyor
-----
s2i2m2a2y2
0
Beitrag gepostet am 26.01.08, 23:40
@aymavisi
Nr.: 11
Antworten
mecnuni
yarin mahser gününde resulullahin huzurunda nasil cevap verecez acaba merak ediyorum, senin sev dedigini sevdim, seni sevenleri de sevdim ya resulullah diyebilecez mi acaba.neler oluyor bize, ne bu gaflet.bizler kimin yolundan gidiyoruz, kimleri klavuz ediniyoruz, ey nebi sen varken rahmet vardi, sen varken huzur vardi, huzuruna geldigimizde sen bizlere sefaat etmez isen nere gideriz ya resulullah. sen bizleri senin sevdikleri sevenlerden ve seni sevenleri seven ümmetinden olanlardan bir ümmet olmak icin bizlere sefaat eyle ya resulullah.
selam ve dua ile...
0
Beitrag gepostet am 28.01.08, 07:51
@s_i_m_a_y
Nr.: 12
Antworten
nerde-kalmistik
Zitat:
Bakin ben din konusunda uzman falan degilim. Ama onca ilahiyat fakültesini bitirmis insan bunlari mezhep olarak kabullenirken ,bunu kafadan falan atmiyorum senlerce gündemde olan konulardi.
Simdi biz derken acaba birlesik sünni mezhepler komisyonumu var. Benim bircok arkadasim var, ister sünni ister alevi ister sii olsun. Ama kalkipta kizim asye sen falan mezheptensin bu gecerli cennete yolun acik , oglum Ali sen maalesef bir hicsin mezhebin yok , eh iste birtek allaha inaniyursun ,kurani kitap olarak kabul ediyorsun ama malesef seni cennete alamayiz.
Böyle bir sacma mantik olrmu yaaa??? Ben birsey demiyorum böyle inasnlari siniflandirip , kendini hasa hasa Allah yerine koyanlarida Hepsini Allaha haval ediyorum .
i$te TOKAT gibi cevap, diye, buna derim ben!!
helal be sana SIMAY HATUN....
YÜCE, ALLAHIN, TEK bir BÜTÜN olarak gönderdigi ISLAM dinini, bazilari,almi$ , ISLAM ile alakasi olmayan DÖRT ayri mezhebe bölmü$, ve bir de bunlara HAK MEZHEB demi$ler..onlara bu HAKKI kim veriyor cok merak ediyorum....Kuranin neresinde CENABI HAK MEZHEBLERDEN bahsediyor...Yüce Peygamberimiz hangi mezhebdendi, yada dört halife hangi mezhebdendi..
ALLAHIM sen BIZLERI CAHILIKDEN KORU, SENIN GERCEK YOLUNDAN SAPTIRMA.
0
Beitrag gepostet am 28.01.08, 07:58
@qzax
Nr.: 13
Antworten
antiq
Zitat:
[/z]yani maalesef islamın önünde her zaman böyle engeller oldu hep bazı fesat güçler müslümanları birbirine düşürmek istedi alevilikte böyle oluştu aslında alevileirn iyileride var yani çok sapkınlarıda var bir çok mezhep çıkmış ortaya[z]
Kullandığın Kelimelere Dikkat Et!!!
0
Beitrag gepostet am 28.01.08, 07:59
@antiq
Nr.: 14
Antworten
antiq
Alevilerin iyileride var ne demek YANI ALEVİLERİN GENELİ KOTU ARALARINDA İYİDEMİ VAR DEMEK İSTİYORSUN SEN !!!!
0
Beitrag gepostet am 28.01.08, 08:14
@mecnuni
Nr.: 15
Antworten
antiq
YA BIRAK BU AYAKLARI BİLADER SENDE YANAN YANAR YANMAYAN GİDER BU KADAR BASİT... SİGARAYI ZEHİRLENDİĞİNİ BİLE BİLE İÇERSİN ANLADINMI.... FAZLA DERİNLERE İNMEYE GEREK YOK DERİM...
0
Beitrag gepostet am 28.01.08, 09:50
@odyseuss
Nr.: 16
Antworten
s_i_m_a_y
hangi mezheplerden bahsediyoruz bu önemli. Bu yazilari neden yazdim ona bir bak.
birisi cikipta sadece 4 mezhebi ,ve bunlar tabiki sünni mezhepler olabilir, kabul ederse ve acik aci biz bunlardan baskasini tanimayiz derse o zaman karsisinda beni bulur.
ben hicbir zaman hicbiryerde bunlarin olmadigini söylemedim. Ama bazilari burda bu 4 mzhepten digerlerini kapi önüne koyup milleti rencide etmesinler. Benim istedigim bu .
aymavi denen sahsin bir yazdiklarina göz at orada savunanlari iyce bir oku ondan sonra tartismaya devam edelim
-----
s2i2m2a2y2
0
Beitrag gepostet am 28.01.08, 10:16
@odyseuss
Nr.: 17
Antworten
s_i_m_a_y
aslinda bu gibi konulari ikde bir acmayi bende pek sevmem. Ve o bahsttigim topige elbette karsi cevap verdim. Ancak birden bire burda bambaska bir rüzgarlar esiyor.
Simdi ben kalksam sana desemki ben sadece sii nezheplerini taniyorum bu seninde zoruna elbette gider. Bu konu siradan bir konu degil.Bu sebeble buna dikkat cekmek icin bir yeni forum actim. Eger sen bunu cocukca bir davranis gibi görüyorsan o senin sahsi görüsün.
aymavisinin yazdigi topicte bu mesle üstü kapali halinde kapanacak ve millete yarim yamalak ve son dersce yanlis bilgiler sunulmus olacakti.
Ne yapmaliydim peki: Ha kusura bakma ya nasil unuturum bunu.Sayin basbakanin dedigi gibi , otur oturdugun yerde .
Kusura bakma arkadas ama burda haksizliga ugrayan milyonlarca sii alevi vs vs insalar var.
Buna dikkat cekmem benimde hakkim.saygilarimla
-----
s2i2m2a2y2
0
Beitrag gepostet am 28.01.08, 12:59
@odyseuss
Nr.: 18
Antworten
s_i_m_a_y
haklisin be arkadas aslinda konusun dursunlar
bazen bam teline basiyorlar aslinda
bu actigim yaziyida sildirecegim
-----
s2i2m2a2y2
0
Beitrag gepostet am 28.01.08, 17:48
@melaike
Nr.: 19
Antworten
mecnuni
mevlam senden de razi olsun kardesim.sabri efendimiz ve sahabilerden görmedik mi? mutlaka onlarin ayaginin tozu dahi olacak sabrimiz yok ama ahir zamanda bizlerinde sabirli olmasi gerekli.hakaret edenlere kötü deyip, hakaret etmesi kolay olan yol.Ama önce kötü dedigimiz seylere bizlerde hakaret ile cevap verirsek onlardan farkimiz olmaz!!
selam ve dua ile...
0
1
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!