|
| |
|
| Flash disk :S |
Bizi kotuluklerden korusun diye boynumuza astıgımız yada yanımızda tasıdıgımız cevşen nuska ve benzeri duaları flash diske (tanısabılır hafızaya ) yukleyıp yanımızda tasımamızda herhangi bir sakınca warmı ? warsa ne sakıncası war * caizmidir deilmidir ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
fazla zorlanmadım  zor bır sorumu |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
neden sacma pekı.tezımı curut bakalım beklıyorum |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
ben flash diskimi hep yanımda tasıyorum.herzaman her yerde lazım oluyor bana.neden olmasın bence mantıklı.atarsın duaları flash diskin içine asarsın boynuna yada yanında tasırsın.cevsenkler nuskalar dualar genelde bezın ıcıne yazılır.flash dıskın bezdende bır farkı yok.ıkısıde ıcındekı bılgıyı koruma amaclı |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
boynuna takmak sart degılkı.bızde genelde boyuna takılır bu tur seyler ama giydigin ceketın astarının ıcıne bile koyanlar war.degisik yerlere koymanın bir sakıncası yok.bel altı olmadıgı surece koyulabıluır |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
wc gibi yerlere girerken uzerınden kurandan ayetler we dualar cewsen gibi seylerı cıkartmak lazım.ck gunah.hem flash diskte olunca cıkarıp koyarsın bir tarafa.boynunda asılı olan bez parcasını cıkar sonra tak gibi zahmete girmeyız bosuna |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
o tur seylerı takınca onlara gercekten deger wereceksın we saygı duyacaksın.bizde onune gelen takıyor ama wc ye giriyor ıskı ıcıyor kumar oynuyor zina yapiyor o dualar uzerındeyken sonrada ben muslumanım diye gecınıyor |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
moda olsun diye ve macoluk sımgesı halıne gelmıs bunlar.suna emınımkı cevsen takanların yuzde 90 ı ıcındekı cevsen duasını bilmez.içinde gercekten dua warmıdır yokmudur bile bakmamıstır.genelde bu tur seyler pazarda seyyar satıcılarda bıle satılıyor.ben bı kere almıstım.3 ay boyunca kullanmıstım.bır keresınde onunla denıze girmiştim yanlısıkla.içini acıp bakmak ıstedim yazılara bişi olmusmu diye.bide actımkı ne goreyım ıcı bombostu hıcbısı yoktu |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
bio senın boynunda yakında dijital bi cevsen gorursem topuklarından vuracam seni  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
dua cewesen dualardan kastımda kuran da wardı ama yazmayı unuttum.ben bunları flash diske yukleyıp yanımda tasıma taraftarı degılım yanklıs anlasılmasuın.boyle bıseyın caiz olup olmadıgı hakkındakı dusuncelerınız merak edıyorum.
caizse neden caizdir ?
caiz degilse neden degildir ? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
anlatmak ıstedıgımı anlamıyorsunuz galıba.bence onemlı.simdi cogumuz kuranı bilgisayardan dinleyıp bilgisayardan okuyoruz.bunun bir onemı warmı ? eskıden bilgisayarmı wardi ? ama simdi bu teknoloji hayatımıza girdi.bunu kımse ınkar edemez.bugun cevsenler muskalar bezlerın ıcınde genelde boyuna asılır.atıyorum 5-10-15 yıl sonra bunlar dijital bı sekılde uretıldıklerınde bunu yadırgayacagızmı yoksa benımseyecegızmı.aykırı fıkırler hep yadırganmıstır ınsanoglu tarafından ama ne hıkmetse bu fıkerlree zamanla alısılmıstır.bu tur seylerın bır standardı war o standardı ne kadar gelıstırebılırız ve bunun bır sınırı warmı.merak ettıgım bu.neyse ben namaza kacar yorumların ısın sagol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
güzel kardesim öncelikle cok ince ve güzel bir soru sormusun tebrikler.bazi arkadaslar sorunu farkli yorumlamislar,ancak ben sana katiliyorum.islam dini tamamlanmistir ve kiyamete kadar meydana gelebilecek her seye cevap verebilecek konumdadir.bu baglamda senin sorunda gayet güzel ve cevaplanmasi lazim ama yetkili ve bu konudaki ehil kisilerce tabii...
ben bilgim dogrultusunda görüslerimi belirteyim ama bu kesinlikle bir fetva degildir,bununla amel etmez ve yetkili mercilere göre hareket etmeni tavsiye ederim.
ALLAH kelami ve efendimizin ismi seriflerinin bulundugu herseye biz kullarin dikkat etmesi ve saygi göstermesi lazim.peygamber efendimiz mühür maksadiyla tasidigi yüzügünü tuvalete girerken cikartirmis.yani önemli olan tasidigin seyin ne oldugunu bilecek ve ona göre hareket edeceksin.bu yazili bir kagit parcasi olabilir,yüzük olabilir,kolye olabilir,yada senin dedigin gibi flash da olabilir.ama burda bazi farkli konumlar var.mesela kuran-i kerim e abdestsiz el sürmek te hos bir davranis degil.eger ki sende cd olsun,flash olsun sadece icerisine kuran-i kerimi yüklediysen buna da dikkat edersen iyi olur.ama sarkilarla felan birlikte yüklersen,o zaman sap ile saman birbirine karismis olur ki,hos olmaz.sadece belirli kelimler veya dua gibi seyler olursa sürekli abdestli olmaya gerek yoktur.peygamber efendimiz krallara mektup yazdiginda besmele ile baslamisti,ama mektubu götürecek atlilara sürekli abdestli bulunun diye birsey söyledigi nakledilmemistir.yani kisacasi her ne vasita ile ayet,hadis,vs. gibi seyleri tasiyorsan takva gösterirsen ve saygiya önem verirsen sen kazanirsin, ameller niyete göredir.tasidigin seyin de ne oldugunu ve niye tasidigini bileceksin.hurafelerden ve sirf ticaret maksatli kasitli yapilan saygisizliklara dikkat edeceksin yoksa vebal altina girmis olursun.sununla bitireyim,kim ki Allah in kelami yazili bir seyi yerden alir yüksege korsa,yaradaninda onun makamini yükseltecegine dair büyük alimlerin kaynaklarindan bizlere aktarilmisitr.yani her ne yapiyorsak bilgi cagindayiz, bilerek ve inanarak yapmaya dikkat gösterelim lütfen.
selam ve dua ile... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!