53 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 27.11.07, 12:20 Nr.: 1 Antworten

İnsanı ucuruma götüren sözler!!!
Bu sözlerden Siddetle kacinalim

Allah GELSE SENİ ELİMDEN ALAMAZ!''
''Allah BENİ Mİ GÖRÜP DURACAK?''
''BURASI ALLAHIN UNUTTUGU YER!''
''BURADA ALLAHIN YERİ YOK!''
''Allah DESEYDİ YAPMAZDIN!''
''ALLAHLIK ALİ BEY!''
''Allah BABA!''
''YUKARIDA Allah VAR!''
''ALLAHA LAZIMMIS Kİ ÖLDÜ!''
''CİMRİLERİN ALLAHI!''
''KAHROLSUN SERİAT!''
''KADER UTANSIN!''
''KAHPE FELEK!''
''FALA İNANMA FALSIZ DA KALMA!''
''AZRAİL SURATLI ADAM!''
''NUH DER PEYGAMBER DEMEZ!''
''NE GÜNAH İSLEDİM Kİ TÖVBE EDEYİM!''
''SÜNNETİN YERİ Mİ SİMDİ, O ESKİDENMİS!''
''BİR YUDUM ALSAN NE OLUR? ASLAN SÜTÜ BU!''
''SENİNLE CENNETE BİLE GİRMEM!''
''YALANSIZ İS Mİ VAR? , FAİZ YEMEYEN Mİ VAR?''
''SEN NAMAZI BOS VER BENİM KALBİME BAK!''
''ONDA İMAN NE GEZER!''
''İMALAT HATASI!''
''KIYAMET HACILARLA HOCALARIN YÜZÜNDEN KOPACAK!''
''TABİAT YARATTI, DOGANIN MUCİZESİ!''
''AHİRETE GİDİP GELEN Mİ VAR?''
''KURAN CARPSIN, Allah CARPSIN, EKMEK CARPSIN!''
''Allah KAHRETSİN!''
''LANET OLSUN!''

Allah korusun, nefsimizin esiri olmayiz insallah

İnanan her insan her konuda oldugu gibi imani meselelerde de agzindan cikan sözlere dikkat etmeli,imana aykiri sözlerle dilini kirletmemelidir. Sayet umursmaz bir bicimde dikkat etmeden sözün nereye vardigıni nasill bir sonuc doguracagini düsünmeden imana aykirir sözler söylerse Allah korusun imanini kaybedebilir...

AYRICA
''SENİ ALLAHTAN ÇOK SEVİYORUM!'' DEMEK.
İNANMAYAN BİRİSİ İCİN''Allah RAHMET EYLESİN'' DEMEK.
''DİNİM, İMANIM GEVREDİ''DEMEK.
''Allah BİZE ZULMEDİYOR,BEN Allah MALLLAH TANIMAM, SU İSE ALLAHIN GÜCÜ BİLE YETMEZ'' GİBİ SÖZLERİ SÖYLEMEK.
''BANA Allah VE KURAN YETER,PEYGAMBERE NE İHTİYAC VAR!'' DEMEK.

Müslüman Kardeslerim Bu sözlerden Siddetle kacinalim ....
0

Beitrag gepostet am 27.11.07, 12:38 @batuhan20 Nr.: 2 Antworten

Zitat:
''YUKARIDA Allah VAR!''

ben bunun kötü oldugunu bilmiyordum niye bunu söylemek kötü

Zitat:
''KADER UTANSIN!''
''KAHPE FELEK!''
''FALA İNANMA FALSIZ DA KALMA!''

bu laflarida sakasina demisimdir yani
-----
Sehitler Ölmez, Bayrak Inmez, Vatan Bölünmez
0

Beitrag gepostet am 27.11.07, 12:47 @ilayda Nr.: 3 Antworten

Fala inanma falsiz kalma

Fal:ugur baht manasina gelen bir kelimedir.gelecekte olacak seyleri anlamak maksadiyla yapilanlar hakkinda kullanilan bir tabirdir.

Ey iman edenler, icki, kumar, dikili taslar ve fal oklari ancak seytanin islerinden olan pisliklerdir. Öyleyse bun(lar)dan kacinin; umulur ki kurtulusa erersiniz.

Fal bakmak veya baktirmak inanmadan olursa sapkinlik delalet ve cehalettir
inanarak yapilirsa sirk ve küfürdür.

Hicbir müslümanin neticesi küfür olan böyle bi saplantiya düsücegine ihtimal vermemekle bizi bu dereceye düsürmeyecek imani kalplerimize ilhak etmesini cenabi haktan niyaz ediyoruz
0

Beitrag gepostet am 27.11.07, 12:48 @black-ink Nr.: 4 Antworten

Tabiki ALLAH her yerde sirf yukarda degil ama bu kelimeyi kullanmanin kötü oldugunu bilmiyordum daha dikkatli davranicam bu konuda

evet ALLAh affetsin
-----
0

Beitrag gepostet am 27.11.07, 12:53 @batuhan20 Nr.: 5 Antworten

Fala baktirmanin günah oldugunu biliyordum ama bu kelimeyi kullanarakta günaha girdigimi bilmiyordum

Paylasimin icin tesekkür ederim ALLAH razi olsun
-----
0

Beitrag gepostet am 27.11.07, 12:55 @black-ink Nr.: 6 Antworten

''Yukarıda Allah var'' cümlesini kullanmak

Söylediklerimizi dogulamak icin ''Yukarida Allah var'' cümlesi bazen kullanilir.... Bunun sakıncalari....

Akil sahibi ve ergenlik cagina gelen her insanin ilk ve en önemli görevi Allah'in varligina ve birligine inanmaktir. Bilmeliyiz ki Allah'ın esi ve benzeri yoktur. Zihinler Hz. Allahiı zihinde canlandirmadan acizdir. Hz. Allah'i zaman, mekan ve sekil gibi sonradan yaratilmis bir seye tabi kilamayiz. Allah zaman ve mekandan münezzehtir. Yani Hz. Allah icin ne zaman ne de mekan söz konusudur. Aksi halde sonradan yaratilmis olmasi gerekir. Hz. Allah'ın gökte olmasi gögün Hz. Allah'i her yanindan kusatmis olmasini gerektirir. Dolayisiyla da Hz. Allah (c.c.) hasa gökten kücük olmus olur. Böyle bir seyi Hz. Allah'a yakistirmak asla mümkün degildir. Allah Kur'an-ı Kerim'inde (Ey Habibim! Onlara) Göklerde ve yerde olanlar kimindir? diye sor. ''Allah'indir de'' buyurmustur. Buna göre eger Allah gökte olmus olsaydi, kendi kendinin sahibi olmus olurdu ki bu da imkansizdir.
Bir kimse Allah'i (Cisim, sekil ve mekan atfederek) Göklerdedir, yukaridadir, heryerdedir der ve buna inanirsa inac dairesinden cikar. Fakat Allah'ın ilim ve kudretiyle heryerde mevcut oldugunu kastederek bu ifadeleri kullanirsa imanina zarar gelmez. Ancak bu tür ifadeler yerine ''Hz Allah her seyden haberdardir'' demek daha dogru olur.

Kisacasi Allah zaman ve mekan sinirinin ötesindedir ve O'nun belirli bir mekani yoktur. Bu sebeple bu cümleyi kullanmak kesin olarak batil ve yanlistir.
0

Beitrag gepostet am 27.11.07, 13:12 @ilayda Nr.: 7 Antworten

Felek, gök demektir. Cogulu eflaktir. Dünyaya da felek denir. sarki ve türkülerde gecen Kahpe felek deyimi, dünya degil de, ilah kastediliyorsa küfür olur. Bazi sözlüklerde felek, doga üstü güc olarak tarif edilmektedir. Bu da cok yanlistir.
0

Beitrag gepostet am 27.11.07, 13:13 @ilayda Nr.: 8 Antworten

Kader utansın!" sözünü dindar birinden duyunca titredim. Kader ne demekti, bu söz kimi itham ediyordu?
Uygun bir firsat bulunca, "Dostum," dedim, "demin bir söz söylediniz. Kader utansin, dediniz. Eminim, siz bu sözün ne manaya geldigini, nerelere kadar gittiğini fazla düsünmeden söylediniz. İnsan baskalarindan duya duya kulak aliskanligiyla bazi sözleri farkinda olmadan kullanmaya baslayabiliyor. Bu da onlardan biri olmali. Siz de en az benim kadar bilirsiniz ki, kader Allah’in ilmidir. İnsanin basina gelecek her hadise kader ile Allah tarafindan takdir edilmistir. Siz, kader derken eminim ilahi ilmi ve Rabbimizi kastetmiyorsunuz."
Söyledigi sözün ne kadar tehlikeli oldugunu o da hemen farketti ve bana hak verdi. Hayiflandi ve "Düsünmeden konusuyor, hata ediyoruz," dedi.
Bu olay bana Nur Üstadimin bir sözünü hatirlatti: "Bazan kelam küfür görünür, fakat sahibini kafir etmez," diyordu o. Burada da "Kader utansin" sözü "elfaz-ı küfriye" dendi, yani insani küfre götüren lafizlardandi, ama sahibini kafir etmiyordu. cünkü, "O sözün küfür sifatindan neset ettiği belli değil"di. Yani, sözünü ettiğim adam gibiler, bu sözü küfür sifati tasidiklari, kâfir olduklari icin söylemiyorlardi, bu söz onlarin kafirlik sifatindan cikmiyordu. Nerden biliyorduk o sifattan cikmadigini? Sundan ki, o adamin imanina, mümin olduguna pek cok alametler vardi.
0

Beitrag gepostet am 27.11.07, 13:29 @batuhan20 Nr.: 9 Antworten

Bunlarin cogu agzimizda dolasin cümlelerdir. Kimse demesinki ben hicbirini kullanmiyorum.
Bir isimiz tersine gider, Allah kahretsin deriz, yani ben dedim, yalan yok. Dikkat etmek gerek artik!
Sagolasin paylasim icin.

-----
Gül ki ne düsündügünü bilmesinler...
0

Beitrag gepostet am 27.11.07, 14:11 @xcengaverx Nr.: 10 Antworten

Ne yapacagiz? Inanmis gibi mi yapayim simdi
-----
0

Beitrag gepostet am 27.11.07, 14:13 @xcengaverx Nr.: 11 Antworten

Ne demek bu simdi?
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!