72 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 11.10.07, 11:21 Nr.: 1 Antworten

Hiristiyanlarin hac isaret yapmasi
Dün televizyonda izledigim bir programdan kisaca bir ilgins sey anlatmak istiyorum . Herseyi kelime kelime aktaramam ama özetini vermeye calisacagim. Seyh MUZAFFER adinda din konusunda cooooook bilgin bir zat amerikaya gitmis. Orda canli yayinda hiristiyan din adamlarinin sorularini cevaplamis. Sonunda o da bir soru sormus.

"Sizin hac isareti yapmanin anlami ne? " diye sormus. Tabi herbirisi bildiklerini anlatmislar.Ama bakin Seyh onlara nasil bir cevap vermis. Ben malesef bunun kisa özetini verbiliyorum.

"Hz. MERYEME Allah konusma orucunu emretmis. Yani hic konusmamasini.Cünkü o Hz. ISA ya hamile iken ,herkes ona kendisine hakaret edilecegini, onu kinayacagini vs vs söylemis.Ve o ne derse desin buna engel o,amiyacagini anlatmis. Bu yüzden hic konusmamasini emretmis. Hz MERYEM de herseyi isaretle anlatiyormus. Gene birgün yahudiler tarafindan sorgu suale cekilmis, hakarete ugramis, oda bunun üzerine hac isareti ni yapip sunu demeye calismis.

" SAG KOLUMDAKI VE SOL KOLUMDAKI MELEKELER SHIDIM OLSUNKI ; KARNIMDAKI BENIM ALIN YAZIMDIR "

Ben bunu duyarken tüylerim diken diken oldu gözlerim yasardi

Bunun üzerine canli yayinda kardinal parmagindaki yüzügü cikarip Seyh efendiye takmis ve ona sunu demis: " Bana bu güne kadar bilmedigimi ögrettiniz."

Ama bu olaydan sonra Kütüphanede Seyhin okudugu , bu olayi anlatan kitap kayip olmus ve canli yayin kayitlarida yok olmus.

Saygilarimla
-----
0

Beitrag gepostet am 11.10.07, 11:31 @deluxe_girl88 Nr.: 2 Antworten

ben canli yayini izlemedim bunu sadece bir bilen anlatti ah keske canli yayini izleyebilseydim, o papazlarin suratlarini cok görmek isterdim, seyh efendinin onlara bu dersi veririken
-----
0

Beitrag gepostet am 11.10.07, 11:32 @biolojikafetboy Nr.: 3 Antworten

Zitat:
sagol bilgiler icin hanim efendi

rica ederim bio , ben tesekkür ederim ilgi gösterip okudugunuz icin
-----
0

Beitrag gepostet am 11.10.07, 11:33 @deluxe_girl88 Nr.: 4 Antworten

birsey degil
-----
0

Beitrag gepostet am 11.10.07, 11:36 @aymavisi Nr.: 5 Antworten

estugfurullah abi, ben sadece duyduklarimi anlattim asil tesekküeü seyh efendiye börcluyuz, cok büyük insanmis ellerinden degil ayaklarindan öpmeli
-----
0

Beitrag gepostet am 11.10.07, 11:38 @s_i_m_a_y Nr.: 6 Antworten

Zitat:
" SAG KOLUMDAKI VE SOL KOLUMDAKI MELEKELER SHIDIM OLSUNKI ; KARNIMDAKI BENIM ALIN YAZIMDIR "

Ben bunu duyarken tüylerim diken diken oldu gözlerim yasardi

wow benimde tüylerim kalkdi

cok mantikli gercekden
-----
ben Agayim HANIM Aga varmi bana YAN bakan
0

Beitrag gepostet am 11.10.07, 11:40 @yadigar_oldum Nr.: 7 Antworten

degilmi ama , bence daha cok mantikli geldi bana ,ama bunu hiristiyanlar neden bilmiyorda bir islam uzmani onlara anlatiyor....ve o kitabi cok okumak isterdim
-----
0

Beitrag gepostet am 11.10.07, 11:46 @aymavisi Nr.: 8 Antworten

sagol abi
-----
0

Beitrag gepostet am 11.10.07, 12:02 @s_i_m_a_y Nr.: 9 Antworten

belki bu dogru olabilir ...
ve hiristyanlar MÜSLÜMANLI hos görmediklerinden
bunu hemen kitaplardan silerler ki
müslümandan aldik haberi denmesin diye
aciklama cok net

TABI hz. isada haca takildigi icin ...de takmis olabiliriyorlar ...
ama belki bu hz.meryemin isareti okadar benimsediki ozamanki halk
Zulum cekdirken Hz.meryemin isaretini alip HACa takdilar
ACI OLSUN DIYE ....

-----
ben Agayim HANIM Aga varmi bana YAN bakan
0

Beitrag gepostet am 11.10.07, 18:31 @yadigar_oldum Nr.: 10 Antworten

Zitat:
TABI hz. isada haca takildigi icin ...de takmis olabiliriyorlar ...

haklisin ama burda takmak sözkonusu degil, dua ederken elleri ile hac yapip burda aslinda , kutsal ruhun ,tanrinin ve oglunun adina , diye sözcükler söylüyorlar,yani yaptiklari hareketin anlami farkli biliyorlar
-----
0

Beitrag gepostet am 11.10.07, 18:39 @nayanaya Nr.: 11 Antworten

Zitat:
bir sorum daha var. ben simdiye kadar "seyh" kelimesini sadece skandallara karisan konularda duydum. kendilerine "seyh" diyenler kendilerini peygamber yerine koyuyormus???

malesef böyle seyhkerde var ama hepsi skanldalli degiller

seyh in manasi 1 . Tarikat kurucusu, bir tarikatta en yüksek dereceye ulaşmış olan kimse.
2 . Tarikat büyüğü veya tarikat kollarından birinin başında bulunan kimse.
3 . Arap kabile ve aşireti başkanı.

malesef ben programi bastan sonuna kadar izlemedim, kitaba gelince bilemicem ama cok eski bir kitap olmasi gerek, hem programda kitabin adi verilmedi , bu sebeble üzgünüm ama canli yayin kayitlarini bile ortada yok

sebebine gelince ,eger gercekten kardinal yüzügünü cikarip seyhe takmissa bu cok önemli bir jest , belki kardinalin patronlari,yani bischofflar veya papa buna itiraz etmis olabilirler. Cünkü binyillarca yanlis ögretmis luyorlar cok önemli bir seyi ,bunuda kolay kolay bildirmek istemezler. Kitabin kayip olmasida bu sebeblere bagli olabilir ama merak ettim dogrusu bunu programin tel nr arayip bir sormak gerekir
-----
0

Beitrag gepostet am 12.10.07, 19:56 @melbayrak Nr.: 12 Antworten

internette programin sayfasini buldum ve sordum kitabin ismini ,baskasi olup olmaadigini bende merakla bekliyorum
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!