90 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 15.05.21, 19:10 @nick- Nr.: 21 Antworten

günümüzden bugüne israilogullari
sonuc ne olursa olsun insanlar birbirine kin tutuyor  öldürüyor,,gücü yetemiyende negret kin besliyor,ne icin neden bu kavgalar? son bulmasi insanligin geregidir,,coluk cocouk savas ortasinda ölüyor insanlik insanligindan utanmali,,gücümüz yetmiyorki insanligi sil yastan yazak,,
0

Beitrag gepostet am 15.05.21, 19:16 @karakutu Nr.: 22 Antworten

alismisiniz bir sorgulayin bakim sebeblerini,,gerek varmi bu savaslara,,
0

Beitrag gepostet am 15.05.21, 19:19 @karakutu Nr.: 23 Antworten

ne alakasi var,misal sen trafikte sinirleniyorsun,bunu kontrol etmesini ögrenirsen senin icin daha iyi olur edemessen ölür veya öldürürsün,,ikiside insan egit kendini sonuc farkli olur..
0

Beitrag gepostet am 15.05.21, 19:22 @nick- Nr.: 24 Antworten

aynen öyle insanlar kendilerini siniflandirmislar,,amarikada zencilere zülüm etmisler,,hitler yahudileri öldürmüs,,din adi altinda birbirini kesiyor insanlar veya düsmanlar,,yaw fitratta bu yokki insanlarin kendi nefislerine göre davranislarinin sonucu bunlar
0

Beitrag gepostet am 15.05.21, 21:37 @nick- Nr.: 25 Antworten

bunlar en masumane örnekler,,sialar camiye gitmez camide namaz kilmaz,,bunlarin dini öyle bir hal almiski her mezhep kendine müslüman,,bize kiziyorlardir simdi,,ama en azindan onlara su faydamiz oluyor,dinlerini arajtirma sansi veriyoroz,,bilgilerini gelistirirler, biz kafir kalsakta onlarin kendilerini gelistirmeleri icin bir firsat sunuyoruz..

misal dört halife bunlardan biri ömer demi ,,iranda ve azerbeycanin cogu yerinde cocuklara bu ismin verilmesi yasaklanmistir,iclerinde öyle derin catlaklar varkiii...

0

Beitrag gepostet am 15.05.21, 22:50 @nick- Nr.: 26 Antworten

ömer o dönemin en korkulan ismidir,tabiri caizce cevresini titreten biridir,,hz muhammedin ona okudugu bir ayet vardir onu duyduktan sonra müslüman olmaya karar veririr,o ayeti nette bulabilirsin,,hilafiyeti alinca onun döneminde fetihler hiz kazanir zaten islamda yayilma ömerle baslar,,simdi ömer bu dini nasil yaymis insanlar acsin diyanete sorsunlar,eski diyanetbaskani erbili dinlesinler,kullandigi cümle acik net ömer bu dini kilic zoruyla yaymistir,,fetih ettigi yerlere ya müslüman olacaksin ya kilicimdan gececeksiniz demistir,,
bir yazinda türklerin müslümanlikla tanismasinada girmistin,,bize ögretilen suydu türklerin ilk dini göktanri saman diniydi islamiyette bu dine yakin oldugu icin akin akin türkler islamiyetti secmistir olmustu,,
gercekler böyle degil,horosanda cumaya gitmiyen 40bin türkü agaclarda sallandirmislar,bizide böyle müslüman yapiyorlar,,türkler güclenip arablar zora düsünce islamin hilafiyeti türklere geciyor sonrada osmanliya,,
0

Beitrag gepostet am 15.05.21, 22:53 @pusu_vadi Nr.: 27 Antworten

yaw pusu hep islami elestiriyorsunda ,senin inandigin deistlikden hic bahsetmiyorsun,hangi kutsal kitaba inanirsiniz?hangi peygambere inanirsiniz ? allaha inanirmisiniz ?baska dinlari elestirmek kolay,madem deistlik iyi bir din, biraz aciklada insanlar aydinlansinlar.
0

Beitrag gepostet am 15.05.21, 22:56 @-solyanim Nr.: 28 Antworten

sol sen gec kaldin,,deistligi 3 kez acikladim bir kezde özel olarak bu konuyu actimm..

sol dedki senin elestirdigin konular yanlis,,birine yanlis de düzeltelim,,buyur kardes 
0

Beitrag gepostet am 15.05.21, 23:02 @pusu_vadi Nr.: 29 Antworten

yanlis anlama inan sana kizdigimdan felan yazmadimdeistlik merak ettigimden bir kac birseyler sordum,yok be inandigim bir seyi elestirmem
0

Beitrag gepostet am 15.05.21, 23:17 @-solyanim Nr.: 30 Antworten

sol benim derdim su din iyi bu din kötü degil ,,benim derdim insanlarin birbiriyle kavga etmesi,inaclari icin insanlar birbirini öldürmesin nefret etmesin,
0

Beitrag gepostet am 15.05.21, 23:26 @pusu_vadi Nr.: 31 Antworten

din  konularda kavga edenleri bende sevmiyom,hakli olan zaten kavga etmez sakin olur,
dinimizin en büyük sorunu din adamlarinin yetersiz kalmasi ,dinimizi  insanlara ceya cocuklarimiza anlayabilecekleri dilden anlatamamalri.

birde pireye kizip yorgan yakilmaz,müslümanlikla uzakdan yakindan ilgisi olmayan, ama müslümanim diyen herkeside müslümanliga örnek gösterilmemesi gerekir.her dinde iyiler ve kötüler vardir,cennet ve cehennemde onun icin var.yalniz senin isin sirat köprüsünde bayagi bir zor
0

Beitrag gepostet am 15.05.21, 23:30 @-solyanim Nr.: 32 Antworten

ben bunu acikladim,suan ben mürted oldum katlimde vaciptir,birisi gelip benim kelleyi ucurabilir..sirat köprüsüne koymazlarki beni attin bu kafiri bu cehheneme diyecekler,,
0

Beitrag gepostet am 17.05.21, 13:34 @nick- Nr.: 33 Antworten

0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!