129 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 19.02.21, 13:07 @gelenekci Nr.: 81 Antworten

AKP kongreleri ve pandemi
Türkiye  Birinci  Dünya savasina girdi  Almanya  ikinci  Dünya savasina girdi,, Almanya 30 yilda ekonomide lider ülke olurken ,,,Türkiye   düne kadar  mantar  tabancasi bile yapamadi ,, savunma sanayimiz yoktu dolayisi  ile 40 yili askin  avrupanin besledigi  pkakasi  isidi  vs  terörle  mücadele  adi  altinda  ülkemiz bir  adim ilerleyemedi... Bu günümüze bin  sükür... 

Bugün ayirimcilik yok kiskirtma  var ve  buda kirli bir oyun  buna alet olmak yerine tek vicut olmak  varken ocu,, bucu   demek yerine biz  diyemiyoruz yazikki ,, bende  endiseliyim...

Ben inaniyorum Yaradan ALLAH  var   Duam  dogru olan kazansin,, dedim,, diyorum ,,  diyecegim

Ilahi  adalet  ergec  tecelli  eder,, gemiciklrmis  damatmis   bunlardan  cok  ben  milletin ilk basta  saglik,, ulasim  vs  gibi durumlaarlaa ilgileniyorum... 

yokmu yanlis bulduklarim bunlaar icin  mücadeele sokaga cikip yikip yakmak  ,, Askerimize  polisimize karsi  koymaak degil... Birlikte yikmadan  yagmalamadan yapilabiliyor... 

Ben  Orduluyum ilimizdede ,, yasadigim  ilcemizde  sikayet edildi  Devletimiz gerekeni yapti belediye baskanlari görevden alindi ,, sokaga dökülmeden,, Devlet  hastanemize  yine sikayet  üzre  müffettisler   geldi  gereken yapildi ,, Insan gibi  mudahale  edilmeli,,  yanlis asla savunulmali  ... Egitim yuvasi  bir  uni  kayyum atandi diye  Polisime  dokunamaz ,, 

-----
Kalp neyle doluysa,, dudaklardan o dökülür.’..
0

Beitrag gepostet am 19.02.21, 13:09 @kuzeykoray Nr.: 82 Antworten

Ben Hatice'ye değil neticeye bakıyorum konumuz belli bir daha oku. Hayatını son günün gibi yaşa derken başkalarının hayatını hiçe say dediğimi hatırlamıyorum nedense. Boş yapma boşuna hadi iyi günler sana
-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 19.02.21, 13:47 @emine_ Nr.: 83 Antworten

Ne yazsak ne desek boş kafayı kuma gömmek boyle birsey
0

Beitrag gepostet am 19.02.21, 14:04 @gelenekci Nr.: 84 Antworten

Bu konuda hem fikiriz,, Hz.Ali  Ra ne güzel demis...

-----
0

Beitrag gepostet am 19.02.21, 14:09 @isabella Nr.: 85 Antworten

neticede haticeye birşey olmadıysa celişkiye gerek yok
0

Beitrag gepostet am 19.02.21, 16:19 @emine_ Nr.: 86 Antworten

Bak tezatiniz yerin geldiğinde hz aliden alıntı yapıyorsunuz,ama alının davacıları olarak kendini tanımlayan alevilere yönelik sitematik ötekileştirme siyaseti devam ediyor.halen cemevleri resmi statü kazanmış degil
0

Beitrag gepostet am 19.02.21, 16:32 @gelenekci Nr.: 87 Antworten

Kimin  Haddine  Hz Ali  RadiALLAH ü an i ötekilestirmek,, Ilk  Müslüman  cocuk Hz Ali,, Sevgili Peygamberimizin   yegeni  ve  damadi  ALLAHIN arslani ,,Islamin  kilici  onun sözünü kullanmak  her Müslümanin onurudur... 

Ötekilestiren kimler tartisilir....

-----
0

Beitrag gepostet am 19.02.21, 16:38 @pusu_vadi Nr.: 88 Antworten

pusu, gel seni bi kucaklayayim
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 19.02.21, 16:45 @facelook Nr.: 89 Antworten

beni siyasete cekiyorlar ayagimi kaydiracaklar sen kaydir daha iyi
0

Beitrag gepostet am 19.02.21, 16:49 @pusu_vadi Nr.: 90 Antworten

gecmisinde yaptigi hatalardan ders aliyorsa bir insan zaten ayni hataya düsmez. Tekrarliyorsa sayet o zaman hata degilmis, bir secenekmis. Bilerek, kasten devam ediyorsa da yapilan yanlisa, ayni yolu gidiyorsa sayet, o zaman aptalmis o insan-- derler....bunun üzerine simdi sikiysa kay siyasete de göriiim seni.....ben kayacam sana, kacisin yok artik   
-----
0

Beitrag gepostet am 19.02.21, 16:50 @emine_ Nr.: 91 Antworten

yapilan hatalar var,ALGI gerceklerin önüne gecmis durumda.
ayrica bir millet tarihine düsman olmaz 1930 lari birak genel tarihiyle düsman olmaz,yapilan hatalar varsa DERS cikarir,günümüz dünyasinda daha bilincli daha modern bir yasam sürmek adina.

0

Beitrag gepostet am 19.02.21, 16:51 @facelook Nr.: 92 Antworten

bak gördünmü bana kayamiyacan ayni seye temas etmisiz
0

Beitrag gepostet am 19.02.21, 16:52 @pusu_vadi Nr.: 93 Antworten

yirttin gene
-----
0

Beitrag gepostet am 19.02.21, 16:52 @nick- Nr.: 94 Antworten

0

Beitrag gepostet am 19.02.21, 17:16 @pusu_vadi Nr.: 95 Antworten

Evet  algi gerceklerin önüne  gecmis ,,Türklük  tarihi son yüz yildan ibaret degil ,,akli selim  olan herkes bunu bilir,,  Düsmanlik yapanda cahilliginden yapar,, Elestirmek her insanin hakkidir  lakin saygi cercevesinde....

Kac asirlik gecmisimizden bu güne yapilan yanlislardan  ders ,, dogrulardan örnek almak  gerekirken,, kimi Osmanli imparatatorluguna,, kimi  Cumhuriyete  karsi taraf oluken  kimi kimden ötekilestirdiklerini bilmiyorlar....

Dünyada  daha bilincli ,,modern yasamak icin    Basta  ahlak ,, inanc olmak üzere dogru  egitim    azim gerekli ... 

modern yasamak  son modayi takip ,, masada  kadeh tokusturmak yada  elinde  köpek gezdirip sokak hayvanlarini görmezden gelmek  degildir bence.... 

-----
0

Beitrag gepostet am 19.02.21, 17:17 @gelenekci Nr.: 96 Antworten

genel bir tarafsiz analiz yapmak istiyorum
hastalikli bir zihin yapisina sahibiz,suanki hükümet bir hata yapmissa savunanlari tv kanallarinda evet burda hata yapilmistir demek yerine,,hemen gecmis tarihten bir örnek alip sizin döneminizdede bu yapildi diye savunma yapiliyor.
tarihi iyi okumak lazim,hani a baher analizde almanya 2 dünya savasinda cikti modern oldu biz 1 dünya savasindan ciktik ilerliyemedik diye analiz yapiliyor,,bunun sebebi nedir biliyormusun,,dindar kesmin o dönemki yapilan siyasete ve laiklige olan kinleridir,

tarihi az cok bilen bir insan bizi 1.dünya savasinda tarihten sileceklerini görür,agir durumdaydik isgal altindaydik,bitik durumdaydik,,her taraf yakilmis yikilmis,,elimizde kalan nufüs suanki bir ilin nüfüsu kadar yoktu..

osmanlinin o kadar geri kalmisligi yüzünden 1.dünya savasinda almanyadan gelecek cephaneye,muhtactik.
okumayi sevmiyorsak arsivlere bakin osmanli askerlerinin elbisesine bakin,ayagindaki ayakkkabiya bakin,,
sarikamista donarak ölen askerlerin kislik ceketi yoktu,
zaten hastalikli adam koymuslar ismini birinci dünya savasinada kimse bizimle ortak girmek istememisti,
evet bizim atalarimiz,ama ne olduda bu hale geldi osmanli diye sorgulamak gerek,
en cokta neye gülüyom atatürk osmanliyi yikmis ingiliz ajaniymis,bizi bir gecede cahil birakmis,
bazen kafayi siyiriyorum gercekleri böyle degistirip anlatanlara,,
ama bunlar aptal degil adlari gibide biliyorlar herseyi,yaptiklari algi dertleri laik sistem,seriat sevdalilari ortacag döneminie götürmek istiyen zihniyet bizi,,sürekli tarihe düsmanlik edip laikligi yikmak istiyorlar,
laik kesim atatürkü almis duvar gibi,,osmancilik oynayanlarda dizilerdeki gibi veya kendine bir sembölük padisah almis onu savunuyor,,
isin kötü yani bunu yaparken düsman yaratiyorlar..

hepsini gectimde allah bu kafir gavurlardan razi olsun ,1.5 milyar islam dünyasi simdi onlardan gelecek asiyla kurtulma plani yapiyor...
0

Beitrag gepostet am 19.02.21, 17:33 @emine_ Nr.: 97 Antworten

ahlakin inancin egitimi nasil olacak ? örnegin suan ülkemizde güvenilirlik insana saygi,veya dolandiricilik hat safhada,,biri 50 tl ye inek satiyor,biri savci oluyor bir hakim,,bir kommmbasamm diyor biri jethiziyla basan,,ticarette cekler havada ucuyor,,yollarda trafikte kornolar susmaz,,arablarin söför koltugnun yanina bakin ya levye yada silah vardir..
biz elhamdülülllah müslümaniz ya sükür türküz nasil oluyor bu isler..
dinimizden uzaklastigimiz icinmi sence
0

Beitrag gepostet am 19.02.21, 17:35 @pusu_vadi Nr.: 98 Antworten

ALLAH  razi olsun dedigin avrupali  Osmanlidan aldiklari kültürle ilerledi ...Takmissiniz  Osmanlinin  yikilis dönemine,,  Hamam kültüründen mimarligina  bir cok sey Osmanlidan kalma...

Atatürk  oda  dogrulari kadar yanlislari olan bir insan  sonucta... Osmanli  deyince  Neden akillara Kanuni,, Fatih,,   AbdülHamit gelmez...

Türkün öz kültürünü  avrupa yasasin Osmanlidan  aldiklari ile  ,, bizde  avrupanin saksakcigiligimi yapalim bumu yani...

-----
0

Beitrag gepostet am 19.02.21, 17:37 @pusu_vadi Nr.: 99 Antworten

Kendisinden  baslamali insan,, karsisindakinden önce...
-----
0

Beitrag gepostet am 19.02.21, 17:44 @emine_ Nr.: 100 Antworten

ben simdi elektirigi bulana dua ediyorum,ucagi bulana ,arabayi bulana telefonu bulana,televzonu bulana,,interneti bulana,tipta ilaclari bulani,,bunlari bulan insanliga hizmet eden avrupaliysa evet ben onlarin saksakligini yapiyorum,,

sende örnkeler verirsen bulus adina günümüz dünyasina katkisi olan müslümanlardan inan bana onlarinda saksaksiligini yapcam buyrun
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!