129 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
2
3
4
5
6
7
Beitrag gepostet am 19.02.21, 13:07
@gelenekci
Nr.: 81
Antworten
emine_
AKP kongreleri ve pandemi
Türkiye Birinci Dünya savasina girdi Almanya ikinci Dünya savasina girdi,, Almanya 30 yilda ekonomide lider ülke olurken ,,,Türkiye düne kadar mantar tabancasi bile yapamadi ,, savunma sanayimiz yoktu dolayisi ile 40 yili askin avrupanin besledigi pkakasi isidi vs terörle mücadele adi altinda ülkemiz bir adim ilerleyemedi... Bu günümüze bin sükür...
Bugün ayirimcilik yok kiskirtma var ve buda kirli bir oyun buna alet olmak yerine tek vicut olmak varken ocu,, bucu demek yerine biz diyemiyoruz yazikki ,, bende endiseliyim...
Ben inaniyorum Yaradan ALLAH var Duam dogru olan kazansin,, dedim,, diyorum ,, diyecegim
Ilahi adalet ergec tecelli eder,, gemiciklrmis damatmis bunlardan cok ben milletin ilk basta saglik,, ulasim vs gibi durumlaarlaa ilgileniyorum...
yokmu yanlis bulduklarim bunlaar icin mücadeele sokaga cikip yikip yakmak ,, Askerimize polisimize karsi koymaak degil... Birlikte yikmadan yagmalamadan yapilabiliyor...
Ben Orduluyum ilimizdede ,, yasadigim ilcemizde
sikayet edildi Devletimiz gerekeni yapti
belediye baskanlari görevden alindi ,, sokaga dökülmeden,, Devlet hastanemize yine sikayet üzre müffettisler geldi gereken yapildi ,, Insan gibi mudahale edilmeli,, yanlis asla savunulmali ... Egitim yuvasi bir uni kayyum atandi diye Polisime dokunamaz ,,
-----
Kalp neyle doluysa,, dudaklardan o dökülür.’..
0
Beitrag gepostet am 19.02.21, 13:09
@kuzeykoray
Nr.: 82
Antworten
isabella
Ben Hatice'ye değil neticeye bakıyorum konumuz belli bir daha oku. Hayatını son günün gibi yaşa derken başkalarının hayatını hiçe say dediğimi hatırlamıyorum nedense. Boş yapma boşuna hadi iyi günler sana
-----
memento mori - memento vivere..
0
Beitrag gepostet am 19.02.21, 13:47
@emine_
Nr.: 83
Antworten
gelenekci
Ne yazsak ne desek boş kafayı kuma gömmek boyle birsey
0
Beitrag gepostet am 19.02.21, 14:04
@gelenekci
Nr.: 84
Antworten
emine_
Bu konuda hem fikiriz,, Hz.Ali Ra ne güzel demis...
-----
0
Beitrag gepostet am 19.02.21, 14:09
@isabella
Nr.: 85
Antworten
kuzeykoray
neticede haticeye birşey olmadıysa celişkiye gerek yok
0
Beitrag gepostet am 19.02.21, 16:19
@emine_
Nr.: 86
Antworten
gelenekci
Bak tezatiniz yerin geldiğinde hz aliden alıntı yapıyorsunuz,ama alının davacıları olarak kendini tanımlayan alevilere yönelik sitematik ötekileştirme siyaseti devam ediyor.halen cemevleri resmi statü kazanmış degil
0
Beitrag gepostet am 19.02.21, 16:32
@gelenekci
Nr.: 87
Antworten
emine_
Kimin Haddine Hz Ali RadiALLAH ü an i ötekilestirmek,, Ilk Müslüman cocuk Hz Ali,, Sevgili Peygamberimizin yegeni ve damadi ALLAHIN arslani ,,Islamin kilici onun sözünü kullanmak her Müslümanin onurudur...
Ötekilestiren kimler tartisilir....
-----
0
Beitrag gepostet am 19.02.21, 16:38
@pusu_vadi
Nr.: 88
Antworten
facelook
pusu, gel seni bi kucaklayayim
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0
Beitrag gepostet am 19.02.21, 16:45
@facelook
Nr.: 89
Antworten
pusu_vadi
beni siyasete cekiyorlar ayagimi kaydiracaklar sen kaydir daha iyi
0
Beitrag gepostet am 19.02.21, 16:49
@pusu_vadi
Nr.: 90
Antworten
facelook
gecmisinde yaptigi hatalardan ders aliyorsa bir insan zaten ayni hataya düsmez. Tekrarliyorsa sayet o zaman hata degilmis, bir secenekmis. Bilerek, kasten devam ediyorsa da yapilan yanlisa, ayni yolu gidiyorsa sayet, o zaman aptalmis o insan-- derler....bunun üzerine simdi sikiysa kay siyasete de göriiim seni.....ben kayacam sana, kacisin yok artik
-----
0
Beitrag gepostet am 19.02.21, 16:50
@emine_
Nr.: 91
Antworten
pusu_vadi
yapilan hatalar var,ALGI gerceklerin önüne gecmis durumda.
ayrica bir millet tarihine düsman olmaz 1930 lari birak genel tarihiyle düsman olmaz,yapilan hatalar varsa DERS cikarir,günümüz dünyasinda daha bilincli daha modern bir yasam sürmek adina.
0
Beitrag gepostet am 19.02.21, 16:51
@facelook
Nr.: 92
Antworten
pusu_vadi
bak gördünmü bana kayamiyacan ayni seye temas etmisiz
0
Beitrag gepostet am 19.02.21, 16:52
@pusu_vadi
Nr.: 93
Antworten
facelook
yirttin gene
-----
0
Beitrag gepostet am 19.02.21, 16:52
@nick-
Nr.: 94
Antworten
pusu_vadi
0
Beitrag gepostet am 19.02.21, 17:16
@pusu_vadi
Nr.: 95
Antworten
emine_
Evet algi gerceklerin önüne gecmis ,,Türklük tarihi son yüz yildan ibaret degil ,,akli selim olan herkes bunu bilir,, Düsmanlik yapanda cahilliginden yapar,, Elestirmek her insanin hakkidir lakin saygi cercevesinde....
Kac asirlik gecmisimizden bu güne yapilan yanlislardan ders ,, dogrulardan örnek almak gerekirken,, kimi Osmanli imparatatorluguna,, kimi Cumhuriyete karsi taraf oluken kimi kimden ötekilestirdiklerini bilmiyorlar....
Dünyada daha bilincli ,,modern yasamak icin Basta ahlak ,, inanc olmak üzere dogru egitim azim gerekli ...
modern yasamak son modayi takip ,, masada kadeh tokusturmak yada elinde köpek gezdirip sokak hayvanlarini görmezden gelmek degildir bence....
-----
0
Beitrag gepostet am 19.02.21, 17:17
@gelenekci
Nr.: 96
Antworten
pusu_vadi
genel bir tarafsiz analiz yapmak istiyorum
hastalikli bir zihin yapisina sahibiz,suanki hükümet bir hata yapmissa savunanlari tv kanallarinda evet burda hata yapilmistir demek yerine,,hemen gecmis tarihten bir örnek alip sizin döneminizdede bu yapildi diye savunma yapiliyor.
tarihi iyi okumak lazim,hani a baher analizde almanya 2 dünya savasinda cikti modern oldu biz 1 dünya savasindan ciktik ilerliyemedik diye analiz yapiliyor,,bunun sebebi nedir biliyormusun,,dindar kesmin o dönemki yapilan siyasete ve laiklige olan kinleridir,
tarihi az cok bilen bir insan bizi 1.dünya savasinda tarihten sileceklerini görür,agir durumdaydik isgal altindaydik,bitik durumdaydik,,her taraf yakilmis yikilmis,,elimizde kalan nufüs suanki bir ilin nüfüsu kadar yoktu..
osmanlinin o kadar geri kalmisligi yüzünden 1.dünya savasinda almanyadan gelecek cephaneye,muhtactik.
okumayi sevmiyorsak arsivlere bakin osmanli askerlerinin elbisesine bakin,ayagindaki ayakkkabiya bakin,,
sarikamista donarak ölen askerlerin kislik ceketi yoktu,
zaten hastalikli adam koymuslar ismini birinci dünya savasinada kimse bizimle ortak girmek istememisti,
evet bizim atalarimiz,ama ne olduda bu hale geldi osmanli diye sorgulamak gerek,
en cokta neye gülüyom atatürk osmanliyi yikmis ingiliz ajaniymis,bizi bir gecede cahil birakmis,
bazen kafayi siyiriyorum gercekleri böyle degistirip anlatanlara,,
ama bunlar aptal degil adlari gibide biliyorlar herseyi,yaptiklari algi dertleri laik sistem,seriat sevdalilari ortacag döneminie götürmek istiyen zihniyet bizi,,sürekli tarihe düsmanlik edip laikligi yikmak istiyorlar,
laik kesim atatürkü almis duvar gibi,,osmancilik oynayanlarda dizilerdeki gibi veya kendine bir sembölük padisah almis onu savunuyor,,
isin kötü yani bunu yaparken düsman yaratiyorlar..
hepsini gectimde allah bu kafir gavurlardan razi olsun ,1.5 milyar islam dünyasi simdi onlardan gelecek asiyla kurtulma plani yapiyor...
0
Beitrag gepostet am 19.02.21, 17:33
@emine_
Nr.: 97
Antworten
pusu_vadi
ahlakin inancin egitimi nasil olacak ? örnegin suan ülkemizde güvenilirlik insana saygi,veya dolandiricilik hat safhada,,biri 50 tl ye inek satiyor,biri savci oluyor bir hakim,,bir kommmbasamm diyor biri jethiziyla basan,,ticarette cekler havada ucuyor,,yollarda trafikte kornolar susmaz,,arablarin söför koltugnun yanina bakin ya levye yada silah vardir..
biz elhamdülülllah müslümaniz ya sükür türküz nasil oluyor bu isler..
dinimizden uzaklastigimiz icinmi sence
0
Beitrag gepostet am 19.02.21, 17:35
@pusu_vadi
Nr.: 98
Antworten
emine_
ALLAH razi olsun dedigin avrupali Osmanlidan aldiklari kültürle ilerledi ...Takmissiniz Osmanlinin yikilis dönemine,, Hamam kültüründen mimarligina bir cok sey Osmanlidan kalma...
Atatürk oda dogrulari kadar yanlislari olan bir insan sonucta... Osmanli deyince Neden akillara Kanuni,, Fatih,, AbdülHamit gelmez...
Türkün öz kültürünü avrupa yasasin Osmanlidan aldiklari ile ,, bizde avrupanin saksakcigiligimi yapalim bumu yani...
-----
0
Beitrag gepostet am 19.02.21, 17:37
@pusu_vadi
Nr.: 99
Antworten
emine_
Kendisinden baslamali insan,, karsisindakinden önce...
-----
0
Beitrag gepostet am 19.02.21, 17:44
@emine_
Nr.: 100
Antworten
pusu_vadi
ben simdi elektirigi bulana dua ediyorum,ucagi bulana ,arabayi bulana telefonu bulana,televzonu bulana,,interneti bulana,tipta ilaclari bulani,,bunlari bulan insanliga hizmet eden avrupaliysa evet ben onlarin saksakligini yapiyorum,,
sende örnkeler verirsen bulus adina günümüz dünyasina katkisi olan müslümanlardan inan bana onlarinda saksaksiligini yapcam buyrun
0
1
2
3
4
5
6
7
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!