|
|
|
Doğru mu Haksızlık mı ? |
Malum geçtiğimi gün Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal ederek yeniden yapılmasına karar verdi. Verilen kararın hukuki olup olmadığı tartışmaları süre dursun. Benim size naçizane bir sorum olacak. Şimdi bu sandık başkanları hukuksuz ,seçim sonucuna etki etme ve seçmen iradesinin sandığa yansımasına olumsuz etki etmişler dimi ? Bu tamam.. Ama aynı başkanların sandığından çıkan tek zarfta üç mü dört mü oy pusulası vardı? Neden sadece İBB pusulası mundar olmuş anlayamadım  İmamoğlu’na bu durumda haksızlık mı yapıldı ? ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
slm aslan hemserim,  önce soruya cevap yazayim,secimi kazanan ekrem imamoglunun baskanliginin iptalini dogru bulmuyorum,
bu yanlisi düzeltmek icin ysk nin önünde halen bir firsat var gibi,bir zarfda olan dört oydan kazandiklarini gecerli say kaybettigini gecersiz say böyle sey olmaz.
ysk chp, iyi parti, ve hdp nin, yaptigi tam kanunsuzluk ihtirazini göz önüne alarak istanbul secimlerini bütün ilceleriyle birlikde iptal etmeli ve hepside yenilenmeli.belkim o zaman hak yerini bulur.
----- SoLyAnIm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hille dedinmi mhp ve akp nin eline kimse su bile dökemez,hille yapmakda muhalefet partileri mhp ve akp nin ciragi bile olamazlar.
bakiniz mhp ve akp , bilerek secimlerden önce isi ayarlayarak ya mühürsüz oy pusulasi ,yada sahte sandik kurulu baskani atayarak. yani basdan bilerek hilleyi yapiyorlar,kazanirlarsa seslerini cikarmiyorlar,kaybelerlerse yaptiklari hilleyi öne sürerek,kendi atadiklari ysk üyelerine secimleri iptal ettiriyorlar. ----- SoLyAnIm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
istanbul secimini akp kazanmis olsaydi yine bu karar cikarmiydi?..reis cikip milletin kararina saygi duyacaksiniz diyip cikardi ve buna ragmen ysk bu karari alablirmiydi..sahsen ben akp nin kazandigi bir yerde böyle kararlarin alanibilecegini aklimin ucundan bile geciremiyorum..sandik baskanlari devlet görevlisi degilmis peki bu baskanlari kim atadi chp mi ? hayir bunu ysk atadi ysk kendi hatasini kazanilmis bir secimi iptall karari aliyorsa türkiye genelinde buna benzer kac bölge vadir,,eger bir karar aliniyorsa tüm ülke geneli icin bundan önceki secimler icin göz anina alip önceden bir adalet varmiydi ve simdi tüm türkiye icin u durum söz konusumu degilmi cikip halki tatmin edecek bir aciklama yapsinlar.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yapmaz demek her taraf için yanlış olur elbette zaten mevzuyu doğru anlamak için konuyu açtım. Hukuk dilinden de anlamadığım için siyaseti takip edenlerin belki anlaşılır şekilde aktarmasını umdum. Tarafsız bakmak istiyorum olaya, tarafsız bakarkende neden sadece aynı zarfın içerisinde 4 oy varken üçü onaylanıyorda biri iptal ediliyor? Hile yapılmışsa hepsi iptal edilmesi gerekmiyor mu? Affedersiniz ama demokrasiden ben bunu anlıyorum ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aslm solyanım
Haksızlık diyorsun yanı ... olmuşken hepsinin iptal olması gerektiğini konusunda aynı fikirdeyiz de neden böyle oldu anlamış değilim.. kafamda deli sorular  acaba diyorum genelde İBB olan ileriye dönük Başbakan olur mevzusu mu yoksa bir kaç sene önce bir kaç YSK mensubunun fetö araştırması sonucu hapis cezası alıp bu yüzden bugünün YSK cıların etki altında kalıp korkusu mu ? ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
İç savaş dedikleri olur diyorsun yani  ne bileyim eskisinde karşı görüşlü insanlar siyaset konuşup tartışırdı ama şimdilerde durum biraz farklı siz biz davasına döndü yazık ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hile olamaz diyorsun hocam.. e defalarca da saydılar, mazbatasını vermemek içinde çok bekledi beyfendi peki YSK niye böyle olmasını uygun gördü ? İktidar elinden geleni yapacak derken ne yapabilir misal varmı bir fikrin? Herşeyi bırak insanlara yazık seçim adına yapılan turlar, tonla harcanan paranın, zarara giren THY bunların hesabını kim ödeyecek ? ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Senin dilin ne söyler pusu İstanbul bu kadar olay olmuşken sen Türkiye geneli yapılsın diyorsun  CHP şimdilerde ayrı bir muamma 20 tl bağış toplamak ile meşkul. Zamanında itiraz ettiklerinde böyle bir karar çıkmadı YSK dan. Adil oldumu olmadı mı tartışılır tabi ama şu var o zaman daha çabuk red ettiler bu sefer baya bir sürdü 19 gün kadar ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Merhaba ody sende haksızlık diyorsun .. Tokat gibi bir cevap gelirmi sence ? ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ee sürer sonucda,sagdan yaklasdilar olmadi soldan yaklastilar olmadi,,bir yerden tutturupda su secimleri nasil ipdal ederiz arayisi uzun sürdü,,ben acik söylerim lafi uzatmiyacam türkiyede reis hic bir secimi kaybetmez,,sandikda kaybetse bile yine kazanir..darbe yapar ic savas yapar,yine kazanir,,aci gercek budur.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Önce secim iptal nedenine bakalim... Sandik görevlileri kamu personeli degil...neden bu... Sandik görevlilerini kim tayin ediyor Yüksek secim kurulu tayin ediyor yani YSK kendi tayin ediyor. Bu durumda YSK secimi degil kendini iptal etti diyebilirmiyiz.??? Bir celiskili durum daha var tek zarfin icindeki 4 pusulanin ücü dogru yani saibesiz,bir teki saibeli oda Istanbul belediye baskanligi...Kargalar bir tarafiyla gülüyor. Tüm kagit 20 lira banknotun icindeki 5 lirasi sahte gibi  Isin bir ilginc tarafi da YSK yüksek hakimlerden olusan bir kurum,yani kanunlari bilen,mantikli arif kisilerden olusuyor.Kisacasi istanbul secim iptali kafalarda bircok sorularin olusmasina neden olmustur. ----- Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Adamlar adaleti katletti , devletten aldiklari maasi hak etmiyorlar , sırf birileri icine sindiremedi diye secimi iptal ettiler ,yani bir zarftan 4 tane pusula cikiyor 3 ü tamam 1 sinde hile var ,böyle bisey olabilirmi?? Maksatlari yaptiklari usülsüz yandaşci ihalelerini yolsuzluklarini örtbas etmek ,sadece zaman kazanmak . Milletin iradesini resmen gasp ettiler , Milletin iradesine bile saygi yok ,iste onlara verilecek cevap er yada gec tam gelecek . |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sonucu merakla bekleyeceğiz artık yapacak birşey yok ama sosyal medya baya bir yıkılıyor ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Babey usta arkadaşlardan biri Yok öyle birşey medyanın uydurması diyor güya İstanbul’da hepsi yenilenecekmiş kafam karıştı şimdi çünkü senin dediğin gibi YSK seçti bu görevlileri e onlarda kanunen yol yordamı bilenlerdir dimi ama Ankara barosu da usulsüz diyor gelde çık işin içinden ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Guleyy burdada sorun çıkmadı henüz yanı üslubumuzu koruduğumuz sürecede çıkmaz gibi  bürokrasiyle yeterince uğraşıyoruz zaten almayayım ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Öyle mi dersiniz yanı okuduklarımızın hepsi yalan haber ? Hmm neyseki önümüzdeki günlerde dünyada hiç görülmemiş birşey yapılacak ve sayın cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan Akp adayı için 39 il gezip mitinglerde bununla ilgili açıklama yapacaktır herhalde ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bu da değişik bir düşünce kozalak bey teşekkür ederim merak ettiğim soruyu sizde sormuşsunuz bakalım cevap gelecekmi ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ortada yapilan büyük bir haksizlik var , bunu bütün türkiye gördü ögrendi , benim tahminim millette bu götü gidişatin farkina nihayet vardı ve en sonki yanlış verilen secim yenileme kararı bardagi taşıran son damla oldugunu düşünüyorum , gereken cevap 23 haziranda verilecek bu sadece bir belediye secimi degil demokrasi adina verilecek en büyük bir sınavdır. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
secimi olmus olmamismi kim kazanmis kim kayip etmis kim calmis kim hirsizlik etmis kim vurmus kim kirmis hic haberim yok bilmekte istemiyorum pireyi deve yaparlar hep ayni sorunlar ayni porplemler öyle degil ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!