83 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 26.08.18, 21:48 Nr.: 1 Antworten

biz ne zaman yapcaz
Rönesans nedir?

«Yeniden doğuş» anlamına gelen Fransızca bir kelimedir. Aslı «renaissance» diye yazılır. 15. ve 16. yüzyıllarda Avrupa'da açılan bilim ve sanat çığırı bu adla anılır.

Dünya medeniyetinin bir dönüm noktası sayılan Rönesans Avrupalıların inançlarında, düşünce ve yaratışlarında köklü değişikliklere yol açmış, Avrupa ülkelerinin her alanda hızla ilerlemesini ve kalkınmasını sağlamıştır.

0

Beitrag gepostet am 26.08.18, 21:49 @pusu_vadi Nr.: 2 Antworten

biz ne zaman yapcaz
Rönesans'ın sonuçları nelerdir?

1. Bilim ve teknik alanında gelişmeler oldu.

2. Skolastik yani dogmatik düşünce yıkıldı; böylece özgür düşünce ve yeni sanat anlayışı doğdu .

3. Deney ve gözlem metodunun kullanılmaya başlamasıyla bilim ve teknoloji gelişti.

4. Kilise ve din adamlarına duyulan güven azaldı böylece reform hareketlerine de zemin hazırlanmış oldu.

0

Beitrag gepostet am 26.08.18, 21:53 @pusu_vadi Nr.: 3 Antworten

biz ne zaman yapcaz
yani abicim avrupalilar,,rönasansla ortacag düsüncesinde etkin olan dünyaya önem vermeme öbür dünyaya calisma düsüncesini bir kenara biraktilar,,ilime bilime sanaata egildiler...
0

Beitrag gepostet am 26.08.18, 23:35 @pusu_vadi Nr.: 4 Antworten

biz ne zaman yapcaz
yazacaklarim aci ama gercek
isteyen oflar isteyen poflar
umurumda bile degil
dogrulari yazmakdanda kolay bisey yok

sözün özü
biz vrupa ayarina sittin sene gelemeyiz,ve avrupadan ikiyüz sene gerideyiz
yalniz sevinecek bir durum var
bizde araplardan ikiyüz sene ilerideyiz
0

Beitrag gepostet am 26.08.18, 23:40 @-solyanim Nr.: 5 Antworten

biz ne zaman yapcaz
avrupa sevyesine gelebilmemiz icin bizimde bu rönasansi yapmamiz gerek,,nasil yapcaz adamlar islerine bakti önce kiliseyi dini inanaclari bir kenara biraktilar,ve din leriyle yüzlestiler...bakin avrupada yeni yapilan bir kilise varmi??? suan bununla ilgili bir haber verim suan hollandada bir cok kilise kapaniyor,,ve önümüzdeki yillarda binlerceside kapanacakmis,,,bizde 100 bin cami var halada acmaya devam ediyoruz farkimiz bu DINI hayatimizin tam ortasina koyduk ve koymayada devam ediyoruz,...bir atatürkü bu durumu degistirdi ,,suankide tam bunu yikmak icin ugrasiyor,,
0

Beitrag gepostet am 26.08.18, 23:44 @pusu_vadi Nr.: 6 Antworten

biz ne zaman yapcaz
alt yapi meselesi hangi altyapi ile rönesans yapacaksin
egitim systemiz sifir cekiyor
biz cocuklarimiza kirmizi lambada niye bekliyorsun diye kizarkene
avrupalilar cocuklarina sokaklarda bile hal ve hareket egitimi veriyorlar
0

Beitrag gepostet am 26.08.18, 23:56 @-solyanim Nr.: 7 Antworten

biz ne zaman yapcaz
haklisin isimiz zor benim umdumda yok sahsen
0

Beitrag gepostet am 27.08.18, 00:53 @-dirilis- Nr.: 8 Antworten

biz ne zaman yapcaz
bak misal her zaman oldugu gibi reis dolar cikiyor,allahimiz var,,ekonomi kötüye gidiyor bunlarin derdi erdogan diyor,,daha kötü seyler oluyor bunlarin derdi islam diyor ezan diyor,,bugün malazgirt de konusoyr yine ayni terane,,...yaw adamlar senin dinini ne yapsin akin akin avrupa ataist deist olmus kilisileri kapaniyor sen hala bunlarin derdi ezan diyorsun....böyle bilinc altiyla doldurulan genclerimiz avrupayi tehdit görüyor dinime saldiriyor gibi görüyorr bu nesilden biseye bekliyemessin,,,halbuki adamlar inanclarini bir kenara birakmislar giderlerse haftada bir gün kilisey ufak tefek guruplar gidiyor...hümanizm den etkilenmis adamlar önce insan diyorlar yani ,,islam kendilerine tehdit degilse senle neden ugrasinlar söylermisin bana???
0

Beitrag gepostet am 27.08.18, 01:03 @-dirilis- Nr.: 9 Antworten

biz ne zaman yapcaz
bu isi cözecek devlettir,,okullardaki egitim müfradat kitaplarin icerigiyle ilgilidir,,sen tutar darwin teorisini dine aykiri diye okutmaz yasaklarsan  devlet seni kaliplara sokuyor demekdir...topluma yön vercek kurumlardir,,misal bir sorun bir problem var mahkemeye gitmissin cezayi vercek kisi hakimdir,,seninki yok herkez kendi cözsün sorunu demeye benziyor
0

Beitrag gepostet am 27.08.18, 01:12 @-dirilis- Nr.: 10 Antworten

biz ne zaman yapcaz
yasakliyosun bak yasaklarin oldugu yerde düsünce özgürlügü olmaz,,baska bir örnek verim san misal bu ülkede yillardir sünni olmayanlara alevilere kizilbas dendi mum söndürme dediler müslüman degil dediler kiz alip verilmez dediler,,devlet bunlara hak bile tanimadi,,sana bu sekilde milyonlarca örnek sayarim,,devlet nasil olmali biliyormusun devlet ülkesinde yasayan insanlara taraf olmaz,,,devlet ülkesinde yasayan ttüm insanlara esit yaklasir hangi din irk dan olursa olsun onlarin haklarini korumakla görevlidir,,
0

Beitrag gepostet am 27.08.18, 01:18 @-dirilis- Nr.: 11 Antworten

biz ne zaman yapcaz
konumuza buda giriyor cünkü rönasansla avrupa dinleri bir kenara birakti orta cag mö olan din anlayislarini yiktilar,,ama bizler hale din eksenli yönetilen toplumumuz
0

Beitrag gepostet am 27.08.18, 17:57 @k09 Nr.: 12 Antworten

biz ne zaman yapcaz
yaradilis hikayesi diyorlarki ademe meleklerin secde etmesi söylenmis iblis yok olmaz demis abi nasil oluyorda allah kendi yarattigi bir melege emir verecek oda dinleyemeyecek?? haydi diyelim melek asabi cikti dinlemedi adem hava yeryüzene geldi üremeye bakiyoz kardes kardeslemi iliskiye girdi sorusu cikiyor ,,vay caprazlama oldu vay söyleydi böyleydi..bunlari konusup soru soruncada sen islama zarar veriyosun kafirsin söylesin böylesin bu zihniyetti terk etsek konussak bazi seyler degisecek
0

Beitrag gepostet am 27.08.18, 17:58 @remix- Nr.: 13 Antworten

biz ne zaman yapcaz
az kaldi ha gayret 2023 cumhuriyet falan birakmiyacaklar ,,ya osmanliyi getirecekler yada arablari doldurup seriaat devletti kurcaz durmak yok yola devam
0

Beitrag gepostet am 27.08.18, 18:33 @nemesis Nr.: 14 Antworten

biz ne zaman yapcaz
devletlerin dini olmaz devletlerin adaleti olur,devletin dini demek o ülkede yasayan tüm halkin dinin toplami demekdir...avrupa devletlerine bakarsak gercek müslüman devleti bunlardir,,bizim müslüman olarak adlandirdigimiz 56 islam devleti degildir,,,birincisi adamlar insan haklari diyor calismayana zekat gibi her ay issizlik parasi veriyor bu insan muhtac olmuyor kötü yola gitmiyor,,devletler zenginden vergileri adaletli oluyor halkina dagitiyor,,en önemlisi insana her alanda hizmet veriyor hastaneleri olsun sosyal hizmetleri olsun yok yok...kadini siyah sarsafa sokup yasam alanlarini sinirlamiyor,,düsüncelerine saygi duyoyor,,her dinden insana kucagini aciyor,,,eger bana sorsalar bir müslüman devleti göster inan bana bu 56 tane yerine almanya derim ,,,bizler müslümanligin ne oldugunu bilene kadar bu böyle devam edecek bende,,,
0

Beitrag gepostet am 27.08.18, 18:40 @k09 Nr.: 15 Antworten

biz ne zaman yapcaz
cocuklarimiza ögretecegimiz en güzel din güzel ahlakdir ,,,ben cocuguma simdi hangi islami anlatacam hangi ülkenin islamini iranin sia sinimi suudi arabistanin seriaatinimi?? hangi islam aliminin görüsüne göre yetistirecem varmi bir birlik beraberlik herkez farkli algilamis sorgulmak zaten yasak nakilci olacaksin akli kullnir sorarsan benim gibi desit oluyon zaten...argumanlar hazir onlar islmami bilmiyor onlar sapik hoca onlar yanlis algiliyor iyide kardesim kim dogru algiliyor bu islami???,,,atesit deist veya baska düsünce bunlarin hepsi dinlari arajtirip sorgulamis sonra bir yol tutmusdur
0

Beitrag gepostet am 27.08.18, 18:46 @nemesis Nr.: 16 Antworten

biz ne zaman yapcaz
ne olursa olsun inac sekillerini kisiler kendi tercihlerine göre yasamalidir,ben kendime göre kendi dogrularimi bulduguma inaniyorum tesbit olarakda müslümanlarin geri kalmisliginin sebebini dini yanlis anlamislar bir sürü uyduruk hadislerin pesinden gitmisler en önemliside reform yapamamislar,,bak islam alemine peygamberden sonra hz ebubekir disinda geri kalan halifeler suikastla öldürülüyor,,siffinda 90 bin müslüman birbirini kilicdan geciriyor,,ömer gittigi yerlerde kilic zoruyla insanlari müslüman yapiyor,,,türklere bakin horosanda olan katliamlara bakin,,40 bin türkü agacta sallandiriyorlar,,simdide farksiz gerciye biraksalar müslümanlara önce kafir dediklerini öldürmezler ya camilerde bombalar patlar yada mezhepcilikle birbirlerini yer bitirler,,yada isid olursun
0

Beitrag gepostet am 28.08.18, 14:04 @pusu_vadi Nr.: 17 Antworten

biz ne zaman yapcaz
slm
pusu_vadi
bas tarafta konuya yaptigim yorumlar senin sahsina degil, benim  genel görüslerimdi,sen konu sahibi oldugun icin sana yazdim.
üzerine alinma
0

Beitrag gepostet am 28.08.18, 14:08 @-solyanim Nr.: 18 Antworten

biz ne zaman yapcaz
a,slm solyanim yok öyle bir algiya kapilmadim nerden cikardin simdi,,yazdiklarinda cok dogruydu onayladim zaten,,
0

Beitrag gepostet am 05.10.18, 07:17 @nemesis Nr.: 19 Antworten

biz ne zaman yapcaz
Günaydin, siz sahsi müslümanligi " hosgörü " Dini olarak görebilirsiniz, ama gercekte öyle degil. Müslümanlik bir " Teslimiyet " Dini dir. Teslimiyet de hosgörü yoktur, sorgulama yoktur, kayitsiz sartsizlik Iman etmek vardir ve düpe düz Dogmatikdir. Dokunulamaz ve degistirilemez. Bu yüzden ( Dogmatik) olusundan dolayi, sayisizca Haddisler olusmusdur zamana ve siyasi olaylara göre. 
Eger " Hosgörü " Dini olmus olsaydi 1400 yil boyunca Islam Dinin de sürekli Ic ( Müslümanlar arasinda ) ve Dis savaslar olmazdi.

Islam Dini veya Müslümanlar elestirildiginde, sürekli su itirazlar geliyor veya koruma kalkani olarak kullaniliyor " bu o Islam degil veya gercek Islam o degil " iyi de hangi Islam gercek Islam ? Bunu sordugunuz zaman o diyor benim anladigim Islam dogru, öbürü de yok hayir, benim anladigim vs. Kimileride Islam kolay anlasirilir bir din degil. Anca Alimler anlar. Iyide Kuran da yazmiyor mu " kolay anlayasiniz diye ap acik Arapca indirdim.

O zaman Islamin " Evrensel " bir Din olmadigi ortaya cikiyor. Ama zorla Evrensellestirilmeye calisiliyor, calisilmisda " Cihatcilik- Müceahitlik ". Bakiyorsunuz Cihatcilikla- Mücaehitlikle elde kilic kelleler kesilerek zorla baska baska ülkelere kitalara acilmislar. Erkeklerin bi kismi öldürülmüs, bi kismi köle edilmis. Kadinlarininda ve cocuklarin bi kismi cariye köle edilmis, irzlarina saldirilmis tecavüz edilmis, Ganimet " Mal varligi "olarak görülmüs Köle pazarlarinda satilmism. Ya müslüman olucaksin, yada vergi ödeyeceksin. Diceksiniz, köle pazarligi önceleri de vardi. Baska Milletlerde veya Dinlerde. Tamam , o zaman bu Din yenilik olarak ne getirmis ciddi ciddi cok iyi cok güzel cok dogru denilecek ? Sekilcilikse aynen devam etmis, kapanma, vergi veya ibadet gibi mekanlar gibi seyler. Tek Allah a kulluk diyelim, o da yapilmamis yapilmiyor. Teslis diyelim, o da pek dogru degil. Allah a iman, Kitaba iman, Cennete Cehenneme iman, Meleklere Iman, Hadislere iman, Peygambere ( lere ) iman, hatta bazi Tarikatlere veya Mesheplere göre daha da artiyor bu sayilar, örnegin Seyhlere iman, Sihlara iman, Mollara iman( suna buna iman ).
Bazen degil, cogu zaman " Muhammed " Allah in önüne cikiyor. En son örnegi" Muhammed " karikatürlerinden dolayi dünyayi cehenneme ceviren bazi müslümanlar gibi. Orda bombalar patladi burda bombalar patladi veya yok öyle yasadi, öyle yapti etti,üc defa sildi, sol ayagi ile girdi gibi... Bu Dinin Hurafe yanlarini say say bitmez...
Sakali serif, hirkasi serif gibi gibi, nerdeyse tapiyorlar vs. Sorunca elestirince hemen yok öyle degil falan filan karsi gelmeleriyle karsilaniliyor. Müslüman aleminde kebdilerine zerre öz elestiri yok. Aman toz konmasin, ne tozu mozu ? Toz dan duman dan hic bisey görünmez hale gelmis, hala toz konmasin siyaseti tiyatrosu oynaniyor !

Daha cok su götürür, lakin bu böyle devam etmez, etmemeli de.Genclerimiz cok hakli olarak soruyor sorguluyor. 

Sizce hos görü, bence teslimiyet.

Iyi günler...

0

Beitrag gepostet am 05.10.18, 07:31 @pusu_vadi Nr.: 20 Antworten

biz ne zaman yapcaz
Günaydin, pusu_vadi, bazi yorumunuzu like leyim dedim, olmuyor. Bazi yorumunuza engel konulmus, kilitlenmis. Kisaca, burda da hür bi sekilde fikir beyan edemiyorsunuz sonucu cikiyor ortaya.

Iyi günler...

0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

biz ne zaman yapcaz