89 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 13.07.18, 14:46 Nr.: 1 Antworten

Gözündeki cuvaldiz.
Anadoluda  bir  deyim  var.  gözündeki  cuvaldizi  görmez,  baskasinin  gözündeki cöpü  görür  diye.

Almanyanin  eski  dis isleri   bakani   sigmar gabriel  Trump'u    elestiriyor  ve  trump'a  karsi  sert  tavir  sergilenmesi  gerektigini,  taviz  verilmemesini  tavsiye  ederken  amerikanin  yakin  zamanda nüfusunun   cogunlugunun,   afrikali,  latin  amerikali  olacagindan  dem  vuruyor  bunun  tehlikelerinden  bahsediyor     bay  gabriel  adama  sormazlarmi  Almanlar  cocuk  yapmiyor,  Alman  nüfusu  hizla  geriliyor,   balkanlardan,  baltik  devletlerinden  cingeneleri  Almanyaya  tasimak,   göcmenleri  almanyaya  doldurmak  buna  cözüm  degil.   sayin  gabriel  Afd´nin   oylari  Spd'yi   gecti   gözün  aydin.   bence  Almanyanin  en  önemli  üc  sorunu  var.

1: Din  politikasi.
2: Aile politikasi.
3: Göcmen  politikasi.

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.07.18, 19:39 @dirilis2018 Nr.: 2 Antworten

Gözündeki cuvaldiz.
Gorbacov'un  glasnost  politikasindan  sonra  sarsinti  geciren  kapitalistler.   hala  kendilerine  gelemediler.  Almanya  gibi  sanayisi  güclü    olan  ülkeler  iyi  direndi   ama  sira  onlarada  geldi.  bu  sömürü  düzenin  dünyaya  getirdigi  felaketlerin  faturasini  ödeyecekler.  saldirmalarinin,  cirpinmalarinin  sebebi  bu.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.07.18, 19:51 @eses43 Nr.: 3 Antworten

Gözündeki cuvaldiz.
Anadoluda  bir  deyim  var.  gözündeki  cuvaldizi  görmez,  baskasinin  gözündeki cöpü  görür  diye.

bizim köyde  bu deyime
toplu  igneyi (kücük igne) kendine batir , cuvalduz ignesini (büyük igne) baskasina batir
diye söylüyorlar
0

Beitrag gepostet am 13.07.18, 19:53 @maho- Nr.: 4 Antworten

Gözündeki cuvaldiz.
mahooo  birlesmis  milletlerinin   nüfus  artisi  ile  ilgili  verilerine  göre  dünya  nüfusu %1.10  artis  var   yaklasik  sekiz  milyar  insan  var. bu  artis  zamanla  eksilmeye  dönüsecek.  kimyasal  atiklarin  insanda,  hayvanda,  dogada  yaptigi  tahribatlar    ve   giderek  Aile  kavraminin  bozulmasi  < sapkinliklar > insanin  yavas,  yavas  sonunu  getirecek.  bu  gün  var  olan  sömürü  sistemi  degismedigi  sürece adil  paylasimin  olmasi  mümkün  degil.  ülkeler  dünyadaki  aclik  sefalet,  hastalik,  katliam  gibi  sorunlari  görmemezlikten   gelip   hizla  silahlanmaya  devam  ediyorlar.   nicin  ?    para  icin,  güc  olmak  icin,  sömürmek  icin  cok  degil   bunu  iki  asir  önceside  yapiyorlardi  simdi  farkli  bicimde  tarihi  tekerrür  ettirmeye  calisiyorlar.

NOT: paylasmadan  yoksun,  dogayi  kirleten,  paranin  kölesi  olmuslarin  Allah  belasini  versin.

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.07.18, 19:56 @-solyanim Nr.: 5 Antworten

Gözündeki cuvaldiz.
merhaba.  Ata sözleri  her  yerde  aynidir.  ama  deyimler  kullanildigi   yöreye  göre  degiskendir.

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 13.07.18, 20:01 @eses43 Nr.: 6 Antworten

Gözündeki cuvaldiz.
aynen öyle,
aciklamasida
önce kücük igneyi kendine bir batir ne kadar acidigini hisset,ondan sonra büyük igneyi baskalarina batirirsin anlamina geldigini saniyorum.
0

Beitrag gepostet am 13.07.18, 20:02 @-solyanim Nr.: 7 Antworten

Gözündeki cuvaldiz.
evet  acikladigin   gibi   yani  empati  yapma  eylemi.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 14.07.18, 08:44 @eses43 Nr.: 8 Antworten

Gözündeki cuvaldiz.
Hadi kendimizi birakalim,baska ülkenin sorunlariyla ilgilenelim.
Ne de olsa bizde hersey güllük gülistanlik...
Amerika zaten göcmen ülkesi degilmi??? Birak almanyayi tüm ülkelerin kendine has sorunlari yokmudur? Bizim korkumuz almanyanin veya baska bir ülkenin göcmen sorunu degil kendi ülkemizin bir göcmen ülkesi durumuna gelmesidir.Din politikasi,Aile politikasi da cabasi.

-----
Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm
0

Beitrag gepostet am 14.07.18, 13:50 @babey Nr.: 9 Antworten

Gözündeki cuvaldiz.
burada  defalarca  anlattim  ben  sosyal  sorunlara  ideolojik  bakmam.  sosyal  sorun  türkiyede  neyse  dünyanin  diger  ülkelerindede  ayni  etkiyi  gösterir.   neden  hemen  konuyu  ideolojik  alana  cekiyorsun,  herkes  önce  kendi  evinin  önünü  süpürsün  diye  bir  deyim  var  anadoluda  sana  bunu  hatirlatirim.  Almanya    farkli  ülkelerin  ic  islerine  karisacagina  önce  kendine  baksin.
-----
insan bitki hayvan
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Gözündeki cuvaldiz.