89 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
Beitrag gepostet am 13.07.18, 14:46
Nr.: 1
Antworten
eses43
Gözündeki cuvaldiz.
Anadoluda bir deyim var. gözündeki cuvaldizi görmez, baskasinin gözündeki cöpü görür diye.
Almanyanin eski dis isleri bakani sigmar gabriel Trump'u elestiriyor ve trump'a karsi sert tavir sergilenmesi gerektigini, taviz verilmemesini tavsiye ederken amerikanin yakin zamanda nüfusunun cogunlugunun, afrikali, latin amerikali olacagindan dem vuruyor bunun tehlikelerinden bahsediyor
bay gabriel adama sormazlarmi Almanlar cocuk yapmiyor, Alman nüfusu hizla geriliyor, balkanlardan, baltik devletlerinden cingeneleri Almanyaya tasimak, göcmenleri almanyaya doldurmak buna cözüm degil. sayin gabriel Afd´nin oylari Spd'yi gecti gözün aydin. bence Almanyanin en önemli üc sorunu var.
1: Din politikasi.
2: Aile politikasi.
3: Göcmen politikasi.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 13.07.18, 19:39
@dirilis2018
Nr.: 2
Antworten
eses43
Gözündeki cuvaldiz.
Gorbacov'un glasnost politikasindan sonra sarsinti geciren kapitalistler. hala kendilerine gelemediler. Almanya gibi sanayisi güclü olan ülkeler iyi direndi ama sira onlarada geldi. bu sömürü düzenin dünyaya getirdigi felaketlerin faturasini ödeyecekler. saldirmalarinin, cirpinmalarinin sebebi bu.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 13.07.18, 19:51
@eses43
Nr.: 3
Antworten
-solyanim
Gözündeki cuvaldiz.
Anadoluda bir deyim var. gözündeki cuvaldizi görmez, baskasinin gözündeki cöpü görür diye.
bizim köyde bu deyime
toplu igneyi (kücük igne) kendine batir , cuvalduz ignesini (büyük igne) baskasina batir
diye söylüyorlar
0
Beitrag gepostet am 13.07.18, 19:53
@maho-
Nr.: 4
Antworten
eses43
Gözündeki cuvaldiz.
mahooo birlesmis milletlerinin nüfus artisi ile ilgili verilerine göre dünya nüfusu %1.10 artis var yaklasik sekiz milyar insan var. bu artis zamanla eksilmeye dönüsecek. kimyasal atiklarin insanda, hayvanda, dogada yaptigi tahribatlar ve giderek Aile kavraminin bozulmasi < sapkinliklar > insanin yavas, yavas sonunu getirecek. bu gün var olan sömürü sistemi degismedigi sürece adil paylasimin olmasi mümkün degil. ülkeler dünyadaki aclik sefalet, hastalik, katliam gibi sorunlari görmemezlikten gelip hizla silahlanmaya devam ediyorlar. nicin ? para icin, güc olmak icin, sömürmek icin cok degil bunu iki asir önceside yapiyorlardi simdi farkli bicimde tarihi tekerrür ettirmeye calisiyorlar.
NOT: paylasmadan yoksun, dogayi kirleten, paranin kölesi olmuslarin Allah belasini versin.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 13.07.18, 19:56
@-solyanim
Nr.: 5
Antworten
eses43
Gözündeki cuvaldiz.
merhaba. Ata sözleri her yerde aynidir. ama deyimler kullanildigi yöreye göre degiskendir.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 13.07.18, 20:01
@eses43
Nr.: 6
Antworten
-solyanim
Gözündeki cuvaldiz.
aynen öyle,
aciklamasida
önce kücük igneyi kendine bir batir ne kadar acidigini hisset,ondan sonra büyük igneyi baskalarina batirirsin anlamina geldigini saniyorum.
0
Beitrag gepostet am 13.07.18, 20:02
@-solyanim
Nr.: 7
Antworten
eses43
Gözündeki cuvaldiz.
evet acikladigin
gibi yani empati yapma eylemi.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 14.07.18, 08:44
@eses43
Nr.: 8
Antworten
babey
Gözündeki cuvaldiz.
Hadi kendimizi birakalim,baska ülkenin sorunlariyla ilgilenelim.
Ne de olsa bizde hersey güllük gülistanlik...
Amerika zaten göcmen ülkesi degilmi??? Birak almanyayi tüm ülkelerin kendine has sorunlari yokmudur? Bizim korkumuz almanyanin veya baska bir ülkenin göcmen sorunu degil kendi ülkemizin bir göcmen ülkesi durumuna gelmesidir.Din politikasi,Aile politikasi da cabasi.
-----
Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm
0
Beitrag gepostet am 14.07.18, 13:50
@babey
Nr.: 9
Antworten
eses43
Gözündeki cuvaldiz.
burada defalarca anlattim ben sosyal sorunlara ideolojik bakmam. sosyal sorun türkiyede neyse dünyanin diger ülkelerindede ayni etkiyi gösterir. neden hemen konuyu ideolojik alana cekiyorsun, herkes önce kendi evinin önünü süpürsün diye bir deyim var anadoluda sana bunu hatirlatirim. Almanya farkli ülkelerin ic islerine karisacagina önce kendine baksin.
-----
insan bitki hayvan
0
1
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!