|
|
|
Türk milletine hayırlı olsun ! |
Yurtdışında yaşayan 3 milyon 49 bin Türk, 60 ülkede 123 temsilcilikte sandık başına gitmeye başladı. Gurbetçi vatandaşlar cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimi için oy verirken yapılan bir röportaj büyük tepki çekti.Eşiyle birlikte oyunu kullandıktan sonra görüntü alan bir muhabirin sorusuna yanıt veren seçmenin, Türkçe konuşurken zorlanması dikkat çekti. Muhabir, mikrofonu adamın eşine uzattığındaysa çok daha çarpıcı bir görüntü ortaya çıktı. Muhabire uyarıda bulunan adam eşinin Türkçe bilmediğini söyledi.. Ülkenin geleceğini kökten değiştirecek seçimde kimlerin oy kullandığına dair kafa karıştıran bir görüntü oldu açıkcası.. Türk devletine hayırlı olsun, vatandaşın jargonunu geçtik , diğer seçmen Türkçe de bilmiyor, hakikatten hayırlı olsun…
Herkesin kime oy vereceği kendi tercihi ama türkçe bilmeyen kişilerin bundan yararlanması hakkında ne düşünüyorsunuz ?
----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
A.slm oy hakkı olması sorun degil aslında iyi birşeyde ama dilini bile bilmediğim bir ülkede şahsen kendimi misafir görürüm çünkü ne oluyor ne bitiyor ancak okuduğum kadar bilirim. Adaletsiz geliyor bana bu durum. Misal diyelim Almanya’da 2000 den önce doğmuş kişilerin burda doğup buyumelerine rağmen Almancayı hatta ana dilinden cok daha iyi konuşanların öyle bir şansı Yok ancak vatandaşlıktan çıkarlarsa ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yarım seyleri sevmem  peki dil bilmeden o ülkenin kaderini değiştirmek ne kadar doğru ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
O ayrı bir nankörlük haklısın haram olsun öylelerine ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Konu zaten dil eski dost yaptıkları işleri görüyoruz zaten ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
O mevzular cok başka herkesin kişisel tercihi yalnız dili bilmeden o siyasinin görüşünü bilmek biraz güç haliyle yönlendiriliyorlar tıpkı bu kadının eşi tarafından olduğu gibi, yorumunuz icin TSK sizede iyi günler ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
selam canim benim bildigim türkiyede yasiyan süriyeler coguna akp pasaport verdi is yeri verdi hata dükkan sahibi eti ve coguna motorsiklet araba verdi cünki sadeceye akp oy vermek icin akp bir verip iki alir zirnik vermez kimseye hem ben zaten oy kulanmiyorum ben alman vatandasiyim ben almana bilene oy vermiyom ben köle gibi caliscam onlar cebini dolduracak ne hakimi verecekler nede beni savunacaklar ben sadece isci emekci sendikalara oy veriyom hata bu sene sendika oyu vardi ben verdim oyumu hic olmasa onlar insani az biraz savunuyor koruyor arka cikiyor ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aslm canım dogrudur insanlar nerden kar koparırsa ona bakar gibi oldu ama birhaber perde arkasinda dönenlerden ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
birde kim secilirse secilsin hayirlisi olsun ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
İnşallah canım hayırlısı olsun ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
verdiginiz bilgi dogru degil. Bende Almanya da yasiyorum ve cogu Türkler CDU ya da oy veriyor. Hatta bi cogu da üye.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bu resmen haksizlik ! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ilginçç kısa sitemli evlilikler.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hemde çok büyük haksızlık ! ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çalma konusu ayrı meselede gulam Damla’ya Damla’ya göl olurmuş birşeylerin değişime uğramasını istiyorsak emek vermemiz şart, hem otobüsler kalkıyormuş onları kullan göbek ata ata gidersin kız ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kısa mı uzun mu bilemem ama adamın dediğini oy olarak kullandığı kesin ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Doğrudur hocam haklısın bu konuda zamanında kendileri bile niye evet dediklerinin listesini doğru düzgün anlatamamıştı, insanlar göbekleri çatlayana kadar ilden ile dolaşıp anlatmaya çalışmıştı hakkımızda TAMAMen hayırlısı ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hayet hemde pazar günü ilginç, bakalım sonuçları göreceğiz eline sağlık hayırlara vesile olur inşallah ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iktidar olabilmek icin ulkenin icine etiller be gozumm. 20 yil sonra yeni bir etkin kimliyimiz olacak.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hayırlısı diyelim ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!