|
|
|
Hayvanlar :( |
Bir muddet Canada dayim..Burasi - 6 saat geri ve her istedigimde yazamiyorum, ulke filtresi var.Bu arada sizlere gunaydin unuttum.. Buranin gidalari aklima gelmisdi, onu da paylasmak istediydim..Buradaki ciftliklerden sut alinmasi yasak..Bilinirse, ceza olarak ciftlik sahibinin sutlerini almiyorlarmis..Guya halkin sagligi icinmis.Ama bu 80% salak halki kandirmakdan baska bir sey degil.Cunku vahsi Ingiliz kapitalist duzenin daniskasi var burada..Sutleri, yagini falan ayristirdikdan son ra, naylon torbalarda satiyorlar marketlerde..Hemen herseyde alerjik hastaliklar, kanserler var burada.Hakiki gida bulunmuyor.Olumlerin 90% kanser.Etler saman gibi..Butun ulkede akla gelebilecek hersey, marka zincirlerinden olusan halka seklindeki birer subelerdir.America gene biraz daha iyi buraya nazaran.Madalyonun hep bir yuzunu dunyaya lanse ediyorlar.Obur yuzu bilinmeyen, ingiltere controlunde olan kirli yuzudur.Saglik systemi bedava oldugundan, devleti, gene belli kesimlerin tekelleri cok kotu somuruyorlar.Ama arkada Elizabeth oldugundan pek kimse memnuniyetsizlik hissetmiyor..Sonucda o da dunyanin 1/3 un tapusuna sahip ..Anlayacaginiz, kirli bir dunyada yasiyoruz.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
slm isabella yazdiklarin malesef gercek olan seyler tavuklarin daracik yerde koyulupda sirf kazanc icin hayvanlarin gün yüzü görmediklerini biliyoz.hatda doguma büyüme o kafeslerden cikmiyanlarda var o yüzden elimizden geldigi kadar etrafadaki ciftciden almak lazim bizim burda her carsamba yumurtaci geliyor pazarda satamadiklarini mahalle arasi evine gitmeden satiyor keske herkez öyle imkani olupta marketlerdeki yumurtalardan vazgecer. ----- SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gecen arkadaslarla disarda geziyorduk ordan burdan konusuyorduk nasil oldu konu hayvanlara geldi dediki cok köpek var yok etmek bizde kizdik nasil oldu kahve östüne döküldü oy aney dedi ay senin erkekligine türküreyim dedim kizdi bana az cani acidi anne diye bagiriyor ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Önemli değil paylaşımın saati yeterki gören gözler kör olmasın, yalnız bu canada insancıklarina baya bir uyuz oldum şu an ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ne ne sie hat schon recht ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aslm Sushim ne yazıkki öyle topu topu 23 günlük ömürlerinden hiç birşey anlamıyorlar  büyük şehirde hiç yasamamın nedenlerinden biride buydu herzaman illaki yeşil ve mavi olacakkı mutlu olayım, nereye gitsen yakınında illaki bir çiftçi var bizim burslarda ama bildiğim kadarıyla büyük şehirlerde de mutlaka bir pazar kurulur ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ayyy mehriban  iyi olmuş oh olsun ona ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gecen tvde bi reportaj vardi sorun suki massenhaltung yapanlar varya diyelim bitanesi öyle bir sürü kafeslerde yumurtlatdigi tavuklari var sayet o kisi freilandhühnerlerde satiyorsa ist er nicht verpflichtet angeblich das auf seiner verpackung klar und deutlich zu trennen der hof wo die Hühner dann leben gilt komplet als Freilandhühner. Schrecklich oder ?ve noch schrecklicher ist es das die männlichen davon meistens zu tiermehl verarbeitet und dann als fischfutter oder sonst was enden nur weil sie vom Produktwert keine Gewinn bringen werden alle vergast. ----- SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Voll die verarsche insanlar bilinçli yaşıyorum derken hangi dalaverelere maruz kalıyor yazık ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
(leider güzel yorumlar iyi aksamlar canim ----- SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teşekkür ederim canım sanada ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aynen öyle demek istedim ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aslinda hic bir hayvan ev hayvani evcil hayvani degil insanlar kedi köpek balik kus daha vss alip evde istedigi gebi yetistiriyor yani evcil hayvan yapiyor oysa evcil hayvan degil ama ne yaziki cok insanlar evinde yada disarda hayvana istedigini yapiyor dövuyor iskence yapiyor hata tecavuz bilene ediyorlar hayvancagiz caresiz icinde herseyi kabul ediyor mesele afrikada fil orman dag hayvani insanlar onu öyle yapiyorki isgenceyle dövük dayak atmakla evcil yapiyor yada arabistanda deviyi öyle yapiyorlaki tam bir köle yapiyorlar yada türkiyede kedi köpege cok isgence yapiyorlar bu yanlis dedimya insanlar hayvanlari evcil yapiyor oysa bu yanlis insanlar hep istiyorki istedigi olsun almayinca sidet vur kir öldür öyle olmuyormu oluyor demi ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Doğru diyorsun evde hayvan bakılmasına karşı degilim çünkü bir çöl kişiyi görüyorum bir ailenin ferdiymiş gibi bakıyorlar geziyorlar ilgileniyorlar hayvanlarda mutlu görünüyor zaten belli de eder ama bu bence sadece kedi köpek icin geçerli kuşlarım daracık kafeslerde gördüğüm zamanda içim gidiyor. İskence yapanlarda cok maalesef ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
haklisin ama cogunlukla yanliz yasiyan insanlar bunu yapiyor cüki es yok cocuk yok aile yok heyatini kedi köpege baglamis oysa insan baska hayvan baska hic bir zaman bir hayvan insan yerini tutamaz ama gine herkesin bilecegidir nasil iterse öyle yasasin allah ne insan kuluna ne hayvan kuluna kölelik versin ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Amin canim bazen insandan çok hayvan daha iyi bir dost oluyor haklısın ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
İyi akşamlar massmavi ben teşekkür ederim güzel yorumun icin, sanırım illaki bir tecrübe gerekiyor bazı seyleri anlamak icin. Sana katılıyorum fiyat yönünden baya bir fark var imkanı olmayanda olabilir ama bile bile sağlığı ile oynandığını bilen birisi neden vazgeçmez bazı seyleri tüketmekten veya azaltmaktan o benim icin bir soru işareti ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
İnanılır gibi degil çok egoist olmuş insanlar gün gelecek bu gozardı ettikleri şeyler yüzünden sağlıklarından olacaklar ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Size ben de katiliyorum..Baska seylerden kismayip, gidalarina dikkat etmeyenlere her firsatta hatirlatmak lazim..Dua edin ki gene Avrupa da biraz control altinda..Kuzey America da hersey sahte..Olumler Allah korusun 95% kanser..Ama gostermelik hayvan haklari var guya.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aslinda ulkemizde bir de modernlik, entellik durtusu var ama biraz da..Hele eskiden Orijinal gidalari koyden,memleketden temin etmek, ce vreye karsi utanilirdi.Simdi oradakilerin de tam tersi , buyuk sehirlerin urunlerini temin etmek, modern ambalajli urunleri tedarik etmek arzulari var.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!