|
|
|
Hayvanlar :( |
Selamlar, bir arkadaşımız hayvanlara yapılan eziyet ile ilgili bir konu açıp o kişilerin psikolojisini merak etmiş, duyarlılığını ve katılan arkadaşların yorumlarını taktir ettim ama şimdide sizin psikolojinizi merak ettim, gelelim konumuza... hepiniz alış verişe gidiyorsunuz, yemek yapıyorsunuz, malum etli, süt ürünlü, yumurtalı yemek çeşitlerimiz çok, peki nerden nasıl geldiğine bakıyormusunuz ? yada sadece fiyatına mı bakıyorsunuz? Bu yemek zevk-i için milyonlarca hayvanın katledildiğinin farkında mısınız? Daracık yerlerde tutulup, kısa sürede damızlık olarak beslenip kısa günlere sığdırılan kilo alımı sağlanırken, antibiyotik ile besleyip, sizlerin sofralarına geldiğini biliyormusunuz? Süt ineklerinin yavrularından ayırıp, kafalarının sadece yeme uzanacak kadar alanda dip, dibe makinelere bağlanıp sağıldığını, böyleliklede yara bere içinde olup yine ilaçla görevlerini icraat ettiğini ve sütten kesilenlerin ilk ve son yolculuğu mezbaha olduğunu biliyormusunuz? Danaların ömrü mesela sadece 45 gün biliyormusunuz? Tavukların bir çoğu mesela hiç gün yüzü görmüyor, dar kapalı bir alanda yumurtlayıp, kuş giribini önlemek icin yemine antibiyotik katkısıyla 1,5 kg lık en çok 25 günlük ömrü olduğunu biliyormusunuz? Hatta o günlerde o kiloya varamayan hayvancıkların kesimden sonra daha ağır olsun diye deri altına şırınga ile su enjekte edildiğinin bilincindemisiniz? Şimdi haaa bu yüzden mi tavaya atınca sıçrıyor diyenleri duyar gibiyim... kapitalizminin oyununa gelip sağlığınız ve çevreniz için lütfen dikkat edin kitle hayvancılığa HAYIR!!! Bu arada şimdi psikolojiniz ne alemde ?
Not: siyasetle ne alaka diyenler, kusura bakmayın ama bu kategoride ilgi çoğunluğunu siz yarattınız ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selam fia, Yiyene karşı degilim ki, kitle hayvancılığını anlatmaya çalıştım  no massentierhaltung ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yemeyin kardeşim o zaman  hem doğal ürün dolu ama alan az neden pahalı olduğu icin az ve öz olsa insan olmez ya ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cidden yeme o zaman ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vejeteryanlarda gayet sağlıklı bir yaşam sürebiliyor.ben değilim ama oğlum vejeteryan mesela,hayvansal gıdalar yemiyor... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Günaydın gezgin seni tekrar forumda okumak güzel  tabiki vejeteryanlar da sağlıklı bir yaşam sürebiliyor katılıyorum ama et yiyen kişilere saygım var sadece marketlerde ucuza satılan ve kitle hayvancılığını destekleyene karşıyım. Bu arada allah bağışlasın hiç hayvansal ürün yemiyorsa Vegan oluyor bu da benim açımdan gelişme çağında olanlar icin biraz tehlikeli ve çok şeyi araştırmak gerekiyor başlı başına bir matematik ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aslm remix, rica ederim tabiki düşünce ötesi bir konu benden başka ne beklenir  hayvanlara yapılan bir eziyetin videosunu izleyip üzülüp söylenmek yetersiz biraz daha derine inmek lazım diye düşündüm o kadar çok şeyi göz ardı ediyoruz ki sırf karnımızı doyururken bile ne kadar kötülük yapıldığını es geçiyoruz ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Haklısın Hinduların dini açısından öyle bir durumu var fareler ile birlikte bir yaşam da sürüyorlar ama herkesten et yemeyin diye bekleyemeyiz ama en azından doğru seçim yapılabilir ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sen çok yaşa hemşom ört bas yeteneği gani insanlarda ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
He ya onun gibi birşey yıllar önce bir belgesel izlemiştim bununla ilgili pek iştah açıcı olmadı ama ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
merhaba isabella, büyük şehirlerde kitle hayvancılığını desteklemeyen ürün bulabilme imkanınız varmı bilmiyorum ben kendi yaşadığım yerde hem büyük baş hem küçük baş hayvancılığı kendi ihtiyaçlarımı karşılayabilecek kadar yapabildiğim için rahatım.tek sıkıntı kendim tavuk dahi kesemiyorum,eşten dosttan rica ediyorum  ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
selam canim ben sunu söylemek istiyorum ben et yiyene karsi degilim ben hayvana eziyet edene karsiyim mesele türkiyede kurban bayrami oldumu o inege o koyuna nasil eziyetle kesiyorlar hayvan cak cekisirken derisini soyur bu normal degil yada cin ülkesinde evinde köpegi yetistiriyor onuda kesip yiyorlar ama yasak geldi amerikada ineklerin yuvrusunu öldürüyorlar cünki inek yavrusu icin daha cok sutu oldugu icin sutu satarlar hindistanda inege taparlar suteni ve toplum farelerle icerler beraber icerler almanya hayvan sevgisi cok oldugu icin hayvanlara fazla eziyet etmezler almanyada sokakta yada disarda ne bir köpek ne bir kedi görmesin arabistan deve etini ve kanini icer hata deve yasiyoryor insan onun bogazinda bir bicek cakiyor kan akiyor onu insanlar iciyor simde bu tur olaylara ne diyelim insanlikta cikmis insanlar diyelim ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Merhaba gezgin, tabiki var büyük şehirlerde de, biraz daha pahalıya mal oluyor ama en azından vicdanın rahat beslenebiliyorsun. Şanslısın kendin uğraştığın icin kesmesende olur yanı ben kesmeyi bırak yemiyorum, başkasının tabağında gördüğünde de canlı hali geliyor gözümün önüne ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aslm canım, herkesin tercihine saygı duymak gerek tabiki yeme içme konusunda ancak gözü kör de beslenmek olmaz, şöyle bir baktığımızda her 2-3 kişiden biri kanser, doğa da çevre kirliliği, hayvana canice bir bakış açısı bunların en büyük nedenlerimden biride bu tür uygulamalar. Sana katılıyorum Almanya’da hayvan sever çok sokak hayvanı görmüyoruz ama kulis arkasında Almanya en büyük kitle hayvancılığını destekleyen ülkelerden biri, kısacası insanlar Boğaz derdini ucuza kapatma adına belki farkında olmadan bir nevi bu katliyama destek veriyor ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hayvanlara eziyet ederlerya yada ac birakirlar yada sokak yada ormana atarla alacan eline o kisileri ayni muameli onlarda yapacan ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Acaba biz insanlara böyle yapılsa ne olur ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selamlar, Ilk okumaya basladigimda vejiteryan birinin hayvan haklarini one surup, propaganda yapdiginizi dusunup uzulmusdum.Neyse hakkinizi helal edin  Ama okudukca benimle ayni fikir oldugunuzu gordum..Bu konu cok hassas..Musluman olmayan ulkeler Helal kesimi uygulamadigindan + sozum ona hayvan haklari savunucularinin ortalarda gozukmediginden + Saglik Bakanliginin ve Tarim Bakanliklarinin bu kotu durumun halkin bilmesini ve uzerinde dusunmesini istememesi icin uzerlerini kapatip, vahsi kapitalist sartlarindan yana tavir almalarinin geregi olarak bizler maalesef bu dediginiz sekilde hayvansal gidalari tuketmek zorunda kaliyoruz. Batidaki bu olayi Standartmis gibi bizim ulkemizde de uyguluyorlar.. Zaten dunyamizin nasil ve kimler tarafindan yonetildigini hepimiz az cok biliyoruz..Seneler once laboratuvarlarda ozellikle gelistirildigine inandigim kus gribi adi verilen virus ile yer yuzunden butun hakiki , dogal kanatli hayvanlari imha etmediler mi ? Cok yakinda o imha edilen hayvanlar orijinal diye cok pahali sekilde satilacak cunku kolay kolay bulunamayacaklar.Bugunlerde Australia da yuz binlerce buyuk bas hayvanlar katledilecekmis.Guya mikrop varmis..Sonucda amaclardan biri de bir sekilde insanlarin organizmalarina girip, hem hasta edip ilac satmak, hem hayvanlar uzerinden haksiz yuksek kazanc saglamak, hem ....Boyle uzar gider... Hic duydunuz mu Israil de kanser hastasi yokmus..Aklima geldi birden..Sahi biraz arastirsak onlar neyi nasil tuketiyor ? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aslm helal olsun vejeteryan olmam benim kişisel tercihim, ben öyleyim diye herkes olmak zorunda da değil. Propaganda olmadığını anlamış olmanıza sevindim zira herkesin sağlığı söz konusu. Hassas bir konu evet bir o kadarda derin mevzu çünkü sadece siyasete bağlı degil kapitalizminin de esiri, nereden bakarsak bakalım işin ucunda mutlaka dev şirketler ve Pharma endüstrisi bulunuyor, daha da çok kazanılsın diye insanlarda,hayvanlar da harcanıyor. Güzel bir noktaya değinmişsiniz bilerek virüsler icat edilip her yıl bir hastalık çıkıyor deli dana, kuş veya domuz giribi gibi. Varlık olarak bir deney tahtası Eda’sında bir sürü katlıyam yapılıp, bir tür daha fazla satılsın diye oyunlar oynanıyor. Bu arada dine bağlamak yanlış olur diye düşünüyorum, çünkü helal kesiminde artık garantisi Yok zaman, zaman kurban bayramlarında da buna şahit olduk. Bir diğer örnek ise Döner eti sunabilirim, helal diye insanlara sunulan etin çoğunluğu Polonya’da üretiliyor hemde trajikomik markası Mevlevi olarak bununla ilgili de bir araştırma yapılmıştı, sanırım izleyenler bir daha ağızına sürmez. İsrail de dediğiniz gibi ne kadar kanser vakası var bilmiyorum ama en yakın zamanda araştırmak icin gayret gösteririm, sizin bir bilginiz varsa paylaşmaktan çekinmeyin lütfen Yorumunuz için teşekkürler ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
simdiki erkekler deli kanli degil hafif cani acidimi anne diye bagirirlar ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Günaydınnnnn o nerden çıktı şimdi kız sabah sabah iyi güldüm allah da seni güldürsün ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!