29 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 18.05.18, 01:02 Nr.: 1 Antworten

almanyada siyasettt...sizce kim hakli..
almanyada bütce tartismalarinda,,,irkci parti afd baskani weidel,diyorki nufüsü göc eden göcmenlerle sisirdiniz,bizim refahimiz ekonomik büyümemiz bu basörtülü kizlarla,iyi beslenmis eli bicakli aylak aylak dolasanlarla saglanmaz diyip hükümete yükleniyor...merkel ise afd ile hic tartismaya girmiyor simdiye kadarda girmemis,,onun yerine CDU baskani volker kauder cevap veriyor diyorki,,,siz hristiyan bati ülkesini kurtaracagiz diyecekseniz ama bu yaptiginizin hristiyanlikda yeri yoktur,,bundan utanin utanin,,,hristiyanlik anlayisina göre tüm insanlari tanri yaratti ve esit onura sahiptirler diye cevap vermis.......
0

Beitrag gepostet am 18.05.18, 12:10 @pusu_vadi Nr.: 2 Antworten

Selam pusu yine çok güzel bir konu tebrikler. Acaba kaç kişi Almanyada yaşadığı halde bu konudan haberdar göreceğiz sayende. Afd bu tür saçmalıklarla zaten tanınıyor, ve bu konuşması Meclis’te yuhalandı,  bence Vollker haklı ve de çok güzel cevabını verdi, din üzerinden siyaset yapılmaya çalışıldı ama yemezler, insanları görünüş itibari ile veya mensup olduğu dine göre değerlendirip yargılamak çok yanlış ve basit. Bu arada Wolfgang Schäuble nin de tepki göstermesini taktir ettim. Türkiye ile kıyaslayacak olursak, bu konuşmadan sonra herhalde çoktan gözaltına alınmıştı Alice Weidel  ama gel görelimki Almanya gibi bir hirstiyan ülkesinde bile hala adalet ve düşünce özgürlüğü var. Meclis’te sandalyeler, şişeler, yumruklar, küfürler uçuşmadı. 

-----
Momento mori !!!
0

Beitrag gepostet am 18.05.18, 12:21 @pusu_vadi Nr.: 3 Antworten

merhaba.  Alman  derin  devleti  NDP'yi    sokaktan,    AFD adinda  yeni  bir  partiyle  parlemantoya  cekerek   kontrol  altina  aldi.   bu   devlet  politikasi  olarak  yapilmasi  gerkendi. AFD'nin  bazi  milli  söylevlerine  katiliyorum.   Almanya  balkanlardan,   baltik   devletlerinden,  ortadogudan,  afrikadan  is  gücü  ithal  ederek  sorununu  cözemez.  Almanya  ve  avrupanin  sorunu    Din  ve  Aile  politikasi.   bu  temel  sorunlari  cözmedikce   cöküse  engel  olamayacaklar.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 18.05.18, 15:10 @pusu_vadi Nr.: 4 Antworten

pusucan yine güzel konu acmisin almanyada 8 milyon insan yasiyor bunun 3 bucuk milyonu türk insanlarimiz ve almanya politikasi diyorki sen erdogani cok seviyorsan git kendi ülkende yasa almanla politikasi diyorki sen ülkeni cok seviyorsan tayyip erdogan cok seviyorsan git ülkene sana araba ev para versin git diyor benim ülkemde yan gelip yatiyorsun herseye sahip oluyorsun git ülkende yat yi istemiyoruz diyor hata dün 4 türki sinir disi etiler nedeni bilmiyom ntv de gördüm yani almanya diyorki ülkeni cok seviyorsan git diyor bunu hata sayin merkel söyledi bunu kac defa tvlerde gazetelerde yazdilar gösterdiler bunu herkes bilir
-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 18.05.18, 22:37 @isabella Nr.: 5 Antworten

tsk isabella bu konuyu acmamdaki sebeb avrupa ülkeleri bu sorunlara nasil yaklasiyor nasil tavir sergiliyor bunu göstermekti... volker in vermis oldugu cevapda beni cok etkiledi ...en azindan siyasi üslüplari bizlerden cok farkli,,karsilikli hakaret küfür ihanetci diye falan suclamiyolar birbirlerini,,demokrasi cercevesinde görüslerini sunuyolar...
0

Beitrag gepostet am 18.05.18, 22:47 @mehriban Nr.: 6 Antworten

almanyada farkli etnik grublar yasiyor,,buna ragmen o kadar salam bir devlet sistemleri varki alman polisinden habersiz kus ucmaz,,atilan her adimdan haberdarlar,,,özgürlükler konusunda,,adamlar sunu diyor kendi ic siyasetinizi bize karistirmayin,,,erdogana karsi antipatileri varmi fazlasiyla var,,sebeblerine gelince erdoganin kullanmis oldugu siyasi dil buna etkendir,,,,bizim reis bir ara bunlara takti nazi almanyasi falan dedi,,,ama adamlar gecmisiyle hesaplasti,,hitleri yasakladilar,,kanayan yaralari olarak görüyolar bu olayi,,,almanlar düsünce olarak siyaset anlayisi olarak olaylara farkli bakiyolar,,,ama erdogani destekledi diye kimseyi sinir disi etmez orda hatan var...
0

Beitrag gepostet am 18.05.18, 22:51 @eses43 Nr.: 7 Antworten

dünya batar almanya batmaz,,tüm ekonomiler cöker almanya sallanmaz bile,,adamlardaki is disiplini sanayi fabrikalar,,sistem,,,kanun,,öylesine oturmus  müthis....ben isterimki bizimkiler haber yaparken almanya bizi kiskaniyor diyene kadar sanki neyimizi kiskaniyolarsa,,,gelip bu ülkeden örnek alsalar,,nasil actiniz bu fabrikalari,,nasil ürettiniz bu kadar araba markalarini diye...
0

Beitrag gepostet am 18.05.18, 23:04 @pusu_vadi Nr.: 8 Antworten

Irkci dunyanin heryerinde ayni safsafa ile saldirir..
Oysa almanyada herkese is ve as var..
Bizem sorunuz ise genclerin 10 sinifdan sonra eyitime devvam etmemesi..
.uno..ya giden genc nufuzumuz ...15% ..bu duurm bize yakismiyorr.
0

Beitrag gepostet am 18.05.18, 23:10 @pusu_vadi Nr.: 9 Antworten

< dünya  batar  almanya batmaz >  seni  bazen  sert  elestiriyorum    beni  yine  hakli  cikardin.  yeryüzünde  her  sey  batar  sadece  Ahlaki  degerler  ayakta  kalir. Almanlar   uyguladiklari  sisteme  uygun  egitilmis  < sürü > millettir.  sistemi  ayakta  tutan   para   ve   polistir.  Almanyanin  sanayi  gücü  hitler  zamanindada  vardi   Hitlerin  zulümlerini  ve  kendi  hazin  sonunu  burada  anlatmama  gerek  yok.  Avrupada  cöküs  basladi   bu  cöküsün  bitis  noktasi  Almanyadir.  en önemli  üretim  insan  üremesidir.   insan  üremesi  devam  ederse  diger  üremeler   ancak   deger  bulur.  Almanyada  Alman  kökenli  insan  üremesi  hizla  bitis  noktasina  dogru  yol  aliyor.  bunu  Almanlar  kendileride  biliyor.  Almanyada  önümüzdeki  yillarda  yabancilar  arasi  catismalar  basliyacak   bunu  durdurmak  icin  polis  güc  kullanacak  gerisini  siz  düsünün  benden  bu  kadar.

NOT: yer  yüzünde  her  sey  batar  sadece  ahlaki  degerler  ayakta  kalir.

tavsiye  ederim  bu  yaziyi  tekrar-tekrar   oku.  

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 18.05.18, 23:16 @eses43 Nr.: 10 Antworten

ahlaki degerlerden kastin nedir,,,dürüstlükmü,,,hak yememekmi,,baskasini kandirmamakmi,,,yalan dolan ückagitcilikmi,,,,eger bunlari diyosan avrupdaki durum ortada kimler daha dürüst...adamlar araba alip satarken bile arabtan türkten araba alinmaz diyor,,,deutsche farzeug diye arabalarini satiyolar  ,,is yerlerinde bile is veren türkse insanlar acaba parami verirmi diye düsünüyor...simdi bu yazimi sen yine klasik farkli yere cekcen bati hayrani ne bilim türk düsmani vsvs sen ne dersen de durum gercek veriler ortada....
0

Beitrag gepostet am 18.05.18, 23:24 @eses43 Nr.: 11 Antworten

Dunya egemen guclerin tek korktugu millet almanlardir..
Avrupa birligini  olusturma nedeni..alt kademede insiyatif tasiyacak kole ulkelerin is gucudur..
Gelecek yuz yillar alman egemenlik devri tasiyacaktir.
0

Beitrag gepostet am 18.05.18, 23:25 @pusu_vadi Nr.: 12 Antworten

sok  oldum  valla   sen  hangi  gezegende   yasiyorsun.  dehsete  düstüm.  bu  nasil  soru?   soruna  soruyla  cevap  vereyim  kac  cesit  ahlaki  deger  vardir ?

NOT: arkadasim  sen  ne  kadar  algisi  zayif  insansin  sana  defalarca  söyledim  yazdigin  kelime  ve  kurdugun  cümlelerin  anlamina  dikkat  et  diye.   ben  ahlaki  degerden  bahsediyorum  sen  ahlaki  degerleri  hice  sayan  ahlaksizlardan  bahsediyorsun.  hatirlatayim   Ahlakin  dili  dini  irki  yoktur.   ahlak  insana  özgüdür.  

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 18.05.18, 23:28 @eses43 Nr.: 13 Antworten

sizin dünyanizda yasamadigim kesin
0

Beitrag gepostet am 18.05.18, 23:35 @yarensiz Nr.: 14 Antworten

pusu  ile  senin  hangi  gezegende  yasadiginizi  cok  merak  ediyorum.  ama  normal  parasütle  sasali  bir  ortama,  materyalistligin  göbegine   düsünce  elinizdeki  elma  sekerinin  büyüklügü  sizi  gaflete  düsürmesin  yaladikca   elma  sekeri  zamanla  eriyip  bitecektir.   

NOT:  yemin  ederim   pusu  ile  cok  iyi  ikili  olursunuz   temasa   yaparsiniz  hafta  sonlari  birahanelerde   yalniz  gece  yarisindan  sonra  temasayi   baslatinki  Almanlar  gülebilsin.

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 18.05.18, 23:37 @pusu_vadi Nr.: 15 Antworten

haklisin  ahlaki  degerler anlaminda  ayni  dünyada  yasamiyoruz.   sana  zombiler  diyarinda  mutluluk  dilerim.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 18.05.18, 23:41 @eses43 Nr.: 16 Antworten

Gozum almandan once sen eylendin bizmle..
.hani bir soz vardir anadoluda..
Insanin akli kadar edebi..addebi kadar ederi vardir diyee...
0

Beitrag gepostet am 18.05.18, 23:45 @eses43 Nr.: 17 Antworten

cevap verilecek ne kisiligin ne de adamligin var senin,,gecen arkana bakmadan kaciyodun konudan kahve agziyla siyaset yapmam diye,,edepli ahlakli ol ki lafinin arkanda oldugunu görelim,,neye zorluyosun beni,,kendi sevyeszligine cekmeyemi??..sunu unutma sen o yarensizin tirnagi olamassin
0

Beitrag gepostet am 18.05.18, 23:46 @yarensiz Nr.: 18 Antworten

buda  bana  ait  bir  deyim.   baskasina  verir  ögüdü   kör  baltayla  keser  yas  sögüdü.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 18.05.18, 23:49 @pusu_vadi Nr.: 19 Antworten

sen  sordugum  soruya  cevap  veremiyecek  kadar  aciz  ve  fikren  korkak   bu  nedenlede   sinsice  saldirganlik  yapan  haddini  bilmeyen  ukelasin. 

N OT: tenkit ve  elestiri   saldiri  ve  hakaret  ayni  sey  degildir.

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 18.05.18, 23:50 @pusu_vadi Nr.: 20 Antworten

Kardes bizim koyde..
kisi giyimi ile karsilanir.
ilmi ile agirlanir
ahlaki ile ugurlanir ...

Kal saglicakla..

0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!