130 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 13.04.18, 14:55 Nr.: 1 Antworten

Kürtlerun devlet kurma haki varmidir..?
Sizce kurtlerin dewlet kurma haki varmidir..?
Bana kalirsa .binlerce yil mezopotanyada yasamis bir kültürun kendine ozgü dili yazilimi örfu adddi olan bir milletin kadere tayin hakki olmalidir..
0

Beitrag gepostet am 14.04.18, 00:34 @yarensiz Nr.: 2 Antworten

uydurma  mistik  hikayelerle  millet  olunmuyor.   kürt  diye   bir  millet  yok.     kürt   diye  adlandirilan  asiret   Türk'tür.   Türkler   kavim  bir  millettir   ve  pek  cok   asiretler  dogmustur  türklerden. bu  gün  kürt  olarak  adlandirilan  ahalide   Türk'tür.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 14.04.18, 01:02 @arat Nr.: 3 Antworten

25 bin  yillik   Türk  tarihi   bu  anlatiyor.  kavim  millet  türklerden   pek  cok   millet  cikmistir.  zaman  icerisinde   kendi  sive/aksanlarini  olusturmuslardir.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 14.04.18, 11:24 @hizmetkarkim Nr.: 4 Antworten

tarihte   bir  defa   < kürt >  devleti  kurulmustur  onunda  ömrü   24  saat  sürdü   kuran'´´da  bir  ingiliz  kadin  casus.  gecmistede,  bu   günde   ingilizlerin  türkler  üzerine   sinsi  ve  kirli  oyunlari  devam  ediyor.   kürt  diye  bir  millet  yoktur.   ama  bu  konunun  siyasi  ve  tarihi  yönünü  bilmeyen  masum  insanlar,   farkinda  olmadan   Türklerin  düsmanlarinin   oyuncagi  olmaktadirlar.     < kürtlügü >  slogan  gibi   kullananlar  ermeniler  ve  ingilizlerdir.  kuzey  iraktaki   olusum   türkiyenin  yönettigi   bir   olusumdur  devlet  degildir   oradaki  yönetici  konumunda  olan  sahislar  yurt  disina  cikarken  türk  pasaportuyla  cikarlar.   türkler   zengin   ve  köklü  tarihiyle   bünyesinden  milletler   cikmis   bir  kavimdir.   dünyanin  her  bölgesinde  konum  ve  sartlara  göre   kabile,  asiret,  otonom,  muhtariyet   ve  kücük  devletler   olarak  vardir.   bazi  büyük  devletler  icinde  ise  < aksakallilar >  olarak  vardir.  bunu   bütün  dünya  bilir.   türkleri  kimse  yok  edemez.   kendi  dinanizmlerini,  kendi    icinde   yok  edip  tekrar  var   eden  tek  millettir.    Tarih,  antropoloji,   Arsiv,  filoloji  bilgisi  olan  kitap  okuyan   herkes  bunu   bilir.

NOT:  türk   ve  islam  düsmani   < zerdüstler >  yani   ermeniler   kin  ve  nefretle   türklerden  intikam  almak  icin   her  yolu  denemektedirler.  yani  bu  gün  yasanan  sorunlarin  sebebi   Türk  ve  müslüman  düsmanligidir.     

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 14.04.18, 11:44 @arat Nr.: 5 Antworten

Dil   konusunda  konusmamiz  icin   filoloji,  tarih  ve  arsiv  bilmemiz  gerekir.  benimde   bu  konuda  yeterli  bilgim   yok  okudugum  kitaplardan  konusuyorum.  türklerin  cikis  noktasi   sibiryadir.   bu  bölgede,  kafkaslarda,  asyada   herkesin  kabul  ettigi   türk   toplumlari  var  ve  bunlar   türkce  konusurlar   ama  zaman  icerisinde   toplumlar  bulundugu   cografik   bölgedeki  kültürden  etkilenir.  yani  dil'de   bu  konuda  en  cok  etkilenendir  anadolu   türkcesinde   farsca,  arapca,   firansizca,  italyanca,   ingilizce   vardir.   bu  karmasayi  avam  karmasi  farkedemez  ancak  tarih  ve  filoloji   bilenler  farkeder  yada  sorgular.   Türkce´de    cok  güclü  ve  zengin  bir  dil  oldugu  icin  deger  dillerde'de   türkce  vardir.  en  carpici  örnegi  kizilderili  denilen  millette  tesbit  edilmis   2000  kelime  vardir.  bu  basit  bi   örnek  bunun  diger  dillerdede   örnekleri  vardir.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 14.04.18, 12:58 @yarensiz Nr.: 6 Antworten

bazi arkdaslarin bu kadar cahil ve kor olmalarina akil erdiremiyorum,halan inkarci halan kürt yoktur mantigi ne kadar sacma ve fasizan bir dusunce...

elbet kürt halki vardir bunlarin icinde her turlu inanc sekli vardir,tipki turklerde oldugu gibi,buda ilahi bi adlet olmali ki,icinde muslumani hiristiyani  ermenisi zerdusu vs vs.

suada bi gerceki asirlardir kürtlerin yogun olarak yasadiklari topraklar uzerinde cesitli cikarlar yuzunde hep savas hep kan dokulmustur ,gunumuze kadar bu sure gelmstir..

Ey insanlar, sizi, bir erkekle bir kadından yarattık. Birbirinizle tanışmanız için milletlere ve kabilelere ayırdık. Allah indinde en üstününüz, takvada en ileri olanınızdır.) [Hucurat 13]

yukarda belirtigim ayte benim icin yol gosterici.

tarih 2018 ve biz malesef halan ,, benim irkim iyi senin irkin kotu konusunu asamadik!!!

her turlu inanca ve renge sagi gostermek lazim..

sahte milliyetciligi bri tarafa birakip birlik ve beraberlik zamani

istesekte istemsekte kurt turk arab bilriklte yasamak zorundayiz.

information amacli gecmiste kürt devletlerini ekliyorum

• Şeddadiler (951-1174, Ermenistan ve Arran)
  • Revvadiler (955-1071, Azerbaycan) (Yemenli Ezd kabilesine mensup Kürtleşmiş Arap hanedandır. ...
  • Hasanveyhiler (959-1095, İran)
  • Annaziler (991-1117, İran ve Mezopotamya)
  • Mervaniler (990-1096, Diyarbakır)
  • her seye ragmen Rabbim c.c bizleri ehli sunnet ve cemattan ayirmasin,aminn.

0

Beitrag gepostet am 14.04.18, 13:06 @frankfurterr Nr.: 7 Antworten

Degerlei kardeslerim,,

İnsanın kendi milletini ve vatanını sevmesi caizdir; ancak kendi milletini üstün görmesi doğru değildir. İslam dini insanın üstünlüğünü Allah'a kulluktaki ölçüye göre belirlemektedir. Bu bakımdan hangi milletten olursa olsun, Allah'a kim daha çok kulluk ederse o insan daha üstündür. Öyle ise Allah katında üstün olan bizim yanımızda da üstün olmalıdır. Aksi takdirde kendi milletimizden olan bir dinsizi farklı milletteki bir Müslümandan daha çok sevmek ve onu üstün görmek doğru değildir. İşte İslam dini müminler arasındaki bu tür ihtilafı kaldırmak için din kardeşliği esasını getirmiştir. Bir Müslüman hangi ırktan ve milletten olursa olsun bizim kardeşimizdir ve yanımızda üstündür. Bu ölçüler içerisinde kendi milletimizi sevmemizin bir mahzuru yoktur.

Irkçılığı men eden ve insanların aynı asıldan geldiğini ders veren âyet-i kerimede “Muhakkak ki, Allah indinde en kerim olanınız, takvada en ileri olanınızdır.” buyuruluyor.

Demek ki, Allah’tan korkma mefhumu içinde, ırkçılıktan sakınma da dahil. Allah indinde en makbul olanlar, şu veya bu ırka mensup olanlar değil, hangi ırktan olursa olsun takvada en ileri gidenlerdir.

Takva, Allah’tan korkmak, O’nun yasaklarından şiddetle kaçınmak, hassasiyetiyle uzak durmak mânâsına geliyor... Ama, takva sahiplerinin sıfatlarıyla ilgili âyetlere baktığımızda; takvanın, İslâm’ı bütünüyle yaşamanın âdetâ simgesi, alâmeti olduğunu görürüz...

Âl-i İmran sûresinde; Rabbimiz bizi, mağfiretine, cennetine çağırıyor, çağırmaktan da öte, “koşunuz” diyor.(Âl-i İmran, 3/133) Ve âyetin sonu, bu cennetin, muttakiler için hazırlandığını beyan ile geliyor... Dolayısıyla âyet, Müslümanları takvada yarışmaya davet etmiş olmuyor mu? Takva sahipleri için hazırlanmış cennete girmek üzere...

tum müminleri kardesim oldugu icin seviyorum saygilar

0

Beitrag gepostet am 14.04.18, 13:21 @frankfurterr Nr.: 8 Antworten

selamünaleyküm.  hucurat 13.  Allah'in   varligina   ve  birligine,   kainatin  ana yasasi  olan  kur'an´a   inandim   ve  iman  ettim.   örnek  gösterdigin   ayette  milletleri   isaret  ediyor,   zaman  icerisinde  milletlerden  bölünmüs  asiretlerden  degil.   ayet  yorumlamak   sadece  din   bilgisi  ile  olmaz.    tarih,  arsiv,  filoloji,  antropoloji   bilimi  ile  KUR'AN   yorumlanir.   tercüme  ile  yorum  ayni  sey  degildir.   < Kürt >  kelimesi   türk  milleti  icin  kurulmus   tuzagin  sloganidir.   bundan  özet  olarak   yukaridaki  yazilarimda  bahsettim.   Türk'lük    irk  anlaminda  bir  üstünlük  degildir   üstünlük   takvadadir.   islam  düsmanlariyla  isbirligi  yapmak,   onlarin  probagandalarina  alet   olmak.   türk   ve  islam  düsmanligidir.    bunu   ingiliz   ve  ermeniler   sinsice   cesitli  tuzaklarla  yapmaktadirlar.   beyin  yikama  metotlariyla  kürt  irki  iddiasinda  bulunanlar.    1:   Türklükten  kopmus   bir  asirettir.   2:  birde   biz  kürt´üz   diyerek  fitne   cikaran  ermeniler  vardir.     aktardiginiz   ayetin  kavramina   baktiginiz  zaman  bunu  görebilirsiniz. 

Aciklama:   zerdüst,   seytana  tapan   ermeniler.   müsrik   ise   müslüman  olup   bazi  ibadetleri  yerine  getirip  ama  bilerek  veya  bilmeden  fitnecilik,  bozgunculuk,  sömürücülük   yapanlara  denir.

NOT: Allah  itikat  ve  iman  sahibi,  algilari  acik  müslümanlari   fitneci  ve  bölücü    zerdüst   ve  müsriklerden  korusun   insaAllah.  

-----
    insan bitki hayvan
    0

Beitrag gepostet am 14.04.18, 13:34 @eses43 Nr.: 9 Antworten

a slm,kardes

ben isin siyasi tarfinda degilim,isin gercegi ne ise bildigim kadari ile bu,

ayirmicilik politika boluculuk teror ve benzeri seylerden uzagim ve kniyorum,sanirim yazilarimda o anlasiliyor

ben emhamduliilah muslumanim devletim turkiye irkim kürt(OVUNME amacali kürdum ...anlasilmaisn)

milliteclik yapabilirz ama ircklik caiz degildir,vatanini dini sevenler militecilidir

ben vatanim turkiye seviyorum mümin dum dunyada islam kardeslerimide seviyorum

tum oyunlarin islam  torpaklarin ustune yurutulen su kanli savasa Rabbim c.c baris huzur guc kuvvet bilrik ve dirlik nasip eyler insallah,su hayir mubarek aylarin hurmetine

0

Beitrag gepostet am 14.04.18, 13:43 @frankfurterr Nr.: 10 Antworten

özünde  bütün  insanlar  kardestir.   ama   iyi  kardes  kötü  kardes  vardir.   insan,  bitki,  hayvan  birbirleriyle   bir  bütündür.   KUR'AN   kainatin  ana yasasidir.   yasayi  ihlal  eden  yada  inkar  eden  Allah'a   karsi  her  halukarda    sorumludur.   Allah   kanunlari   milletlere  degil    bütün  canlilara  hitap  eder.     benim  Türk   olmam  seninde  Kürt'üm  demen   bir  sey  ifade  etmez.
     Ama  kendilerini  Türk   olarak   adlandiran  kavim  millet  bu  gezegende   devletler  kurup/yikmis   islam  adina'da   halifelik  yapmis    kavim   bir  millettir.    bunu  yatsiyan,  karalayan,   fitneleyen,  bozgunculuk  yapan  ilk  olarak  islam  düsmanidir.    bu  gün   dünya  bunu  aci  bir  sekilde  yasiyor.   malesef  tarih  cirkin  yüzüyle  tekerrür  ediyor.

-----
    insan bitki hayvan
    0

Beitrag gepostet am 14.04.18, 14:34 @yarensiz Nr.: 11 Antworten

Şimdilerde kan gövdeyi götüren yer Mezopotamya aslında dünyanın ilk uygarlığı kuran, ilacın ilk çıkış noktası, hukukun temeli atılan, dinlerin çıkış noktası, dünyanın ilk sulama ve atık su altyapısının kurulduğu, yazının doğduğu toprak, mimarinin kurulduğu, takvimin geliştiği, kadın - erkek eşitliğinin yeri kısacası medeniyetin başkenti idi bu yüzdende değerli,  neden böyle bir yer vardı diye cevap bulmak pek de zor degil ayrı gayrı yoktu, birlik beraberlik vardı dil, din ırk ayırımıı yoktu, şimdilerde ancak bunun rüyasını görürüz 

-----
    Momento mori !!!
    0

Beitrag gepostet am 14.04.18, 14:58 @hizmetkarkim Nr.: 12 Antworten

seninle   sadece  din  kardesiyiz.   malesef  fitneye   boyun  egiyorsunuz.   aymazliginiza  devam  ediyorsunuz  insan  egosu  böyle  bir  sey  iste   devlet  siyaset  icabi  politik  davranabilir  ama     tarih,  filoloji,  arsiv  asla.   sevgili  kardesim  seni   mutlu  ediyorsa  hep  ben  kürdüm  diye  gezin  dur.   yapacagim  bir  sey  yok.   ben  irkci  degilim  sadece  tarihi   yazitlardan  bahsediyorum  bunu  sende   tarihcilerin  yazitlarindan  takip  edebilirsin.   tarihte  kürt  diye  bir  millet  yoktur.
    -----
    insan bitki hayvan
    0

Beitrag gepostet am 14.04.18, 22:15 @gulam Nr.: 13 Antworten

size  yani   ismiyle  müsemma   toni  ile  sana  soruyorum   Türk  ve  Kürt   kelimeleri  kavram  olarak   ne  ifade   eder   aciklarmisiniz.   haricten  gazel   okuyarak   tarih   ve   milli  kültür  tartisilmaz.  silogan  yalakalari  sizi...     sizin  silogan  olarak   fitnenize  alet  ettiginiz   < kürt > ler   benim   kardesim  ama  siz  bunu   anlayamassiniz.
    -----
    insan bitki hayvan
    0

Beitrag gepostet am 15.04.18, 00:56 @gulam Nr.: 14 Antworten

bayan  komplex    sorduguma  cevap  ver   yada  sus.  senin  bildiklerini  ciklet  sakizi  bile  yapmam  ben.
    -----
    insan bitki hayvan
    0

Beitrag gepostet am 15.04.18, 00:59 @hizmetkarkim Nr.: 15 Antworten

sevgili  kardesim  amacim  seni  kirmak   degil.    tekrar  ediyorum,   tarih,   arsiv,  filoloji  ile  realite  edilir,  mistik   hikayelerle  degil.
    -----
    insan bitki hayvan
    0

Beitrag gepostet am 15.04.18, 13:24 @arat Nr.: 16 Antworten

1: bilime,  yasanmis  tarihi  kalintilara,    akademik  calismalara   süs  diyorsan.
     2: imparatorluklar   kurup   dünyaya  yön  vermis,    bir   milletin  ferdine   ezik   diyecek  kadar  cahil  ve  ön  yargili  isen.
    3:  sive,  aksan  konusunda  bana  aciklama  yapiyorsun.  ister,  istemez  güldüm     genis  aciklamama   ragmen  ya  anlayamadin   yada  hinlik  yapiyorsun.  tekrar  özetle  söyliyeyim   ben  yörelere  göre    mesala    diyelimki   istanbul  gidiyoruz  diyor,  ege  yöresi  gidiyoz  diyor,  karadeniz  gidiyruk   diyor,  bu   sive  ve  aksan  farkliliklaridir.   benim  bahsettigim   bununla  birlikte   zaman,  cografya,  yerel  kültür  etkileri  bunuda  filoloji  ile  anlarsin.

benim  bundan  anlamam  gereken   sey  su.     anlamiyorsun,   cünkü   kliselerin  var   kabullenmek  istemiyorsun  defalarca  yazdim.   farkli  bölgelerde  yasayan  türkler   bulundugu  bölge  kültürü  ve  sartlarindan   dolayi  dil  kullaniminda    zamanla    farkliliklar   olusuyor   bunu  sen  ben   yani  normal  vatandas  izah  edemez  ancak  filolojiden,   tarihten,  cografyadan  anlayanlar  aciklayabilir.   sen  dedenin,  ninenin   mistik  masallariyla  fikir  üretiyorsun.   ben  türkler   söyle  millet   böyle  millet  diye   böbürlenme  salakligi   ve  kib-ri   yapmiyorum.  bütün  dünya  tarihcileri   bilir  ve  aciklarlar   bu  gezegende   kavim  türk  milleti  gercegi  vardir   ve  bu  milletten  pek  cok  millet  ve  devletler  olusmustur.  Amerikada      dil,   tarih,  antropoloji,  cografya  konusunda   400  bilim  adami   türk   irk'i     üzerine    konferans   düzenleyip  bunu   tartistilar.   bundan  niye  gocunuyorsun,   simdi  ben  sana  soruyorum   bir  türk  neden  eziklik   duysun?   

NOT: üstünlük   irk'ta   degil   takvadadir........  türkülügü   elestirip   hazmedemeyen   sonrada  gamsizca,  fikirsizce,  cebinde   türk   pasaportu  tasiyanlara   ben  simdi  ne  diyeyim.   ezikmi  diyeyim ?   nankörmü   diyeyim ?  hazimsizmi  diyeyim ?   hin oglu  hinmi  diyeyim ?     sinsi  türk  düsmanimi  diyeyim ?

NOT: bak  kardesim   sürekli  ayni  seyleri  tekrarliyorsun  dolayisiyla  bende  ayni  cevabi  vermek  zorunda  kaliyorum.  böylelikle   abesle-istigal  yapiyoruz.  lütfen  ayni  seyleri  tekrarliyacaksan   bana  cevap  verme.   git  önce  tarihle  ilgili  kitap  oku.  

-----
    insan bitki hayvan
    0

Beitrag gepostet am 15.04.18, 13:37 @gulam Nr.: 17 Antworten

1:bazen  sakiz  cignemeyi   severim.
     2: seni  komik   buluyorum  beni  güldürüyorsun.
     3: yazdiklarimi  anlayamayacak  kadar  bilgisizsin.
     3:  burada   sen  dahil  bazi  insanlar  beni  anlamakta  zorlaniyor  bunu   biliyorum.
     4: sen  cümle  kurmaktan  bile  acizsin,  neye   dayanarak  bana  egitimden  bahsediyorsun.

NOT:  sunu  bir  yere   not  et.  burasi  kamuya  acik  bir  platform.  ben  fikir  beyan  ederim,   beyan  edilen  fikirleride  elestiririm.    sana  ve  digerlerinede   insan  olarak  saygi  duyarim.   benim  yazilarimi,  kurdugum  cümlelerin  kavramlarini  anliyamiyorsaniz   yapacagim  bir  sey  yok.  

-----
    insan bitki hayvan
    0

Beitrag gepostet am 15.04.18, 14:44 @yarensiz Nr.: 18 Antworten

selam yazmiyacaktim ama sen resmen insanlari birbirine birakiyon güzel hos degil sanki türkler göktemi indi yada kürtler göktemi indi tük kürt ta ezelden beri kök kök baglamis ayni toprak altinda yasiyan insanlardir ninelermiz dedelerimiz anamiz bacimiz kardesimiz hepmiz ayni toprakta yasiyoruz türk sünisi var kürt alevisi var cerkez laz var hepmiz ayni ülkede yasiyoruz kök baglanmis ayni toprakta yasiyoruz kimsenin ne dini ne irki kimseyi ilgilendirmez kimsi camiye gider kimisi cem evine gider kimsi kiliseye gider o insanlarin  inanci ve düsüncesi bunada saygi duymak lazim yok sen türksün yok sen kürtsün ayrim gayrim yapmayin bak bu site bilene türk sitesi türk kürt alevi süni hepsi var demeki hepmiz ayni yirde gelmisiz ayni yerde kök baglamisiz eger biz yasarsak yada yasamaksak bir gün elbet kürdistan kürülür bunu herkes bilir simdi ordada fal yok yumurta yok birbirinize girmisiniz bazen cumhurbaskani tayyip erdogan bazen güzel sözleri  var bizim insanlar koyun gibidir ne desen inanir bunu dogru demis bizim oralarda davar derler ve adamin birisi koyu tas atmis kirk kisi cikarmaya calismis cikaramamis bazilarida koyuya düsmüs gebi konusuyor
    -----
    ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
    0

Beitrag gepostet am 15.04.18, 15:12 @yarensiz Nr.: 19 Antworten

Ähnliches Foto                      Bild könnte enthalten: Text
    -----
    ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
    0

Beitrag gepostet am 15.04.18, 15:14 @arat Nr.: 20 Antworten

bastan  böyle  yazsaydin   hic  ugrasmazdim.   cünkü   bu  gezegende   O' kadar   cok   hain  ve   nankör    zavalli   türk  düsmani  varki   tipki  senin  gibi  cebinde  TÜRK  PASAPORTU   tasir  sonrada  sinsi   sinsi  eziklik  yasar.   ben  bunlarin  acinacak  haline  gülüyorum.   ve  bu  tür  yaratiklara   ermeni   zerdüst  diyorum.   

tabi  seninde  bunlardan  biri   olabilecegini  iddia  etmiyorum.

soruna  gelince   benim  tarihim  25  bin  yil  geriye  gider   16  imparatorluk   kurmus  bir  milletin  evladiyim.   dilim  türkce,   <divan-i  lügat >  kasgarli  mahmut    atam  kayitlara   gecmis   bütün  dünya  tarihcileri  bunlari  kabul  ve  tescil  ederler.  dünyanin  her  tarafinda  üniversitelerde  türkoloji   kürsüsü  vardir.  ben  sadece  özet  gectim  türk  tarihi   insanlik  tarihidir.   sen   haricten  gazel  okuma  bana  kürt'ceyi  anlat.   türklügünü  unutmus   araptan,  farslidan,  rustan,  ermeniden  toplama  dille  kürt   olunuyorsa   hayirli  olsun  kürtlügünüz.   cebinizdeki  türk  pasaportuyla   uykuya  dalacak  kadarda   gamsiz  ve  fikirsizsiniz  demekki.   ezik  oglu   eziklik  bu  demek. 
    NOT: ezik  kelimesini   sen  kullandin   ama  bütün  tavirlarin   ruhen   cebindeki  pasaportun  ezikligini   yasadiginin  isbatidir.   ne  dersin  hadi   gel  ararat  daginda   llleeeelleeeleeeleee   diyerek birlikte  halay  cekelim.   

-----
    insan bitki hayvan
    0

Antworten
    Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!