|
|
|
Müftüler ve resmî nikah |
Yorumunuz icin teşekkürler, asık Veysel doğru söylemiş Nur içinde yatsın. Medeni kanuna uygun olduğu sürece ve talep var ise demişsiniz, şoyleki heryerin bir belediyesi var zaten olmayan kısımlarda ise zaten muhtar bu görevi üstleniyor bir talep olduğunu düşünmüyorum bu yüzden. Müftüler görevli oldukları din işlerini yerine getirse kafi olduğunu düşünüyorum ----- viva la vida ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Estafurullah teşekkürler yorumunuz icin. Bende dediğiniz gibi eğerki resmî işlem yapılmazsa bu durumda çocuk gelinlerin artacağından endişe duyuyorum ----- viva la vida ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Müftü -ilahiyat okumuş il ve ilçelerde din işlerine bakan ve fetva verebilen kişidir, also kein Pfarrer kein Priester eher ein oberster geistlicher kann man sagen ----- viva la vida ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wenn ist gut es gibt das Gesetz das minderjährige nicht heiraten dürfen aber wieviele solcher Ehen werden trotzdem vollzogen wo bitte überprüft der Staat diese Taten? Es gibt genug Standesämter die Gefahr dieser Unterstützung liegt einfach darin dass die Leute es nicht unterscheiden können ob müftü oder Imam die Anzahl wird daher steigen ----- viva la vida ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ob man dann Beides auf einmal hat ist nicht gewiss. Ich kann einerseits deine gutmütige Meinung teilen wenn die Leute statt der alleinigen religiösen Eheschließung diese Art bevorzugen und es staatlich anerkannt wird jedoch habe ich die Befürchtung das Menschen sagen " ha imam ha müftü " und somit viele minderjährige heiraten. Ob mit Erlaubnis oder nicht meiner Meinung nach ist 16,17 kein Alter für solch eine große Verantwortung geschweige denn Kinder auf die Welt zu bringen ----- viva la vida ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Günaydin, uzun uzun cümleler kurmak istemiyorum. Yanlis bir karar müftülerin nikah kiyma karari. Hiristiyan papazlarin nikah kiymasi beni baglamaz baglamamali bir müslüman olarak. Islamda önemli olan mesruiyetdir. Dalale etmek, yani duyurmak bildirmek. Müftü nikahi ülkemize milletimize cok cok sorun (lar) yaratir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Günaydin, uzun uzun cümleler kurmak istemiyorum. Yanlis bir karar müftülerin nikah kiyma karari. Hiristiyan papazlarin nikah kiymasi beni baglamaz baglamamali bir müslüman olarak. Islamda önemli olan mesruiyetdir. Dalale etmek, yani duyurmak bildirmek. Müftü nikahi ülkemize milletimize cok cok sorun (lar) yaratir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
İyi akşamlar yorumun icin teşekkürler, katılıyorum kesinlikle büyük sorunlar getirecektir ----- viva la vida ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Batida nikahlar hep devlet tarafindan yapilir resmi nikahtan sonra kiliseye gider dini nikah kiyarlar bilginize.(dini nikahlar devlet huzurunda hic bi sey ifade etmez)ki isteyen yapar tanidigim bi cok avrupa,li var dini nikah kiymamisdir. ----- Bizde Sevgiliye Karanfil almasini bilirdik,Ac idik yedik Ka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cocuklarimi iyi eyitmemiz gerek yazmak istemissiniz galiba  ) ----- Bizde Sevgiliye Karanfil almasini bilirdik,Ac idik yedik Ka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bizim dinimiz islam dini yani kadına zaten deger veren bir dindir.Lakin biz müslümanlar kadını meta gormekten vazgecemedık.Kadını seytan gördük cınsel varlık olarak görduk bizleride bır kadının doğurduğunu anlayamadık gıttık. Benım dinim cennetı anaların ayagı altına yanı kadının ayagı altına sermiş bız hala kadınlarımıza gereklı değerı vermıyoruz mesul olan dınım değil müslümanlardır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bu nikahlari müftü yerine okul müdürü veya bir Akedemisyen veya Bir Pro-Dr yapmis olsaydi bunun konusu bile yapilmazdi sorun Müftüde niye din görevlisi oldugu icin.
NE MUTLU MÜSLÜMANIM DIYENE ----- EN GÜZEL GÜNÜM GECEMM !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Maşallah pek bir erkencisiniz geçti bolunun pazarı ..geçen senenin konusunu şimdi tartışmaya lüzum yok. O saydıklarınızın mevkileri belli ve nikah kıymaya da hevesli değiller, ki ne değişti yasa yürürlüğe geçince Müftülere 'resmi nikah kıyma yetkisi' verildi bile haberiniz Yok belli, bu çerçevede resmi nikah töreninde hangi prosedür uygulanıyorsa, müftü de Medeni Kanun ve Evlendirme Yönetmeliği'ne uygun olarak aynı prosedürü uyguluyor. İmam nikahında söz konusu olan kadına mehir sorma, iki erkek şahit bulundurma ve dua etme gibi uygulamalar olmuyor. Müftü çiftlere evlenmeyi kabul edip etmediklerini sorup ve 'evet' yanıtını aldıktan sonra töreni 'Sizleri karı koca ilan ediyorum' diyerek tamamlıyor, hatta tıpatıp nikah memurunun giydiği kırmızı cübbeyi giyiniyor. Kısacası memur atanması yapılacağına akıllarınca din adamlarını etrafa yaymaya devam ettiler şimdide çakma fetvacılar sorununu yine din adamları ile çözmeye çalışıyorlar. İroninin böylesi.
Ayrıca kusura bakmayın ama din yaradan ve kul arasındadır slogana hacet yok ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
devlet 18 aşından küçüklere izin vermiyor ama kırsal kesimlerde imam imam küçük yaştakilere nikah kıyabilir...özelliklede maddi durumu iyi olan çeşitli vaadlerde bulunarak rıza etme sağlanabilirr.. şikayet söz konusu olursa ceza dahi verebilir... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Amaclanan seyy.cocuk gelin ve zinalara killff bulmaktirr.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selam toni konu gördüğün gibi baya eskidi ama bazıları yine gündeme getirmek istemiş yorumlarınız icin buradan teşekkür ederim. Daha önceki yorumumda da ifade ettiğim gibi nikah memurunun yaptığının aynısını şimdi müftüler yapıyor. Hala sözümün arkasındayım ve gereksiz olduğunu düşünüyorum neticede yüzlerce atanmayı bekleyen memurlara haksızlık yapıldı. Ayriyeten kırsal kesimlerde ha imam ha müftü kıymış zihniyeti var olacak ve çocuk gelinlerin sayısının artacağını düşünüyorum umarım yanılırım. Bir sözleşme olarak görülsede yinede ideal davranılması gerekiyor malum kalp ameliyatına da estetisyenin girmesini istemeyiz degilmi meslekler korunmalı fikrindeyim. Konu aşka nasıl geldi bilemedim ama onun da herkese göre anlayışı değişir ----- Momento mori !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!