119 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 01.08.17, 18:26 @isabella Nr.: 21 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
Ya cocuk yasdakiler ile evlenen deyuzlara kanuni bosluk yartiliyorr...imam nihaki demek suc olmaktan cikarilmak demek....anlayaciginiz cocuk gelinler cogalacak..imam istediyi cocuga nikah kiya bilecek.cocuklatri kaciirp yada istek disi igfallar  din maskesi altinda sucdan muaaf lastiirlacak.
0

Beitrag gepostet am 01.08.17, 20:37 @isabella Nr.: 22 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
merhaba bir kadin duyarliliginla konuyu gündeme getirdigin icin tebrik ediyorum seni..
Meseleyi bir kac gundur takip etmeye calisiyorum her kesimin farkli argumanlari var..kimisi bu tur uygulamalar seriatin ayak sesleri vb gibi yorumluyor..kimiside müftülere nikah görevi verilmesi insanlarin yasa disi imam nikahi yerine bunlar müftüler tarafindan mesrulastilir ve resmilestirilir...

Ama bana göre burda baska bir sorun ortaya cikiyor, peki tr de gayri müslümleri hadi saymayalim 20 milyondan fazla alevi kesimi yasiyor peki alevilerde ben neden gidip muftude nikah kiydirayim bende kendi alevi dedesiyle kiymasini istiyorum...peki burda yine bir cifte standart yokmu sizce?

Bana göre bu turseyler ihtiyaca sonucu ortaya cikar ama benim gözlemledigim kadariyla böyle bir ihtiyacin olmadigidir...bunun bile farkli olumsuz sonuclari olacagini dusunuyorum...
yarinda bosanmalarida müftülüklere biraksinlar temelden cozelim bu meseleleri..bu tur uygulamalar hep erkekten yana olmustur..
0

Beitrag gepostet am 02.08.17, 10:31 @kendisi Nr.: 23 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
Merhaba teşekkürler yorumun icin keşke daha çok bayan bu konuyla ilgili fikrini söylese ama gördüğün gibi konuya fazla merak gelmedi bu da açıkcası beni biraz üzdü. Evlenen kişiler resmî nikahtan sonra hangi dine mensup ise ayriyetten dini nikah kıyma hakkına sahip ve bunun icin yeterince gidilebilecek yerler var şimdi niye gündemde anlamış değilim bu tür olaylarda mutlaka bir bit yeniği vardır
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 02.08.17, 10:31 @isabella Nr.: 24 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
Bolu'da imam nikahıyla evlendirilen 11 yaşındaki kız çocuğunun sekiz aylık hamile olduğu ortaya çıktı. Samsun'da otomobil çarptı diye koma halinde hastaneye getirilen 14 yaşındaki kız çocuğunun, imam nikahlı eşi tarafından odunla dövüldüğü, sonra da kaza süsü vermek için motosikletle üzerinden geçildiği anlaşıldı. Ordu'da 13 yaşındayken para karşılığında evlendirilen kız çocuğu, sürekli dayak yediği 40 yaşındaki herifin evi terketmesi üzerine, kendi ailesi tarafından kabul edilmedi, henüz 17 yaşındayken üç çocuğuyla ortada kaldı. Gaziantep'te özel hastanede 18 yaşında birinin kimliğiyle doğum yaptırılan kız çocuğunun, aslında 12 yaşında olduğu tespit edildi. Adana'da 13 yaşındaki kız çocuğuna düğün yapıldı. Sakarya'da kuzeniyle evlendirilen 15 yaşındaki kız çocuğu, evden kaçıp polise sığındı. Tekirdağ'da bir noterin, 14 yaşındaki kızlarını evlendirmek isteyen ana-babaya muvafakatname verdiği belirlendi. Tokat'ta evlendirilen 12 yaşındaki kız çocuğunun dört aylık hamile olduğu anlaşıldı. Ağrı'da 16 yaşında evlendirilen kız çocuğu, işkence yapılmış, tuvalette eli kolu bağlanmış halde bulundu. İzmir'de 12 yaşında evlendirilen kız çocuğu, sezaryenle doğum yaptı. Adana'da imam nikahıyla evlendirilen 16 yaşındaki kız çocuğu, trenin önüne atladı. Korunması Gereken Çocuklar Sempozyumu'nda konuşan Gümüşhane Üniversitesi öğretim üyesi, bizzat yaşadığı hadiseyi anlattı, “yol kenarında bir kız çocuğunu kucağında bebeğiyle ağlarken gördüm, 16 yaşındayken evlendirilmiş, anne olmuş, bebeğinin eli yanmış, ne yapacağını bilmiyor, bebeğiyle birlikte ağlıyordu, aslında orada bir anne ağlamıyordu, iki çocuk ağlıyordu” dedi. Kayseri'de para karşılığında evlendirildiği herif tarafından sokağa atılan, kamyonet kasasında yaşayan 15 yaşındaki kız çocuğu, av tüfeğiyle canına kıydı. Konya'da 16 yaşındayken evlendirilen kız çocuğu, inşaatın yedinci katından atladı. Siirt'te dünyaya geldi, ismi Kader'di, 12 yaşında evlendirildi, 13 yaşında anne oldu, 14 yaşında canına kıydı, adı üstünde kaderi böyleymiş denildi, geçildi. 12 yaşındayken iki bilezik karşılığında 40 yaşındaki evli herife kuma verildiği ortaya çıkan kız çocuğu “yanına yatmaya korkardım, bana oyuncak almayınca ağlardım” dedi. 11 yaşındayken 40 yaşındaki herifle evlendirilen kız çocuğu “çocuk doğuramıyor diye dövüldüğünü, üç dört sene kaynanasının koynunda yattığını” söyledi. 30 yaşında biriyle evlendirilen 13 yaşındaki kız çocuğu, seneler sonra gazete röportajında anlattı: “İlk gece beni tek başıma odaya soktular, korkudan bayıldım, kolonya verdiler, evlendirildiğim kişi odaya geldi, ‘hadi gel seninle evcilik oyunu oynayalım' dedi, bu cümleyi hayatım boyunca unutmayacağım…” 12 yaşındayken okulundan alınıp, başlık parası karşılığında 50 yaşındaki herifin koynuna sokulduğu anlaşılan kız çocuğu “derslerim çok iyiydi, rüyamda sürekli mezun olduğumu, diploma aldığımı görüyorum” dedi. Henüz 14 yaşındayken 10 bin lira karşılığında, beş çocuk, dokuz torun sahibi 70 yaşındaki herife verilen kız çocuğu, seneler sonra bu konuda araştırma yapan üniversite ekibine anlattı, “annemi asla affetmeyeceğim, hayatımı değiştirme imkanım olsaydı, en önce babamı değiştirirdim” dedi. Ve bu işler… Sadece ahlaksız babalar, utanmaz dünürler, sapık damatlarla yapılmıyor. İmamlarla yapılıyor.

İmamlar nikah kıyıyor.
İmamlar onaylıyor.
Babalar istedikleri kadar ahlaksız olsun, dünürler istedikleri kadar utanmaz olsun… İmamlar rıza göstermese, bu insanlık suçu işlenebilir mi?
İmamlar, nikahını kıy diye kendilerine getirilen kız çocuklarını polise, jandarmaya, savcıya bildirse, bu talihsiz kız çocukları, babaları hatta dedeleri yaşındaki sapıkların yatağına sokulabilir mi?

İmamlar, bu işlerin olmazsa olmazıdır! 

Hala mideniz alıyorsa bu yaşanan rezilliğe destek vermeye devam edin !!!! 

-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 02.08.17, 10:40 @isabella Nr.: 25 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
allah bu tur insanlarin yüz binkere belasini versin nasil cocuklara kiyorlar tüm yüregimle dilerim allah cocuklara yardimci olsun her kötülüklerden pislikten korusun
-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 02.08.17, 10:51 @isabella Nr.: 26 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
şimdi imamlar nikah kıymasa bunların hiç biri olmayacak mı?
0

Beitrag gepostet am 02.08.17, 16:24 @mhmtulus Nr.: 27 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
Güzel soru ... şimdi söyle bir durum var imamlar, papazlar vs elbette resmî işlemlerden sonra dini nikah kıysın karşı değilim insanların tercihlerine ama daha henüz yetişkin olmamış çocuğa nikah kıyamları duyunca benim şah damarım atar bu yüzden konu yanlış anlaşılmasın. İsini düzgün yapmayan ve dinden imandan uzak kişiler böyle birşeye göz yumuyorsa yasal evlilik yaşı mevcut ilken ve bunu gereken makamlara bildirmiyorsa suçludur. Kimsede demesin şimdi yas sınırlaması yoktur diye elinizi biraz vicdanınıza  koyun el kadar çocuğa yapılan bu iskence caiz olabilir mi ? 
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 02.08.17, 17:56 @isabella Nr.: 28 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
bir coguga kiyan serefsizler soytarilar cocuklarin hayelerini geleceklerini yikiyorsunuz nalet olsun sizlere masum kiymetli cocuklara kiymayin ben cocugum  
Masum gülüslerim vardı benim canima heyatima kiydiniz allah sizleride binbeter etsin 

-----
0

Beitrag gepostet am 02.08.17, 18:00 @isabella Nr.: 29 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
ürkek korkak cocuklara allah yardim etsin kurban oldugum alahim sen bu gariban zavali yoksul gariba cocuklara yardim et                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Bild könnte enthalten: 1 Person, sitzt
-----
0

Beitrag gepostet am 02.08.17, 18:04 @isabella Nr.: 30 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
Şimdi burda yaşayan insanlar,türkiyeye izine gidiyolar yıyolar içiyolar sanıyolarki herşey güllük gülüstanlık.
Şunu diyolar ya burdada kiliselerde nikah kıyılmıyomu niye kimse bir sey demiyo
Avrupada brak kilisede nikahı,sen eğer bir kisiylen beraber yaşıyosan bunu ispatlamışsan sen her haka sahipsin demektir.
Türkiyede resmi nikahla hakını arayamıyosun kaldıki müftülerin kıldığı nikahı taksın kimse sadece hükümet yeni bir şeyleri örtbas etmek için milleti böyle oyalıyor herkes bunu tartışırken bakalım daha neler bizi bekliyor olacak.
Herkese güzel sohbetler
0

Beitrag gepostet am 02.08.17, 18:12 @kirac74 Nr.: 31 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
selam ona buna özenmek cok kötü bise hiristiyan ve müslüman ülkesini ayni olmaz hiristan  ülkesinde yani avrupa ülkesinde her ne olursa olsun o avrupadir ama bir müslüman ülkesinde buyle bise oldumu butun dünya ve ülke bakiyor ve eyaga kalkiyor cünkü müslümanlar bunu dis ülkelere gürünce sok oluyor vaybe müslüman ülkesinde bu varmis diyor sen hiristiyan ve müslüman ülkesini bir tutamasin
-----
0

Beitrag gepostet am 02.08.17, 18:25 @isabella Nr.: 32 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
hic bir kadan ses cikarmiyor korkuyor sen ben su bu birbirimze arka cimsak bur tur olaylar hep olur ve olacaktir allah bu kadinlarimiza yardim etsin ben kadin ve cocuklari korurum ve yardim ederim her ne olursa olsun kadinlarimizi cocuklarimizi koruyalim kötülüklerden pisliklerden koruyalim
-----
0

Beitrag gepostet am 03.08.17, 07:26 @kirac74 Nr.: 33 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
Bu biraz tartışılabilir bir konu Avrupa'da her haka sahipsin demek biraz abartılı olur Almanya'yı örnek gösterirsek doğrudur bürokrasi ülkesidir ve herşey icin bir düzenleme var ama hukuken de bir çok açık var bu yüzden Burda da herşey güllük gülistanlık değil. Türkiye'de ise bana göre kadın yıllardır 2. Sınıf ve hakkını aramak oldukça zor malum adlı işlemler pek de hızlı gelişemiyor
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 03.08.17, 07:30 @mehriban Nr.: 34 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
Günaydın canım destek vermeye devam et mutlaka bence bu bir insanlık görevi korkunun ecele faydası Yok imkanı olan herkes elinden geleni yapsa bu kadar bencil olmasa bir nebze de olsa İyilikler artar
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 03.08.17, 07:30 @isabella Nr.: 35 Antworten

Müftüler ve resmî nikah

belediye başkanı kim Imam. Ekonomi bakanı imam, gümrük bakanı imam, şehircilik bakanı imam, hükümetimizde İngiliz vatandaşı imam bile var.

Kültür ve turizm bakanı imam, milli savunma bakanı imam.
Beş tane başbakan yardımcısı var, beşi de imam.
Cumhurbaşkanı imam.
23 Nisan'da bile kim TBMM başkanı yapıldı? İmam hatipli.

adalet bakanı, imam. Emniyet teşkilatını “imamın ordusu” yaptılar… Düzeltsin diye teşkilatın başına getirilen emniyet genel müdürü, imam.

THY yönetim kurulu başkanı imam, TRT genel müdürü imam, TMSF başkanı imam, TCDD genel müdürü imam, Sayıştay başkanı imam, hayvanat bahçesinden TÜBİTAK'a yönetici getirdiler, o da imam.

Vali imam, kaymakam imam, büyükelçi imam, hastane imamını aynı hastaneye müdür yaptılar, başhekim imam, cami imamını öğretmen olarak atadılar, dekan imam, rektör imam.

İşsizlik rekoru kırılıyor.
İşşiz imam yok.

İmamlara resmi nikah kıyma yetkisi televizyonda tartışılıyor sunucu imam.

İmamlar kökünden anayasa'yı değiştirdi, Anayasa mahkemesi başkanı bile imam 

Memleket tepeden tırnağa imam 

-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 03.08.17, 14:16 @isabella Nr.: 36 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
kesken herkes senin gebi yegit olsa bas taci olur ne yaziki ne yaziki kadinlarimiz kizlarimiz susmus sesi cikmiyor birbirimize destek verelim cocuklarimiz kizlarimiz ezilmesin boynu bükülmesin allah butun gariban yoksul caresiz insanlara yardimci olsun
-----
0

Beitrag gepostet am 04.08.17, 07:04 @mehriban Nr.: 37 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
Estafurullah canım güzel dileklerine katılıyorum her canlı kötülükten uzak olsun inşallah
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 04.08.17, 20:35 @isabella Nr.: 38 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
Ben  evliliye karsi bir erkek olarak  güzel buluyorum, kadina  nikah kiyiyor imama parayi veriyorsun, begenmedinmi yasadiklarini ,üc kere bos ol bos ol bos ol diyorsun ayrilmissin, kadin dediyin elinin kiridir sirtindan sopayi karnindan sipayi  eksik etmemek gerek yoksa  simarir  erkek milletinin basina cikar  kadin.

-----
Bizde Sevgiliye Karanfil almasini bilirdik,Ac idik yedik Ka
0

Beitrag gepostet am 04.08.17, 20:40 @isabella Nr.: 39 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
Imam denen beyinsizlerden  bir kac örnek yazayim, daha  yeni akp hükümeti bile  hasir alti edemedi  ceza verdi.
 özürlü bacilarina yilarca tecavüz eden  iki kardes (ikiside imam) ceza vermek zorunda kaldilar.
ilahiyat profesörü hac ziyaretinde  viyagradan öldü, ki imam yetistiren bilgindir. ensar vafki  cocuklara tecavüz ettiyi ortaya cikti saklayamadilar, aileden sorumlu bakan  bir kereden bi sey olmaz  karalamayalim dedi, Yurdumun  kadinlari ne zaman uyanacaksiniz ben merak ediyorum.

-----
0

Beitrag gepostet am 04.08.17, 20:42 @hayretya Nr.: 40 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
Kadin  bunlarin düsüncesine göre  kullanilan atilan insan bile olmayan, erkeye  hizmet eden köle,
bana göre anam bacim, yarim can yoldasim, beni dünyaya getirendir.

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Müftüler ve resmî nikah