130 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 29.07.17, 21:08 Nr.: 1 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
Müftülere resmi nikah kıyma yetkisi verilmesini öneren yasa tasarısı hakkında ne düşünüyorsunuz ? 

Tasarıda yer alan “doğum bildiriminin nüfus müdürlüklerine sözlü beyanla yapılması”nın çocuk yaşta evliliklere dair doğumların örtbas edilmesine yol açabilir, bu durumda Devlet suça ortak oluyor .... 

Tasarıda evde doğum yapıldığında kimlik almak için nüfus müdürlüklerine müracaat edildiğinde sadece beyan üzerine dahi kimlik verilebilmesinin önünün açılması çok vahimdir. Bu yasa tasarısı erken ve zorla evliliklerin, çocuk tecavüzlerinin, taciz ve istismarının ve imam nikahlarının meşrulaştırmaktır. 

Öldürüldük şehirlerin sokaklarında, tecavüze uğradık otobüslerinde, tekme yedik parklarında, metrolarında ve otobüslerinde, yine dağa kaldırıldık İstanbul'un en işlek sokaklarında ama kıyametimizdir demedik. Açık ve net olarak bu tasarı bizim kıyametimizdir. Bireyini korumayan devlet vatandaş için yok hükmündedir. 

Canan güllünün dediği gibi Bu coğrafyanın kadınları olarak geleceğimizi koruyalım ... 

-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 30.07.17, 09:42 @isabella Nr.: 2 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
selam isabella imam nikahi meselesi gündeme gelince bu bir gelenek cok sakincali cocuk gelinleri icin bir faciyedir imam nikahli ilgisi olmiyan bunlar artik cocuk yasta cocuklari evlendirmeyi kalkiyorlar cocuklari kücük yasta evlendirmeyi kafaya koymussa her yolu bulular cünki kafalari cahil böyle tipler insanlar sormazlar sen evlenmek istiyormusun sormazlar imam nikah bir gelenek degil kafalarina göre davraniyorlar kadin sort giyer dayak yir kadin otubüslerde tekme tokat yer kadina cocuklara tecavüz ederler kimse ses cikarmaz simdide cocuk yasta cocük evlendirmeye kalkiyorlar anormal degil allah kadinlarimizi cocuklarimizi kötülüklerden korusun
-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 30.07.17, 22:27 @mehriban Nr.: 3 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
Selam mehriban imam nikahına şahsen karşı değilim resmî nikahtan sonra yapılabilir evlilik yaş orantısı da mevcut ama uymayan çok. Şimdi benim aklıma takılan su oldu beyan üzeri nüfus çıkartılması nasıl oluyor diyelim evde Doğum yapıldı hiç bir belge Yok kafama göre doğum tarihini yazdirabilecekmiyim yanı bunun açıklamasını henüz okumadım biryerde
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 31.07.17, 19:02 @isabella Nr.: 4 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
Selam,
Bana göre bu yasanin gerçekleşmesi durumunda,brakin bayanlari o ülkenin çöküşü demektir.
Bütün hukuk süreçleri tehlike altına girmiş olacaktır 
Herkes çocugunu kızını küçük yaşta müftü nikahıylan evlendirir.hani gençler 3 5 çocuk yapın deniliyodu ya. İşte böyle çözüm buldular siz çocuk yapın biz büyütürüz mantığı��
0

Beitrag gepostet am 31.07.17, 20:37 @isabella Nr.: 5 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
Adamlara mürit lazim onun icin böyle essege salvar olmaz yasalarla milletin aklini celmek sahtekar imamlari müftileri topluma entegre etmek makam  sahibi yapmaktan ibarettir tipki osmanlida oldugu gibi. Ilereriye degil geriye özeniyorlar yazik cumhuriyeti ne Hale getirdiler bunlara oy verenlerin acaba vicdani  sizliyormu hic, memleketimizde onca  yapilacak isler varken yaptiklari icraatlara bakin tipki uckur davasi gibi.
0

Beitrag gepostet am 31.07.17, 21:49 @isabella Nr.: 6 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
hemsom batıda evlilikler kilisede ve papazlar tarafından kıyılıyor bizdede neden müftüler kıymasın bunda ne gibi bir sakınca olabilirki isteyen müftüye kıydırır isteyen gider belediyede kıydırır dinimizde nikahsız gezmeyin nikahsız birleşmeler olmasın denildigi vakitte özgür irademize müdehale edilmesin denilmişti yazıyı okudum tek sunu söyliyim şuandada nikah olsun olmasın çiflerin birleşmesinden evde dogan cocuk baba isterse velayetine alıyor ve kimligi çıkarılıyor illa nikah şartı koymuyorlar yani bu uygulama yazılanlar gibi kabusa cevrilmemeli  batıda papazlar tarafından kilisede kıyılan nikah ile bizim müftülerimizin kıydıgı nikah benzer olmasada aynı amacı taşıyor
0

Beitrag gepostet am 01.08.17, 00:42 @isabella Nr.: 7 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
Son dönemdeki gelismeler Alarm noktasina gelmistir.din  hakinda arajtirma yapmayan nakilci cahil insanlarimizi kulanarak siyasi Rant elde edilmek istenmektedir.dahada Kötüsü eskiye yönelik bir özlem varki düsman basina.2017 Hala nelerle ugrasiyoruz bilim teknoloji kocaman 0..böyle gidersek önümüzdeki yillarda bu kafafla dünyada ayakta kalma sansimiz cok az olacaktir..
0

Beitrag gepostet am 01.08.17, 13:16 @kurtbeyi Nr.: 8 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
Ayni fikirdeyiz yorumunuz icin teşekkürler
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 01.08.17, 13:19 @kirac74 Nr.: 9 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
Yorumun icin TSK çok yanlışlar getirecek bir mesele bu hafifletilmeye çalışılması da ayrı bir konu akıl var mantık var bunca sene resmiyeti dini nikahı ayırt edemeyenin ekmegine sürülen bal gibi olacaktır
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 01.08.17, 13:22 @kozalak Nr.: 10 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
Yorumun icin TSK ben gereksiz dedikçe nedense tepki topluyorum, haklısın bu kadar çok mesele varken böyle şeylerle uğraşıp akılları çelmeye çalışmaktır garibim atanmayı bekleyen memur ve öğretmenleri düşünen Yok maalesef
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 01.08.17, 13:23 @kararsiz-esmer Nr.: 11 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
Selam Hemşom yorumun icin TSK .. sorunda tam burda zaten papazları örnek göstermişsin  papaz da , budist de, Ortodoks da, Protestan da, müftü de hatta gemi kaptanı bile nikah kıyabilir ama resmiyeti yoktur. 1879 dan bu yana sadece kilisede kıyılan nikah geçersiz sayılmaktadır hatta hristiyan larda kilisenin  resmî nikahsız kıyılan dini nikahlar belediyeye suç duyurusunda bulunma zorunluluğu vardır. Protestanlar da belediyeden alınan nikah belgesi olmadan nikah kıyamaz  fark bu. Bir süre önce sadece imam nikahı olanlara zinadır suçtur diyenler şimdi nerde? Evliliğe sıcak bakanlara Resmî nikah şart bunları uygulamak icin ki her iki tarafın hak hukuku korunsun. Daha çok kolaylık olsun vatandaşa diye ya da evliliğe teşvik olsun denilen şey tuzak tır gözümde ve insanlar tarafından yanlış anlaşabilir bu yüzdende çocuk gelinlerin sayısı giderek artmasından şahsen endişe duyuyorum. Evlilik dişi beraber olmak isteyenlere lafım olamaz herkesin kendi tercihidir ve saygı duymak gerekir ki bu Türkiye'de de olsa yası tutuyorsa tabiki. Evlilik dişi doğan çocuklarda baba isterse velayeti alabilir diye birşey söz konusu olamaz zaten velayet ortak tır ve ayrılık durumunda çocuğun nafaka hakkı korunması gerekir malum adliyeye sevk ederse babalık testi falan filan baya zaman kaybına uğrar ve tuzluya mal olur. Doğum sonrası baba ismini taşıması isteniliyorsa başka tabi onun icin bir form imzalamak yeterlidir fazla bürokrasiye de gerek Yok. Memlekette bu kadar çok dert varken belediye işlerine hafifletmek amaçlı ise bütün bunlar atanmayı bekleyen yığınla memur var onlara odaklansalar daha iyi olur 
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 01.08.17, 13:32 @isabella Nr.: 12 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
Zinayi ortadan kaldirmak istiyorlar..imam ile bir bayan yakalanir ise..nikahlandik derler olur biter..
0

Beitrag gepostet am 01.08.17, 13:33 @pusu_vadi Nr.: 13 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
Yorumun icin TSK doğrusun bilgisizlik ve öğrenmek istememe duygusu çok fazla insanlarımızda bunun üstüne sevilen bir kişiye duyulan 100% güven isleri sarpa sardırıyor haliyle de. İleriye bakmaktan korkuyor gibiyiz yada dediğin gibi geçmişe duyulan ozlem çok ağır basıyor nedense acaba akıllarda eskiye yönelik başarılara özenmek midir bütün bunlar ? Teknoloji ve bilim de 0 demişsin doğrudur ama etrafa iyice baktığımızda iyi eğitmenler ve akademisyenler ortadan kaldırılmakta okullar kapatılmakta biraz çelişkili değilmi sence de aklı basında  eğitim görevlilerin hepsi bu kadar salak olup da  bir örgüte mensup olabilir mi
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 01.08.17, 13:34 @yarensiz Nr.: 14 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
Zaten zina konusu ayni çatı altından çıkmamış miydi şimdi neden kaldırılma derdine dusulsun
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 01.08.17, 13:45 @isabella Nr.: 15 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
canim yorumunu okudum gayet güzel yazmisin ve bir insan evdemi dogruyor hastanedemi fark etmiyor önemli olan kücük yasta imam nikah kiymak yada resmi nikah kiymak ailenin rizasi olsada kimse 12 yasindiki kisiye asla asla ne imam nikah ne resmi nikah kiyamaz yasaktir ama bunu bazi insanlar kafa taslari bos oldugu icin cahil kaldigi icin saniyorlarki cocuklarla evlendimi herseyi basarmis gebi görünüyor oysa bu tur insanlar sapik manyak kafa dengi bozuk öyle degilmi
-----
0

Beitrag gepostet am 01.08.17, 13:51 @mehriban Nr.: 16 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
Haklısın canım benim içim almıyor el kadar bebelerin hayatlarını karartmaktan ne gibi bir mutluluk duyabilir insan. Geçenlerde Antalya da bir test yapmışlar 11 yasında bir gelin 35 yasında bir damat tepkiler inanılmaz herkes sadece bakıyor yada bu kesin kamera saksıdır diyor. Amerika'da ise ayni test yapıldığında neredeyse adam linc ediliyordu kızı koruma altına alıyorlardı. Bizim geleneğimizde görenegimizde bunlar olamaz ben milettime susmayı sineye çekmeyi yakıştıramıyorum
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 01.08.17, 13:54 @isabella Nr.: 17 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
Bizlerin teknolojide bilimde geri kalmamizin temel sorunu allahin dinini anlayamamizdan kaynaklaniyor.bakin dünyadaki müslüman ülkelerine her pislik Malesef bizde.dünya öyle noktaya gidiyorki Ya var olacagiz Ya yok olacagiz..geriye özlemden kastim seriaat getirmek isteyen zihniyetler...hos gelsede ben daha görmedimki ayetlerde hadislerde fikir birligi olan alim ülke görmedim.

0

Beitrag gepostet am 01.08.17, 14:02 @pusu_vadi Nr.: 18 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
O zihniyetler hep vardı hep de olacaktır insanların neye inanıp neye inanmayacağını öğrenmesi gerekir eğitim şart bu yüzden bunun içinde iyi eğitmenler gerekiyor onların önünü açmak zorundalarki insanlar faydalansın kitap okuma istegi aşılansın şimdikiler bilgilerini kütüphane yerin sosyal medyadan tv den yalan yanlış herşeyden bilgilendigini sanıyor araştırmıyor biraz çaba olsa bizden ne mucitler çıkar
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 01.08.17, 14:03 @isabella Nr.: 19 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
evet ben o amerikadaki video gördüm insanlar adami linc edecekti tek kelimeyle nalet olet olsun kos kocaman  adam 10 yasindakine imam nikah kiyor nalet olsun sizin erkekliginize insanliginiza nalet olsun nefsine sahip cikamiyana nalet olsun cocuklara kiymayin yaziktir günahtir onlar gelecektir umutut onlarinda gelecegini umutlarini yikmyanin nalet olsun sizler gebi cocuklara kiyanlara
-----
0

Beitrag gepostet am 01.08.17, 14:42 @isabella Nr.: 20 Antworten

Müftüler ve resmî nikah
Sana basit birkac örnek verecem Ibrahim matbaayi getirince kuran ayetlerinin üzerine metal demirle basip cigniyecekler diye gelmesini 200 yildan fazla engellediler...yine galata kulesinden ucan kisiyi ancak melekler ucar diyerek astilar...osmanlinin son döneminde okuma yazma orani yüzde 4 ler sevyesindeydi..bunlar sadece birkac tesbit umarim ne demek istedigimi anlatabilmisimdir.
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Müftüler ve resmî nikah