128 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 08.05.17, 12:09 Nr.: 1 Antworten

biraz saygi biraz edep

Chavez’in ülkesi Venezüella’daki paraların üstünde, kamu binalarında kimin resmi var? Ya Castro’nun Kübası’nda?

Venezuella’da ya da Küba’da kimin doğumunun 100’üncü yılı kutlanır? Şehirlerin en görünür yerlerinde kimin heykeli vardır?

Diyelim solcusunuz, Chavez’i çok beğeniyorsunuz ve yolunuz Venezüella’ya düştü; İspanyol sömürgecilere karşı mücadele vermiş, topraklarından kovmuş, anayasayı yapmış, kitaplar yazdırmış, yeni bir ülke inşa etmiş “Kurtarıcı General” Simon Bolivar’a kötü bir söz edin bakalım, söylettiriyorlar mı?

Diyelim solcusunuz, Castro’yu çok beğeniyorsunuz ve yolunuz Küba’ya düştü;

İspanyol sömürgeciliğine karşı mücadele vermiş şair komutan Jose Marti’yle ilgili kötü bir söz edin bakalım, söylettiriyorlar mı?

Sadece Simon Bolivar ya da Jose Marti değil, gidin Şili’ye, Arjantin’e “özgürlüğün prensi” Jose de San Martin’e nasıl saygı duyduklarını göreceksiniz.

19’ıncı yüzyılda sömürgeciliğe karşı mücadele veren Latin Amerika’daki ulusal kahramanlar dindarıyla dinsiziyle, sağcısıyla solcusuyla latin Amerika halklarının kahramanlarıdır. Bir alehte söz söyletmezler; söyleyenlerin sömürgecilerden yana taraf olduğu düşünürler.

Ve fakat:

Türkiye’de öyle mi?

Son dönemde ABD’de New York aydınlarının, CIA ajanlarının propaganlarıyla ülkemizde bir Atatürk düşmanlığı yaratılmaya başlandı.

CNN Türk kanalında bile milyonların önünde Atatürk’e “diktatör” denildi.

O Amerika hayranları Washington’a gidip bir tv kanalında; Bağımsızlık Bildirisi’nin yazarı Thomas Jefferson’a; İngiliz sömürgecileri ülkesinden kovmuş George Washington’a; siyahların yanında yer almış, Amerikayı parçalanmaktan kurtarmış Abraham Lincoln’e bir laf etsin bakalım!

Hiçbir halk “Kurtarıcı Baba”sına söz ettirmez.

Fakat bizim ülkemizde her önüne gelen “Kurucu Baba” Atatürk’e hakaret eder oldu.

Kimi de böyle söyleyerek solculuk yaptığını sanır!

Gitsinler, Mustafa Kemal’i Castro’ya, Chavez’e sorsunlar.

-----
Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm
0

Beitrag gepostet am 08.05.17, 13:09 @babey Nr.: 2 Antworten

biraz saygi biraz edep
Kurtarici babasina söz edenin türklügünden,vatanseverliginden süphe etmek gerekir.
Yüce dinimiz islamiyete bu kadar hizmet etmis,ve dinimizin yozlasmamasi icin ugrasmis
Atamiza sükran borcluyuz.
Bu konu hakkinda defalarca yazmama ragmen yine dinden uzak yoz düsünce ve fikirlere sahip
yorumcu kisiler görünce tekrar yazma ihtiyaci hisettim...
Yorum yapacak arkadaslarin yapici elestirilerde bulunmasini rica ediyorum..aksi yorumlara yazmayacagim...

-----
0

Beitrag gepostet am 09.05.17, 22:16 @babey Nr.: 3 Antworten

biraz saygi biraz edep
Iyi yapmissin kardas bu devirde insanlarimiz hep haci hoca kesilmis cemaat ci olmus nurcu olmus hep birlikte ATATÜRK ü silmeye calisiyorlar osmanliyi canladiracaklar akkillara zarar isler  ne demeli bir düsünmek lazim. Saygilar
0

Beitrag gepostet am 09.05.17, 22:44 @babey Nr.: 4 Antworten

biraz saygi biraz edep
babey bu yazi saniyorum size ait degil alinti ama benim önerim baska kisilerin yazilarini burda yayinliyorsaniz yazinin kime ait oldugunu yazmaniz gerekiyor
0

Beitrag gepostet am 10.05.17, 00:25 @kozalak Nr.: 5 Antworten

biraz saygi biraz edep
eyvallah kardes...
katkindan dolayi tesekkür ederim..

-----
0

Beitrag gepostet am 10.05.17, 00:29 @gelenekci Nr.: 6 Antworten

biraz saygi biraz edep
evet gelenekci...
bu yazi alintidir,cok hosuma gittigi icin aldim ekledim...
Kime ait oldugunu yazmak bir mecburiyet degildir...olsa olsa merak konusu olabilir.
Bu tür yazilari heryerde her zaman bulabilirsin...
Önemli olan kime ait oldugu degil icerigidir...Konu hakkinda yorum beklerdim.

-----
0

Beitrag gepostet am 10.05.17, 00:34 @babey Nr.: 7 Antworten

biraz saygi biraz edep
yazinin bütününü okudum ve yaziyi getirip yada atatürke hakareti getirip solcularla bagdastirmayi anlayamadim..son günlerdeki tartisma nurcu prof atatürke hakaretiydi anlayamadim cözemedim
0

Beitrag gepostet am 10.05.17, 00:46 @babey Nr.: 8 Antworten

biraz saygi biraz edep
Yasanmis bir olay anlatayim size....
Yanilmiyorsam, atatürk,ün bursa ziyaretinde nami heryere yayilmis bir hocayi merak eder ve cagirilmasini ister...
Kisa bir sohbetten sonra Atatürk..hocam bu saci sakali kes,inanc sacla sakalla olmaz..diyerek ricada bulunur...Hoca tabi efendim der.
Birkac ay sonra Atatürk aklina gelir ve valiyi arar, hoca sacini sakalini kestimi diye sorar...
Telefondaki vali...hayir pasam kesmedi hala eskisi gibi geziyor...der.
Bunun üzerine hocayla bir telefon görüsmesi ister ve görüsme gerceklesir. Ankaraya davet eder...
Bursa halki ankara dönüsünde hocayi görünce sasirir,zira sacini sakalini bu kadar seven hoca nasil oldu da sacini sakalini kestirir...
Vali Mustafa kemal pasayi arar ve bunun nasil gerceklestigini sorar.
Atatürk gülümseyerek anlatir...ona valilik verecegim dedim ve sacini sakalini kesti der...
Vali merak icinde...peki verecekmisiniz pasam diye sorar...Atanin verdigi yanit cok ilginctir.
Valilik icin sakalini sacini kesen biri baska menfaatleri icin memleketi satar...der.

-----
0

Beitrag gepostet am 10.05.17, 00:50 @gelenekci Nr.: 9 Antworten

biraz saygi biraz edep
Gelenekci kardesim...
Tüm solculari kastetmiyor,iclerinde atatürke hakaret edenleri diye ayirmis..
Ben de diyorum ki ister solcu ister sagci hickimsenin hakaret etme hakki yoktur.
Disaridan baksan vatanseverlikte mangalda kül birakmayan solcu veya sagci sarlatanlar Hakaret etmeyi marifet saniyorlar.

-----
0

Beitrag gepostet am 10.05.17, 00:56 @babey Nr.: 10 Antworten

biraz saygi biraz edep
ben bugune kadar soldan atatürke hakaret ettigini duymadim görmedim,cünkü sol cumhuriyetin olumlu kazanimlarina sahip cikar..kemalizm elestirisi yapilir buda cok dogaldir ama hakaret ederek yapmaz teorik tartisma yapar...bu yazisiyi neden getirip sonunda sol ile iliskilendirildigini anlayamadim subjektiv bir degerlendirme--
0

Beitrag gepostet am 10.05.17, 01:33 @amerikan Nr.: 11 Antworten

biraz saygi biraz edep
selam toni...
Bu sefer olmadi....yazdiklarini okuyunca inan biyik altindan söyle bir sirittim sadece...
Tamamen yazdiklarimla ilgisiz alakasiz seyler yazmissin...
tekrar yazdiklarima bir göz at derim sadece...

-----
0

Beitrag gepostet am 10.05.17, 01:46 @tufan1 Nr.: 12 Antworten

biraz saygi biraz edep
selam tufan arkadasim...
Eklemis oldugun video gibi binlerce video var...Benim icin videonun icerigindeki söylemlerin ne derece dogru ne derece carpiltilmis oldugu önemlidir...
Bu eklemis oldugun videodaki söylemlerin dogrulugunu nasil bilecegiz...bunlar hangi arsivden alinmistir..Ben tüm bunlarin bir sacmadan ibaret kasitli ve carpiltilmis seyler oldugunu söyleyebilirim...Zira peygamber efendimizin türbesini yikmak isteyen suudi kralina atatürk,ün cektigi telgraf var...ve o telgrafta aynen söyledir...
O türbenin bir tek tasina dokunursaniz,istiklal savasini yarida birakir tüm birliklerimi oraya gönderirim....
Senin ekledigin videodaki dinsiz adamin sözlerine bir bakarmisin...
Bu da gösteriyor ki video tamamen kasitli olarak,carpiltilarak hazirlanmistir...hic bir dayanagi yoktur.

-----
0

Beitrag gepostet am 10.05.17, 01:56 @gelenekci Nr.: 13 Antworten

biraz saygi biraz edep
Atatürk,e hakaret eden,benimsemeyen cok solcu gördüm...
Burada solu kötülemek gibi algilanmasin,marx,i   Lenin,i göklere cikarirken Atatürk,ü yerden yere vuran cok solcular bilirim arkadasim...
Fidel castronun dedigi gibi türkler niye baska lider ararlar ki kendi liderlerinin pesinde gitmezler.
Yani kemalizim dostum  kemalizim....iyi okumak iyi anlamak gerek.

-----
0

Beitrag gepostet am 10.05.17, 10:55 @tufan1 Nr.: 14 Antworten

biraz saygi biraz edep
slm tufan kardes..
katkindan dolayi tesekkür ederim.
Kisinin fikirlerine ve aileden gelen düsünce yapisina dokunmayi hic düsünmedim,ancak dogrulari bulmak adina ve bizi bu günlere tasiyanlara saygi adina cabalarim olmustur ve de devam etmektedir.....iyi günler dilerim.

-----
0

Beitrag gepostet am 10.05.17, 13:30 @babey Nr.: 15 Antworten

biraz saygi biraz edep
babey solun yaklasimini bilirim sol homojen degil sosyalist solda farkli yaklasimlar var,70 li yillarda solun konumlanisi daha cok diger ülkelerdeki gelismeleri rehber alan bu yaklasimlar dogrultusunda politika belirleyen,cinci sovyetci,kübaci vb...ama bugun artik sol bu söylemi asti benim geldigim gelenek bu yaklasimlara karsi cikarak türkiyeye özgü bir politik yaklasim ortayya koydu ve bu nedenle 80 öncesinde solun en buyuk en yaygin örgütlenmesi olmustur..hatta evren darbe yaptiginda söyle demisti biz darbe yapmasaydik onlar iktidari alacaklardi fatsada hükümeti kurmuslardi...o dönemde sosyalist solun buyuk kesimi bizi orta yolcu olarak degerlendirirdi bizler ne sovyet ne cin nede kübaci olmadigimiz icin..bu uzun bir yazi gerektiren bir mesele.
Kemalizme gelince biz atatürkün yada cumhuriyetin olumlu kurucu degerlerine sahip cikariz ama bununla yetinmeyiz bunun gelistirlmesi gerektigini dusunuruz..
Ne atatürk nede kemalizm statik birsey degil gecmisin aynisini 80 -90 yil sonra ayni dusunceyle siyaset yaparsan dogmatik bir tarza dönüsürsün kendini gelistiremezsin..
Sol bir kesimi kemalizmi daha sert elestiriler yapar ama kimileri gibi bel alti yaklasimda olmazlar idaolojik olarak elestiriler bencede elestirilmesi gerekiyor...
Bizim devlet olarakta toplum olarakta gecmisimizle hesaplasma gibi bir yöntemimiz yok dunyadaki gelismelere yada kendini yenileyen ülkelere bakin hepsinin ortak özellikleri kendi gecmislseriyle yüzlesmesinden sonra sicrama yapmislardir...
0

Beitrag gepostet am 10.05.17, 22:57 @gelenekci Nr.: 16 Antworten

biraz saygi biraz edep
selam gelenekci arkadasim...
Elbette kemalizim elestirilebilir,elbette gelistirilebilir..benim dedigim kemalizmi iyice ögrenmeden bilmeden atip tutmamak gerekir...
Ayrica konuda sola en ufak bir hakaret yok...Ben insan olmanin bir geregi olarak demokrat biriyim.
Solunda,saginda bir takim hatalari yanlislari olmustur,bunlardan bahsetmenin anlami yok yeri ve zamani da degil simdi...
Tüm dünyanin hala takdir ettigi gelmis gecmis en büyük lider bize nasip olmusken,ideojisi,düsünce ve fikirleri,hatta yaptiklari hala tüm dünya  halklari tarafindan takdir edilirken bazi gafillerin hakaret düzeyinde ondan bahsetmeleri cok üzücü bir durum degilmidir???
Kaldi ki son zamanlarda bu gafillerin sayisinda büyük artislar olmustur,bunlar neye hizmet ettiklerini bile bilmeden atip tutuyorlar,üstelik son örnekteki gibi sözüm ona mevki sahibi ve topluma örnek olacak kisiler...Belki de bir yerlere yaranmak icin bilerek yapiyorlar...

-----
0

Beitrag gepostet am 10.05.17, 23:41 @babey Nr.: 17 Antworten

biraz saygi biraz edep
selam babey hani paranın sahte olup olmadıgını anlamak için ışıga tutarız eger ATATÜRK resmi varsa o paranın gerçek oldugunu anlarızya... insanda böyledir insanın içinde ATATÜRK sevgisi yoksa o gerçek insan degildir içinde ATATÜRK resmi olmayan paraya sahte diyorsak içinde ATATÜRK sevgisi olmayan insanda sahte insandır iyi geceler.
0

Beitrag gepostet am 11.05.17, 01:02 @kararsiz-esmer Nr.: 18 Antworten

biraz saygi biraz edep
Selam esmer..
Yazdiklarina harfiyen katiliyorum ..aynen öyledir..
iyi geceler...

-----
0

Beitrag gepostet am 11.05.17, 21:56 @xburcu Nr.: 19 Antworten

biraz saygi biraz edep
������������
0

Beitrag gepostet am 11.05.17, 21:59 @dogukan66 Nr.: 20 Antworten

biraz saygi biraz edep
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

biraz saygi biraz edep