57 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 25.04.17, 19:08 Nr.: 1 Antworten

Akpm kararlari ve hukuk..
Bir cogunuz biliyorsunuzdur akmp akp nin ilk bes yilinda yaptigi neoliberal dönüsümler.
1 türkieyedeki askeri vesayetin ortadan kaldirmasiyla
2 kürt meleselisinde cözüm süreci ve yusumusama yasanmasi..
3 gayri müslümlere yönelik düzenlemeler mülk edinme vb
4Alevi meselesindeki adimlar vb
Kisaca genel yaklasimlar sonucunda akmp türkeyiye yönelik denetim meselesini ortadan kaldirdi yani tr deki gelismeleri olumlu buluyorlardi..
2010 referandumnundan sonra akp kendi kurusucu degerler yaklasimi terk edip otoriter bir yaklasim sergiledi,özellikle 15 temmuz sonrasi yasanan darbe girisimi sonrasinda olaganustu halin ilan edilmesi,khk lerle toplumsal muhalefet cendere altina alinmaya calisti,demokrasi ve insan haklari konusunda cok ciddi ihlaller ortaya cikti....akmp bugun aldigi bir kararla tekrar denetimuygulanmasi oy cokluguyla kabul edildi yani yine 3 cü lige düsmüs olduk...
           HUKUK
1 danistay bugun chp nin basvurusunu redetti bunun gerekcelerini tam bilmiyorum ben hukukcu degili, ama dikkatimi ceken haberleri izeldim ahmet hakan,kararda sonra danistay baskaniyla basbakan yildirim birbirini kutlamasi dikkatimi cekti...
2yasin börülü öldürenlerin 16 sanigina 5 kez agirlastirilmis mühebbet verildi...
Ailismail korkmaz gezide öldürülmüstü uni okuyordu 21 yasinda onu öldürenler verilen ceza 6 yil...
Yine bugun cikan bir karar daha ok meydaninda bir gösteri sirasinda dügününde olan bir vatandasi öldüren polis 10 ay ceza aldi..
Yine bugun okmeydaninda genc bir kiza bir köprü altinda tecavüze yeltenen taciz eden birisi yakalaniyor,20 yila kadar ceza isteniyor ama ne gariptir mahkeme tutuksuz yargilamak sartiyla serbet birakiyor..yani diyorki git tecavuz et..
Bu ne yaman celiski gelde bu hukuka güven vatandas nasil güvenecek bur hukuka..
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Akpm kararlari ve hukuk..