121 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 15.04.17, 23:14 @asmino Nr.: 81 Antworten

Hadi aciklayin...!
bilgilenmek amacli sormus idim..azar isitim..bende yasasmanin yürütmenin yarginin tek elde toplanmasina kafrsyimm.evvetcileri böyle ikna edemeyiz..yanlislari hatalari gerekceleri nedenleri anladiklari tarzda anlatmaliyizz.
0

Beitrag gepostet am 15.04.17, 23:19 @asmino Nr.: 82 Antworten

Hadi aciklayin...!
bende anlamadim birde bana anlatirmisin yarindan sonra ne olacak
0

Beitrag gepostet am 15.04.17, 23:19 @yarensiz Nr.: 83 Antworten

Hadi aciklayin...!
size katiliyorum uzun zamandir burda referandum tartisiyorum..ozellikle evet diyenlerin argumanlari belli..genelde belalti siyaseti ve kilicdaroglu yada chp uzerinden tartisiyorlar oysa tartisilmasi gereken yetkiler,yeni sistemin neler getirdigi,tek adam diktatörlügü vb..
Ne yazikki siyasetcilerde ayni tarzda tarsiyor kimse degisiklikleri tartismiyor kisiler tartisiliyor yada su kesim hayir diyorsa demekkki bizim evet dememiz gerekiyor..
 Hic bir secimde secim ekseni disinda bu kadar bir politika yürütüldügünü görmedim hemde kirli bir politika ve de devletin butun araclari kullanilarak..
0

Beitrag gepostet am 15.04.17, 23:24 @asmino Nr.: 84 Antworten

Hadi aciklayin...!
sen ne kadar anlatirsan anlat ..anlatiklarin kisinin anlatiklari kadardir..sorgulamayan arastirmayan  ..iradesi ipotekli. kublesi deismis,,beyni hipnoze olmus bir ümmet var karsinda .
0

Beitrag gepostet am 15.04.17, 23:30 @gelenekci Nr.: 85 Antworten

Hadi aciklayin...!
aynen ..zaten bilgin iradeli ahlakli cagdas .hak hukuk gözetenbir bireyin. getirilen madelerin coguna hayir der..evvet cilerin bireysel düsüncelerinden cok kemiklesmis esnemeyen bir iradeye  sahip olduklarini düsünüyorum...
0

Beitrag gepostet am 15.04.17, 23:37 @pusu_vadi Nr.: 86 Antworten

Hadi aciklayin...!
istersen neler degisecegini ben anlatiyim
0

Beitrag gepostet am 15.04.17, 23:38 @yarensiz Nr.: 87 Antworten

Hadi aciklayin...!
bunlarin cagdasliktan demokrasiden tek anladiklari sey köprü yol tünel,demokrasinin beton oldugunu zannediyorlar..
0

Beitrag gepostet am 15.04.17, 23:38 @gelenekci Nr.: 88 Antworten

Hadi aciklayin...!
yok ben asimodan dinlemek istiyom daha daha güzel anlatiyor gibime geldi
0

Beitrag gepostet am 15.04.17, 23:43 @tufan1 Nr.: 89 Antworten

Hadi aciklayin...!
her sey güzel olacak
0

Beitrag gepostet am 15.04.17, 23:45 @pusu_vadi Nr.: 90 Antworten

Hadi aciklayin...!
bak kardesim ..ALLAH bile tabligati peygambere....ölümü ezraile..vahiyi cebraile..kiyameti israfile..dogayi mikaile vermis iken ..sen neden tüm yetkiyi bir kisiye veriyorsun..oku kardesim oku ..islamin ilk emri oku derr..
0

Beitrag gepostet am 15.04.17, 23:48 @tufan1 Nr.: 91 Antworten

Hadi aciklayin...!
avrupadan dünyadan önce bizim icerdekilere güzel cevap olacak...bir cok seyi kökten degistirecek bu yeni düzen...
0

Beitrag gepostet am 15.04.17, 23:54 @sercan111 Nr.: 92 Antworten

Hadi aciklayin...!
ben türkiyede akp den önce demokrasi vardi demedim ne yazikki yurdumda demokrasi hep sorunlu zaten sorunlu olmasa bu kadar darbe olmazdi..akp de darbe ürünüdür.ilk yillarinda  demokrasiden baristan dem vuruyordu göstermelik  bir takim gelismeler oldu ama ne yazikki 2010 referandumundan sonra akp iyice yüzünü göstermeye basladi otariterlesmeye basladi..sayet yarin referandumda evet cikarsa,cikmak olasiligi daha yüksek akp git gide otoriterlesecek
0

Beitrag gepostet am 15.04.17, 23:56 @tufan1 Nr.: 93 Antworten

Hadi aciklayin...!
icerdekiler  eski düzende rahhattilar keyifleri yerindeydi  simdi bu yeni sistemle kaybolacaklar bir hükümleri bir etkileri kalmayacak..onlarda kendilerini degistirip yenilemek zorunda kalacaklar...
0

Beitrag gepostet am 15.04.17, 23:57 @yarensiz Nr.: 94 Antworten

Hadi aciklayin...!
arabayi bir kisi kullanir veya geminin bir kaptani olur..
0

Beitrag gepostet am 16.04.17, 00:10 @gelenekci Nr.: 95 Antworten

Hadi aciklayin...!
gzel insan ülkemizin sorunu katma deyer olusuturulmamsidir.:15 yil akp iktidarinda ülkemizde 1750 adett fabrika sanayi liman satilmis iletiism sektörü  bankalar el deyismistir....olay söyle gelismektedir..avrupali amerikali gelismekte olan ülkelere  yol köprü icin kiredi verirler..sonra o köprü ve yolu kulanmak iicn araba ve arabanin iceriyini iceren emtialari satarlar.kisaca yaptiklari yolari fais fiyata yaparlar arkasina sana araba satarlar ..ikikez operler..ülkemizde  deniz bitmis kara görünmüs dür.kisaca katma deyer olusturamayan iktidar  ülkedeki yapi sektörü ile ayakta durmaktadirr.fabrika sanati yatirimi olmadigindan katma deyer olusturulmadigindan dolayi.....issizlik 13 % cikmis.cari acik heryil 70 milyar dolarlara cikmaya baslamistir....2002  de 140 milyar olan dis borc 670 milyar dolara cikmistir..baskanlik istenmek istenmesi..feto ile yapilam ortakligin ülkeye verdiyi zarardan dolAYIDIR::YANI MAHKEMEDEN KACMAK ICINDIR::15 eylül darbesi kontrollu bir darbedir..cumhurbaskani kendisini kurtarmak iicn baskan olmak zorundadirr.aksi bir sonuc yüce divandir..meclisin darbeyi aractirma komisyonunu kitleyen cumhrbaskanidir..iktidar ve cumhur baskani darbeyi arastirmayi istememistir..kendisine yapilan darbeyi bir iktidar  neden arastirmak istemezz.? neden kapatirmak ister..?..kisaca evvetde hayirda ciksa halk gercekleri görmüstür.. gelecek yillar akp nin  hesap verme yilaridiir..
0

Beitrag gepostet am 16.04.17, 00:15 @yarensiz Nr.: 96 Antworten

Hadi aciklayin...!
bu yazdiklarinin bilincinde olsalar bu kadar yazmazlar...zannediyorlarki evet cikinca hersey duzelecek muhalefet susacak oysa muhalifler ozellikle sol muhalifler her zaman baskici politiklara karsi sokakta mücadelelerini sürdürcekler
0

Beitrag gepostet am 16.04.17, 00:21 @pusu_vadi Nr.: 97 Antworten

Hadi aciklayin...!
arbayi gemiyi bir kIsii kulanir demiisn..ben ne sordum sen ne cevap verdin.,bir halkin özgürlük sevyesini .o halkin bilinc sEvesi belirler demis bilge..kendinle celisen bir idolojiye sahipsin..ABD  NIN SURIYE saldirisini israil amerika avrupa ingiltere ve erdogan destekliyor..kardes hani siiz haclilar ile savas halinde idinizz...?? KAFANU KUMDAN CIKAR UYAN ARTIK KARDESIM: ISLAM KITABININ ILK EMRI OKU DERR:
0

Beitrag gepostet am 16.04.17, 00:24 @sercan111 Nr.: 98 Antworten

Hadi aciklayin...!
sercan ben diyallektige inanan birisi olarak asla yeniliklere karsi degilim,
Biliyorsun yenilik eskinin uzerinde yükselir ama bunu olumlu anlamda söylüyorum
Toplumlarim olusumu her eskiyinin uzerinden yeni daha demokratik daha özgürlükcü bir yaklasimla yükselik..
Ama ne yazikki baskanlik sistemi denilen sistem aslinda akp nin kurulus felsefesinede ters bir durumdur buna inanin..
Yenilenme ancak eskisinden daha cagdas olursa anlam kazanir...2010 refarandumundada ayni seyleri söyledik,saniyorum 12 eylül anayasasina en fazla sol karsi cikmistir,cünkü darbe bize karsi yapildi..
Ama biz biliyorduk amac 12 eylül yasalarini degistirmek degildi burda akp yasalarini hakim hale getirmekti--
O referandumdan sonra fetullah hareketi devletin butun kademelerine yerlestirildi...
sen zannediyorsun ki biz iyi seylerin olmasini istemiyoruz..
Akp siyasetine karsi olan birisi olarak ilk yillardaki askeri vesayete dair politikalarini dogru buldum cözüm sürecini dogru buldum..herseyi kötü yaptilar demiyorum
0

Beitrag gepostet am 16.04.17, 00:33 @yarensiz Nr.: 99 Antworten

Hadi aciklayin...!
aslinda biraz iyi düsünseler tek söför tek kaptam yakmasiminin dogru olmadigini görecekler..nasil olsa tek kaptan benim istedigim seyi yaparim rotan sasarim,istedigim yerde yolcu alir yolcu birakirim cünkü kral benim baska sofor yok
0

Beitrag gepostet am 16.04.17, 00:37 @gelenekci Nr.: 100 Antworten

Hadi aciklayin...!
..akp sempetizaninin bakis acisi erdogan ne derse dogrufur..oysa erdogandan sonra gelen bir söför beya kaptan gemiyi arabayi batira bilir ..inan erdogan simdi baskanlik istemiyorum dese hepsi birden baskanliga karsi olurr.
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Hadi aciklayin...!