83 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
2
3
4
5
6
Beitrag gepostet am 06.04.17, 20:51
@gelenekci
Nr.: 41
Antworten
kozalak
Hadi aciklayin...!
Kim olacak belli degilmi sizce ??? Kacmak icin tek care baskankikta ya !!uydurma islerle neleri yikmadilarki nasilsa bir günah kecisi buldular pensilvanyada yatiyo!!! Herkesi iceri tiktilar nerde o fetocu politikacilar partisi önemli degil neden kimseyi almiyorlar ??? Onlar kendilerini nasil neyle akladi??? Bu sorunlarin cevabini bilen varsa paylassin bakim!!! Öyle bol keseden atmakla olmuyor bu isler.
0
Beitrag gepostet am 06.04.17, 22:56
@_ah_kalbim_
Nr.: 42
Antworten
61kafdagi
Hadi aciklayin...!
Yazdıklarını istersen bir araştır.Cogu yanlış bilgi.
Yaptığı yol ve köprülerin tamamı yap işlet devrettir.
Bu yetmezmiş gibi bunlar devleti ve vatandaşı soymak için yapılmış.
Ünlülere girmiyorum onlar içler acısı meslek okulu seviyesinde hemen hepsi.Iyi gözükenler büyük unilerin kollarını yeni üni olarak açılmış.
0
Beitrag gepostet am 06.04.17, 22:59
@bizimel
Nr.: 43
Antworten
gelenekci
Hadi aciklayin...!
bunlarin demokrasi insan haklari kavrami kendilerine menkul bir kavram haline dönüsmüs
zannedersinki ne kadar duyarliliar...roboskide onlarca insan katledilirken sesleri cikmiyordu önce hepsi pkk li dediler sonra ortaya ciktiki siradan köylüylür...14 yasinda bir cocuk polis kursunuyla öldürülüyor cocuk terorist,22 yasindaki genc darp edilerek katledilir ama oda rahat dursaydi akp politikalarina karsi gelmeseydi..bunun gibi yüzlerce örnek sayabilirim..daha dun ankara garinda yüzlerce insan katliama maruz kaldi ortaya cikarildimi?kendi elleriyle besledikleri katiller insanlari katletmeye basladilar..karsi cikacaklarini biliyorum abd ayni seyleri yapti yesil kusak projesiyle yillarca sovyetlere karsi radikal islamcilari destekledi sonra ne oldu baslarina bela oldular..
Türkiye ne yapti yillarca esada karsi deasi destekledi sonra deas baslarina bela oldu biz bu kirli politikalari biliyoruz..
Dün suriyede yasananlar sayet kimyasal silah kullanilmissa,kim tarafindan kullanilirsa kullanilsin bence insanlik sucudur..ben esat yapti demiyorum ama onlarda bu potansiyelin icinde...
0
Beitrag gepostet am 09.04.17, 10:36
@_ah_kalbim_
Nr.: 44
Antworten
manollya
Hadi aciklayin...!
İnsanlığın katili müslümanlara katliam yapan esadın yanında olan ve onu destekleyenlerde katildir müslüman olamaz insan olamaz görüyorumki burda esadı destekleyenler var sizin aracılığınızla bu kişilerin admin tarafından hemen silinmesini rica ediyorum yaklaşık 3 milyon suriyeli müslümanı esadın katliamından kurtararak vatanımıza yerleştiren cumhurbaşkanımız Erdoğanı diktatörlükle suçlayan ve esadın katliamlarını görmezlikten gelip hala destekliyorsa bunlar insanlıktan nasibini almamış kişilerdir
0
Beitrag gepostet am 09.04.17, 14:59
@barshan
Nr.: 45
Antworten
gelenekci
Hadi aciklayin...!
O kadar manipülasyon yapiyorsunuzki gercekten söylediklerinize inaniyormusunuz bilmiyorum..
Birincisi avrupanin bu secimi biraz gündemine almasi bu normal bir secim degil,olumlu yada olumsuz bir sistem degisimidir..
Ikinci ve en önemli neden burda tr deki refarumdumun bu kadar öne cikmasinin en büyük nedeni akp nin tavridir,bilincli bir sekilde tirmandirilan ab ile iliskilerdir..avrupada hitler anlayisi devam ediyor vb söylemlerdir..derlerki önce dön kendi evine bak.. dedigim gibi asil neden almanya ve hollanda ile yasanilan sunni gerilim bununda en büyük nedeni bu gerilim üzerinden oy devsirmek ve akp nin her zaman yaptigi gibi magdur edebiyati..iste bakin butun dunya bize karsi bizim guclu olmamizi istemiyorlar vb söylemlerdir..bu seneryoyu defalarca gördük..
Hep koalisyonlar kötüdür vb uzerinden siyaset yapiliyor,bizim ülkenin gecmisinde hos olmayan koalisyon sürecleri yasanmistir ama bunun nedeni koalisyonlarin kötü oldugu islevsiz oldugundan kaynakli olmadigini biliyoruz,bunun en buyuk nedeni bizdeki demokrasi kültürünün yerlesik olmamasidir..
Size soruyorum saniyorum dunyada en iyi yönetilen ve ayni zamanda gelir dagiliminin en adil dagitilan görecede olsa demokrasi kültürünün en iyi isledigi isvec,isvicre,norvec,finlandiya,hollanda danimarka gibi ülkeler 50 yildir koalisyon hükümetleriyle yönelitiliyorlar hemde öyle ikilide degil 4lü besli koalisyonlar..
Tek adamla yönetilen ülkelere bakalim,suriye,irak,suudi arabistan,libya,bunun yaninda bazi latin amerika ülkeleri..alin size kiyas..
0
Beitrag gepostet am 09.04.17, 16:12
@manollya
Nr.: 46
Antworten
gelenekci
Hadi aciklayin...!
Manolya hanim biraz siyaseti ve ortadoguyu takip etmeye calisan birisi olarak,abd ve avrupa dahil butun ülkelerin artik suriyede esatsiz bir cözümün olamayacagini söylemeye basladigi bir dönemde,hatta biliyorsunuz turkiyenin bile bu konuda tavrinin degistigini..Tamda böyle bir dönemde esatin kendi ayagina kursun sikmasi dusundurucu degilmi? acaba gercekten kimyasal kullanildimi yada esatmi kulladi? Esat yapmazda demiyorum bu potansiyelide tasiyor sayet esat yapmissa uluslararsi insan haklari kurumlari devreye girmeli ve gereken yaptirimlar cezalar verilmeli...
Biliyorsunuz irak icinde ayni seyleri söylemislerdi kimyasal silahlar var kullaniliyor vb bunu gerekce gösterek iraka müdahale ettiler ne yazikki 25 yildir kimyasal silah bulamadilar ama arkalarinda biraktiklari yüzbinlerce ölüm katliam gözyasi ve parcalanma halende birbirini bogazlamaya devam ediyorlar...
Siz siz olun abd nin mudahalelerine destek olmayin dunyanin hic bir yerinde amerikanin müdahale ettigi ülkelerde demokrasi baris olusmamistir,bir tek ülke gösteremezsiniz ama müdahele ettigi bütün ülkelerde kaosu körüklemislerdir insanlari birbirine kirdirmislardir ve binlerce yüzbinlerce katliama neden olmustur..onlarin tek derdi kaos ortami yaratmak parcalamak kendi istedikleri bicimde yönetmek,silahlarini satmak,oranin zenginliklerine sahip olmak...
Sirasiyla bakin siliye müdahale ettilerin yüzbinlerce insan katledildi,vietnam,angola ve latin amerikadaki butun darbeler amerika eliyle gerceklesmistir,irak,suriye,libya,yogoslavya vb yüzlerce ülke sayabilirim..biliyorsunuz tr deki 12 eylül darbesindede ciddi rol oynadilar,darbe sabahi istihbarattan sorumlu birisinin tr de bizim cocuklar basardi dedigini unutmayin..
Gercek baris demokrasi ancak o toplumun kendi haklarina sahip cikmasiyla olur,ancak o toplumdaki butun farkli mozaiklerin anayasa karsisinda esit yurtaslik hakkina sahip olmalariyla olusur..
Ben yaptim dogrudur biz cogunluguz cogunluk bunu istedi yerine cogulculuk anlaysini hayata geciren toplumun bütün katmanlarini dikkate alan sivil toplum kurumlarin dusuncelerini alan,toplumun kutuplastirmayan,ötekilestirmeyen,hukuk sisteminin dogru isledigi bagimsiz ve tarafsiz oldugu,dinin siyasete alet edilmedigi,ekonominin oturdugu sosyal devletin hakim oldugu bir ülke ancak demokratik olabilir baris icinde yasayabilir....
0
Beitrag gepostet am 09.04.17, 17:48
@tufan1
Nr.: 47
Antworten
gelenekci
Hadi aciklayin...!
Bazen sizi anlamakta zorluk cekiyorum,ben son dönemde ki avrupa turkiye arasinda yasanan gerginligin biraz bilincli yapilan ve oya dayali bir yaklasim oldugunu söyledim..
Size örnek mesela hollanda buraya gelmeyin demedi sadece dediki bizde secim var sizin gelisinizi burdaki irkci partiler kullanir secimden sonra gelin yani anlayacagin üc gün daha gelmeyin dedi..
Avrupa birligi meselesi baska bir tartisma konusu ben bu konuda avrupanin tarafsiz masum oldugunu asla söylemiyorum ve kisi olarakta illaha avrupa birligine uye olalim diyede bir yaklasimim yok..
Avrupanin kendi icinde kendi degerleri var en basta kophenag kriterleri denilen kriterleri yerine getirilmesini istiyor,,bak dikkat edersen akp nin ilk 10 yillik sürecinde cok ciddi destek oldular akp politikalarinin dogrulugunu ilerleme kaydettiklerini söylüyorlardi...tabiiki tek basina bu mesele insan haklari demokrasi meselesi olmadiginin bilincindeyim..aslinda en buyuk olgu tr nin guclu bir nufusunun olmasi,islam ülkesi olmasi,ekonomisi yeterince yerlesmis olmamasi.jeopolitik vb..
Zaten kimisi gibi avrupa birliginin bir medeniyet projesi insan haklarin demokrasi projesi olarak degerlendirmiyorum..benim dusuncem avrupa birligi sermaye birligi projesidir.abd ve rusyaya karsida yan yana olam projesidir..
Bizdeki pradoks su kendi halkimizin istemleri dogrultusunda demokratik haklar gelistirmiyoruz avrupa istedigi icin yasalar degistiriyoruz,oysa dogru olan sudur benim toplumum bunu hakediyor benim toplumumda demotratik özgürlükcü bir toplum olsun diye yasalar degismeli..
Sunuda tespit edelim tr de cok ciddi demokratik sorunlar var halen kurt sorunu cözülmus degil,alevi meselesi cözülmüs degil,yarginin bagimsizligi saglanmis degil,muhaliflere yönelik baskilar ortadan kalkmis degil,basin yayin uzerinde baskilar azalmis degil,basin yayin kuruluslari iktidardan bagimsiz degil,universiteler özerk degil halen yök ile yönetiliyor vb vb...
Kisacasi ev ödevleri dedigin seyleri avrupa icin degil kendimiz icin yapalim,bizde sermaye bile ithal ve ikamecidir,herseyiyle abd ye bagimli bir ülkeyiz bu sadece akp nin sucu degil butun iktidarlarin sucudur...
0
Beitrag gepostet am 09.04.17, 18:32
@barshan
Nr.: 48
Antworten
gelenekci
Hadi aciklayin...!
benim yazdiklarimi nasil okuyorsunuz bilmiyorum yada isinize geldigi gibi anlamaya calisiyorsunuz ben avrupa birligi yanlisi degilim avrupayi savundugum yok..ama bir kiyaslama yaparsam bizden daha ilerde oldugunun hakkinida testip edelim..
Avrupanin tr deki secimlere mudahale ettigi yok sorunu cikaran akp nin kendisi ve bilincli yapilan bir tercihtir..
Sanki türkiye hic bir yere karismiyor gucu olsa heryere karisacak,bulgaristandaki secimlerde akp ye yakin turk partisini desteklemedilermi,her turlu destedi vermedilermi?
Turkiyede biliyorsunuz epeyce bulgar göcmeni yasiyor onlarinda oy haklari var cifte vatandas olanlarin..hani avrupaya laf ediyoruz ya ordaki bir parti sol sosyal demokrat,tr de kendi vatandaslariyla bulusmak istediler izin verilmedigini biliyormusunuz?
Hani biz karismiyoruz ya azabeycanda darbe yapmaya kalkan kimdi...suriyeye müdahale eden kimdi..
Sezen aksunun sarkisi aklima geriyor masum degiliz hic birimiz..
0
Beitrag gepostet am 09.04.17, 20:09
@narinnaz81
Nr.: 49
Antworten
gelenekci
Hadi aciklayin...!
birincisi ben sorulan sorulara cvp yazdim av birligi meselesinide bu konudaki sunni gundemide..
Mesela yalan yanlis yollara bas vuruyorlar derken benim yazdiklarimin hangisi yalan yanlis?
0
Beitrag gepostet am 09.04.17, 20:26
@narinnaz81
Nr.: 50
Antworten
gelenekci
Hadi aciklayin...!
sorununuz ne biliyormusunuz asla karsi tarafi anlmaya calismiyorsunuz,ve genelde bilgileriniz sadece tv lerde duydugunuz haberlere dairdir..bu sadece sana dair birsey degil okumuyoruz farkli kaynaklari okumuyorsunuz..dusunce olarak farkli olabiliz benim icin önemli olan dusunceyi tartisabilmektir,yoksa su sunu yapti su bunu yapti vb bir tartisma saglikli bir tartisma degildir.
0
Beitrag gepostet am 09.04.17, 20:35
@narinnaz81
Nr.: 51
Antworten
gelenekci
Hadi aciklayin...!
Burda günlerdir avrupa birligi tartisildi en az 10 kez sordum avrupa birliginin nedir?amaci nedir?hedefi nedir? hic birisine cvp alamadim sadece avrupa bizi almiyor?bir baskasinda cikiyor bu avrupayi sevmiyorsaniz cekin gidin burdan..bir digeri diyor bu kadar avrupanin kicini yalamayin tr ye karsisinda avrupayi savunuyorsunuz vb bu tür yaklasimlarin hic birisi dogru degil..hayir yada evetciler tarafindan dillendirilen..
Herseyden önce karsi ciktigimiz yada yaninda yer aldigimiz a b nedire dair teorik bir degerlendirme yapmak gerekyor ama ne yazikki burda yapilan sadece hamaset
0
Beitrag gepostet am 09.04.17, 20:46
@barshan
Nr.: 52
Antworten
gelenekci
Hadi aciklayin...!
ben sordugunuz butun sorulara cvp veriyorum dogru bulursunuz yada bulmasiniz,dogru yada yanli..
Avrupanin bu kadar fazla mudahil olmasinin en buyuk nedeni yine akp erdogan,erdoganin hitler yaklasimindan kaynaklaniyor..
Tek basina neden bu degil avrupa sayet bir ülkenin avrupa birligine yaklasmasini istiyorsa o ülkeden temokratik mehamullerin olmasini isterler,basin özgörlügünün olmasini isterler,hukuk sisteminin bagimsiz tarafsiz olmasini isterler...
Avrupa birligide bu referandumun demokratik olmayacagini,tek adam sisteminin istedigi zaman demokrasiyi askiya alacagini,özellikle son bir kac yildir akp nin otoriter bir anlayisa bürünmesininde etkisi cok buyuk bundan dolayi evet cikmasini istemiyorlar..en azindan bir kesim bundan dolayi sol parti yesiller ve sosyal demokratlar..
0
Beitrag gepostet am 09.04.17, 20:55
@narinnaz81
Nr.: 53
Antworten
gelenekci
Hadi aciklayin...!
tamda bu yaklasima karsiyim sanki 20 yil önce türkiye dis kapinin mandaliydi simdi cok söz sahibi..yok böyle birsey simdi durum daha beter durumda...
COK basitlestireyim rus ucagi dustu bir suru yaygara koparttik sonuc ne oldu?
DAha dun suriyeye girdik sana cik dediler kuzu kuzu ciktinmi?
Israil meselesi keza ayni sey..dis politika 10 öncesine göre cok cok deri duzeyde itibar yerlerde sürünüyor..
Akp nin ilk yillarda ab de abd de türkiye ortadoguda model ülke olsun diye destekledi ordaki ülkelere örnek ülke olsun diye...birisi cikti orta dogunun liderligine soyundu sonuc nedir hüsran nerdeyse hic birülkeyle saglikli iliski kalmadi..
Daha öncede yazmistim hayatim boyunca güclü bir ülkemizin olmasini istemisimdir bunu yaparken komsulariyla iyi iliskiler yürütmesini isterim--
Ve hayatim boyunca abd nin bizim ülkemize mudahalesine karsi cikmis ve bundan dolaya yürüyüsler yapan,ayni zamanda imf ye karsi cikan, ayni zamanda savas örgütü olan natoya karsi cikan,dunya bankasinin müdahalesine karsi cikan birisiyim.
Söyle zannediyorsunuz akp politikalarini destekleyenler vatani seviyorlar karsi gelenler vatanini sevmiyor en yanlis yaklasimdir bu.
0
Beitrag gepostet am 09.04.17, 21:26
@barshan
Nr.: 54
Antworten
gelenekci
Hadi aciklayin...!
her tarafindan zeka fiskiriyor kendin soruyorsun kendin cvp liyorsun...
Birincisi ben basindan beri türkiyenin suriyeye dair politikasini dogru bulmuyordum cunku ortadogu bataklik oraya giren cikamiyor hep zararli cikmistir..
Ikincisi deminden beri yaziyorum benim dusuncem butun komsuariyla ve diger ülkelerle baris icinde yasamaktir..
Rusaynin ucagini fetö düsürdü dimi peki basbakaniniz ne diyordu davut oglu emri biz verdik demedimi..rusya ile asla iliskilerin kötü olmasini istemem..
Israile gelince bir cok insan katlet özür dilerim hatta özür bile dilemedi,hani turkiye hep israile karsiya israille ortadoguda en cok dirsek temasi olan ülke türkiyedir cünkü babalari amerika öyle istiyor..en fazla silahi israilden türkiye aliyor...
Benim dusuncemi sorarsan israiller iliskiler en asgari duzeye dusmesi gerekiyor..
Isin kolayi bulunmus ne kadar yanlis seyler varsa fetö yapti nasil olsa kankalariniz...
Biliyorsun bir arada tr de ne kadar kötü seyler varsa ergenekon yapmisti,kim akp ye muhalifse ergenekon potasina koyup haydi iceri ve ben o savcilarin avukatiyim diyenide biliyorsunuzdur..
Sonra o savcilarin kim oldugu ortaya cikti hepsi fetocu cikti...gerci akp nin burda hic bir gunayi yoktur o savcilarin hepsini ben yerlestirdim oralara,80 ilin 70 si fetücü cikti onlarida ben yerlestirdim oralara..vah gunahsizlar
0
Beitrag gepostet am 09.04.17, 21:44
@asmino
Nr.: 55
Antworten
gelenekci
Hadi aciklayin...!
Bunlarin güclü türkiye anlayisinda sadece yol var tünel var güzel lüks binalar var...vede oraya buraya mahallede kahvede kavga ederlerya oraya buraya saldirmak var,biyetleri guclü bir ülke degil guclu bir akp ve güclü bir erdogan gucten bunu anliyorlar...
Güc beyin gucunun yükselmesidir,guc teknolojinin gelismesidir,güc üretim alanlarinin cogalmasidir,güc demokrasi kanallarinin güclendirlmesidir..
Türkiye demokratik ve uluslararsi iliskilerde guc ve söz sahibi olmak istiyorsa,öncelikle kürt meselesini cözmesi gerekiyor,alevi meselesini cözmesi gerekiyor,basin yayin ve demokratik kitle örgütleri üzerindeki baskiyi ortadan kaldirmasi gerekiyor..yargiyi bagimsizlastirmasi gerekiyor,yol ve bina yerine üretime dayali fabrikalar acmasi gerekiyor,issizligi asgari duzeye düsünmesi gerekiyor...komsulariyla ve ulaslararasi iliskileri saglikli gelistirmesi gerekiyor,savas yerine baris söylemini gelistirmesi gerekiyor..
Dinsel söylem yerine egitimi imam hatiplestirme yerine bilimsel akademik bir egitim sistemini hayata gecirmesi gerekiyor..
Dinayet bütcesinin en azindan yari yariya azaltmasi gerekiyor,ancak özgürlükcü laik bir anlayisi gelistirmesi gerekiyor..
Dindar ve kindar genclik yerine bilime yönelen kendi gelecegini savunan bir genclik yaratmasi gerekiyor..
Parti ve liderlik sultasini ortadan kaldirmasi gerekiyor,secim baragji yüzde 3-5 lere dusurmesi gerekiyor..
Parti ici demokrasiyi gelistirmesi gerekiyor butun partilerde ön secim yapilmasi gerekiyor..
Sendikal hak ve özgürlüklerin önu acilmasi gerekiyor,sivil toplm örgütlerinin güclendirilmesi gerekiyor..
Tarim ihrac eden ülke konumunda tarim ihrac eden ülke konumuna geldik,üretici desteklenmeli tarim alanina konusunda yeniden bir politika hayata gecirmesi gerekiyor..
Ümmetci toplum yerine hakkini arayan toplum anlayisini guclendirilmesi gerekiyor..
BUnlar yapilirsa bir ulke demokratik ve guclü olur..
0
Beitrag gepostet am 09.04.17, 21:56
@barshan
Nr.: 56
Antworten
gelenekci
Hadi aciklayin...!
62 deki sorularina dah önce cvp vermistim durmadan ayni seyleri tekrarlamayayim..
Evet amerika esadi vurdu,peki sorun cözüldümü sence?
Amerika saddami vurdu öldürdü sorun cözüldümü?
Libyada kaddafiyi vurdular sorun cözüldümü?
Afganistani vurdular sorun cözüldümü?
Tam tersi bu ülkelerde kaos aldi basini gidiyor bu ülkeler yasanmaz hale gelmedilermi?ortalama buralarda onlarca insan katliamlara ugramiyormu?
Bu ülkerde demokrasi vardi yada yönetimleri iyiydi demiyorum,bir ülkenin degisim dinamigi o ülkenin demokratik toplumudur,demokrasi kanallarinin acilmasidir..
Daha önce kac kez yazdim amerika nereye müdahale etmisse orada kirim gözyasi savas parcalanmadan baska birsey birakmamistir..abd nin saldirilarini mesrulastirmayin birazcik insani vicdaniniz varsa.
Süriye demokratiklestirilmesi isteniyorsa öncelikle ülkelerin radikal islamci gruplari desteklemesinden vaz gecmeli,bir an önce ateskes ilan edilmeli orada normal kosullar yaratilmali vede ondan sonra demokratik kanallar vasitasiyla ülke yeniden insa edilmeli
0
Beitrag gepostet am 09.04.17, 22:12
@narinnaz81
Nr.: 57
Antworten
gelenekci
Hadi aciklayin...!
narinnaz ben senin kürtleri alevileri sevmiyorsun vb bir kavram kullandimmi?ben sadece bir sorundan bahsediyorum cözülmesi gereken bir sorundan..
Kürt meselesi cözüldümü hayir,sorunlar oldugu gibi,oldugu yerde duruyor,cüzüm sürecini destekleyen birisi olarak gelien asama cözüm süreci öncesinin cok cok gerisinde..
Aleviler meselesine gelince halen cem evleri bile yasal bir statüye kavusmus degil,20 milyon alevi yurttas vergi veriyor,peki dinayetten alevilere ayrilan pay varmi? camiler devlet tarafindan yapiliyor peki neden birtane cem evi devlet tarafindan yapilmiyor tam tersi yapimlari engelleniyor..hangimiz hangi cagda yasiyoruz...
0
Beitrag gepostet am 09.04.17, 22:27
@narinnaz81
Nr.: 58
Antworten
gelenekci
Hadi aciklayin...!
Gercekten cevabina cok sarirdim diyorsun bunlardan sanane bu ne bicim bir zihniyet yaklasim..
Tabiiki beni ilgilendiriyor ben bir insanin demokrasiden yanayin ezilenden yanayim...
Toplumlarda azinliklarin en az cogunluk kadar haklara sahip olmalari gerekiyor..
Bir anektot,kisi olarak dinin siyasallasmasina karsi olan birisiyim onun icinde siyasal islama karsiyim...insanlar inanclarini özgürce yasamalari gerekiyor...
28 subat post modern darbeyi biliyorsun,o dönem kime karsi yapildiginida biliyoruz ama ben bir özgürlükcü olarak 28 subat post modern darbesine karsi istanbul sultan ahmette 70 kisiyle ne darbe ne refak yol diye yuruyus yaptik...sunu anlatmaya calisiyorum haksizlik kime yapilirsa yapilsin karsi cikarim..
Bakin burdada irkcilar camileri bahane ederek yürüyüsler yapiyorlar ve onlara karsida surekli karsi yürüyüslere katiliyorum örgütlüyorum
0
Beitrag gepostet am 10.04.17, 19:36
@gelenekci
Nr.: 59
Antworten
kozalak
Hadi aciklayin...!
Delikanli sen duvara biseyler anlatiyorsun ama o duvar seni anlamiyo ve anlayamaz bosuna yorma kendini saygilar.
0
Beitrag gepostet am 10.04.17, 19:58
@kozalak
Nr.: 60
Antworten
gelenekci
Hadi aciklayin...!
tsk ler kozalak katiliyorum sana bosver anlamak anlamaya calismiyorlarki...kutuplasma böyle birsey zaten
0
1
2
3
4
5
6
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!