55 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 26.03.17, 10:33 Nr.: 1 Antworten

Gercegin taa Kendisi..!

2 nci dünya savaşında;

JAPONYA 2 atom bombası gördü.

-30 yılda teknoloji DEVİ oldu !

ALMANYA yerle bir edildi.

-30 yılda sanayi LİDERİ oldu !

Türkiye 1 nci dünya savaşı gördü ;

TAM DOKSAN YIL GEÇTİ ! ! !

Ne yazıkki şu Almanya'nın yaptığı ihracatın çeyreğine dahi ulaşmış değiliz!

JAPONYA’ya teknolojinin ise yanına dahi yaklaşmamız söz konusu değil!

-Şimdi anladınız mı ''kemalizm''in ülkemize nasıl bir ''takoz'' olduğunu?

-Şimdi anladınız mı Atatürkçülüğü kalkan olarak kullanıp ülke kaynaklarını çeşitli siyasi entrikalar ve çıkartılan iç çatışmalar sonucu oluşturulan kaos aracılığıyla ülkeyi İMF'ye mahkum edip FAİZ LOBİ'sine nasıl aktarıldığını ?

Cumhuriyet döneminde ilk kez tek rakama inen faizleri GEZİ kalkışmaları ile yeniden çift hanelere yükselterek ülkeyi yüz milyarlarca dolar soyduranları...

En önemlisi, 
Şimdi anladınız mı bu ülkenin okullarında BİLİM yerine neden ''ideoloji'' aşılandığını?

Onlar TEKNOLOJİ okuturken bizim İDEOLOJİ okuttuğumuz yetmezmiş gibi;

Her 20 YILDA BİR YAPILAN ‘’DARBE’ler le,

Cumhuriyet adına Cumhura, Vatanseverlik adına VATAN’a neler çektirildiğini unutma kardeşim!

-Bu makaleyi de paylaşarak unutturma…

-Başkanlık sistemine HAYIR dedirten güruh işte bunlardır.

Çünkü BAŞKANLIK sistemi halkın dostu, ‘’vesayet’’in katilidir!

''Halkın iradesi bizi bağlamaz'' hükümet kim olursa olsun, devleti BİZ yönetiriz diyen vesayetçilerin koltuğuna atılmış bir tekmedir.

Hasan Kalyoncu kalemine  yüregine  saglik.....

-----
GüZeLi Güzel YaPan EdePTiR ~ EdEP İsE SevMeYe SeBePTiR
0

Beitrag gepostet am 26.03.17, 16:28 @desaster Nr.: 2 Antworten

Gercegin taa Kendisi..!
Düşman dışardan değil de içerden olunca bir adım ilerleyemezsin...
Biz çok iyi insanlarız. Fakat sadece hepimizi değil birimizi düşünürüz..

0

Beitrag gepostet am 26.03.17, 16:32 @_ah_kalbim_ Nr.: 3 Antworten

Gercegin taa Kendisi..!
Kendin üretmezsen, sanayiye ağırlık vermezsen hep başka ülkelere bağlı yaşarsan bu nasıl olacaktı başka. 
Kendin fabrika kurmuyorsun, başkası senin ülkene yatırım amaçlı fabrika kurmak istiyor ona da hayır diyorsun..yerli araba icin çalışmaların belini kırıyorsun, ama kendi keyfine yürüme parkları ve heykeller yaptırıyorsun...

Ama artık bu devir bitti..Allah'ın izni ile bir de EVET çıkarsa Türkiye icin herşey çok daha hayırlı olacak...
0

Beitrag gepostet am 26.03.17, 19:14 @desaster Nr.: 4 Antworten

Gercegin taa Kendisi..!

Imparatorluklar   tarihlerine  bakarsaniz  görürsünüz,,,  OSMANLININ  nesi  varsa  avrupa  sahiplendi  bunuda  arastirin.... Cakma   derleme  tarihimizi  degil ,, üc kitaya  hükmetmis  600  yillik tarihimize  bakin  ama  muhtesem yüzyil  dizilerinden  degil.....

Örnekler.... Büyük  alimlerden  ibni Cessar ....

ibni Heysem ,,, ibniSina  daha  niceleri....

-----
0

Beitrag gepostet am 26.03.17, 19:17 @desaster Nr.: 5 Antworten

Gercegin taa Kendisi..!

Kesinlikle   Atatürkü  kalkan  kullananlar  belli,,  

ben  ve  benim gibi  düsünenler   degil.!!

-----
0

Beitrag gepostet am 26.03.17, 19:19 @frankly Nr.: 6 Antworten

Gercegin taa Kendisi..!
Kesinlikle   dogru...  Ülkemiz  ve  gelecegimiz icin  EVET....
-----
0

Beitrag gepostet am 26.03.17, 19:58 @desaster Nr.: 7 Antworten

Gercegin taa Kendisi..!
Kimse kimseyi  sevmek  zorunda  degil....
-----
0

Beitrag gepostet am 26.03.17, 20:09 @_ah_kalbim_ Nr.: 8 Antworten

Gercegin taa Kendisi..!
Simdiye kadar okudugum en sacma yazi....tebrikler.
Kemalizm,i hic bilmedigin nasil da belli oluyor..
Kitap okuma aliskanliginin olmadigini tahmin,ediyorum ..ancak elinin altinda bilgisayar var oradan kemaliz,i okuyabilirsin...
Haa unutmadan Kemalizm cinde okullarda ders olarak ögretiliyor ..bunu da ekleyelim.
Ayrica küba,da hicbir dünya liderinin heykeline izin verilmezken Kemal Atatürk,ün heykelleri var.
Kisacasi tüm dünya Kemali ve Kemalizm,i överken bir türk olarak kötülemene anlam veremedim.
Vefasizlik böyle birsey olmali,cehalet böyle birsey olmali..
Sevmek zorunda degilsin onu anladik karalamaya hic hakkin yok..bunu da sen anla...

-----
Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm
0

Beitrag gepostet am 26.03.17, 20:25 @babey Nr.: 9 Antworten

Gercegin taa Kendisi..!
Geri kalmisligimizi analize edersek...
Bunun bir tek nedeninin olmadigini görürüz...bircok nedeni var....
Bunlardan birisinin bu oldugu kanisindayim.
Yüce dinimizi anlayamamak,yanlis anlamak ve bunun neticesinde cemeaatlar olusturmak,batil inanclari günlük yasantimiza sokmak gibi cehalet deryasinda yüzmektir.
1920den 1940 yilina kadar yani kemalizm.in en yogun olarak uygulandigi dönem nasil bir gelisme gösterilmis,ülke nasil saha kalkmis, ekonomi nasil güclenmis arastirip ögrenmek gerek.
Ayrica japonya,da devletin mali özellestirilerek vede yarisi buharlastirilarak yapilan hicbir icraat yok,ayakkabi kutularinda dolar da saklamiyorlar...
Her türlü yolsuzluga bulasmis bakanlarini da tarafli mahkeme kurup aklamiyorlar,
Bütün bunlari gec...sen kabahati kemalizme bagla faturayi kemalizme kes...hadi ordan.

-----
Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm
0

Beitrag gepostet am 26.03.17, 20:39 @_ah_kalbim_ Nr.: 10 Antworten

Gercegin taa Kendisi..!
Bukadarda olamaz yuhhh
0

Beitrag gepostet am 26.03.17, 22:01 @_ah_kalbim_ Nr.: 11 Antworten

Gercegin taa Kendisi..!
15yildir senin savundugun zihniyet iktidarda hangi bilim ve teknoloji yatirimi yapmis.
Osmanlinin tarihini bilmedigin ordada,1500li yillarda medreseleri toplarla yikan zihniyet,anca 1850li yillarda bilimin farkina varip sifirdan baslamak zorunda kalmistir.
Gerci osmanlinin toplaminda bilim dünyasina hicbirsey katmamistir.simdi övündügümüz bilim insanlari diger türk devletlerinde yetismis kisilerdir.Osmanlinin en parlak dönemlerinde bile bilim adami dedigimiz kisiler ortaasyada yetismis ve istanbula gelmis kisilerdir.
0

Beitrag gepostet am 26.03.17, 23:26 @_ah_kalbim_ Nr.: 12 Antworten

Gercegin taa Kendisi..!
slm arkadasim bu teknolijiyi bilimi kacirmamizin atatürkcülükle kemalizimle ne ilgisi var,türkiye devleti laiktir laik kalmak zorundadir,türkiyenin yönetim sekli cumhuriyeettir bu sekildede kalmak zorundadir..ben de  bir akp li olarak bunlara en ufak bir zarar verilmeye calisildigini gördügüm an gereken tepkiyi veririm...yazi hos olmamis,,ayrica türkiye disindaki islam seriat devletlerininde durumu ortada ne kadar bilimle teknolojiyle ic iceler demi
0

Beitrag gepostet am 27.03.17, 00:14 @pusu_vadi Nr.: 13 Antworten

Gercegin taa Kendisi..!

Aslm  arkadasim,,  konunun icerigi 90 yildir  yerinde sayan bir  ülke olusumuzun  nedenleri ,, seriat  yada cumhuriyetle  bagdastirilmasi  söz  konusu   degil...

En önemlisi, 
Şimdi anladınız mı bu ülkenin okullarında BİLİM yerine neden ''ideoloji'' aşılandığını?

Onlar TEKNOLOJİ okuturken bizim İDEOLOJİ okuttuğumuz yetmezmiş gibi;

Her 20 YILDA BİR YAPILAN ‘’DARBE’ler le,

Cumhuriyet adına Cumhura, Vatanseverlik adına VATAN’a neler çektirildiğini unutma kardeşim!

-----
0

Beitrag gepostet am 27.03.17, 00:15 @61kafdagi Nr.: 14 Antworten

Gercegin taa Kendisi..!
Size  ne  dense  nafile,,  dolayisi ile  cvp   dahi  verme   geregi  duymuyorum...
-----
0

Beitrag gepostet am 27.03.17, 00:15 @intizarim Nr.: 15 Antworten

Gercegin taa Kendisi..!
Bencede   yuhhh....
-----
0

Beitrag gepostet am 27.03.17, 00:18 @babey Nr.: 16 Antworten

Gercegin taa Kendisi..!

Okumak iyidir   chalati  kaldirir,,  okudugunu anlayan  icin.....

Konuya  bakisiniz  nekadar  anladiginizi  belli  ediyor,,  veelhasil  kelam..  gereksiz  yorum yapmissiniz....

-----
0

Beitrag gepostet am 27.03.17, 00:19 @desaster Nr.: 17 Antworten

Gercegin taa Kendisi..!
Rica  ederim  dilerim bir  nebzede olsa  klick olusur....
-----
0

Beitrag gepostet am 27.03.17, 12:15 @_ah_kalbim_ Nr.: 18 Antworten

Gercegin taa Kendisi..!
merhaba,anladigim kadariyla tarih bilgin cok yetersiz,almissin bir yerden yaziyi kopyalayip buraya yazmissin..gecmise dair elestirilerinin bir kismini kabul ediyorum anlayamadigim su bu memlekette butun kötülüklerin kaynagi sanki chp imis gibi yansitiyorsunuz,sunuda besinen ifade edeyim ben chp li degili..chp ulkenin en kaotik dönemlerinde ülkeyi yönetmistir 40 larin sonuna kadar ve yaklasik 60 yildir bu ülkeyi sag ideolojiler yönetiyor neden bunu görmezlikten geliyorsunuz?menderes,bayar demirel,özal vb ve akp erdogan..yine anlayamadiginiz imf dunya bankasi nato vb uluslararasi kuruluslara turkiye o cok övündügünüz menderes döneminde bagimli hale getirildi..
  Kisi olarak atatürk ün bu kadar küt lestirilmesinide dogru bulmuyorum ataturk önemli birisi ama ilahlastirmamak ve degerini vermek gerekiyor bunu bir ideoliji meselesi haline getirmemek gerekiyor..evet yillardir söyluyoruz ezberci bir sistem yerine akademik bilimsel bir egitimin olmasi gerekiyor...akp döneminde egitim iyice dibe cökmüs durumda dunya siralamasinda kacinci sirada oldugunuzu biliyorsunuz dimi? simdi yapilan egitim biat egitimi toplumu gencligi dinsel bir egitime meyletmek,bilim üreten okullar yerine imam hatiplestirmek,böyle bir egitimden bilim teknoloji cikarmi?
vicdaninza soruyorum bir ulkede dinayet isleri ne ise yarar ve nerdeyse butcesi milli egitimden fazla bu kafayla bilgi toplumu olmak mumkunmu biraz genis bakmayi deneyin
0

Beitrag gepostet am 27.03.17, 12:43 @_ah_kalbim_ Nr.: 19 Antworten

Gercegin taa Kendisi..!
Birde su gezi paranoyasindan kurtulsaniz neymis efendim fetuceler dis gucler destekledi buna kargalar bile güler neden birazcik kafalarinizi gömdügünüz kumdan biraz disari cikarip gercekleri görmek istemiyorsunuz?
  evet ben bir geziciyim sizin deyimizle capulcuyum bizde kendimizi öyle ifade ettik biz geziceler
akp  de,ab de,abd  de,imf de dunya bankasinada,natoyada karsiyiz bizim istedigimiz daha özgür demokratik,bilimsel laik,bir ülke..
Gezi neden oldu biliyormusunuz mesele sadece bir cevre meselesi degil o sadece sureci tetikledi hizlandirdi..sen toplumu surekli kutuplastirirsan yüzde 50 yi sürekli ötekilestirisen,insanlarin giyim kusamlarina kadar mudahale edersen,yasam tarzlari uzerinden laf söylersen,kadinlarin kac cocuk dogurmasini söylersen,bilimsel egitim yerine gerici egitimi ikame edersen,toplumu zapturapt altina alirsan nefes alanlarini yok edersen bir yerde toplum patlar ve gezi denilen hadise toplumun patlamasidir ve ayni zamanda türkiye ve dunya kamuoyu nezninde erdoganin krizmasinin cizilmesidir gezi..
  Bir diger nokta gezide gunlerce milyonlarca insan sokaklara cikti hic bir hirsizlik olayi yasanmadi.insanlar evlerinde getirdikleri yiyecekleri,kendi aralarinda bölüstüler,para islemedi tam bir dayanisma icerinde direndiler..halende gezi ruhu sizi korkutuyor dimi?heryer gezi heryer direnis olmaya devam edecek

0

Beitrag gepostet am 27.03.17, 14:06 @gelenekci Nr.: 20 Antworten

Gercegin taa Kendisi..!
Bakin  bilgi  herkesin   kapasitesi kadardir,,  bunu tartisacak  degilim....  Benim  bu  konuda  vurguladigim  örnekte  verdigim  gibi   30  yilda   gelisen ülkelere  bakin ,,  birde  90  yildir  gelisemeyen  ülkemize...  Bununla  ilgili   varsa bilginiz  paylasin,,, chp  beraberinde  var olan  partilerin  ne  yaptigi yapmadigi   asikar,, görrünen köy  klavuz  istemez....
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Gercegin taa Kendisi..!