121 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 09.03.17, 14:21 @mertt-cann Nr.: 41 Antworten

Yeni kriz kapida
kuru kuru vatan millet sakarya edebiyati yapmak milliyetciliktir,milliyetciliginde asirisi irkciliktir..Sizin yaptiginizi almanyada NPD yapiyor siz neden burda oyunuzu NPD ye vermiyorsunuz genelde muhafazar kesimde olmak uzere cogunlugu oylari SPD ye veriyor sizce bu bir paradoks degilmi? Diktatör ölarak tanimladiginiz esat toplumun yüzde kacinin oylarini aliyordu biliyormusun,iranda keza öyle demokratik olmayan ülkelerde genelde durum böyledir,söyle zannediyorsunuz cok oy aldigi icin iyidir basarilidir,demokratiktir burda yaniliyorsunuz..12 eylül darbecilerine bu halk yüzde kac oy verdi biliyormusun yüzde 92 peki darbeciler demokratikmiydi iyi seylermi yaptilar?
 Birde benim adima karar vermissin ben yüzde ellisi icin koyun diyormusum ben hic böyle bir deyim kullanmadim ama sunu söylüyorum tr toplumunda demokrasi bilinci hak arama bilinci cok zayif,aslinda bu sadece tr iliskin bir durum degil ortadogu toplumlarina özgü bir durumdur..
 Türkiye tarihini okuyan arastiran birisiyim bazen akp liler 40 lardaki örneklerle yola cikiyorlar oysa her dönemin siyaseti kendi kosullari icerisinde degerlendirilmeli,40 la bugunu yada 70 ile 80 ni bugunle kiyaslamak dogru sonucalr vermez o gunun öznel kosullariyla bugunun kosullari ayni degil dunyada ayni degil türkiyede ayni degil,bugunun dunyasindaki yerimiz nerede buna bakmak gerekiyor..
0

Beitrag gepostet am 09.03.17, 17:03 @mertt-cann Nr.: 42 Antworten

Yeni kriz kapida
Görüntünün olası içeriği: yazı

Sizin milliyetciliginiz bu kadar
0

Beitrag gepostet am 09.03.17, 17:21 @narinnaz81 Nr.: 43 Antworten

Yeni kriz kapida
Görüntünün olası içeriği: okyanus, gökyüzü ve yazı
0

Beitrag gepostet am 09.03.17, 17:23 @narinnaz81 Nr.: 44 Antworten

Yeni kriz kapida
Görüntünün olası içeriği: okyanus ve yazı
0

Beitrag gepostet am 09.03.17, 18:24 @narinnaz81 Nr.: 45 Antworten

Yeni kriz kapida
Bu ülkeyi yönetmek mi yoksa yagma mi ,
 keske senin gibi aptal ve suursuzca yapilan yanlislari görmez olsaydim.
o zaman sizin gibi biat edip koyun gibi melerdim...
0

Beitrag gepostet am 09.03.17, 19:52 @61kafdagi Nr.: 46 Antworten

Yeni kriz kapida

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprülerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. CHP ve bazı çevrecilerin yapımını engellemeye çalıştığı, ismine karşı çıktığı, hatta geçişlerde kullanmayacaklarını iddia ettikleri Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde rekor kırılıyor. Başlangıç için günlük 50 bin araç geçişi öngörülürken, hünüz bağlantı yolları bitmeyen köprüden 110 bin araç geçiyor. Bakan Arslan katıldığı bir televizyon programında konuya ilişkin soruları yanıtlarken şunları söyledi:

SAYI KATLANACAK 

“Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden günde yaklaşık 110 bin araç geçiyor. Osmangazi Köprüsü’nden ise günlük ortalama 20 bin araç geçiyor.  Biz etüd çalışması yaparken Osmangazi’den 15 bin, Yavuz Sultan Selim’den 50 bin araç bekliyorduk. Bizim bu konuştuğumuz rakamlar başlangıç rakamları. Bağlantı yollarının tamamlanmasıyla bu sayı daha da artacak.” Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri, köprü için verilen garantinin günlük olarak hesaplandığında ortalama 40 bin araca denk geldiğini belirtti. Yani bir anlamda bayramda geçiş günlük garanti rakamının iki katını aştı. Ancak geçiş garantisi günlük olarak değil yıllık olarak hesaplanacak. Yani 1 yılda araç geçiş sayısı 14.6 milyonun altında kalırsa Hazine aradaki farkı Nurol- Özaltın-Makyol-AstaldiYüksel-Göçay Grubu’nun sahibi olduğu Otoyol AŞ’ye ödeyecek.

Yetkililer, 4 ayrı kesimden oluşan İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi’nde, diğer kesimlerdeki garantilerin de 17 bin ile 35 bin araç arasında değiştiğine dikkat çekerek, “Köprü için verilen garanti günlük ortalama 40 bin araca denk geliyor” dedi. Ancak yap-işlet-devret (YİD) modeli ile yapılan Osmangazi Köprüsü’nde araç garantisi yıllık olarak hesaplanacak.

0

Beitrag gepostet am 09.03.17, 20:29 @narinnaz81 Nr.: 47 Antworten

Yeni kriz kapida
sen bakma bu kendini bilmeze osman gazi köprüsü sadece o projenin kücük bi ayagi ... izmire kadar otoban bitince ozaman ister istemez arac sayisi katlanacak ... bu haliyla bile 20 bin kisi geciyor ortalama ... bunlar nerden vuracaklarini sasirmis vaziyette aldirma ... kendileri disinda herkezi salak saniyorlar ama asil kendileri ayni kemal kilicdaroglu gibi konustukca salak durumuna düsüyorlar
0

Beitrag gepostet am 10.03.17, 06:32 @61kafdagi Nr.: 48 Antworten

Yeni kriz kapida
Almanlar ayaga kalkdi ?
Sen de mahcup oldun galiba ?
Sen de Turk vatandasiysan hepimizin adina ozur dile mesela Alman kamuoyundan..?
Bir bak bakalim etrafina..Turkiye deki Almanlar da senin gibi kendilerini ezik durumda goruyorlar mi..
Ayrica iddia ettigin Almanlarin 30 milyar $ falan  dogrulugunu bilmememle beraber ) cok da onemli degildir Turkiye butcesi icin..
Aslinda hukumetimizin bir karar daha almasi lazim ki, bizlerin sadece pasaportla bile giremedigimiz Almanya ya, Almanlar sadece kimlikleriyle Turkiye ye girebiliyorlar..Aslinda bu konuyu da gozden gecirmeli bence..
0

Beitrag gepostet am 10.03.17, 20:36 @narinnaz81 Nr.: 49 Antworten

Yeni kriz kapida
Sen 100 liralik isi 1500 liraya yaptirirmisin.15kat fazlaya.
söyle anlatayim belki senin anlama seviyene :
1milyara mal olan bir köprüyü ve su anda ödenen parayla 2yilda ödeyebileceken.
sen yapan kisiye yap ben sana 10köprü parasi verecegim diyorsun.
Bu parayi ben vatadasimdan alacagim alamazsam ben sana verecegim.
Bunun neresi risiko anlata anlayailim.
0

Beitrag gepostet am 11.03.17, 21:08 @bizimel Nr.: 50 Antworten

Yeni kriz kapida
sen ne zivaliyon yine cins cins ?

peki hollanda ne hakla yapilacak olan referandumu insanlara anlatmasini engelliyor ? bu meseleyi secim malzemesi haline getiren türkiye mi hollanda mi ? bu isi kriz halene gelmesinin tek sebebi avrupa da yükselen asiri sag ... eskiden de oluyordu avrupada cesitli salonlarda secim mitingleri ... hic bukadar sorun olmuyordu ... simdi ucagi inis izni verilmiyor bakanlarin araclarinin yollu kesiliyor ... bu sana hic dokunmuyor ama varsa yoksa ak parti suclu erdogan suclu ...bu gevurlar  yüzüne tütürse yarabbi sükür dersin sen geri zekali ... 
0

Beitrag gepostet am 12.03.17, 16:23 @narinnaz81 Nr.: 51 Antworten

Yeni kriz kapida
Narinnaz Allah aşkına dünya ayaga kalkacak deniliyor sana bu cümle yetmiyor mu ?  Yahu dünyada tek bir dostumuz kaldımı ? islam ülkeleri dahil ?

Kim kalkacak ? 

Ha birde bu sözlerin söylendiği  israil, Rusya, Suriye, Barzani çark etmeleri var..

Bak sana söyleyim bence bu yazdıklarını bir kez daha düşün sonra birileri kandırılıldık olur ama bu yorumları yazanlar fitneci rusya suriye barzani ile aramızı açmaya çalışan vatan haini olur. ...

0

Beitrag gepostet am 12.03.17, 18:44 @narinnaz81 Nr.: 52 Antworten

Yeni kriz kapida
Hahhhh işte tam konuya geldin tam birlik beraberlik olma zamanı derken biri çıkıp neden diyor Hayır diyenler teröristtir, yok şeytanda hayır demiş diye kuranı değiştiriyorlar bumu birlik beraberlik ? 

İslam ülkelerinin hiçbiri sevmiyor islam ülkeleri için önce kaddafi, sonra esad ve diğer arap baharının yaşandığı ülkelerin kuyusunu kazan ülke olarak görülüyoruz. Sadece Katar ve Suudi arabistan varki  söylemeye gerek bile yok...

Şimdi sen söyle birlik beraberlik mi diyorsun bunun için hayır diyenler terörist mi?  
Hayır bu güne kadar birlikte yaşadık birliğimizde beraberliğimizde vardı şimdi bu evet çıkmayınca ne olacak ? 

Gel gelelim avrupaya avrupa hiç olmazsa insanı değerleri olan bir ülke. Hükümet sahip çıkmasa insanlar sahip çıkar. Ama arap ülkeleri öyle mi? 

Bu arada seçim yasasında üstelik bizzat akp seçim yasasında yurtdışında seçim çalışması yasaklanmış bu yasa hdp için direk. Bu kanun çigneniyor. 

Merkele gelince ilk açıklaması neydi ? "Kendi sisyasi çabalarınız buradaki halkımızı bölmesine izin veremeyiz şeklindeydi"

Hayır  Türkiye'dede bir sürü alman vatandaşı türk yada alanyada yaşayan alman var  almanlar gelip Türkiyede böyle miting yapıyormu?
0

Beitrag gepostet am 12.03.17, 19:48 @narinnaz81 Nr.: 53 Antworten

Yeni kriz kapida
Hadi o zaman avrupa birliğini bırak sonra arabistana git  hani oy hakkının olmadığı erkeksiz sokağa çıkamadığın üçüncü dördüncü kubamının oldugu.. Mahkemede şahitliğinin kabul edilmediği ülkeye..

Yahu şimdi evet deyince avrupanın bu tutumu değişecek mi?   Hadi bakam   evet bizi nasıl güçlü yapacak anlat bakalım. bir önceki seçimde üçüncü köprü ve halimanı bizi güçlü yapacaktı bu evet nasıl güçlü yapacak ? 

D artık diyanet işleri başkanı mercedesi yerli üretim mi alacak ? 
0

Beitrag gepostet am 12.03.17, 20:04 @narinnaz81 Nr.: 54 Antworten

Yeni kriz kapida
sevindigim nokta tüm türkiye bir ses tek yumruk mhp akp birlikteligine CHP de en büyük  destegi vermistir,,kemal kilictaroglu hollandayla iliskiler durdurulsun dedi,deniz baykal bu durumun kabul edelemez oldugunu ONUR kirici bir davranis oldugunu söylemistir..milli durusu tüm türkiye göstermektedir.....sevindigim diger bir nokta bundan sonra kimse bize insan haklari demokrosi düsünce özgürlügü basin özgürlügü diye gelmesin,islerine gelmeyince AB ülkelerinin neler yaptigini gördük...
0

Beitrag gepostet am 12.03.17, 20:28 @narinnaz81 Nr.: 55 Antworten

Yeni kriz kapida
eger bu uygulamayi kabullenenler varsa birak onlar kendi düsünsün umrumda degiller bizdende degiller...
0

Beitrag gepostet am 12.03.17, 22:47 @narinnaz81 Nr.: 56 Antworten

Yeni kriz kapida
merhaba tekpilerini anliyorum ama bence meseleye biraz genis pencereden bakmak gerekiyor,türkiye hollanda ve turkiye almanya arasinda,özelikle akp arasinda yasanan gerginlik her üc ülkeninde kendi ic sorunundan kaynakli secimlerde oy devsirmeyle ilgili kararlardir..
  Biraz meseleyi basitlestirerek sorayim 10 tane komsunuz var ve on komsunuzlada surekli sorun yasiyorsunuz acaba burda 10 komsuyla sorun yasayan kiside hicmi kabahat yok...
  kisi olarak suna inaniyorum özellikle akp tarafindan yükseltilen gerilimin ve bu gerilim uzerinden toplumu kutuplastirarak özellikle milliyetci kesimleri kemiklestirerek oy devsirme evet algisini yükseltme siyaseti olarak görüyorum,nedenine gelince her secim döneminde yapildigi gibi bir magdur edebiyati yaparak biz ve ötekiler butun dunya bize karsi,butun terör örgütleri bize karsi hayiri savunuyor nerdeyse butun hayir cephesini bir törür potasina koyarak bir siyaset yürütülüyor..
 oysa türkiyede butun siyasal erk medyasiyla devletin butun olanaklari kullanirak evet kampanyasi yürütülüyor..kisi olarak almanya ve hollandanin yasakci tavrini kiniyorum ama ayni zamanda tr de hayir kampanyasini yürütenlere yapilan keyfi yasaklamalari,saldirilari vb kiniyorum
0

Beitrag gepostet am 12.03.17, 23:20 @kendisi Nr.: 57 Antworten

Yeni kriz kapida
Selam, bak guzel kardesim..dunya 4 merkezden yonetilir..Londra , Washington , Vatikan , Telaviv....
200 ulke vardir..bunlarin icinde 16-17 ulkenin devlet yapisi cok gucludur..yani standartlarin olusturdugu systeme devlet dersek , bu 17 ulkenin devleti gucludur..sizler bu ulkeleri democratik olarak gorursunuz..
Veya soyle anlatayim..bir nokta dusun, cember icinde. Etrafi 360 dercedir..359 dereceden bakildiginda goremezsin..bunu bu ilk soyledigim controlu elinde bulunduran 4 merkez cok iyi bir sekilde mediayi kullanarak sizleri bu 1 dereceden uzak tutmaya calisir..zaten bu geriye kalan 1 dereceden olaylari kavrayabilmek herkezin yapabilecegi is degildir..dunyada sizleri inandirdiklari gibi hayal ettiginiz bir ulke yok..Ama derseniz ki bizim ulkemiz nasil ?  Bizim ulkemizde de standart yok...hem fikirim..
peki standartlari mi fazla ulke ( ama milleti yok ), yoksa esi benzeri olmayan, ayni anda 5 duyu organi calisan aziz Milleti olup ama simdilik standartlari olmayan ulke mi ? 
0

Beitrag gepostet am 12.03.17, 23:29 @trdca Nr.: 58 Antworten

Yeni kriz kapida
ben az cok dunyanin nasil yönetildigini bilen birisiyim siz farkli dusunursunuz ben farkli dusunurum dunyayi yöneten emperyalist kapitlist sistemdir,hic bir zaman o ülkeler icin demokratik terimini kullanmadim batinin kapitalist ulkeleri görece olarak demokratik olarak bizden bir iki adim önde oldugunu kabul edelim cünkü buralara burjuva demokrasisi kendi dinamigiyle olusmus durumda ama bizim gibi ülkelerde burjuvazi bile kendi dinamigiyle gelismemis ithal ve ikamecidir.
ben meseleye milliyetci bir tarzda bakmamaya calisirim evrensel haklar acisindan bakmaya calisirim ve demokrasi birgün herkese lazim olacaktir onun icin demokrasiye demokratik teamullere sahip cikalim
0

Beitrag gepostet am 12.03.17, 23:39 @kendisi Nr.: 59 Antworten

Yeni kriz kapida
Democrasi iyi birsey degildir dostum..inan bana...oyle bir esitlik anlayisi insani yer bitirir..desen ki adalet tamam..hem fikirim..
Dusunsenize, 2 X 2 = 4
Simdi ben bu cikan sonuca gore 4 diyebilene saygim vardir..
Ama 4 disinda abuk subuk rakam beyan edecek, yetismis,18 yasini gecmis, kendi hur aklini, iradesini kullanmis sozum ona ozgur diye verecegi cevaba ben saygi gostermem..birsey neyse odur..zaten farkindaysak, bilgili toplumu dejenere ediyorlar ki, ozellikle gelecekdeki kusaklar cahil , bilgisiz, ama hursun, democratsin deyip gaza getirerek bilgisizce fikir uretip fikir yurutsunler..bunun adi demokratliksa, ben dedegilim..
0

Beitrag gepostet am 12.03.17, 23:45 @trdca Nr.: 60 Antworten

Yeni kriz kapida
burda senin demokrasiye yükledigin misyomla ilgili demokrasi yorumuna bagli.cünkü dogrudan demokrasi insan haklarinida adaleti esitligide insanca yasamayida icierir...ayni laiklik kavrami gibi nasil baktigimiz ve nasil uyguladigimizla ilgili birsey,turkiye nerdeyse 80 .90 yildir laik ama bana göre hic bir zaman laik olamamistir
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Yeni kriz kapida