|
| |
|
| kolay icli köfte |
 Malzemeler 3 adet patates 2,5 su bardağı
ince bulgur 1 su bardağı un 1 tatlı
kaşığı tuz İç harcı; 4 tane soğan Yarım demet maydanoz
300 gram kıyma 2 yemek kaşığı salça tuz, karabiber Yarım su
bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı İlk önce
soğanı ince ince kıyıp tavada yağla birlikte soteleyin.Kıymayı koyup
iyice kavurun,maydanoz ekleyin.Salça ve baharatları ekleyip 2 dakika
çevirin ve ocağı kapatın. Patatesleri haşlayın.Bulguru derin bir
kaba alın,tuzunu da ekleyin.Bulgurun üstüne 4 su bardağı kaynar su koyup
şişirin.Ilındığı zaman patatesleri unu koyup hamur kıvamına gelene
kadar yoğurun.Bir kaba soğuk su koyun,elinizi ıslatın.Yumurta kadar
bulguru alıp avuç içine yayıp ortasına kıymalı harcı koyun elinizi
tekrardan ıslatarak avuç içinde yuvarlayın.Bu şekilde daha kolay
yaparsınız.Eğer el beceriniz varsa hamuru elinize alıp içini parmak
yardımıyla oyarak da içini doldurabilirsiniz.Bu şekli vermek zordur
bilginize. Bol çok kızgın yağda yani köftelerin üstünü geçecek kadar
yağ olsun; kızartın.Derin bir kapta yapın en fazla 2 veya 3 köfteyi
atın hiç çevirmeden kızartın.Nar gibi kızarınca çıkarın.Kağıt havlu
üstüne çıkarın.Limonla servis yapın. icli köftenin en kolay sekli bana göre, bildigimiz icli köfte cok mesakkatlidir ama bu tarzi her ev hanimin yapabilecegi türden kolay gelsin afiyet olsun  cok lezzetli tavsiye ederim  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| kolay icli köfte |
hmmm keremin nerde oldugunu bende bilmiyom ki ama pasta var kac dilim istersen buyur ye  kereme bir tellal cagirtalim belki duyarda gelir pasta var soguk soguk kos gel diye  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| kolay icli köfte |
offffffffff yapan olsada yesek yaww ----- Bütün Insanlarý Sevebilirdim,Sevmeye Senden Baþlamasaydim |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| kolay icli köfte |
ben sevmem öyle seyleri cünkü hazir yemekci deyilim kendim yapar icinde ne oldugunu bile bile yerim  isterse mekafood olsun farketmez  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| kolay icli köfte |
 sen ne güne duruyosun  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| kolay icli köfte |
ya yapan hanim alacan ya da kendin yapacan baska caresi yok  yoksa anacigini bekler durursun böyle  tez kavus sag salim kavus insallah arkadas ya |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| kolay icli köfte |
bende getirmistim gecen sene biliyom tazesi bambaska disi yumusakdi kurutana kadar canim cikti, yumusakda kesilmiyor valla bende kancaya astim mutfakta kurudu, ya dedim kokar ya kurur sansa artik ama kokmadi  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| kolay icli köfte |
ya 1 kilo seyi nasil cigniyem ben kesemedim bicak yapisip kaliyodu elektrikli bicakla denedim pastirmayi degil beni kesiyodu nerdeyse bende astim kurudu yendi öyle valla  cemeni ni cok suvamislar ben pek sevmedim cünkü cemenden gina geldi bi ara cok yapardim cemeni gecen sene daha dogrusu sende pastirmana tez kavus insallah cok seviyon galiba  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| kolay icli köfte |
geldim geldimm karnim ac bakasim gelmedi topicke sonra iki saat kendime gelemiyom ----- ... SabRýmýn Son BahaRý... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| kolay icli köfte |
 eee bende anladim da gec anladim ucuz kurtuldum yine bicak kesemedi beni ama tabi pastirmayida  bak kim gelmis kerem gelmis  tabi pastirmayi duyunca geldi  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| kolay icli köfte |
ben mutfaga geciyom acilllll ----- ... SabRýmýn Son BahaRý... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| kolay icli köfte |
pastirma sevmem ben  afyon sucugunu tercih ederim can duymasin ama ----- ... SabRýmýn Son BahaRý... |
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| |
|
| kolay icli köfte |
can duysun ne olcak ki zevkler ve renkler tartisilmaz  kimi pastirma sever kimisi sucuk  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| kolay icli köfte |
afiyet olsun ben inceden inceden gideyim artik  hava cok güzel atim kendimi disari bi bakim ne var ne yok bi eis yiyeyim  pay pay |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| kolay icli köfte |
 baktikca daha beter oluyom ben yavastan ise bari gideyimde karnimi iyice bi doyuraiym söyle ----- ... SabRýmýn Son BahaRý... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
| kolay icli köfte |
ya ben yemek yapmasini bilirimde bunu yapamam herhalde yaa  insan der ben yaparimda davet ederim diye nerdeeeeeeeeeee o günler ----- Bütün Insanlarý Sevebilirdim,Sevmeye Senden Baþlamasaydim |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!