|
| |
|
| Profiterol tarifi |
Merhaba arkadaslar sizlerle en sevdigim tatliyi paylasmak istedim.
Tarife bakinca zor gibi ama aslinda cok kolay. Sizlerde deneyin Umarim begenirsiniz.
Profiterol
Hamuru icin
1,5 su bardagi su
100 gr margarin
1,5 su bardgiı un
4 adet yumurta (oda isisinda)
Ic Kremasi
500 gr süt
4 çorba kasigi un
1 su bardagi seker
1 paket vanillen zucker
Kremasinin yapilisi:
Tüm malzemeler sogukken bir tencerede karistirip, pisirin. Pisirirken hep karistirin yoksa dibi tutar yanar.Ocaktan alindiktan sonra ara ara karistırarak sogutulur.(Pudding gibi koyu olacak)
Üzeri icin cikolata sosu
1 paket cikolata sosu (Türk bakallarinda satilir)
500 gram süt
Yapılışı:
Süt ve sos pisirilip, sogutulur.
Hamurun Yapilisi:
Suyu bir tencere bir tasim kaynatip icine margarini ilave edin. (Burada 2 püf noktamiz var birincisi margarini kaynayan suya ilave etmek, ikincisi ise hamurun her asamasinda tahta kasik kulanmak). Tahta kasik ile karistirip bir tasim daha kaynatip margarinli suyu ocaktan alin. Elemis oldugunuz unu icine ilave edip iyice karistirin. Sert bir hamurumuz olacak. Hamur soguduktan sonra icine yumurtalari teker teker ilave edilip karistirin (yani bir yumurtayi ilave ettikten sonra iyice karistirip yumurtayi hamura iyice yedirdikten sonra diger yumurta ilave edilir).
Ben bu asamada firinimi 170 dereceye ayarlayip isitmaya basladim.
Yagli kagit serdigiim firin tepsisine hazirlamıs oldugum hamuru krema sikacagi yardimi ile esit boyutlarda ve makul araliklarda siktim.
Firinin orta rafina tepsiyi yerlestirdim ve firina sürdüm. Pisme süresi 30-40 dakika. Eger pismediklerinden süpheleniyorsaniz elinizde üzerilerine hafif bir baski uygulayarak bunu anlayabilirsiniz.Yada 1 tanesini deneye bilirsiniz.
Pisen hamurlari firindan cikartip ilimalarini bekleyin.
VE ilinan hamurlarin icine krema doldurulur...
Servis yaparkende cikolata sos üzerine dökülecek
Afiyet olsun
|
|
|
|
|
|
|
|