|
|
|
Neden Marxist olunur? |
Marx kimki? und warum wird man marxist,anstat man seinen eigenen kult und philosphie besitzt? ----- sponsorum Ask,acim profesyonel |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neden Marxist olunur? |
tmm tatli einige antworten würd ich evttl bei dir finden ii geceler sanada ----- sponsorum Ask,acim profesyonel |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neden Marxist olunur? |
kendi yoldundan degilde baskalarinin yolundan giderse, ne gittigi yolu bilir nede böyle soruldugnda gittigi yola dair bi cvp verebilir  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neden Marxist olunur? |
yarina kadar kalirsa cvp veririm yazmissin. Harbiden merak ediyorum simdi cevabini  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neden Marxist olunur? |
saat 24e kadar cilt cilt ansiklopedi karistirip biseylermi yazacaktin? 2 satirlada dile getirebilirdin ama neyse.  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neden Marxist olunur? |
Marxismus bezeichnet den theoretischen Kommunismus. Er ist LINKS einzustufen. yani solun en solu kommunistliktir . Engels und Marx haben zusammengearbeitet. Engels und Marx sind THEORETISCHER BEGRÜNDER des Kommunismus. Es gab diese Idee (Alles gehört allen, kein Privateigentum, alle sind gleich und kriegen das gleiche Gehalt) . nordkoreada kommunuistis birde televiziyondan sunu duymustum . gece olunca zil caliyormus herkez yatmasi lazimis o saatde sabah mars caliyormus herkez uyanmasi lazim .
yani im Real hat der Kommunismus allerdings nie so geklappt, wie sich Marx und Engels das vorstellten haben . hep diktatörlüye gitdi bu Marx le Engelsin teyorileri . cünkü herkezi ayni sekile sokmak yani ayni yönlendirmek sadece ve sadece demir yumrukla olur karsi gelenin birsey diyenin vur basina yumru .
koreanin baskani kim öldünde tüm ülke aglamaya basladi ben tv de o insanlari görünce gözyaslari bana acayip yapmacik geldi . ister gercek ister yapmacik olsun ama hele bi aglamasinlarda göreyim onlari . mecbur agliyacaklar yada aglatirlar .
----- Sabýr" Aðrýlarý dindiren "Acý" bir ot gibidir |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neden Marxist olunur? |
tatli dan cvp gelirim sie hat s im griff ----- sponsorum Ask,acim profesyonel |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neden Marxist olunur? |
samet ich seh,bist in der germanistik nicht zu überholen  ich sehe hier kein Anlass dass ich von mir irgendwelche Fachausdrücke zitiere,weil wir unter uns in einem Türkischen Forum sind und bin kein fachidiot. Ob die Frage gerecht ist,würd ich drüber net diskutieren,Fazit ist. Du hast den der Fragestellung verstanden und eine präzis gute Antwort rübergebracht. Was die statistikin angeht,sind sowieso 50% falsche Angaben von denen die den Markt in der Hand haben.(Forschungmarketing) Und vorallem wenn mir hier nur ein einziger antwortet,ist mir lieber als eine scheingedruckte statistik. du könntest mir eine letzte gefallen tun,und sagen,was ist denn an Marxismus so dran. Ich könnte marxismuslehre lernen um einen vergleich unter den lebenssystemen auf der Welt zu machen aber wenn ich mich dem aber ganz anschliesse,gehe ich meinem eigenen Kult fremd. Das beeinträchtig meinen Kultaufbau in zukunft sehr negativ was dann? ----- sponsorum Ask,acim profesyonel |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neden Marxist olunur? |
sirya tskler Karl Marx ve Engels bunlar Almanyanin önde gelen philosophlari.tabiiki teori ve pratik hep ayni olacak diye bi sart yok ----- sponsorum Ask,acim profesyonel |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neden Marxist olunur? |
yasadikca Marx manifestosunu genelde ele aliyoz bugün su kötü, bu iyi diye ayrim yapmadan tüm bu akimlari ögrenip amaetkisinde kalmadan, kendi öz kültüründe üreten kisilik nasil kazanilir. sorumun esasi bu ----- sponsorum Ask,acim profesyonel |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neden Marxist olunur? |
Miroglu Marxin düsüncesi 55sene sovyet rusyaya hakimdi."200milyon insanin icinde hic mi adam yoktu? ) ----- sponsorum Ask,acim profesyonel |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neden Marxist olunur? |
toni sende sagol güzel degerlendirmelerin var. sunu acikca belirteyim, konumda kimseyi sen susun busun diye suclamam,suclayacak kiside yazmasin buraya. Yazdiklarinin coguna katiliyorum,hepimiz bir sekilde belirli etkilerin icinde kalarak sosyal hayata atiliyoz.yalniz su soru hep beni takip eder. Marx in düsünceleri ne icin vardir,empoze edip kültür degisimlerini saglamak icinmi yoksa toplumsal siyasetin rotasini ele gecirmek icinmi? b kisa bir notumda,Almanyada sigorta sistemi kraliyet devrinden baslar,yani Marx Engelsler yokken. yanlis mi biliyom yoksa? ----- sponsorum Ask,acim profesyonel |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neden Marxist olunur? |
Samet was hat das eine mit dem anderen zutun. Ich versuch hier eine diskussion zu führen, wo uns die ganzen Manifests hinführen würden. wenn wir uns blind denen anschliessen,ohne zu fragen ohne zu lernen.
Klar wiki etc stehen viele sachen zum lernen
----- sponsorum Ask,acim profesyonel |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neden Marxist olunur? |
afiyet olsun sana. etki kisiye göre degisir mutlaka etkileniyoz kendim icin söyleyim. sarap icmesemde  hayyamin yüksek matematiksel dörtlükleri bugünkülerin anlamadigi sekilde anlayabiliyom. ----- sponsorum Ask,acim profesyonel |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neden Marxist olunur? |
felsefi fikirler kötü niyetle ele alinmaz bunu bugünkü Usa nin ortadogu projeleri ile karistirmayalim Marxin fikirlerinin Almanyada uygulanmasi söz konusu olmadigi icin acilis olarak Rusya ideal bi ülke olarak secildi.Leninde pazarliklarla bunu kabul etti. Teori iyimser,pratikte hatalar cok ----- sponsorum Ask,acim profesyonel |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neden Marxist olunur? |
Bir konuya sadece tarafgirlik piskolojisiyle baliklama dalarsan üc kelimeyi bir araya getiremezsin. Che Guevera'ya karsi atalarini övecegine (ki böyle bir kiyaslama ancak milliyetcilikle malül ziyniyetin siyirik sayiklamalari olur) Türkce'yi daha iyi kullanmayi ögren. Dogrusu hic kimseye bu konuda ders verme gibi bir durumum olamaz fakat yazdiklarin karsisinda böyle cevap verme zorunlulugu hisediyorum. Kendi payima ne senden ne de Miroglu'ndan Marksizm'i savunusunu beklemiyorum ama kulaktan dolma, ipe sapa gelmez akla ziyan fikirlerinize karsi bir cevap hakkim da vardir. Tarihten ekonomiye, sinif savasimindan diylektik materyalizme kadar Marksizm'in felsefesini sana yazma absürdlügüne girmeyecem. Fakat simdi anlatacagim konu Marksizm'i anlamana yardimci olacagini düsünüyorum. Biliyorsun bircok sehrinde zaman zaman Naziler demo yaparlar. Polisten izin alinarak yapilan bu irkci gösterilerin hedefinin kim oldugunu söylememe gerek yok sanirim. Peki bu irkci, fasist guruplara karsi catismayi göze alarak, senin ve benim bu ülkede yasama hakkimizi savunanlar kimlerdir biliyormusun? Yok bilemedin! onlar senin gibi sagcilar degil. Onlar Markssitlerdir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neden Marxist olunur? |
miroglu
yazdiklarin sadece seni baglar,kendine göre haklida olursun
yalniz akademik calismalari iyi kötü süzgecinden gecirip
hemen bir schubladeye koyma.Su an senin görüslerinde cok insana yanlis
gelebilir,birde madalyonun bu yani var.
Konu zaten iyi veya kötü degil,
Sebep ve sonuclar.
Sonucta Marxin manifestosu adi altinda Kafkas bölgelerinde 1.ci
dünya savasindan sonra orda Türki devletlere karsi yapilan
zulümlerin dosyalari hala kapali tutulmaktadir.
2.dünya savasi esnasindada o cografyada yasayan türkler
birbirlerine kirdirilip sömürge haline getirilmislerdir.
Yoksa Marxi kisisel olarak ele alip burda asmanin ne sana nede
kimseye bi faydasi var.
Düsünki Diyalektige hükmeden bir sürü isimsiz Türk düsünürlerde
bu kiyimlarda yok olmuslar,Insan katliami yaninda büyük bir kültür katliamininda
basini cekmistir Sovyetler. Önemli olanda tüm bunlardan ders alip yeni katliamlarin önlenmesi,kendi kültürümüzü tkrr ayaga kaldiracak yüzyil manifestocularin yetismesi. Varmi su an öyle bir zenginligimiz? yok.. o halde kötülemekte care degil ----- sponsorum Ask,acim profesyonel |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neden Marxist olunur? |
toni detayli komunal bilgin icin sagol, komun zaten kücük yerlesim,bauerndörfer oluyo bunlarin bilincli bir sekilde sanayi sehirlerine entegre edilmesi. Sonuc ne? kuru üstü fasulye bile olmadi insanliga  Türklerin toplumsal manifestosu varmi? ----- sponsorum Ask,acim profesyonel |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neden Marxist olunur? |
Alman sistemi Marxi hic ön plana almadiki,kaldiki dünyaya pazarlansin, cok pahali olur.benzine aninda zam gelir ----- sponsorum Ask,acim profesyonel |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neden Marxist olunur? |
iyi geceler toni ----- sponsorum Ask,acim profesyonel |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!