95 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 16.03.12, 04:56 Nr.: 1 Antworten

Önemli İki fark?
İki komşu ülkenin hükümdarları birbirleriyle savaşmazlar, ama her fırsatta birbirlerini rahatsız ederlerdi.. 
Doğum günleri ve bayramlarda ilginç armağanlar göndererek birbirlerine zekâ gösterisi yaparlardı..

Hükümdarlardan biri, bir gün ülkesinin en önemli heykeltıraşını huzuruna çağırdı.. İstediği, birer karış yüksekliğinde, altından, birbirinin tıpatıp aynisi üç insan heykeli yapmasıydı.. Aralarında bir fark olacaktı ancak bu farkı sadece ikisi bilecekti..

Heykeller hazırlandı ve doğum gününde komşu ülkenin hükümdarına gönderildi..
Heykellerin yanına bir de mektup konmuştu..

Şöyle diyordu heykelleri yaptıran hükümdar: ..

“- Doğum gününü bu üç altın heykelle kutluyorum. Bu üç heykel birbirinin tıpatıp aynısı gibi görünebilir. Ama içlerinden biri diğer ikisinden çok daha değerlidir. O heykeli bulunca bana haber ver.”

Hediyeyi alan hükümdar önce heykelleri tarttırdı.. Üç altın heykel gramına kadar eşitti.. Ülkesinde sanattan anlayan ne kadar insan varsa çağırttı.. Hepsi de heykelleri büyük bir dikkatle incelediler,ama aralarında bir fark göremediler..

Günler geçti.. Bütün ülke hükümdarın sıkıntısını duymuştu ve kimse çözüm bulamıyordu.. Sonunda, hükümdarın fazla isyankâr olduğu için zindana attırdığı bir genç haber gönderdi. İyi okumuş, akıllı ve zeki olan bu genç, hükümdarın bazı isteklerine karşı çıktığı için zindana atılmıştı..

Başka çaresi olmayan hükümdar bu genci çağırttı. Genç önce heykelleri sıkı sıkıya inceledi, sonra çok ince bir tel getirilmesini istedi..

Teli birinci heykelciğin kulağından soktu, tel heykelin ağzından çıktı..

İkinci heykele de ayni işlemi yaptı.. Tel bu kez diğer kulaktan çıktı..

Üçüncü heykelde tel kulaktan girdi ama bir yerden dışarı çıkmadı..

Ancak telin sığabileceği bir kanal kalp hizasına kadar iniyor, oradan öteye gitmiyordu..

Hükümdar heykelleri gönderen komşu hükümdara şu cevabı yazdı:

“Kulağından gireni ağzından çıkartan insan makbul değildir..
 Bir kulağından giren diğer kulağından çıkıyorsa, o insan da makbul değildir..
 En değerli insan, kulağından gireni yüreğine gömen insandır..

Bu değerli hediyen için sana çok teşekkür ederim..."

-----
Herkes İnsanlıgı Degiştirmeyi Düşünür Ama,Kimse Önce Kendisi
0

Beitrag gepostet am 16.03.12, 07:08 @eleanor65 Nr.: 2 Antworten

Önemli İki fark?
Fazla söze gerk yok
0

Beitrag gepostet am 16.03.12, 09:08 @eleanor65 Nr.: 3 Antworten

Önemli İki fark?
paylasim icin tesekkür ederim..
-----
"SAKIN 1 söz söyleme. 100 üme bakma SAKIN"
0

Beitrag gepostet am 16.03.12, 10:36 @netbookking Nr.: 4 Antworten

Önemli İki fark?

güzel bir yaziyi paylasmissin.

ancak bu yaziyi yazan da ayni ordaki insan yakan kisi kadar dinci... ve ben ne insan yakani ne de bu yaziyi yazani dindar olarak nitelendirmiyorum..

dinci ile dindar arasindaki farki kücük cocuklar dahi biliyor artik.

gelelim sucluluk meselesine. karanlik güclerin yaptirimlari muhakkak. ancak bu insan yakan zihniyete allah hic mi akil vermemis? göz vermememis? yahu bir insan iki dakika önce allah icin namazini kiliyor, nasil oluyor da iki dakika sonra cani olabiliyor??

burda bu yaziyi yazan adami kiniyorum.. her ne kadar karanlik güclerin insani farkli yere cekebilecekleri görüsüne katiliyorsam da, allaha inanan insanlarin insan hayatina son verecek hakki elde ettigine inanmayanlardanim..

-----
0

Beitrag gepostet am 16.03.12, 11:01 @netbookking Nr.: 5 Antworten

Önemli İki fark?

yok arkadasim. sadece sivas olayi ya da alevilik-sünnilik adina degil benim görüsüm..

karanlik güclerin yaptirimlarini caresizlikle izliyoruz malesef. ama insan o kadar mi gerizekalidir? ve bu gerizekalilik neden bizim islam toplumunda mevcut? neden dis etkenlere cabuk kanariz. neden o kadar basit politikalarla oyuna geliriz??

ben bir insanin yakilmasi vahsetinden konusuyorum. yanan kisinin inancini ya da yakan kisinin inancini tartismiyorum. sadece bu gerilik bizim islamda mi mevcut diye düsünüyorum??

bak dinci diye gecinen insanlara. dinci gecinir ama kendinden olmayana ana avrat küfreder. eee nerde kaldi dinciligin?? nasil dindarliktir bu?

sivas meselesine gelince, bu insanlari yakanlar iki dakika önce namazdaydilar ve allahi zikrediyorlardi. kendilerine zeval gelmesin diye, cocuklarini bagislasin, ölülerine rahmet etsin diye allaha yalvariyorlardi. nasil oluyorda iki dakika sonra gözü dönmüs cani gibi oluyorlar? bu kadar mi beyinsizler bunlar?? kaldi ki bu insanlar dindar geciniyorlardi. hic mi islami ögrenmemisler bunlar?

bence bu insanlari magdur yerine koyan o yaziyi yazan kisiye bir psikolog önermek gerek..

-----
0

Beitrag gepostet am 16.03.12, 11:17 @beyza Nr.: 6 Antworten

Önemli İki fark?
tesekkür ederim lafo..

ben hic bir zaman dis mihraklarin islam dini üzerinde etkili olacaklarina inanmiyorum. sadece kaba kuvvette üstün olduklarini düsünüyorum. birde bizim birbirimize olan düsmanligimizi kendilerine göre iyi bir politikayla kullaniyorlar.. sadece budur..

beni bilirsin. her yazim yasanmislardandir..

suriye örnegini vereyim. suriye babadan ogula gecen bir yönetimle yönetiliyor. ve arap ligi denilen bir lig var.. bu arap liginde olanlarin hepsi diktatör. güya bu diktatörler suriyenin diktatörüne yaptirimda bulunacaklar.. yahu görülmüs sey mi bu?

sonra arabistan da bir hoca suriye baskanina ölüm fetvasi veriyor. hatta yetmiyor onu yahididen beter ediyor.. yani önce nuseyriyi öldüreceksin daha sonra yahudiyi diye de ekliyor.. yahudiyi üstün kiliyor bir nuseyriden.. az cok arastirdim nuseyrileri. adamlar hz aliyi yüceltiyor. hz muhammede tapiyor. ve islami ilk dogdugu gibi yasiyorlar. peki allaha peygambere aliye tapan bir insani sen nasil olurda bir yahudiden daha kötüdür, katli vaciptir diye fetva verirsin? kaldiki bu hakki nerden aliyorsun???

iste ben bunu anlamaya calisiyorum lafo..

hiristiyanlar arasinda catisma yokmudur? yahudilikte yokmudur catisma? neden yahudilere hiristiyanlara bizimle alay etsinler diye haklar veriyoruz. yahu bu kadar beyinsiz bir toplummuyuz biz?

ben buna cevap bulacagim zaman hala yeryüzünde olmayi isterim, kefen icinde degil. yahu bu islam icindeki tartismalari o kadar cocukca buluyorum ki...
-----
0

Beitrag gepostet am 17.03.12, 00:33 @eleanor65 Nr.: 7 Antworten

Önemli İki fark?

Güzel paylaşımınız için teşşekürler.

Hepimiz için kulaktan girip,beyinde akılla harmanladığımız, kalbimizle duyumsayıp, dilimizle tatlılaştırdığımız sözcükler dusturumuz olsa;belkide makbul insan olma onuruna erişebiliriz.

0

Beitrag gepostet am 17.03.12, 01:47 @su_hayat Nr.: 8 Antworten

Önemli İki fark?
Selam..
Yorumun için,bende sana teşekkür ederim Su hayatım..

-----
0

Beitrag gepostet am 17.03.12, 01:58 @arayanyolco Nr.: 9 Antworten

Önemli İki fark?
Selam..

Hayata değer bir yaşam, sevmeye değer bir aşk, dostluğa değer bir arkadaşlıktan asla vazgeçme..
 Ne eksik, ne fazlasını ara ve seni üzenle asla uğraşma!..

Bende size,verdiğiniz destek için,teşekkür ederim..

-----
0

Beitrag gepostet am 17.03.12, 02:05 @_can_402 Nr.: 10 Antworten

Önemli İki fark?
Selam Can..

Hayat güzel,yaşamaya değer..
Yaşamasını bilen,değer veren,güzel bakıp,güzel görengüzel düşünenler için,anlamı çok büyük!..

Güzel yorumların için,ben teşekkür ederim..

-----
0

Beitrag gepostet am 17.03.12, 02:28 @pussycat Nr.: 11 Antworten

Önemli İki fark?
Selam Pussycatım..

Küçücük dünyalarımızda,kocaman yürekler yaratıp,bunlarla da dolu dolu yaşamasını öğrenenebilmişsek eğer,ne mutlu o kişiliğe..

Ben de sana teşekkür ederim..

-----
0

Beitrag gepostet am 18.03.12, 00:41 @schtark Nr.: 12 Antworten

Önemli İki fark?
Yorumun için,ben teşekkür derim schtark..
-----
0

Beitrag gepostet am 24.03.12, 23:54 @can_402 Nr.: 13 Antworten

Önemli İki fark?
Selam sana Can!.
Annnemin rahatsızlığı yüzünden,bir kaç gün ara vermek zorunda kaldım..Özel günler haricinde burada olmaya devam edeceğim,merak etmeyin..
Bu güzel ezgi için de ayrıca çok teşekkür ediyorum,en sevdiğim ezgilerinden biri..Sanki bilerek seçmişsin gibi oldu..
Kaygıların ve emeğin için,teşekkür ederim..
Sevgi dolu günlerle kal!..

-----
0

Beitrag gepostet am 05.04.12, 02:42 @eleanor65 Nr.: 14 Antworten

Önemli İki fark?

Ela Hanim , yine döktürmüsünüz. biraz daha gayret gösterirsen sana bu yil kesin bir Nobel ödülü aliriz ))

güzel paylasimdi tebrikler

-----
Insanin cahil oldugunu bilmesi, ilme atilmis ilk adimdir
0

Beitrag gepostet am 05.04.12, 03:51 @pastirmaci-deli Nr.: 15 Antworten

Önemli İki fark?
Selam Pastırmacı..

Pastırmayı sevmesem de,sana da katkın için,teşekkür ediyorum..
Sevgiyle kal!..

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Önemli İki fark?