güzel bir yaziyi paylasmissin.
ancak bu yaziyi yazan da ayni ordaki insan yakan kisi kadar dinci... ve ben ne insan yakani ne de bu yaziyi yazani dindar olarak nitelendirmiyorum..
dinci ile dindar arasindaki farki kücük cocuklar dahi biliyor artik.
gelelim sucluluk meselesine. karanlik güclerin yaptirimlari muhakkak. ancak bu insan yakan zihniyete allah hic mi akil vermemis? göz vermememis? yahu bir insan iki dakika önce allah icin namazini kiliyor, nasil oluyor da iki dakika sonra cani olabiliyor??
burda bu yaziyi yazan adami kiniyorum.. her ne kadar karanlik güclerin insani farkli yere cekebilecekleri görüsüne katiliyorsam da, allaha inanan insanlarin insan hayatina son verecek hakki elde ettigine inanmayanlardanim..
yok arkadasim. sadece sivas olayi ya da alevilik-sünnilik adina degil benim görüsüm..
karanlik güclerin yaptirimlarini caresizlikle izliyoruz malesef. ama insan o kadar mi gerizekalidir? ve bu gerizekalilik neden bizim islam toplumunda mevcut? neden dis etkenlere cabuk kanariz. neden o kadar basit politikalarla oyuna geliriz??
ben bir insanin yakilmasi vahsetinden konusuyorum. yanan kisinin inancini ya da yakan kisinin inancini tartismiyorum. sadece bu gerilik bizim islamda mi mevcut diye düsünüyorum??
bak dinci diye gecinen insanlara. dinci gecinir ama kendinden olmayana ana avrat küfreder. eee nerde kaldi dinciligin?? nasil dindarliktir bu?
sivas meselesine gelince, bu insanlari yakanlar iki dakika önce namazdaydilar ve allahi zikrediyorlardi. kendilerine zeval gelmesin diye, cocuklarini bagislasin, ölülerine rahmet etsin diye allaha yalvariyorlardi. nasil oluyorda iki dakika sonra gözü dönmüs cani gibi oluyorlar? bu kadar mi beyinsizler bunlar?? kaldi ki bu insanlar dindar geciniyorlardi. hic mi islami ögrenmemisler bunlar?
bence bu insanlari magdur yerine koyan o yaziyi yazan kisiye bir psikolog önermek gerek..
Güzel paylaşımınız için teşşekürler.
Hepimiz için kulaktan girip,beyinde akılla harmanladığımız, kalbimizle duyumsayıp, dilimizle tatlılaştırdığımız sözcükler dusturumuz olsa;belkide makbul insan olma onuruna erişebiliriz.
Ela Hanim , yine döktürmüsünüz. biraz daha gayret gösterirsen sana bu yil kesin bir Nobel ödülü aliriz ))
güzel paylasimdi tebrikler