128 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
Beitrag gepostet am 03.03.12, 23:58
Nr.: 1
Antworten
eleanor65
Baba anneme iyi bak!..
Benden sana evlat vasiyetidir; baba, anneme iyi bak!
Akşam en heyecanıyla televizyon izlerken, sen anneme bak..
Yaşanmışlıklarını göreceksin çocuksu bakışlarında;
Yaşattıklarını, yaşatamadıklarını, sana adanmış koskocaman bir ömrü göreceksin bakışlarında..
Akşamları geç geldiğinde yiyemediği lokmaları göreceksin, boğazına dizilen.
Sen kızmayasın diye, uyurken komşulara gidişlerini, bizim ağzımızı kapatmalarını, yüreğinin ağzına geldiği zamanları göreceksin..
Baba, anneme iyi bak…
-" Hanım ben gidiyorum " dediğinde, sen merdivenleri inene kadar ardından bakan insana bir kez durup, merdivenin 5. basamağında, sen bak!
Gözlerinde sen daha gitmeden seni özleyen bir kadın göreceksin..
Sokakta gördüğün arkadaşının sıktığın eli gibi bir kez olsun sarıl ona..
Sıkıca!
Sevgiyle!
Saatlerini harcadığın kahve sandalyesinde, yudumlarken bardağından çayını; hiç birinin tadının annemin çayının tadına benzemediğini fark ederek; evde, senin için yemek yapmanın telaşında olan o kadını düşün..
Koyarak üç beş kuruş yarım bıraktığın bardağın yanına, en hızlı adımlarınla koş baba..
Seni terk eden annen gibi,
Ardından bıçaklayan dostların gibi,
Senin kıymetini bilmeyen evlatların gibi değil;
Ne zaman düşsen, canın acımasın diye düştüğün yere çimen olan,
Her bayramda senin elini ‘’evimin direği ‘’ diyerek öpen o kadına iyi bak baba..
Ne kadar usulca çıksan da merdivenleri,
Senin geldiğini daha ilk basamakta anlayan kadına,
Yüzün asıksa, mutfağında sessizce ağlayan ama sana soğanın ne kadar acı olduğunu söyleyen kadına,
Sen hastaneye yattığında; ağlarken uyuyan, uyanınca ağlayan; ' bu ev çok büyük geldi bana ' diyen anama iyi bak baba..
Tüm yüreğinle sarıl boynuna..
Tut ellerinden,sıcacık öpüver.
Ve deki ona;
"' Siyah saçlarımın terk ettiği yıllarımdan geriye, bir sen kaldın ve ben bir tek sana kaldım.!"
Anama iyi bak baba..
Onun gözlerinde sana adanmış ve hiç tükenmiyecekmiş gibi gördüğü koskocaman bir ömür göreceksin ! . .
-----
Herkes Ýnsanlýgý Degiþtirmeyi Düþünür Ama,Kimse Önce Kendisi
0
Beitrag gepostet am 04.03.12, 00:05
@eleanor65
Nr.: 2
Antworten
memo53
Baba anneme iyi bak!..
selam eeanor.
Tam bam teline dokunmu$sun .
Bir evladin hayirsiz(babaya) kocaya tavsiyeleri..
Malesef hayatimizda cok ya$aniyor böyle olaylar.
Cok aci..Bir cocugun farkettiklerini bir babanin farketmemesi.
saygilarimla.Iyi yorumlar.
-----
HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM.
0
Beitrag gepostet am 04.03.12, 00:49
@memo53
Nr.: 3
Antworten
eleanor65
Baba anneme iyi bak!..
Sana da selam memo..
Bizler her zaman bir çok şeyin farkında olsak da,sanırım birebir yaşamadığımız sürece,bir çok şeyin farkına varamıyoruz,bilmedigimizden yada önemsemediğimizden hiç degil..Annemin şuan rahatsız olması bana bu konuyu açmamda önemli bir etkendir..
Yukarıda bir çocuğun belkide kendisinin annesine yapmak isteyipte,yapamadığı davranışları,aslında kendi diliyle babasına aktardıklarıdır..Babalarımız aslında eşlerini ve çocuklarını çok sevsede,bunu kolay kolay dile getiremeyen,içten içe bununla ömrünün sonuna kadar, savaş veren,aynı zamanda kapitalist toplumların,ata erkil sınıflandırması örneğini sürdürmesi adına da olsa, bunu hep içinde taşıması gerektiğine inanan babalarımız..analarımız..Ama onlar canımız,atalarımız,her ne kadar doğarken seçme şansımız olmasa da, bizlerde onları başımız,gözümüz üstüne kabul ettiğimiz ebeveylerimiz,bize yol gösterenlerimiz..
Onları bu dünyadan uğurlayıncaya kadar,önemli olan onların bizlere kısıtlı da olsa gösterdikleri sevgiyi ve saygıyı, bizim onlara açıkça göstermek zorunda olduğumuz ve her an bu duygularımızı onlara hisettirmektir..
Her şeye rağmen,toplum içinde kendilerini kabulettirme çabaları,korudukları onurları, kendileri ve çocukları adına yaptıkları,hiç de önemsinmeyecek kadar basit değildir..
İyiki herkesin bir annesi ve babası vardır,olmuyanlarında iyiki de bir ailesi var yada arkalarında koca bir ailesi varmış gibi düşünmelerini sağlamaktır..
Yorum için,ben teşekkür ederim..
-----
Herkes Ýnsanlýgý Degiþtirmeyi Düþünür Ama,Kimse Önce Kendisi
0
Beitrag gepostet am 04.03.12, 01:01
@eleanor65
Nr.: 4
Antworten
memo53
Baba anneme iyi bak!..
Bu güzel aydinlatici teferruatli aciklamaya ben tsk. ederim.
Bazi Babalar,cok sevdikleri cocuklarini bile (laf olur) diye kucaga almadiklari.....E$lerini cok sevdikleri halde konu kom$udan kilibik damgasi yememek icin ,maco rolünü aldigina rastliyoruz.
Ama senin ekledigin $iir,bir cocugun babaya,baba sen ne yapiyorsun ya..Annemi bu kadar ihmal etme.saygi göster.sev...demesi cok duygusal ya..Biraz vicdan sahibi insanin duygulanmamasi mümkünmü..?
-----
HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM.
0
1
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!