128 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 25.02.12, 00:47 Nr.: 1 Antworten

İnsanları tanıdıkça..
İnsanları tanıdıkça,
Gölgeme sarılasım geliyor...

-----
Herkes İnsanlıgı Degiştirmeyi Düşünür Ama,Kimse Önce Kendisi
0

Beitrag gepostet am 25.02.12, 01:01 @beyza Nr.: 2 Antworten

İnsanları tanıdıkça..
bütün insanlar icin gecerli olmamali bu söz bence
0

Beitrag gepostet am 25.02.12, 01:07 @beyza Nr.: 3 Antworten

İnsanları tanıdıkça..
iyi öyle olsun bakalim
0

Beitrag gepostet am 25.02.12, 01:11 @eleanor65 Nr.: 4 Antworten

İnsanları tanıdıkça..
Arkadaşlar; paylaştığım zaten bir felsefe sorusu..Herkes istediği gibi düşünüp,yorum yapabilir..
Yapılan yorumlardan sonra yanıt verecegim..Yorum yapan ve yapacak olan forumdaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum..

-----
0

Beitrag gepostet am 25.02.12, 01:11 @eleanor65 Nr.: 5 Antworten

İnsanları tanıdıkça..
her insan kendini iyi görüyor, peki ozaman kötü insan olmamali degilmi
-----
Meleklerime küfret de şeytanlarım haz alsın!
0

Beitrag gepostet am 25.02.12, 01:11 @-maho- Nr.: 6 Antworten

İnsanları tanıdıkça..
Nedenini yazmalısın Maho..
-----
0

Beitrag gepostet am 25.02.12, 01:23 @beyza Nr.: 7 Antworten

İnsanları tanıdıkça..
Beyza,

"Söyle Insan-kilikli mahluklar olsun o zaman"

Kılıklı mahluk  yakıştırması insana uymadığı gibi,aynı zamanda aşağılamaya giriyor..
Mahluk= yaratık demektir..Yani insan dışı,görüntüsü de çok çirkin bir canlı türü anlamına gelir..
Bunu sanırım bilmeden yazdın,bende doğrusunu açıklama gereği duydum..

Teşekkürler..

-----
0

Beitrag gepostet am 25.02.12, 01:49 @beyza Nr.: 8 Antworten

İnsanları tanıdıkça..
Sana da selam Beyza!..
Senin verdiğin örnek doğrultusunda,sana sonuna kadar katılıyorum,bir başka insana yapılan çirkinliklerin savunulur,onaylanır tarafı da yoktur..Böyle düşünmek de insan olmanın ön koşuludur..
Bu tür davranış sergileyen insanların, başta psikolojik olmak üzere,bir çok nedeni vardır,ama şuan konumuz o degil..
Yinede kendimize insanız diyorsak,daha iyi insan olabilme yolunda çaba harcıyorsak ve insana olan sevgimizin de en büyük saygıdan oluştuğunu biliyorsak,hiç kimseye farklı yakıştırmalar yapmamamız gerekiyor,gerekçemiz ne olursa olsun..Değilse bizim doğru düşünüş tavrımızın da bir anlamının olmuyacağı gibi,saygı,sevgiden de söz etmemizin bir anlamı kalmayacaktır..Bütün değişimler ben(le) başlar,sonra da biz(le) devam eder..Kendimize yapılmasını ve yakıştırılmasını istemediğimiz hiç bir şeyi,bir başkasına da yapmamalıyız..

Tekrar teşekkürler..

-----
0

Beitrag gepostet am 25.02.12, 02:00 @-maho- Nr.: 9 Antworten

İnsanları tanıdıkça..
Nr:4 de verdiğin yanıt çok mantıklı..
Bu verdiğim bir yarışma sorusu degil,kimseyi yargılama yada ölçme sınavı hiç değil..Sadece felsefe sorusu olduğu için,değişik bakış açılarını almak istedim..Yorum yapanlar biraz biriktikten sonra yanıt vermek istiyorum..Bu gece olmasa yarın da olabilir,hiç sorun değil..Bu soruyu 1000 kişilik bir gruba sormuştuk ama 3.246 yorumcu katılmıştı ve bölgesel bir çalışmaydı..Umarım buradaki arkadaşlar da katılır..En azından bakış açılarımızı genişletmiş oluruz diye düşünüyorum..

Sana da teşekkür ederim..

-----
0

Beitrag gepostet am 25.02.12, 02:54 @eleanor65 Nr.: 10 Antworten

İnsanları tanıdıkça..

"İnsanları tanıdıkça, Gölgeme sarılasım geliyor..."

Fazlasiyla arabesk bir laf. Buna benzer bir cok klise laflar var. Beyza'nin "insanlari tanidikca hayvanlari daha cok seviyorum" lafi gibi. Ya da söyle bir sey; "Bu devirde babana bile güvenmeyeceksin"

Kisi dünyayi algilama bicimini belli bir felsefik (bilimsel) temele oturtmayip tamamiyla günübirlik iliskiler cercevesinde gelisistirirse insana bakis acisi da arabesklesir. Aslinda bu türden laflari edenlerin icten ice kendilerini övdükleri ortadadir. Bu ruh halinde olan insanlar, erdemlerin en yücesini kendi kisliklerinde var oldugunu nedense geri kalan insanlarin önemli bir kisminin bu degerlerden uzak oldugunu anlatarak, kendilerine hak etmedikleri daha yüksek bir deger bicerler. Ben, insanlari tanidikca sözde hayal kirikligina ugrayanlarin ücbin yillik insanlik tarihinden zerre kadar bilgilerinin olmadigina eminim. Insan iliskileri konusunda sanal aleme takilan herkes gibi kerameti kendinden menkul beylik bir laf etmem gerekiyorsa söyle söylerim; "Insanlari tanidikca kendimi daha iyi taniyorum"

0

Beitrag gepostet am 26.02.12, 00:55 @ilmio Nr.: 11 Antworten

İnsanları tanıdıkça..
Selam ilmio!..

Olayları son derece felsefik ve objektif bir pencereden düşünürek yorumlamışsın,sana katılmamak bütün bu felsefik anlayışlarıda inkar etme anlamına gelir..Senin tanımladığın insan biçimini şuan ve burada, neye göre yaptığını anlayamadım, yani genel anlamda yaptığın tanımların hepsi doğru..sadece soru yada yorum niteliğindeki konuma kendi kişisel katkılarını sunmayışın ve genel bakışının ne olduğunu açıklayamayışın beni şaşırttı..

Genel anlamda tanımları zaten daha önce yapılmış,kanıtlanmış ve bilimsel konular bunlar..
Kişilerin dünyayı algılayış biçimi,senin tanımladığın gibi olsada,bizlerin burada kişileri ötekeliştirip senin düşüncen budur,sen bunu yapıyorsun,ya da yapmıyorsun gibi,kişileri irdeleme,yargılama hakkına sahip degiliz,evet bilinçsiz olabiliriz ama bu anlayamıyacagımız yada ögrenemiyecegimiz anlamına da gelmiyor..Kimseyide bu kategoride yargılayamayız ilmio..Böyle bir davranış biçimi, bizimde hiç bir dogruyu bilmediğimiz ve de bildiğimiz konularıda kabullendiremiyeceğimiz anlamına gelir..Buna da  statümüz ne olursa olsun,kimsenin hakkının olmayacagını biliyor ve her fırsatta bunu aktarmaya çalışıyorum..

Burada kimse kimseye kendisini kanıtlama savaşı vermiyor,sadece doğru davranış biçiminin, insan yaşamında çok önemli olduğunu,kişinin kendi benliğini ve özgüvenini bu şekilde bulacağını,bireysel anlamda varolmasını sağladığını bunun da kişi açısından çok önemli olduğunu vermeye çalışıyoruz..Ne sihirbazlık,ne de doğa üstü bir güce sahibiz..Sadece bilgi aktarımı diye baktığımız konuları birlikte açıp,birlikte paylaşmaya çalışıyoruz..Yoksa bu siteye giren kişilerin ne kadar dogru kullandıkları,ne kadar yalnış yaptıklarını tartışma gibi de bir hakkımızın olmadığını düşünüyorum..O tamamen kişinin tavrına ve davranış biçimine bağlıdır..Kişi kendisine yakıştırabildiği, her şeyi yapmakta elbette özgürdür..( kişi özgürlüklerinden yana olmanın bu ön koşuludur.) ya da doğru düşünme tarzının bu olduğunu düşünüyorum)..
şimdi sadece, sorulan yada yorum yapılan konu hakkındaki görüşlerini bildirirsen,sevinirim..
Yukarıda da belirtiğim gibi bu sadece bakış açımızı genişletmeye yarayan sıradan bir felsefe sorusu..
Yorum ve katkıların için sana teşekkür ediyorum..

-----
0

Beitrag gepostet am 26.02.12, 12:25 @eleanor65 Nr.: 12 Antworten

İnsanları tanıdıkça..

Ben hepimizin içinde, insanlığın bütün artılarınıda, eksilerinide barındırdığına inanıyorum.Diğer insanları tanımak,aslında, içimizdeki farkında

olmadığımız güzellikleri yada kötülükleri görmemizi sağlıyor.

Ve bu tanıma,yetiştiriliş tarzımıza,hayatı algılayış biçmimize göre şekilleniyor.

Eğer kendimiz ve  insanlığın varoluş sebepleriyle kavgalı değilsek,kötülüklerin

aslında kendi korkularımızdan kaynaklandığını,bu korkuları yenebilirsek özümüze dönebileceğimize inanıyorum.

Aslında hepimiz biriz,sarıldığımız gölgemizde insanlığımızın yansımasıdır.

0

Beitrag gepostet am 26.02.12, 12:27 @eleanor65 Nr.: 13 Antworten

İnsanları tanıdıkça..
ben ise hic bir zaman gölgeme sarilmam gölgeler insanlarin hep cogu arkasindan gelmistir
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

İnsanları tanıdıkça..