|
|
|
Türkülerimiz ve Kültürümüz |
SAHIP CIKAMADIGIMIZ DEGERLERE VEDE KÜLTÜRÜMÜZE BAKIN KIMLER KESFEDIP
SAHIPLENIYOR. BIZLERE UYU UYU YAT UYU FELSEFESIYLE UYUTANLAR, BIZ
DEGIL . . . SIZLER UTANIN. ( EFE KAPTAN )
Ötme
bülbül ötme şen değil bağım Dost senin derdinden ben yana yana
Tükendi fitilim eridi yağımDeryadan bölünmüş sellere döndüm Ateşi kararmış küllere döndüm Vakitsiz
açılmış güllere döndüm Dost senin derdinden ben yana yana
Haberin
duyarsın peyikler ile Yaramı sarsınlar şehidler ile Kırk yıl
dağda gezdim geyikler ile Dost senin derdinden ben yana yana
Abdal
Pir Sultan'ım, doldum eksildim Yemeden içmeden sudan kesildim Zülfün
kemendine kondum asıldım Dost senin derdinden ben yana yana Dost senin derdinden ben yana yana
----- Her tuzlugum var diyene . . . . hiyarla yetisemedim . . . . |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anladigim sekliyle bir öz elestiri, hakli olarak. Duyarli olup bu konuya bir tek sen cevap verdigin icinde ayrica tesekür ederim. Paylasmis oldugun parca cok güzel, bunun en güzel yorumu ile Sayin Cengiz Özkan abiden dinlemek de bir ayricalik ayrica. Tesekür ederi saygilarimi belirtirim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selam Efe!..Paylaşımın için,teşekkürler..
kadılar müftüler fetva yazarsa işte kemend, işte boynum asarsa işte hançer, işte kellem keserse dönen dönsün ben dönmezem yolumdan.. *********
Alçakta yüksekte yatan erenler Yetişin imdada aldı dert beni Başımı alıp hangi yere gideyim Gittiğim yerlerde buldu dert beni
Abdal Pir Sultan'ım gönlüm hastadır Kimseye diyemem gönlüm yastadır Bilmem deli oldu bilmem ustadır Şöyle bir sevdaya saldı dert beni
----- Herkes İnsanlıgı Degiştirmeyi Düşünür Ama,Kimse Önce Kendisi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selam güzel dost!.. Katılımın için,teşekkürler..
Hüsne magrur olma ey yüzü mâhım Niceler yokuştan inişten geçti Kar etmedi sana feryad u ahım Tir-i ahım kuh-ı keşişten geçti
Seni bi-mürüvvet seni bi-vefa Kim kime etmiştir ettigin bana Şimdi de yar olmak istersin amma Nideyim sevdigim iş işten geçti
Benden sana izin ey gözü afet Var kimi istersen eyle mahabbet Şimdengeri sen sağ ben selamet Seyrani bu alış verişten geçti ----- Her tuzlugum var diyene . . . . hiyarla yetisemedim . . . . |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ben o boyutta anlatmak istemedim, yada yanlis ifade ettim, acikliyayim müsadenle . . . Bugün türkü ve ezgilerimizi dinleyen bir kitle var elbet, ancak türkiye geneline bakarsan serdar hadise beat box yada rap gibi özentilerle bezenmis bugün piyasad olup seneye kimsenin yüzüne bakmadigi ipe sapa gelmez sözlerle sözüm ona pop ve sayre. Bunlara baktigim zaman bir kiyaslama ile karsilastirdim, kisisellestirmedim, bilmem anlatabildimmi. Bugü bir tarkan bile türkü söylüyorsa bu güzel bir gelisme, yani özümüzden güzel paylasim. Bir yabanci uyruklunun vermis oldugu gönülü biz biz oldugunuz halde veremiyoruz demek istemistim. Umarim aydinlatabildim söylemek istediklerimi. Saygi vede Selamlarimla Efe Kaptan ----- Her tuzlugum var diyene . . . . hiyarla yetisemedim . . . . |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sefaniz olsun mehriban hanim, daha güzel türkü paylasimlarimizi haydi söyleeee claninda mevcut. hayirli sabahlariniz olmasi dilegi ile . . . Efe Kaptan ----- Her tuzlugum var diyene . . . . hiyarla yetisemedim . . . . |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Evet güzel dost, demek isteyipde tarifinde zorlandigim konuyu sen daha güzel aydinlatmissin, aradigim ortak nokta buydu . . . Tesekür ederim, tarifin bundan daha güzel olamazdi . . . Selamlarimla ----- Her tuzlugum var diyene . . . . hiyarla yetisemedim . . . . |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Paylasim cok güzel, acizhane sizden istirhamim bu türküyü birde Mahmut Yalin´dan dinlemeniz, youtubede var ben burada sizin icin baska bir sey paylasmak isterim izninizle . . .. Benden size . . . ----- Her tuzlugum var diyene . . . . hiyarla yetisemedim . . . . |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Abartisiz, her zaman her yerde söylemisimdir, Türkü söyleyen yürekler her zaman kalitedir, evet bu dogru . . . Ancak Emre Saltik benim icin Number 1 . . . ve senin icindi, sefan olmasi dilegimle . . . Saygilarimla ----- Her tuzlugum var diyene . . . . hiyarla yetisemedim . . . . |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

Sevdan ile düştüm yaban ellere Dalıp çıktım ateşlere küllere Giyin de bir çarık Gel ardım sıra Dağlara yollara çöllere
Diyardan diyara bir yol Sor beni yarim yarim Bul beni yarim yarim Gör beni yarim yarim Ah beni beni
Sen kalem ol ben de kağıt Yaz beni yarim yarim Çiz beni yarim yarim Çöz beni yarim yarim Ah beni beni
Kurban olam kalem tutan ellere Dertli dertli name çalan tellere Yanık yanık türkü diyen dillere Dağlara yollara çöllere ...
buda benden gelsin  ----- SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :)) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kurban olam kalem
tutan ellere Göstermis oldugunuz ilgi ve alakadan dolayi konuya duyarli olan sizlere ayri ayri tesekür ediyorum. Saygi ve de Selamlarimla Efe Kaptan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kurban olam kalem
tutan ellere
Göstermis oldugunuz ilgi ve alakadan dolayi
konuya duyarli olan sizlere ayri ayri tesekür ediyorum.
Saygi ve de Selamlarimla
Efe Kaptan ----- Her tuzlugum var diyene . . . . hiyarla yetisemedim . . . . |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kurban
olam kalem tutan ellere
konuya duyarli olan sizlere ayri ayri tesekür ediyorum. Saygi ve de Selamlarimla
Efe Kaptan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Göstermis
oldugunuz ilgi ve alakadan dolayi
konuya duyarli olan sizlere ayri ayri tesekür ediyorum. Saygi ve de
Selamlarimla
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
konuya duyarli olan sizlere ayri ayri tesekür ediyorum. Saygi ve de
Selamlarimla
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

Bulutlardan haber saldım sen gelecektin Yağmuryağdı gözlerime sen silecektin Taş duvarlar sıkar beni Gönlüm dağlarda Resmin çizdim hasret kokan duvarlarıma Güller diktim penceremin ön tarafınA ama Kelepçeler sıkar beni (demir kapı sıkar beni) Gönlüm dağlarda... rica ben tsk ederim bende severim türküleri iyi yorumlar ----- SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :)) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sazimi astim duvara,  Yanliz kalsin bahti kara,  Vasiyetim tüm dostlara,  Türkülerle gömün beni..  Efe kaptan.......Yüregine saglik.. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çalın davulları çaydan aşağıya Aman aman Mezarımı kazın bre dostlar Belden aşağıya
Koyun sularımı kazan dolunca Aman aman
Aman ölüm, zalım ölüm Üç gün ara ver Al başımdan bu sevdayı Götür yare ver
Aman ecel, canım ecel Üç gün ara ver Al başımdan bu sevdayı Götür yare ver Selanik Selanik viran olasın Aman aman Taşını toprağını seller alasın
Sen de benim gibi yarsız kalasın Aman aman
Aman ölüm, zalım ölüm Üç gün ara ver Al başımdan bu sevdayı Götür yare ver
Aman ecel, canım ecel Üç gün ara ver Al başımdan bu sevdayı Götür yare ver ...
----- SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :)) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
//www.youtube.com/watch?v=PGbpTP7fZms |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!