|
|
|
3 Fidan`a dair... |
DARAĞACINDA ÜÇ FİDAN
İlk kez çocukluk yıllarımda duydum adını.
Kimileri iyi diyordu,
Kimileri ise kötü.
Kötüleyenler ona “Vatan haini” diyorlardı.
Dedim ya çocuktum,
Nereden bilirdim ki, asıl ona vatan haini diyenlerin vatana ihanet ettiklerini.
Bugün 6 Mayıs..
Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara gün olarak eklenen günlerden biridir bugün.
6 Mayıs 1972 tarihinde; üç genç fidan, adına “Siyasi suç” (!) denilen bir sebeple, haksız yere idam edildiler.
Siyasi suçtan kasıt ise, bu üç gencin emperyalizme boyun eğmemesi ve dik durmasıydı.
Atatürk yatağa düştüğü andan itibaren, ABD’nin mandası olmuş bu ülkede, bu işgali gururuna yediremeyip “Tam bağımsız Türkiye!” Sloganını attıkları için, Amerikan askerlerini denize attıkları ve alıkoydukları için idam edildi bu üç genç.
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan.
Bu yüreği gerçek vatan aşkı ile yanan gençler, canları pahasına “Tam Bağımsız Türkiye!” derken, birileri limana demirlemiş o Amerikan gemilerini kıble yapıp, önlerinde namaz kıldı. Sonra da; “Allahu Ekber” nidaları ile Kanlı pazarı yaşattı. Emperyalizme karşı birleşmiş bu gençlere ellerinde bıçaklar ve sopalarla saldırdılar. Ali Turgut Aytaç ve Duran Erdoğan adlı gençlerde o gün öldürüldü. O gün saldıranlar sonra milletvekili dahi oldular.
Amerikan gemilerini kıble yapanlar vatansever (!) ve milliyetçi (!) oldu, asıl vatan sevdalıları ise kominist vatan haini.
6 Mayıs 1972’den sonra kimse o çocuklar kadar cesur olamadı. Kimse onlar gibi Amerika’ya kafa tutamadı bu ülkede. Tutacak gibi olanlar, eli kalem tutanlar, ya havaya uçuruldu ya da kazaya kurban gitti. Ülkenin her tarafına nüfuz etmiş emperyalizmin gücü tıkır tıkır işliyor, istedikleri insanlar istedikleri yerlerde görevlerini layıkıyla yapıyorlardı.
Uyanan olmamalıydı!
Uyanıp uyaran olmamalıydı!
Çark dönmeliydi!
Çarka çomak sokanlar ise yok edilmeliydi!
Tıpkı bu korkusuz üç fidan gibi..
Tarih her daim kahramanları yazar ve onları asla unutmaz. Onları haksız yere cezalandıranları ise hatırlamaz.
Tüm dünya Che Guevara’yı kahraman olarak tanır, fakat onu kurşuna dizme emrini vereni tanımaz.
Bugün 6 Mayıs ve tüm Türkiye bu üç fidanı konuşuyor, peki idam emrini vereni tanıyan?
Tam 48 yıl geçti fakat hiçbir şey değişmedi.
Yine aynı çark dönüyor ve yine gerçek vatan sevdalıları o çarkın arasında öğütülüyor.
Onlar Amerikan conilerini denize döktüğü için idam edildiler, onlara vatan haini diyen sözüm ona vatanseverler (!) ise Mehmetçiğimizin başına geçirilen çuvallara gık diyemediler.
Son noktayı Deniz Gezmiş koysun;
"Benden değil, Mustafa Kemal'in sizlere bırakmış olduğu mirası yok etmek isteyenlerden korkun.”
Ruhunuz şad olsun fidanlar!
Alinti Alpjuan.
|
|
|
|
|
|
|
|