|
|
|
Demli Cay.. |
Icerdeyken,
en cok Gökyüzüne bakar insan.
Sonsuz Beyazli Mavilige, aranir kendine dair..
Canlanir hatiralar,Özlem kokar havanin agirligi
Hasretle kaynayan Cayin kokusudur esintiyle gelen.
Dem'i Ask ve Muhabbet olur.
Tüm Dost Yüreklere Selam ve Afiyet olsun.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Demli Cay.. |
“ Biz, çayın yalnızlığa iyi gelen tarafını da severiz. Avuçlarken ince belli bardağı hücrelere kadar hissettiren sıcaklığında unuttuk yalnızlığı.”
Oguz Atay.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Demli Cay.. |
‘’Basit yaşayacaksın basit, sanki bir gün yaşamın sona erecekmiş gibi basit, çay, simit ve peynirle… ‘’
N.Hikmet.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Demli Cay.. |
Haydi bitirde tazeliyeyim cayini.
Yalnızlığa dayanırım da, bir başınalığa asla.
Yaşlanmak hoş değil öyle duvarlara baka, baka.
Bir dost göz arayışıyla.
Saat tıkırtısıyla…
Korkmam, geçinip gideriz biz mutlulukla.
Ama; ‘’Günün aydın, akşamın iyi olsun'’
diyen biri olmalı.
Bir telefon sesi çalmalı ara sıra da olsa kulağımda.
Yoksa, zor değil, hiç zor değil, demli çayı bardakta karıştırıp, bir başına yudumlamak doyasıya.
Ama; ‘’ Çaya kaç şeker alırsın ? ‘’
Diye bir ses sormalı ya ara sıra…
Ali Eyüpoglu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Demli Cay.. |
Çayda ne buluyorsun diyorlar. İnsanlarda arayıp da bulamadığımı buluyorum. Sıcaklık ve samimiyet
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Demli Cay.. |
Hadi ansızın çık gel. Beraber dağıtalım hüzünlerimizi; Bir bardak çayın buğusunda.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Demli Cay.. |
Çay içeceğinin ruhu huzur, rahatlık ve inceliktir.
Arthur Gray.
cay icerken dinleyin mutlaka... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Demli Cay.. |
Tek dizelik şiir bonusu: Çay henüz her şey bitmedi demektir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Demli Cay.. |
Ve oturdu mu bir masaya Hakkını verir çay içmenin Cahit Zarifoğlu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Demli Cay.. |
Mutsuzluk gülümseyerek gelir, adıyla süslenmiştir; Banliyo treninde rastladığımız Sınav saatini kaçırmış liseli kız, Hep kazanırsın ey çözümsüzlük! Ey otobüssever ey Troya yolcusu! Anımsarsın günlerce konuşup durmuştuk O İB (ipekböceği) sesli kadını; Birinin Grönland’ı olmaya hazırlanıyordu. İki çay söylemiştik orda, biri açık, Keşke yalnız bunun için sevseydim seni. Cemal Süreyya.

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Demli Cay.. |
Bu yüzden her aşkın gerisinde bir kuraklık vardır ve her aşk büyüler kendini kendi başkaldırısıyla. Aşklar ki ah aşklar, yalnızlığımız kadardır. Hasan Ali Toptas.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Demli Cay.. |

Biz çayın yalnızlığa iyi gelen tarafını da severiz
----- Bir yýldýz gibi kayarým hayatýndan, yapabileceðin tek þey di |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Demli Cay.. |
uzun süre düşündüm, nedir ağzımdaki yaban tad üvez değil, karadut değil, sevdiğim bir şey değil ama bana yabancı gelmiyor ve alıştırıyor kendine bir ses, bir açıklama bir evet ya da hayır değil eski bir şey, evi olan eski bir bahçe alnım değişmez biçimini buluyor sanki karadut karasından, üvez kokusundan birisi geliyor karşıma oturuyor bahçede bir ölüm olayına ilişkin bir şeyler soruyor önce çayınızı için diyorum, hayır diyor ısrar ediyorum hayır diyor ben hiç çay içmem özellikle alacakaranlıkta hüzün verirmiş ona Turgut Uyar.

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Demli Cay.. |
Sonra belki çay içeriz. şansımız varsa yağmur da yağar. damlalara huzur yüklemece oynarız. benim damlam seninkini alnından öper. güzel şeyler olur belki. sen gel bence.. Sen Gel Bence. Lale Müldür. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!