60 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 05.04.22, 21:21 Nr.: 1 Antworten

14. haftanin sözü
Is gene basa düstü

Zekanin gercek göstergesi hayalgücüdür, bilgi degil.

Albert Einstein

-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 06.04.22, 09:34 @facelook Nr.: 2 Antworten

14. haftanin sözü
Bir insanin zekası verdiği cevaplardan değil sorduğu sorulardan anlaşılır  da demiş  kendileri 
0

Beitrag gepostet am 07.04.22, 08:57 @facelook Nr.: 3 Antworten

14. haftanin sözü
Teşekkür ederim face  

Doğru demiş Einstein abimiz bencede, neticede bilgi sınırlı ama hayal gücü öyle değil sınırı yok saçma da olsa bazen  

-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 07.04.22, 20:56 @xsitare Nr.: 4 Antworten

14. haftanin sözü
Valla ben de senden beklemistim xsi  
Sali aksamina kadar bekledim, baktim bir sey yok piyasada, ekledim kactim    

Haftaya kizim sana söylüyorum gelinim sen anla diyerekten, ben sus pus kesiliyorum ona göre

-----
0

Beitrag gepostet am 07.04.22, 20:57 @witch Nr.: 5 Antworten

14. haftanin sözü
Aklini nasil kullanabilirsin, yollarini ögretiyor iste soru sordurarak....Hayalgücünün ama daha kuvvetli oldugunu da vurgulamadan gecmiyor iste
-----
0

Beitrag gepostet am 07.04.22, 20:58 @odyseuss Nr.: 6 Antworten

14. haftanin sözü
Tommiks, teksas okumaktan vazcaymayacaksin bu hayattan bir seyler ögrenmek istiyorsan ody
-----
0

Beitrag gepostet am 07.04.22, 21:00 @isabella Nr.: 7 Antworten

14. haftanin sözü
rici ederim ablos  

Hayalgücünün seni sadece a veya be ye degil, her ama aklina gelebilecek veya gelemeyecek her yere götürebilecegini unutmamiz gerektigini hatirlatiyor bize

-----
0

Beitrag gepostet am 09.04.22, 00:04 @facelook Nr.: 8 Antworten

14. haftanin sözü
Selam facelook.. derin bir konu , cümleyi okuyup pembelere dalmak istiyor insan hemen.. ama ben biraz daha gri tonuna değineceğim hayallerin...bence hayal içinde yalan barındırabilecek en münasip dünyadır...hayatın gerçek yüzünden kaçmak isteyen kişiler için güvenli limandır...iki kavram arasındaki ilişkiyi şuradan kurarak devam edecek olursak ..yalanda zeki insanların işidir zekası olmayan insanın hayal ve yalan da iyi olamayacağı tezi diyelim buna..hayal kuran kişi ters bir durum yada sorunla karşılaşınca bu hikayeden vazgeçer yada aniden değişir ... daha daha yazasım varmış ama çok boğmayayım konuyu .. = ))
-----
balık olsam...vapur çarpar.
0

Beitrag gepostet am 09.04.22, 00:09 @facelook Nr.: 9 Antworten

14. haftanin sözü
psikolojik yönünü bir kenara bırakırsak ... hayali kurulmayan bir icad yoktur sanırım..günümüzde eğitim sınıflarının birçok kademesinde bizimde kullandığımız bir olgu ..çocuklara önce hayal kurdurup sonrada inovasyon çalışmaları yapılması genç yaşta bilimsel çalışmaların desteklenmesi toplumsal zeka ve gelişimi sağlar diye düşünüyorum ve destekliyorum....
-----
0

Beitrag gepostet am 09.04.22, 14:43 @16-delikuzu-16 Nr.: 10 Antworten

14. haftanin sözü
selam delikuzu...cogunlukta burada nickleri kisaltarak yazarim ama sende kisaltamiyorum yoksa selam deli-diye bi giris yapmam gerekiyor

Güzel yorum, tesekkür ederim ilk önce. Cocuklarin hayalgücünü asla arka plana atmamamiz gerektigine ben de inaniyorum, hayatta ulasmak istedikleri yere bu hayalgücü onlari götürecektir. Imkansiz diye bir sey yoktur, ben buna inaniyorum...er ya da gec bu imkansizi imkanli yapmak gene bizim elimizde. Bu yüzden hayalgücünün kuvvetinin akildan daha üstün olduguna inananlardanim ben de. Sadece akilimizi kullanarak zaten var olan, imkani olan düsünceleri gercege döndürme yolunda calismalar yapabiliriz. Ama hayalgücü öyle mi? mümkün olmayacak tüm durumlari nasil mümkün kilabiliriz diye düsünceler okyanusunda bogularaktan kendi aklimizi gelistirebilir, sinirlarimizi zorlayabiliriz. Hayal kurmak insanoglunun kendi psikoloji acisindan da önemli bir vurguya sahiptir. Insanin yasamda bir inanci, bir amaci, belirledigi bir yolu olmalidir. Bu gerceklesir veya gerceklesmez ama ugruna mücadele edilir ve bu da insani hayata bagli tutar

-----
0

Beitrag gepostet am 09.04.22, 23:30 @facelook Nr.: 11 Antworten

14. haftanin sözü
delilik ve dahilik teraziye koysak denk olur mu ? saçmalık deriz ...ama aslında bu iki sıfatta hayalgücünün eseri..dahiler hayallerini sonuca erdirmişken , deliler sürmekte olan hayallerinden avlanıp Adem yavruları tarafından yaftalanan kitledir..hiçte az değiliz bu arada ... Şaka bir yana 4 harf sıkıntı oluyorsa = )) deli diye kısaltan pek olmuyor ama kuzu derler arkadaşlar ...
-----
0

Beitrag gepostet am 10.04.22, 14:35 @16-delikuzu-16 Nr.: 12 Antworten

14. haftanin sözü
Selam 16

Zaten ince bir cizgi degil midir deliyi dahiden ayiran

Her insanda biraz delilik vardir, kiminde az kiminde cok ama illa ki var. Deli bu--diye tanimladigimiz insanlar ise sadece cesareti olan, icinde barindirdigi deliligini cevresine gösterebilen, algi yönetiminden korkmayan cesur insanlardir cogu kez

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

14. haftanin sözü