69 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 28.03.22, 09:42 Nr.: 1 Antworten

"Sergen"
Konumuzun aslina bakarsak sergen ile hic bir baglantisi yok ama kadina siddet konusunu isledigimiz Bergen Threadi ile az bucuk bagdastigi icin secimimi sergen den yana kullandim konu basligini secerken

Cogumuzun veya kimimizin bildigi üzere dün gece oskarlar dagitildi ve gece sansasyonal bir olay yasanmis, ben de sonradan okudum ve takip ettim olayi. Will Smith dün gece oscar gecesinin sunucusu Chris Rock a, esi üzerinden yaptigi bir espri nedeniyle, gelmis sahneye bir osmanli tokati yapistirmis ve inmis sahneden. Inerken de " esimin agzini aldina alma bir daha sakin sakin '%"$&x?&$ im herifi" diye de küfürleri savurmus.

Alin size siddet....Alin size topluma örnek insanlarin, kamu önünde her söyledigi cümleye, her yaptigi harekete dikkat eden, aslina bakilirsa kendini gelistirmis insanlarin yüzmilyonlar önünde uyguladigi siddet, küfür... Tutunulacak, savunulacak hic bir yani yok elbette ki ama gene de sorum size; sizin bakis acinizdan Will Smith in bu reaksiyonunun onu hakli cikaran bir yani var miydi? 

-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 28.03.22, 10:33 @facelook Nr.: 2 Antworten

"Sergen"
Yorum yapsammi bilemedim sonra kavga cikio
0

Beitrag gepostet am 28.03.22, 10:44 @witch Nr.: 3 Antworten

"Sergen"
Burasinin fikirlerin tartisildigi bir platform oldugunu unutma ve herkesin de kendi bir fikri olduguna göre
-----
0

Beitrag gepostet am 28.03.22, 11:19 @facelook Nr.: 4 Antworten

"Sergen"
Fikirlerin tartışılmasından  problem yok problem fikrini soylerken sozlerin haddini aşmasında  yoksa herkesin bir fikri  var icra edecek senin  "sergen" adli çalışmana  diyecek sözüm  will smith bana gore doğru  bir adamdır  herkesim bir eşref  saati var denk gelmistir diyelim
0

Beitrag gepostet am 28.03.22, 12:17 @witch Nr.: 5 Antworten

"Sergen"
Her insandan olgun davranislar, görgü kurallari icerisinde yapilan hareketler beklemen zaten basli basina yanlis olur. Argumanlarin bittigi yerde cirkeflik baslar ama yapilan bir elestri ile hakareti de dogru ayirt etmek gerekir diye düsünüyorum.

W.S. ye gelecek olursak eger, esref saati mesref saati diye onun yaptigini hakli cikarabilecek özürlerden, kusurlardan uzak durmamiz gerekir diye düsünüyorum ben de. Nefsine olsun, öfkesine olsun, iradesine olsun, hakim olamayan bir insan bence zayif bir insandir.

-----
0

Beitrag gepostet am 28.03.22, 12:19 @nemesis Nr.: 6 Antworten

"Sergen"
Zamaninda Sevda nin Hande ye gecirdigi gibi gecirdi resmen oulum  

Hakli konumunu dedigin gibi haksiz bir konuma getirdi böyle yaparak. Kendini cok daha farkli bir sekilde ifade edebilirdi

-----
0

Beitrag gepostet am 28.03.22, 12:25 @nemesis Nr.: 7 Antworten

"Sergen"
Ne dedin, ne dedin---diye bi google yap, cikarlar karsina sonra da otur izle eglenceyi   
-----
0

Beitrag gepostet am 29.03.22, 00:02 @facelook Nr.: 8 Antworten

"Sergen"
Kendisini bu hareket ile küçük düşürdü bence. Üstelik topluma örnek olacakken, böyle bir hareketi yakıştıramadım kendisine. 
Insan iradesine sahip olabilemi,  her şekilde şiddete karşıyım.
0

Beitrag gepostet am 29.03.22, 09:36 @nemesis Nr.: 9 Antworten

"Sergen"
Will örneginde oldugu gibi burada da iste bir hemcins siddeti ile karsi karsiyayiz
-----
0

Beitrag gepostet am 29.03.22, 09:38 @coole Nr.: 10 Antworten

"Sergen"
Beyfendi facelook hazretleri der ki, siddetin mental olsun, fiziksel olsun, cinsiyet ayirim etmeksizin, her türlüsü bir acizlik eseridir
-----
0

Beitrag gepostet am 29.03.22, 09:39 @nesli1986 Nr.: 11 Antworten

"Sergen"
coole yazdigim yorum senin yorumunu destekler tarzinda oldu biraz. Siddetin her türlüsü kabul edilemez, edilmemeli de
-----
0

Beitrag gepostet am 29.03.22, 09:50 @odyseuss Nr.: 12 Antworten

"Sergen"
Selam ody  Will ailesini, sevdigi insani korumakla elbette ki ona verdigi sevgiyi, saygiyi gösteriyor, ben insanim, ünlü olup olmamam ikinci planda kaliyor, öncelikle insanim ve sevdigim insanlari korurum, kimseye ezdirmem, rencide ettirmem diyo. Dogru olani da bu zaten ama sectigi yol cok yanlis. Yüz milyonlar seyretti bunu ve seyredenlerin büyük bir kisimi da cocuk, ergen veya kendini pek gelistirememis insanlar. Cikardiklari sonuc ne olacak? Siddet ile cözerim karsilastigim sorunlari, bakin dünyaca meshur bir insan bile yapiyor, ben neden yapmayayim... Üzücü bir durum aslina bakilirsa. 

Senin de dedigin gibi,sadece bu tür organizasyonlarda degil her türlü platformlarda, sahnelerde, televizyonlarda, radyolar da insanlar prim yapabilmek, reyting yapabilmek adina gözlerine kestirdikleri insanlar üzerinden cizgiyi haddinden fazla asiyorlar her defasinda. Will sahneye cikabilir, iki oturakli laf ile zaten chris i yerin dibine sokabilir, sonucunda ona özür diletebilir ve böylelikle sayginligini tüm dünyanin gözleri önünde tavan yaptirabilirdi. 

Insan olmak zor, dogru bir insan olabilmek hele cok zor ama insan olmanin beraberinde getirdigi cok önemli bir kural vardir: Bir insanin irkiyla, inanciyla, hastaligi ile asla dalga gecmeyeceksin, onu rencide etmeyeceksin. Bunu uygulamayi basarabilen insan zaten insanlik adina cok önemli bir yol katetmis oluyor....Offff, cok uzun yazdim gene  

-----
0

Beitrag gepostet am 29.03.22, 12:07 @facelook Nr.: 13 Antworten

"Sergen"
Bende yorum yapmadan duramadim size ama siz kavganin gerçek  nedenini bilmediğiniz  icin şiddeti sorguluyorsunuz aslinda yasadiklari hayat hakkinda ettiği  laf yüzünden  olay gerceklesiyo siddetten önce  milyonlarin sevdiği  bir adama saygi duymayan bir sunucunun densizliği  sadece.
0

Beitrag gepostet am 29.03.22, 20:35 @facelook Nr.: 14 Antworten

"Sergen"
Ne yazıkki sevgi yerine, her yerde şiddet uygulanıp, savaş çıkıyor. Dediğin gibi insanlar maalesef bu yola baş vuruyor.
Belkide bir güç gösterisi, daha güçlü, daha kuvettli, daha zengin, daha ünlü, daha çok sözü geçenler herkesi ezip geçebiliyor. 
Aslında Will S.in yaptığı rezillik....

0

Beitrag gepostet am 30.03.22, 10:36 @witch Nr.: 15 Antworten

Sen bu yorumu yazmadan ama ody nin attigi yorumu ve benim ona hitaben yazdigim yorumu okudun, di mi!? 
-----
0

Beitrag gepostet am 30.03.22, 10:38 @nesli1986 Nr.: 16 Antworten

Insanlarin cogu kendi ile barisik degil, kendileri ile yüzlesmekten kaciniyorlar. Bu nedenden ötürü de diger insanlara odaklanaraktan bi nevi kendilerinden kaciyorlar. Isin asli kisaca bu sanirim
-----
0

Beitrag gepostet am 30.03.22, 14:33 @facelook Nr.: 17 Antworten

"Sergen"
Sunucu baya pis basmış willinin damarına yani bencede çok ayıp etmiş autoimmun  hastalığı nedeniyle saçları dökülen will smithin eşinin saç dökülmesi ile dalga geçmesi hoş değildi bu benimde espiri anlayışıma zıt geliyor ama yinede o tokat hareketini yapmasaydı iyidi neticede onlar göz önünde bulunan bir çok kezde örnek alınan kişilikler. Haklıyken haksız durumuna düştü, gerçi birazcık da kurgu gibi göründü yani kahkahalar havada uçuştu da tuhafıma gitti ama yinede Tokat yerine sözlü net bir şekilde onu bozsaydı kanımca daha şık dururdu  
-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 30.03.22, 16:01 @isabella Nr.: 18 Antworten

Aynen isa, dedigin gibi sözlü bi uyarida bulunmasi gerekirdi. Bilmiyorum okudun mu, sana da yazayim, ody ye yanit olarak verdigim 20 nolu cevapta bu icerikler ve daha fazlasi var zaten
-----
0

Beitrag gepostet am 30.03.22, 19:53 @facelook Nr.: 19 Antworten

Ya sonra karşıdaki insanlarla uğraşıyorlar. İlk kendi kapının önüne bak dememişler 
0

Beitrag gepostet am 31.03.22, 09:09 @odyseuss Nr.: 20 Antworten

uzun yazmadin, her zaman kadardi ya iyi güldüm yalniz

Napiim anaciim, dilim uzun.....kestirip atamam ya   

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!