117 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 03.01.22, 19:38 Nr.: 1 Antworten

1. Haftanın sözü…
İç huzuruna mal olacaksa bu çok pahalıya patlayabilir… 

kaç kere bununla karşılaşıyoruz, insanlar gelip onlara göre dert görünen şeyleri sana  aktardığında tabiri caiz ise dangur dungur sesler dinletip, iç huzurunu bozuyor…  

Bunlara izin vermesen, çünkü senin için en önemli şey, savaş verdiğin etken huzurun ve en önemli ilişkin kendinle olan bağındır…. Bunun farkında olduğumuz halde ne yapıyoruz? Etrafımızda ki insanlara yaranmaya, hep yanlarında olmaya çalışır, hep bir kulağımızı verip onları dinleriz. Sonuç? Gelip çöplerini senin kapının önüne atarlar! 

Tabi ki değer verdiklerimizi dinlemek insaniyete bağlıdır, onlar için vakit ayırmanız önemli, birinin ihtiyaç duyduğunda yanında durmamız kadar doğal bir şey yok ama her gününü zehir etmelerine, iç huzurunun kaçmasına, çöplerinde boğulmana, neticesinde üzgün ve kızgın olmana izin verme…

Hayır, yeter de, sınırlarını koy, çünkü ipin ucunu kaçırdığında insanlar bunu alışkanlık haline getirip senin o mücadele  verdiğin iç huzurunu sürekli bozacaktır ve haliyle bu sana çok pahalıya patlayacaktır…insanların sürekli kirli ayakkabıları ile beyninde yürümesine izin verme. 

Biraz da değişiklik olsun insanlar ile hayalleri, hedefleri, fikirleri hakkında konuşmaya başla vizyonun değişsin, ağlama duvarı modundan çık, biraz da güzel şeyler duy ki bir nebze sevinç yaşa. Milletin dertleri ile kapının önünü çöpler ile doldurmasına, sırf onlar kendilerini daha iyi hissetsinler diye müsade etme. 

Büyük kişilikler fikirler aktarır, normali her hangi bir konuyu, küçük kişilikler ise başkaları hakkında konuşur… 

Harcama dedikodu için değerli vaktini, özellikle işin ucunda senin iç huzurun var ise, çünkü   başkaları hakkında konuşmak şimdiye kadar hiç kimseyi bir adım öteye götürmedi. 

Unutma iç huzuruna mal olacaksa bu çok pahalıya mal olabilir, doğru yolda yürümemiz dileğim ile iyi yıllar

isabella 

-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 03.01.22, 20:14 @isabella Nr.: 2 Antworten

1. Haftanın sözü…
Senin baka isin yokmu haftalari saymaktan baska. Yazdiklerinin yüzde 50 si okunuyor zaten.
Kisa ve öz paylasim yaparsan daha zevkli olur.. 
0

Beitrag gepostet am 03.01.22, 23:46 @nemesis Nr.: 3 Antworten

1. Haftanın sözü…
Ben aydinligi baska yerde arayanlardanim. Laf olsun hafta dolsun cümlelerinde degil. Sana da öneririm..
0

Beitrag gepostet am 04.01.22, 00:14 @nemesis Nr.: 4 Antworten

1. Haftanın sözü…
Ben watt la calismiyorum. Buyur sen parla
0

Beitrag gepostet am 04.01.22, 08:55 @cemre_123 Nr.: 5 Antworten

1. Haftanın sözü…
50% okunur mu bilemiyorum topu topu 10-12 kişi var zaten ama bu yazdıklarımda  100% haklı olduğumu göstermiş oldun yorumun ile teşekkür ederim. Kısa ve öz oldu umarım
-----
0

Beitrag gepostet am 04.01.22, 08:58 @nemesis Nr.: 6 Antworten

1. Haftanın sözü…
Teşekkürler nemo o işlere bakmıyorum ama isteyen okur fikrini söyler, konu tartışılır ya da es geçilir bu kadar basit. Forumun gerçek anlamı bu değil mi ben mi yanlış biliyorum yoksa
-----
0

Beitrag gepostet am 04.01.22, 09:14 @isabella Nr.: 7 Antworten

1. Haftanın sözü…
Ben konuyla alakali deilim söyle gecerken bi ugradim öylesine
0

Beitrag gepostet am 04.01.22, 15:15 @isabella Nr.: 8 Antworten

1. Haftanın sözü…
psssst, isa....anlasilan kapinin önü cöp dolmus gene   
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 04.01.22, 15:22 @isabella Nr.: 9 Antworten

1. Haftanın sözü…
Bi önerim daha var. Eger konu aciyorsan. Konu ile alakali baslik at. Hafta lari sayma. Her Forum da yapildigi gibi.
0

Beitrag gepostet am 04.01.22, 15:42 @cemre_123 Nr.: 10 Antworten

1. Haftanın sözü…
cemre, arayipta bulamayacagim bir yorum atmissin buraya valla bak. Ben bunun altindan girer, üstünden cikarim ve bayagi da eglenirim simdi haaa....cidden bak

Gerci buna yorum da diyemeyiz, kafadan direk olarak kisisel bir saldiririda bulunmussun sen. Neden, nicin, niye diye sormayacagim cünkü besbelli ki sov yapiyorsun burada. Forumda cok nadir aktifsin, konulara istirak ettigin pek görülmez, fikirlerini acik acik dile getirdigin cok nadirdir yani pasif bir forum üyesisin ama ne hikmetse sanki forum senin malinmis gibi kendi istegin dogrultusunda forum sekillensin diyorsun. Kendi actigin konuya yorumu birak, begeni dahi yapilmazken bu yorumuna su ana kadar sana yapilan bes begeni de gösteriyor ki ya farkli nickler altinda gelip yorumuna begeni yapiyorsun, egon pohpohlansin istiyorsun ki bunlari yapan cok var burada, cogu kez sahit olduk kendi yorumlarina, konularina baska nicklerle gelip begeni atanlari hatta onu birak kendi konusuna baska nicklerle cevap yazanlari, cok var onlardan (ve ben senin bu kategori insanina dahil olduguna da inaniyorum zaten) ya da ödlek kisiliklerin önde gideni bu begeni atanlar, kendi fikirlerini acik acik dile getiremiyor, baska insanlar arkasindan saklanaraktan kendilerine bu toplumda yer edinmeye calisiyorlar.... Her iki secenekte acizlik abidesi, hangisini secersen sec zaten

Gelelim simdi isa nin kalemine. Sen begenirsin yazilarini begenmezsin, bu senin kisisel tercihindir ama bu kalemi güclü kisiligi burada tutup, burada onun kaleminden faydalanmak varkene onu susturmaya calismak zaten baslibasina senin ne kadar da aydin bir insan oldugunu gösteriyor, di mi? Bu konuda bana hak verecegini tahmin ediyorum zaten aksi halde kendi kalene gol atmis olursun da, bi düsün derim   

Isa nin burada kalmasi, aktif bir sekilde forum hayatini sürdürmesi icin en fazla savas verenlerin basinda geliyorum zaten sanirim. Bunu su son senelerde bir kac kere forumda da sergiledim. Buradan uzaklastiginda, baska üyeler tarafindan yipratildiginda, üzülerek ayrildiginda sesimi cikarmisligim cok olmustur. Bu yüzden de hele ki sen, aydin kisilik, anlarsin ki bu yorumun dogrultusunda sessiz kalmam imkansizdi, avukat cübbemi giydim, basladim ben de bir iki cümle karalamaya derken, farkindayim...uzadikca uzadi ama sen okumasan da olur yazilanlari, ilk iki cümleyi oku, gerisini getirme, kiymetli zamanin heba olmasin

Hic oturup düsündün mu, isa neden bu haftanin sözü kösesini gelenek haline getirdi, kendisi burada olmadigi zamanlarda bile baskalarini görevlendirdigini ve kösesinin devam etmesini sagladigini? Gercekten hic düsündün mü bunu neden diye? Isa nin da dedigi gibi burasi bir platform, fikiralisverislerinin yapildigi, insanlarin özgürce fikirlerini, düsüncelerini beyan edebildigi bir platform. Farkli farkli konular ele alinir, yeri gelir konusulur, yeri gelir tartisilir yeri gelir konu kimsenin ilgisini cekmez, bos kalir,tb raflarinda yerini alir. Her ama her bir fikiralisverisi bir insana yeni bir bilgi aktarir, insan ögrenmeye hevesli ise ögrenir. Isa nin burada isledigi konularin cogu insanlik üzerine, sosyal yasam üzerine....insanligi daha iyi bir noktaya nasil getirebiliriz, sosyal yasamda karsimiza cikan sorunlari nasil ele alip, daha bir duyarlilik göstererekten dünyamizi güzellestirebilir, daha bi yasanir hale getirebiliriz. Bunlari isleyip, bizlerin önüne sunmasi, düsünmemize neden olmasi bile onu burasi icin vazgecilmez kiliyor.....15 kisi okusun, 1 kisi elini kafasinin arasina koyup düsünsün ve buradan kaptigini uygulasin ya da kendi cevresine aktarsin, o da oradan diger bi baska kisiye diye diye dagdan asagi yuvarlanan bir kartopu misali güzel düsünce, güzel insanlik büyüsün gitsin. Neresi yanlis bunun? 

Kendi özel sorunun vardir, kisisel problemin vardir, cekemezsin edemezsin, onun özeline dalar, sorununu oradan cözmeye calisirsin ama gelipte burada egonu baska bir insan üzerinden temizlemeye calisman gercekten de aydin bir insanin yapabilecegi bir eylem degil....Bunu da bi düsün istersen dedim ve sustum.....offf, cok yazdim yine   

-----
0

Beitrag gepostet am 04.01.22, 16:56 @nemesis Nr.: 11 Antworten

1. Haftanın sözü…
La yok, bir cümle iki cümle derken arka arkaya siralaniveriyor cümleler....daha giderdim de, yeter dedim....arkasi yarin, devami gelir   
-----
0

Beitrag gepostet am 04.01.22, 17:54 @facelook Nr.: 12 Antworten

1. Haftanın sözü…
Yazini yarisina kasar okudum. Ben like delisi olsam burada degil insta da ararim o like lari. Ama drmek insanlar benim gibi düsünüyor ki like atmislar.

Benim daha önce attigim konu da da, bu konuda anlatmak istedikletimi mizahli bir sekilde dile getirdim. Evet ben foruma pek girmiyorum. Ama ne kadar girdiysem de hep günün sözü ve haftanin sözünu konu aliniyor. 

Ya adam akilli konu acilmali ya da konuya yakisik baslik atilmadi. Do you understand me..
0

Beitrag gepostet am 05.01.22, 09:45 @cemre_123 Nr.: 13 Antworten

1. Haftanın sözü…
Nope....I ve got my issues in understanding you 

Ya ne dedigini bilmiyorsun ya da arkasina saklanabilecegin bos laflar üreterekten siyirmaya calisiyorsun

Az ve öz olsun acilan konular diyorsun da, haftanin sözlerinin %80 i zaten tek cümlelik konular, bu bir. 

Adam akilli konular acilmali diyorsun da, burada acilmadik konu kalmadi... civiklik derecesi -100° den ciddiyet derecesi +100° ye kadar. Burada ispanak yapraklari nasil kurutuluru da isledik, insan psikolojisinin binbir dalini da, felsefenin altindan girdik, üstünden ciktik, yemek tarifleri, sarki önerileri, dünya sorunlari, türkiye sorunlari, din dil, irk, kisacasi ne ararsan var burada. bu iki.

Foruma girmiyorum diyorsun, aktif olmadigin zaten asikar, e ne diye o zaman isyan ediyorsun? Hangi konuda aktif oldun, hangi konuya istirak ettin, fikirlerini belirttin de, burada ki durumdan hosnutsuzsun? Pasif bir üyenin bu serzeniste bulunmasi mantiksizligin daniskasi resmen. Hem de herkesin bildigi bir gercek varkene: Haftanin sözü konulari burada senelerden beri islenen, kendine forumda yer edinmis bir köse, kisacasi bir gelenek haline gelmis bir köse. Neden gidipte günün sözü, ayin sözü, sorusu, vs diyerekten konu acan fake nicklere dalipta, onlara herhang bir serzeniste bulunmuyorsun o zaman? bu da üc etsin hadi bakalim.

Senin yaptigin bu cok celiskili, tutarsiz yorumlara begeni atanlarin kafalarinda ki contayi biraz daha sikistirmalari gerek, bu benim yazdigim aciklamalara gerek bile duymadan aslinda ortaokul ögrencisinin kavrama kapasitesi bile anlayabilirdi senin bu tutarsiz yorumunu.... Madem fake degiller bu begeni atanlar, o zaman ilk yorumumda da dedigim gibi hem ödlekler hem de düz mantik yapabilme, anlama, kavrama kabiliyetlerinden cok uzaktalar. Ama bir insanin bu kadar mantiksiz olabilecegine ki bu durumda 4 insanin birden bu kadar mantiktan uzak olabilecegine pek inanmadigimdan dolayi, fake olduklarina neredeyse adim kadar eminim yaws    

-----
0

Beitrag gepostet am 05.01.22, 12:54 @facelook Nr.: 14 Antworten

1. Haftanın sözü…
Bosuna yazdin tek cümlesini dahi okumayacam.
0

Beitrag gepostet am 05.01.22, 13:52 @cemre_123 Nr.: 15 Antworten

1. Haftanın sözü…
Hadi bakalim, insallah   
-----
0

Beitrag gepostet am 06.01.22, 12:53 @zorakiask Nr.: 16 Antworten

1. Haftanın sözü…
İyi ettin zoraki yine yine bekleriz
-----
0

Beitrag gepostet am 06.01.22, 12:56 @cemre_123 Nr.: 17 Antworten

1. Haftanın sözü…
Her forumda yapıldığı gibi ?  iyidi neyseki kahyam yok olamam normal, değilim standart, kalıba sığmam diyeyim ZenG gibi
-----
0

Beitrag gepostet am 06.01.22, 12:58 @facelook Nr.: 18 Antworten

1. Haftanın sözü…
Gelsin handeden "Çöp" o zaman avukat  

Herşeyi koy bir torbaya, hepsi çöp  korkma dök 

-----
0

Beitrag gepostet am 06.01.22, 12:59 @xsitare Nr.: 19 Antworten

1. Haftanın sözü…
Yine yeniden okuması ne kadar da güzel sitarem 

Aynaya bak,en güzel gülümsemeni ve en umursamaz bakışını tak yüzüne...
İşte şimdi dünyanın en muazzam fotorafını çekebilirsin....
Çünkü dünyayı güzelleştirmenin yolu...
Kendi yüreğinin önünü süpürmekten geçer önce...

-----
0

Beitrag gepostet am 06.01.22, 13:19 @isabella Nr.: 20 Antworten

1. Haftanın sözü…
Avukatlik ücretimi artik özelden yollayacagim IBAN ima yollarsiniz sayin müvekkil hanim   
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

1. Haftanın sözü…