99 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
Beitrag gepostet am 04.10.21, 06:32
Nr.: 1
Antworten
isabella
40. Haftanın sözü…
Hayvanları koruyalım,
mutlu bur gelecek sağlayalım !!!
Sesinden rahatsız olunup zehirlenenler... hastalık saçar diye çuvallara doldurulup şehir dışına ıssız yerlere atılan... cinsiyeti verimsiz olduğu için boynu kırılan... daha çok çalışsın diye dumanlanan... bakamayıp ormana bağlanıp ölüme terkedilen... psikopatların eline geçip topuklu ayakkabı ile kamera önünde ezilen... zevk için dövülen, yakılan, savurulan, boynuna urgan geçirip sallandırılan, korkutulan... tecavüz edilen.. insanlar için bütçeye uygun olsun diye damızlık olarak küçücük alanlarda beslenen... bir insana hakaret sıfatıyla kullanılan vs...
göründüğü üzere gerçekte maalesef farklı ama kim sevmezki hayvanları diye sorsam, Herkes “ben çok severim” der... bir düşünün bakalım ve içinizden “gerçekten seviyoruz evet,” diyin, çünkü her bir canlının yeri, yararı, dengesi var bu evrende... hatta bazı kültürlerde kutsaldırlar... onlar sayesinde her yer yemyeşil.. onlar sayesinde karnımız tok... üstümüz pek... nefes almamız bile onların sayesinde, örneğin sincaplar bilerek mi yoksa farkında olmadan mı milyonlarca ağaç dikerler, nasıl mı? kışın yemek üzere topladıkları Ceviz, Badem gibi kabuklu yiyeceklerin Tohumlarını saklarlar. Kış gelince de bu tohumların çoğunu bulamazlar. Toprak içinde tohumlar fidan olurlar, haliylede ağaç...
sadece nefes ve yiyecek değil psikolojimize bile iyi gelir hayvanlar.. bir kedi sahiplendim, başlarda tereddüt etmeme rağmen şimdi anlıyorum ne çok mutluluk getirdiğini, alıştığımı, özlediğimi, sevildiğimi, yorgun bir günün ardından kapıda karşılamasını ve bütün kötü enerjiyi söküp attığını.. durduk yere birden gülmenin ne iyi geldiğini ...
sadık dostlarda deriz bir çoğuna, hatta bazen “insan” dediklerimizden bile o duyguyu alamayız ... şiirlere, şarkılara bile ilham olmuştur hayvan arkadaşlarımız.. arkadaş diyorum çünkü onlar bizim gibi nefes alırlar, bir üstünlüğümüzüde görmüyorum, hatta bazen kendi kendime sorarım ne bileyim işte merak ediyorum... yavrusunu cami avlusuna bırakan... zevk için avlanan... öldürüp soyunu kurutan... tabiattı kirleten.. ağaç kesen ... başka bir hayvanı sırf postu için öldüren.. derisini yüzüp koluna takan... yavrulara yan gözle bakan... bir hayvan var mıdır? Düşünür dururum işte acaba kim hayvan kim insan!!!
4. Ekim dünya hayvanları koruma günü vesilesi ile sadece senede bir değilde, her bir gün onları korumamız ve sahip çıkılması gerektiğini hatırlatmak istedim... çünkü yaşam sevgi ile güzelleşir, lütfen sizde sevgiyle kalın..
isabella
-----
memento mori - memento vivere..
0
Beitrag gepostet am 05.10.21, 18:59
@isabella
Nr.: 2
Antworten
-solyanim
40. Haftanın sözü…
Yine güzel yazdin aslan emsom bitanesin
0
Beitrag gepostet am 06.10.21, 09:23
@isabella
Nr.: 3
Antworten
facelook
40. Haftanın sözü…
selam isa.....insan vardir, insan vardir. genelinde insanlar zaten ikiye ayrilir, din dil irk farkliliklari gözetmeksizin. iyi insan ve kötü insan. Iyi insanlara zaten deginmeme gerek yok, az sayida bulunurlar, dogal ortamlarda yasamayi severler, kesfedildikleri takdirde gene iyi insanlar tarafindan el üstünde tutulan, kötü insanlar tarafindan ise sömürülmek üzere sahiplenilen, nesli tükenmeye yatkin varliklardir....bunlari gec, bunlarin kalpleri zaten sevgi dolu, merhamet dolu olur ve hayvanlara karsi tutarli olurlar.
Kötü insanlara gelince, onlar zaten birak hayvani, yakin es dost akraba, arkadas cevresi, sosyal cevrede bulundiklari, karsilarina ciktiklari insanlara kendi cikarlari dogrultusunda nasil kazik atarim, nasil kendi cikarlarim icin kullanir, ederim, onlarin üzerinden hayatimi daha iyi nasil sekillendirebilir, yoluna koyabilir, edebilir hesaplari yapan ve her daim seni satan, sana önem vermeyen, deger vermeyen insanlar toplulugudur ki ne yazik ki asiri cokca var bu tarz insanlardan. Sadede gelecek olursam, insani düsünmeyen, inciten, kiran, yaralayan, psikolojik travmalar yasamasina neden olan, siddet uygulayan, vs. diye liste uzar gider de, iste bu insan toplulugu insanlari düsünmüyor da, hayvanlari mi düsünecek. Isimiz zor, cok zor be isa
Aslinda sadece bi yorumsuz yorum atarim bu konuya, daha önce islenilen bir konu oldugu icin diyordum da, duramadim gene
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0
Beitrag gepostet am 06.10.21, 23:10
@isabella
Nr.: 4
Antworten
babey
40. Haftanın sözü…
Kendin gibi olmadigin yere ait degilsin
Duygularinin anlasilmadigi veya anlatilmadigi yere de ait degilsin
Sürekli elestirildigin ve engellendigin yere de ait degilsin,
Kendini degersiz,önemsiz ve önceliksiz hissettigin yere de ait degilsin,
Sevildigine dair acabalarin varsa kafanda,
Evinde degil,bir gurbetin tam icindesin...
-----
Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm
0
Beitrag gepostet am 07.10.21, 10:36
@xsitare
Nr.: 5
Antworten
isabella
40. Haftanın sözü…
Amin cümlemizin inşallah sitarem
Seninde eline gönlüne sağlık ve hep sevgi ile kal emi
-----
0
Beitrag gepostet am 07.10.21, 10:37
@-solyanim
Nr.: 6
Antworten
isabella
40. Haftanın sözü…
Sağol Hemşom sende öylesin
-----
0
Beitrag gepostet am 07.10.21, 10:39
@okeyicinhesap
Nr.: 7
Antworten
isabella
40. Haftanın sözü…
Hay elinize sağlık sizin ne kadar da doğru sözler.. çok teşekkür ederim katkınızdan dolayı
-----
0
Beitrag gepostet am 07.10.21, 10:46
@facelook
Nr.: 8
Antworten
isabella
40. Haftanın sözü…
Yalnız şöyle birşey var o canlılar olmasa insan olmaz ki bir de bu taraftan baksak. Örneğin su hangi insan susuz yaşayabilir ? O 1 kg sofraya getirilen et kaç litre suya mahal oluyor ? Sonracığıma kullanılan ilaç veya bir arkadaşımızın dediği gibi kosmetik ürünlerdeki deneyler sonucu telef olan hayvanlarımıza yazık değil mi ? Biraz daha bilinçli olsak bu konuda hiç de fena olmaz
Konuyu yine yeniden işlerim var mı emeğe saygı lütfen
-----
0
Beitrag gepostet am 07.10.21, 10:47
@babey
Nr.: 9
Antworten
isabella
40. Haftanın sözü…
Harcanıyoruz mu burada acaba babey usta bunu ciddi ciddi düşüneyim
Katkından dolayı teşekkür ederim
-----
0
Beitrag gepostet am 07.10.21, 16:58
@isabella
Nr.: 10
Antworten
facelook
40. Haftanın sözü…
e ben ne dedim, ortaya karisik bir meze tabagi eksik kaldi sadece yazimda, o kadar
emegine saygi sunuyor, hürmetle önünde egiliyorum
-----
0
Beitrag gepostet am 07.10.21, 17:03
@isabella
Nr.: 11
Antworten
poncigim
40. Haftanın sözü…
Dünya fani konan göçer, sabah olur rüya biter.
Rabbim bizlere huzuruna güzel hatıralarla güzel amellerle dönmeyi nasip eylesin.
ellerine saglik isocan konudan uzaklastimmi acaba
0
Beitrag gepostet am 07.10.21, 17:17
@poncigim
Nr.: 12
Antworten
facelook
40. Haftanın sözü…
konunun yanina dahi ugramadin ki, ne uzaklasmasi
-----
0
Beitrag gepostet am 07.10.21, 17:35
@facelook
Nr.: 13
Antworten
poncigim
40. Haftanın sözü…
sen oyle diyorsan dogrudur
0
Beitrag gepostet am 07.10.21, 17:51
@poncigim
Nr.: 14
Antworten
facelook
40. Haftanın sözü…
bunu ben demiyorum, filli boya a.s yönetim kurulu üyesi abdulkadir durmus bey diyor
-----
0
Beitrag gepostet am 12.10.21, 20:37
@isabella
Nr.: 15
Antworten
demir_45_
40. Haftanın sözü…
cok seyi merak edıyon be arkadasım hersey yerli yerınde kalsın
!!!!!
-----
Bir yıldız gibi kayarım hayatından, yapabileceğin tek şey; d
0
Beitrag gepostet am 13.10.21, 06:57
@isabella
Nr.: 16
Antworten
_asya59
40. Haftanın sözü…
cok güzel yazmissin
Ama inan bana kimse kimseyi tinlamiyor.......
ac kalsan yandaki komsu dönüp bakmaz
malesef suan böyle bu dünyaaaada yasiyoruz
-----
cukuru arkadan kurma önden kurki göre bilim
0
Beitrag gepostet am 13.10.21, 07:08
@_asya59
Nr.: 17
Antworten
demir_45_
40. Haftanın sözü…
senın komsun olsaydım ıyıdi
-----
0
Beitrag gepostet am 13.10.21, 07:36
@demir_45_
Nr.: 18
Antworten
_asya59
40. Haftanın sözü…
saol
bu dünya böyle
oturdum yerde cok evsiz var
hangisine bataniye vercemi sasiriyorum
-----
cukuru arkadan kurma önden kurki göre bilim
0
Beitrag gepostet am 14.10.21, 18:33
@isabella
Nr.: 19
Antworten
-solyanim
40. Haftanın sözü…
Slm hemsom bazen insanlara iyilik yapmakda yaramiyor basimdan gecen bir olayi anlatayim uzakdan tanidigim biri bazen zor duruma düstügünde ufak tefek maddi olarak yardimda bulunuyordum durumu düzeldiginde aldigini iade ediyordu bir defasinda tuna zor durumdayim misafirim geldi evde yiyecek dahi yok dedi durumuna üzüldüm inanin hasta yatagimda 40 derece atesim vardi gel al ben oraya gelecek durumda degilim dededim arabasinin olmadigini ve nolur yardimci ol diye yalvardi inanin 40 derece atesle yatagimdan kalkdim ve 50 km giderek 3 haneli bir rakami borc olarak verdim ondan sonra durumunun kötülestigini yani aldigini vermemek icin binbirdereden su getirdi siz siz olun iyi tanimadiginiz insanlara pek yardimci olmayin saygilar
0
Beitrag gepostet am 16.10.21, 12:48
@_asya59
Nr.: 20
Antworten
demir_45_
40. Haftanın sözü…
allah hepsinin yardımcısı olsun
-----
0
1
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!