36 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 15.09.21, 19:13 Nr.: 1 Antworten

Oysa Ferhunde hakliydi
Tatildeyim bu aralar, hic bir yere gitmedigim icin bu sezon evimde tadini cikariyorum, bol bol alisveris ve temizlik seanslari arasinda, tv de sabah kusagindaki programlar da bayagi bir eglenceli geliyor. 

haa unutmadan, alisveris dedim ya hani, gittim dyson un en son cikan v12 sini aldim, arkadaslar hic durmayin siz de gidin alin kurtulun. sirf ne kadar dogru karar verdigimi kendime ispatlamak icin, önce bir eski süpürgemle her tarafi süpürdüm, bir saat filan sonrasinda da bu yeni süpürgemle tekrardan. Anam sanki 2 ay süpürmemis gibi toz, kedi kili, sac kili, cekirdek kabugu, leblebi ne ararsan var, anlyacaginiz ufaktan bir sok gecirdim kendi kendime ve  kalakaldim öylecene.
Oturup aglayasim geldi yeminlen, demek ki ben bu kiymetli cigerlerime eziyet ediyormusum da haberim yokmus, onca tozu nefesimle birlikte icime cekiyormusum, üstelik her gün süpürdügüm tertemiz sandigim ortami.  
uzatmicam, bundan sonra, param mi var, gidip basicam konforlu ne varsa aklima taktigimi alacam. 

Ayni sekilde boyuna cep telefonuma saydirdigim oluyor, 2016 da almistim iphone 8 imi, ama gidici sanirim, bir tam bozulsunda sonra alirim diyordum, simdi diyorum ki ne diye bekliyorsun kizim, 5 dakika sonrasinda yasiyor olacakmisin ki. bu yüzden gidip alicam iphone 12promax i, hele bir ciksin. 
Gerci samsungun Galaxy Z Flip3 5G si cok hosuma gidiyor, cok seker, katlaniyor da miniminnacik oluyor ya cok begenmeme ragmen satici bile iphone un üzerine gecemez ama deyince, birden hevesimi kursagimda birakti. neyse. 

gelelim konumuza
bir yandan ev isi, mutfak dir yemek dir falan fisman derken, bir yandan tv de ki programlari dinliyorum, arada göz ucuyla da bakiyorum müsait oldugumda. 
Bizler zamaninda Fikreti ne kadar da öpüp basimiza koymusuz degil mi ? Yaprak dökümündeki fikretden bahsediyorum, tekrar tekrar izlemis olmama ragmen, nasil bir büyüsü varsa bu dizinin, cekiyor insani icine. 
bu fikret ne yaparsa yapsin hep hakli bulurduk onu öyle degil mi. Hatta örnek alirdik belki de, Ferhundeyse olmaman gereken bir karakter diye yansitildi hep bize, yani halk arasinda "tam dayaklik" bir tipdi her zaman. 
ha iste bakin nasil da agiz aliskanligimiz hala var "tam dayaklik" dedim, yani cözüm "dayak" la cezalandirmak hala mih gibi bilincaltimizda. 

Bundan 15 yil önce, yani öyle aman aman bir zaman da degil ona bakarsan, ama yine de cag atlamisiz düsüncelerde, ya da deger yargilarda, sadece uygulamada sikintilar mevcut ne yazik ki. 

Bir cekim esnasina baglayacagim olayi, simdi Ferhunde Sevket le Fikret yüzünden tartisiyor yatak odalarinda. 
Görümce fikret kalkmis Ferhunde ye siddet uygulamis, bunu anlatiyor soluk soluga Ferhunde Sevkete,  o da agac kovani gibi öylece durup bakiyor. 
Ferhunde barim barim bagiriyor "kimse bana el kaldiramaz, siddet uygulayamaaaaz" diye. 
Sevket de aman sus duyacaklar, aman sus basladin yine gibi sivisma sekillerindeyken, odadan cikiyor, salon da bulunan anne ve babasinin yanina mahcup bir sekilde oturuyor. Babasina bakamiyor bbile utancindan. 
Herkes sus pus, bakiyor Ali riza bey birseyler yapilmali, oglani ezikliginden kurtarmali derken duruma el atiyor, kalkip ikinci kata gidiyor fikret psikopatiin yanina. 
diyorki böyleyken böyle, gidip Ferhunde den özür dile. Sanirim sirf sevket arada kalmasin, daha fazla ezilmesin diye bunu fikret den istiyor. 
Demiyor ki, Kizim sen naptin, sen birinin üzerine yürüyemezsin, siddetle hic birsey cözümlenemez, daha beter olur, yooook, sadece git özür dile diyor. 

Fikret de carpilmis gibi öylece bakiyor babanin agzindan düsen cümlelere.  
Tam da burada yönetmen bey e cok kiziyorum. Yaprak dökümü gibi bir dizi ye sahipsin ulan, iktidar sendeyken iyi birseye vesile olsana, sen siddetti kinaman gerekirken, siddetin kesinlikle kabul edilemez olduguna dair vurgulaman gerekirken, sadece Fikretin babasi tarafindan telkin edilmesi sonucu hayal kirikligini öne cikarmissin. Bana ne fikretin kisisel hayal kirikligi, siddet var lan, önemli bu. 
Yani Fikret hanimin onuru, siddet uygulamis olmasindan cok cok daha önemliymis gibi.

Demek ki toplumca cogu insan, bundan 15 yil önce, dizi 2006 da yanina girmesiyle birlikte, siddeti henüz tabu olarak benimsememisdi, üzerine gidilmemisdi. Kaniksanmis sekilde devam ediyordu o algi, ya da daha dogrusu algisizlik diyelim biz buna. 
Normaldi yani konusarak cözülmesi gereken olaylarin aksine karsindakine siddet uygulayarak susturmak. 

Yazarken bile tuhafima gidiyor, ulan sen ne hakla karsindakine aci vermekle susturma cabasindasin. Sirf bünyen daha agir ve kuvvetli oldugu icin. Hem konusama hem de gel bana zarar ver, ohhh pasama, baska ?
bu ne zavallilikdir konusarak halledemedigin icin dövme gereksinimi duyman. 

Aferin kiz Ferhunde, tek basina buna karsi ciktigin, ses cikardigin icin. teee o zamanlar bile tepki vermen ne kadar da dogru birseymis. Hep tek basinaydin cesur kiz, hep savastin, keske biraz daha yükseleydin de toplumdaki algi daha cabuk degisivereydi. 

Sirf bu degil, bir sürü cekim esnasinda bugün Ferhunde nin yüzde yüz hakli ve diger kisilerin haksiz oldugunu söylüyorum. 

Ha birde aklimda diger bir cekim ani daha var: 
Sevket evli ama bosanmak üzere olan Ferhunde ile sevgili olmus, onunla da evlenecegini ve bir dügün yapmanin gerekli oldugunu beyan etmistir, bunun üzerine Ali Riza bey de "bu ayibi milletin gözüne mi sokmak istiyonuz" gibi aci aci bagirmis, herkesi yek san etmistir.  bakarmisiniz olaya )) 
Ayip diyor, bosanmis bir kisi ile evlenmek ve bir dügün yapmak ayipmis ali riza beye göre. Ahlaksizlikmis o zamanlar ona göre. ne kadar sacma ve kaliplasmis bir bakis acisi yarabbim. 
E noldu, hem kendin kirildin, cok yoruldun, hem de digerleri, öldün gittin sonucta onca dram dan sonra. 
Ali riza bey  sen bosu bosuna cabaladin, oluruna birakacaktin bazi seyleri, zaman geciyor, devir degisiyor, o kadar zarif ince ruhlu ve kültürlü biri olmana ragmen bunu da görebileydin keske. Degisime ayak uydurmak gerek. 

Sen dogru bildiklerini zorla kabul ettirmeyecektin, dogru olmus olsa bile. 
Sen sadece aktaracaktin, alan alacakti, almayan da sonuclarina katlanacakti. 
düse kalka ögrenecekti hayati, buna da müdahale etmeyecektin o kadar karamsar olmayacaktin, bak engel olabildinmi ? hayir, yine düse kalka bir sekilde hepsi yol aldilar, sen de öldügünle kaldin. 

diyeceklerim bu kadar
0

Beitrag gepostet am 16.09.21, 05:52 @marian Nr.: 2 Antworten

Oysa Ferhunde hakliydi
Güzel tebitler.
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Oysa Ferhunde hakliydi