105 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
Beitrag gepostet am 10.05.21, 05:02
Nr.: 1
Antworten
isabella
19. Haftanın sözü
İnsanlar aynı koşullar ile dünyaya gelemiyor. Kimisine doğuştan şanslı deriz veya “çok şükür, bin şükür elimiz ayağımız tutuyor, gözlerimiz görüyor, nefes alıyoruz..." ama şükür ederken etrafımızı hunharca, bencilce yok ettiğimizin bile farkında olmuyoruz... hani o doğuştan göremeyen bireylerimiz var ya, onların başka duyuları bizimkinden daha güçlü işliyor... o yürüyemeyen bireylerimiz örnek şekilde bize yol gösteriyor... o eli, kolu tutmayan bireyler var ya, ekmeğini taştan çıkartıyor... o zihinsel engelli bireylerimiz var ya, senin gibi hiç kin kusmuyor... o bir kromozom fazla olan bireylerimiz var ya “ ben senden üstünüm” diye böbürlenmiyor.... o tekerlekli sandalyeye mahkum olan bireylerimiz var ya, kimimizden daha çok başarıya koşuyor... o savaşlarda elini, kolunu, bacağını kaybeden bireylerimiz var ya, hiç biri boş laf ebeliği yapıp, faşist olmuyor.... hani derler ya “Birlikte yaşama kültürünün bir gereği olarak engelli varlığını unutmamalı, yaşam tarzlarımızda güçsüzlere de yer vermeliyiz “ diye, bence tam tersine onlar bizlerin bu zihnindeki engelleri affetsinler.... çünkü toplumsal mutluluk, bireylerin mutluluğundan, bu da başkalarının acısını ve eksikliğini paylaşmaktan geçer.... bu vesile ile dünya engelliler haftasını kutluyor, zihinlerdeki engellerin kökten kurumasını diliyorum... unutmayın her birimiz birer engelli adayıyız!!!
isabella
-----
memento mori - memento vivere..
0
Beitrag gepostet am 10.05.21, 12:23
@isabella
Nr.: 2
Antworten
facelook
19. Haftanın sözü
herkesin birer mussolini kesildigi bu ortamda iste asil zihinlerini kin, nefret, düsmanlik, dayatma, ötekilestirme, ayrimcilastirma, yalan, iftira, sahtekarlik bürümüs bu engelli beyinlerin artik kurumalari dileklerimle, ben de yeryüzünde yasayan bütün engelli insanlarin bu güzel haftasini kutlar, onlarin yasadiklari bütün zorluklarin kolaylikla üstesinden gelebilecek güc, inanc, sevgi ve saygiya sahip olmalarini dilerim....
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0
Beitrag gepostet am 12.05.21, 11:03
@isabella
Nr.: 3
Antworten
facelook
19. Haftanın sözü
isa, tam da haftasina gelmis....bu hafta forumda gene havada ucusuyor hakaretler, asagilamalar, küfürler...tam bir curcuna var gene
Haftanin mana ve önemini dile getiren bi konu oldugu icin yukariya tasiyayim dedim konunu ve yazinda ne derece isabetli nokta atislari yaptigini gösterem dedim
-----
0
Beitrag gepostet am 13.05.21, 08:50
@facelook
Nr.: 4
Antworten
isabella
19. Haftanın sözü
Aptala malum oldu diyemeyeceğim çünkü artık buranın normali gibi
-----
0
Beitrag gepostet am 13.05.21, 08:55
@cizi
Nr.: 5
Antworten
isabella
19. Haftanın sözü
Agresiflik yetersiz argümanlar yüzünden, Kalp ise yanlışlara düşerek kararır, yanlışlara düşmeme dileklerim ile
-----
0
Beitrag gepostet am 13.05.21, 16:44
@isabella
Nr.: 6
Antworten
-solyanim
19. Haftanın sözü
allah engellilerin yardimcisi olsun,
dünyanin kanunu iste ,kimisi engelli dogar,kimisi milyarder dogar,kimisi milyonlarca borcla dogar,azda yasansa cokda yasansa, saraylarda villalardada, yasansa, gece kondudada cadirdada yasansa ,netice ise hep ayni kara toprakda.aslan emsom ramazan bayramini kutlarim
0
Beitrag gepostet am 13.05.21, 18:16
@isabella
Nr.: 7
Antworten
facelook
19. Haftanın sözü
burasi artik zivanadan cikti
-----
0
Beitrag gepostet am 13.05.21, 23:48
@isabella
Nr.: 8
Antworten
niveaboy
19. Haftanın sözü
Sehr schöner Beitrag
-----
Schreibt...
0
Beitrag gepostet am 14.05.21, 01:56
@isabella
Nr.: 9
Antworten
aries
19. Haftanın sözü
Karşınızdakini anlamaya tenezzül etmediğiniz,kendi dünyanızdan başınızı çıkarıp karşınızdakinin dünyasına bakmadığınız halde nankörce anlaşılmadığınızdan şikayet ediyorsunuz.Halbuki kendi dünyanızdan diğer dünyalara ne açık bir kapı bırakmışsınız ne de diğer dünyaların açık kapılarından içeriye bakmışsınız.Ama suçu her daim karşınıza atıvermişsiniz ve mağdur edebiyatı yapıp etrafınızı manipüle etmişsiniz.Hangi söz çıkarabilir ki sizi içine girdiğiniz o kara delikten?Üstelik siz görmek istemiyorken?
0
Beitrag gepostet am 14.05.21, 08:35
@-solyanim
Nr.: 10
Antworten
isabella
19. Haftanın sözü
Amin inşallah Hemşom teşekkür ederim seninde bayramın mübarek olsun
-----
0
Beitrag gepostet am 14.05.21, 08:37
@facelook
Nr.: 11
Antworten
isabella
19. Haftanın sözü
Biraz okuyayım bakayım
-----
0
Beitrag gepostet am 14.05.21, 08:37
@niveaboy
Nr.: 12
Antworten
isabella
19. Haftanın sözü
Danke Nivea für deine zeit
-----
0
Beitrag gepostet am 14.05.21, 08:39
@aries
Nr.: 13
Antworten
isabella
19. Haftanın sözü
Benim hala umudum var
-----
0
1
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!