21 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
Beitrag gepostet am 29.04.21, 13:00
Nr.: 1
Antworten
isabella
Düşünceler...
İnsan anatomisi ne mucizevi ve ne kadar da ilginç di mi? Çoğunuzun başına gelen, yaşadığımız ufak tefek ağrılar, sızılar olur. Ya eczadolabına yükleniriz ya da doktorlara misafir olup bir sürü testten geçeriz veya illaki bir bahane üretip kendimize yaşlılık, yorgunluk, vs.. teşhisi koyarız. Peki ruhunuzu hiç analize ettiniz mi? Çok net bir şekilde ifade ediyor aslında ruhumuz kendimizi bize.
Diyor ki “sırtın değil ona yüklediğin ağırlıklar acıtıyor... gözlerin değil gördüğün adaletsizlik acıtıyor... başın değil düşüncelerin acıtıyor... boğazın değil ifade edemediklerin acıtıyor... miden değil ruhunun hazmedemedikleri acıtıyor... ciğerin değil içindeki öfken acıtıyor... kalbin değil beslediğin sevgi acıtıyor” ve tamda o sevgi aslında en büyük ilaç ve şifan...
ağlanmak yerine tüm bu sızıları engellemek senin elinde, senin düşündüklerinde, senin bilincinde... bedenin sana nerenin ağrıdığını gösteriyor sadece... yani problem kimde?
Düşünceler; kabul etmediğimiz duygular, söylemeye çekindiğimiz cümleler... sadık ol kendine yahu, arkasında dur düşüncelerinin, çekinme konuş atma içine.. başkaları ne düşünür, ne der seni nasıl yargılar diye durma, çünkü sen sadece tek kişiye hesap vermek zorundasın... kendine!!!
Değer mi hiç gereksiz şeylere yorulup kendi sağlığını feda etmeye hem de hiç haketmeyenlere? İlla kalp kırmaya gerek yok ama hazmedemediğin her olayı ifade et, yorma o güzel yüreğini ... öyle de böyle de düşünüyoruz ama düşünürken neden pozitif olmasın ki düşünceler?
Dikkat et duygularına çünkü hepsi birer elçi.. dikkatli dinle, her bir duygun sana birşeyler söylemek istiyor.. farkında ol onların, çünkü o duygular sen anlayana kadar tekrarlanacak ve sen ancak o zaman huzur bulacaksın. Unutma sevgi evrende en büyük ilaç, kendinden başla !!!
isabella
-----
memento mori - memento vivere..
0
Beitrag gepostet am 29.04.21, 15:43
@isabella
Nr.: 2
Antworten
facelook
Düşünceler...
iste aynen bu dedigini yapiyorum ben de. Kendime sadik kalmaya calisiyor, baskalari ne der ne düsünür hic mi hic tinmiyorum bile. aynaya bakabiliyorsam, kendimle yüzlesebiliyorsam, kendime bakmaya daha yüzüm varabiliyorsa, iste icimde ki cocugu halen yasatabiliyorum demektir bu ve icinde ki cocugu yasatabilen insan da her zaman dürüst kalir. Dürüst olan bir insan da güven sacar etrafina, bi kale görevi görür ve senin dedigin gibi gereksiz seylere, gereksiz insanlara, gereksiz olaylara kafayi yormadigindan da o kale saglam kalir, kolay kolay yikilmaz.
Iste bu kendi kaleni yikmak istemiyorsan, kendi cemberinin icine aldigin insanlara deger ver, digerlerini sali pazarina yolla
hersey kendinden basliyor, kendisi ile barisik olup, kendini seven insan sevgi de verebilir, güven de verebilir, huzur da verebilir, enerji de verebilir etrafina…..cok güzel bir yazi isa, iyi yerden yakalamissin
ve hosgeldin bu arada
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0
Beitrag gepostet am 29.04.21, 17:50
@isabella
Nr.: 3
Antworten
emine_
Düşünceler...
Güzel konu akabinde sunumda harika,, emeginize saglik...
Insan dogasinda sevgi ya vardir ,,yada yoktur... kimine öyle,, kimine böyle davranan insanlarki hep varlar,, iste onlar umutsuz vakaa ,, ne doktor ,, ne ecza dolaplari ,,nede bitkiler care olamiyor...
Bu tip insanlarin dogasinda sevgi yoktur,, istedikleri kadar aynaya baksalarda görmek istediklerini görürler,,, görüneni degil..! uyarirsin ,, anlatmaya calisirsin anlamazlar ,,kabul etmezler kendileri gibi düsünmeyenleri...
Dogasinda sevgi olan net olur,, ici disi birdir diyecegini der kin tutmaz
Sevgi gücü olan insanlar bilir yaradilani yaradandan ötürü sevmeyi
lakin sevemiyorsanda saygi duymayi ..
Ben benim gibi düsünmeyenlerden rahatsiz olmuyorum..
Onlar gibi düsünmedigim icin rahatsiz olanlara saglik diliyorum ...
Ve
Kendimi cok iyi hissediyorum ..
-----
Kalp neyle doluysa,, dudaklardan o dökülür.’..
0
Beitrag gepostet am 30.04.21, 14:03
@facelook
Nr.: 4
Antworten
isabella
Düşünceler...
Hoşbuldum teşekkür ederim
Ne mutlu sana her daim kendin ol, öğreniyorum yavaştan bende başkalarının problemlerini kendime yüklememeyi
Bu arada çok teşekkür ederim sana haftanın sözü köşesini yokluğumda devam ettirdiğin için
-----
0
Beitrag gepostet am 30.04.21, 14:07
@emine_
Nr.: 5
Antworten
isabella
Düşünceler...
Teşekkürler ederim emine
insanın doğasında sevgi vardıra pek katılmıyorum öyle olsaydı bu kadar kin, nefret kıskançlık hatta saplantı olmazdı. Kişiye göre davranışta bence gayet doğal bir eylem bu yüzden umutsuz vaka diyemiyorum, çünkü insan birini sevmek zorunda değildir, yaşadıkça da ayırt etmeyi istese de, istemese de öğreniyor. Çok güzel bir örnek de vermişsiniz “kendini anlatırsın, ifade edersin istediklerini anlarlar” veya “ başkaların düşüncesinden rahatsız olmuyorum onlarda olmasınlar” sabit fikirden mi geliyor ya da o dediğiniz kinden mi yoksa kişinin davranış ve tutumu bunumu sergiliyor? Bir düşünmek gerek. Şahsen ben sindiremiyorum iki yüzlülüğü ve bu yüzden üzüldüğüm çok olmuştur, yeri gelmişken de konunuza bağlayayım buradan, hakkımı helal etmiyorum içimden geldiği gibi gayet rahat söylüyorum şimdi. Ayrıca sizi tebrik ediyorum rahatsızlık duyduğunuz olayı söyleme imkanı buldunuz böylece konumuz tam da bu
-----
0
Beitrag gepostet am 30.04.21, 15:51
@isabella
Nr.: 6
Antworten
emine_
Düşünceler...
Rica ederim isabella,, Kisinin ne dedigi degil ,,karsidakinin ne anladigi esas denirya,, Insanlarin hepsi ayni degil tabiiki kini,, nefreti icinde barindiran biri sevgiden yoksun olanlardir...
sevdiklerimiz sevmediklerimiz tabiikiki yerleri farkli,, lakin sevmiyorum diye nefret etmem gerekmiyor,, samimi olmam gerekmedigi gibi....
Incinmedikmi ,, kirilmadikmi ,, aglamadikmi hepsini yasadik ,, sevgiyide,, hüznüde...
Kul hakkina gelince orasi ince cizgi ... incinirken incittikmi ,, aglarken aglattikmi kendimize sormaliyiz... Helal etmek icin cok fazla yüce gönüllü olabilmek gerekir,, öylemiyiz degilmiyiz yine kendimizde...
Bu arada yasanmisliklarin verdigi tecrübe ile ,, inan geciyor,, bir zaman sonra neden izin vermisim o tip insanlarin beni üzmesine diyor ve bos ver deymez demeyi ögreniyorsun......
-----
Kalp neyle doluysa,, dudaklardan o dökülür.’..
0
Beitrag gepostet am 30.04.21, 16:47
@isabella
Nr.: 7
Antworten
facelook
Düşünceler...
Oyyyyy, duygulandım
Her zaman ki gibi çok ince düşüncelisin. O teşekkür bana ait, köşeni devam ettirmeyi bana lâyık gördüğün için. Her zaman ve seve seve, bunu biliyorsun...
-----
0
Beitrag gepostet am 01.05.21, 06:15
@isabella
Nr.: 8
Antworten
alican
Düşünceler...
bogazın degil mıyden agırtıyor neden agırıyor cunkı ıcınde yemek yok
0
Beitrag gepostet am 01.05.21, 09:04
@emine_
Nr.: 9
Antworten
isabella
Düşünceler...
Tabiki nefret etmemiz gerekmiyor niye edelim ki neticede karşımızda ki de nefes alan bir canlı aynı biz gibi o yüzden hep dedim yine diyorum sevmek zorunda değilim, sevilmek zorunda da saygı olsun kafi, ha o da yoksa muhatap olunmaz olur biter.. gelelim o ince çizgiye 40’ıma yol alırken safoz olduğumu düşünmüyorum ve hatta çok sabırlıyımdır, haddimi hududumu bilirim, karşımdaki gelsin bana hakaret etsin, gıybet etsin, haset gitsin, haksızlık etsin, maddi manevi herneyse işte bana zarar versin, canıma kast etsin, üzsün sonra ben yüce gönüllü olayım? yok öyle bir dünya herkes yaptıklarını er yada geç çekecek. Bu yüzden içimizde kin tutmaya gerek yok dediğiniz gibi zaman herşeyi kemirir
-----
0
Beitrag gepostet am 01.05.21, 09:04
@facelook
Nr.: 10
Antworten
isabella
Düşünceler...
Sağolasın olabilir belki yine topuklarım
-----
0
Beitrag gepostet am 01.05.21, 09:05
@alican
Nr.: 11
Antworten
isabella
Düşünceler...
Da get cümleye gel
-----
0
Beitrag gepostet am 01.05.21, 10:12
@isabella
Nr.: 12
Antworten
facelook
Düşünceler...
İddiaya girelim mi?
-----
0
Beitrag gepostet am 03.05.21, 13:21
@facelook
Nr.: 13
Antworten
isabella
Düşünceler...
Seninle iddiaya girmem
-----
0
Beitrag gepostet am 03.05.21, 13:22
@odyseuss
Nr.: 14
Antworten
isabella
Düşünceler...
Teşekkür ederim ody
Kendini dinlemek, olmak istediğin kişi olmak pahabiçilemez.
-----
0
Beitrag gepostet am 03.05.21, 15:01
@isabella
Nr.: 15
Antworten
facelook
Düşünceler...
Tüh yaaaaa
-----
0
1
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!